6 סיבות למה כדאי להעלות סרטונים ישירות לפייסבוק

סרטונים "אורגניים" של פייסבוק הם סרטונים שמשתמשים מעלים ישירות לפלטפורמה של פייסבוק מבלי לעשות שימוש בפרסום ממומן (מודעות וידאו).

אז למה בכלל להשתמש בהם כשאפשר להדביק בשתי שניות קישור מיו-טיוב שעובד גם בפייסבוק? 🤔 אולי תתפלאו לשמוע שיש כמה סיבות טובות:

לפני שנתחיל הנה סרטון שמסביר איך להעלות סרטון בפייסבוק👇

1. סרטוני פייסבוק מתאנדקסים (וגם מופיעים) בגוגל

גוגל מאנדקס סרטונים מפייסבוק ממש כפי שהוא מאנדקס סרטונים מערוצים אחרים ומציג אותם בתוצאה מקדימה בתוצאות החיפוש של גוגל (בדרך כלל לפני התוצאות שהן לא תוצאות ווידאו או כחלק מבלוק של תוצאות וידאו נוספות).

אני לא אומר שפשוט תשכפלו סרטונים שכבר העלתם ליו-טיוב (אין בזה הרבה היגיון), אבל טוב לדעת שלפעמיים כדאי לגוון.

לדוגמה, אפשר להעלות לפייסבוק את הסרטונים הקצרים יותר ולהשתמש בהם גם באינסטגרם, ואת הסרטונים הארוכים יותר לשמור ליו-טיוב.

2. שיעור מערבויות (Engagement) גבוה

בגלל כל המידע שפייסבוק אוסף עלינו, סרטונים שמועלים באופן ישיר לפייסבוק בדרך כלל יופיעו לקהל רלוונטי שלא בהכרח חיפש אותם.

מהסיבה הזו, מדדי מעורבויות כמו לייקים 👍 (או הצמדת רגשות אחרים לסרטון) וכמובן תגובות ושיתופים הם נפוצים יותר.

3. סרטוני בפייסבוק לא מוציאים את הגולשים החוצה

סרטונים מי-טיוב (ומכל אתר אחר לצורך העניין) כבר לא מוטמעים בתוך פייסבוק והאלגוריתם שלו מתייחס אליהם כקישור לכל דבר ועניין.

באפליקציה זה אולי פחות משמעותי כי אין כל כך לאן לברוח חוץ מאשר אחורה, אבל במחשב למשל הגולש עשוי לטייל לכל מיני סרטונים ואתרים אחרים (למרות שיו-טיוב נפתח בחלון חדש).

זה גם אומר שיש לכם שני מקורות שונים של נתונים שאתם צריכים להתעסק איתם: פייסבוק ויו-טיוב (שגם לה יש את מדדי ה-Engagement משלה).

לעומת זאת, אם אתם מעלים את הסרטון רק לפייסבוק, ניתן לשלוט בו ישירות באפליקציה או באתר וגם לקבל את כל הנתונים עליו (בהנחה שאתם מעלים אותו לדף עסקי או לקבוצה שאתם מנהלים).

פרסום סרטונים בפייסבוק
פרסום סרטונים בפייסבוק

4. Facebook Watch

אוקי, אני לא יודע כמה מכם באמת משתמשים ב-Facebook Watch מתוך אתר פייסבוק, אבל היא מגיעה מותקנת בטלוויזיות חכמות מסוימות, ועם המיתוג החזק של פייסבוק, כנראה שיש בכל זאת כמה אנשים שמנסים אותה לפחות פעם אחת מתוך סקרנות… (היא לא מופיעה בחנות הציבורית של אנדרואיד, כך שקשה לעקוב אחרי המספרים המדויקים).

מדובר למעשה בפיד שמורכב רק מסרטונים של פייסבוק, אבל לא בהכרח מכאלו שמגיעים מהחברים שלכם. זו דרך נהדרת להגיע גם לקהל יעד שאולי בכלל לא הכיר אתכם.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

5. "מסיבות צפייה"

נכון, יש גם מסיבות צפייה ביוטיוב 🥳, אבל הפורמט קצת פחות פופולארי (כל הקטע של חברים לא באמת קיים ביו-טיוב). לכן מסיבות צפייה הן רלוונטיות דווקא לפייסבוק.

בהנחה שיש לכם עמוד או קבוצה, אתם יכולים להתחיל את הצפייה וכל מי ששייך לקבוצה או לעמוד יוכל להפוך לחלק "מהסיבה" ולהשתתף בצ'אט. זאת לעומת שידורי Live ביו-טיוב שהם יותר המוניים.

לכן, בסופו של דבר, Watch Parties יכולות לעבוד טוב דווקא למי שעדיין אין לו הרבה אוהדים מכיוון שלאחר מכן הווידאו הופך אוטומטית לפוסט שניתן לשתף אותו גם באופן ציבורי (אם תבחרו בכך כמובן).

6.ניתן להרוויח מסרטונים (בערך…) 💰

יוצרים גדולים ביו-טיוב מרוויחים מפרסומות שהגולשים לוחצים עליהם לפני הצגת הסרטון או במהלכו (אם מדובר בסרטון ארוך).

בעיקרון תוכלו לעשות את אותו הדבר גם בפייסבוק, רק שכאן רשימת הדרישות היא מעט יותר קשוחה : אתם אומנם חייבים רק "10,000 עוקבים" לדף (או קבוצת פייסבוק שאתם מנהלים), אבל לצבור גם 600,000 דקות צפייה ב-60 הימים האחרונים.

רשימת הדרישות זהה גם לסרטוני לייב (ולכן אתם לא בהכרח תוכלו להשתמש בשני הסוגים במקביל).

נכון ל-2021 ישראל גם לא נכללת ברשימת המדינות שבהן רצות מודעות בתוך הסרטונים (ואולי זה דווקא לא כל כך רע…).

קידום סרטונים בפיד של פייסבוק
קידום סרטונים בפיד של פייסבוק

כמה טיפים לקידום סרטונים בפיד של פייסבוק

גם אם אתם לא רוצים לשלם לפייסבוק כדי להפיץ את הסרטונים שכבר העליתם באופן אורגני, יש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי למקד יותר את הסרטון:

אם תבחרו בהעלאות סרטון, תוכלו לשים לב שיש דמיון רב לממשק של יו-טיוב, לפחות מבחינת תגי המטא, אך ההתנהגות שלהם היא מעט שונה:

  1. הכותרת (Title): לא מופיעה בפוסט בו מוטמע הסרטון (במקום זאת מופיע השם של מי שהעלה את הסרטון), אלא רק בחיפושים של הסרטונים ובעמוד הסרטון שאליו מגיעים מאתרים חיצוניים, כשהאורך המקסימלי בחיפוש הוא כ-30 תווים. לא ברור כמה אנשים מחפשים ספציפית סרטונים, אבל בכל זאת חשוב לא להזניח אותה…
  2. תיאור: יופיע בפוסט עצמו ולכן עדיף להשתמש בשילוב של טקסט שיווקי או "טיזינג" ומילות מפתח. תוכלו גם להוסיף תיוגים של אנשים, קישורים למסנג'רים והאשטאגס
  3. תגיות: יש עד 8 תגיות שניתן להוסיף ולפי פייסבוק הן משפיעות על התגיות בחיפוש. לכן כדאי לברור אותן בתבונה.
  4. תצוגה מקדימה: בחרו את הפריים המתאים והאטרקטיבי ביותר מהסרטון או העלו תמונה נפרדת (במקרה ואתם רוצים להוסיף כיתובים וכו').

רשימות השמעה ושימוש ב-Creator Studio

כמו ביו-טיוב, גם בפייסבוק ניתן ליצור רשימות השמעה. הן פחות רלוונטיות לסרטונים בודדים, אבל אפשר להוסיף אותן לטאב הווידאו בדפים של עסקים או מותגים, להחליט אם עוד אנשים יוכלו לשתף אותם ואיפה בדיוק הם יופיעו.

בטאב הזה תוכלו למצוא גם את ה-Creator Studio שמרכז במקום אחד את כל סוגי הפוסטים שפרסמתם לאחרונה לעמוד ומאפשר לקבל עליהם פרטים בצורה מעט יותר נוחה מנתוני השימוש (שמיועדים בעיקר לתצוגה רוחבית על כל מה שמתרחש בעמוד).

קידום סרטונים בפייסבוק – לסיכום

קידום ושימוש בסרטוני פייסבוק באופן אורגני הוא אולי לא אפקטיבי כמו ביו-טיוב, אבל אם אתם מנהלים הרבה פעילות ברשת החברתית, שווה לכם לנסות להשתמש בהם ולראות אילו תוצאות תקבלו.

אתם עשויים להיות מופתעים לטובה…

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו