052-9095200

מחיקת חשבון פייסבוק: איך מוחקים פרופיל פייסבוק ולמה לצפות?

נניח שיום אחד בהיר אתם קמים בבוקר ומחליטים שנמאס לכם לבזבז דקות ארוכות מהחיים שלכם על קריאת פוסטים מתחכמים (ולא מצחיקים) מחברים ובהייה זומבית בפיד המתגלגל.

במילים אחרות – החלטתם למחוק את עצמכם מפייסבוק.

מחיקת חשבון פייסבוק
אם היה מדובר בכל אתר אחר, סביר להניח שכל מה שהייתם צריכים לעשות זה ללכת להגדרות החשבון שלכם ולבחור בסגירת החשבון או מקסימום לשלוח מייל לתמיכה ותוך יום או מקסימום יום וחצי לקבל תשובה שהחשבון שלכם נמחק.

אבל עם פייסבוק כמובן שגם הפעולה הכי קטנה שקשורה לחשבון שלכם היא לא כל כך פשוטה.

החדשות הטובות למדי הן שזה הרבה יותר קל מאשר פעם וכבר לא מדובר במשהו שמזכיר קריז של מכור לסמים.

איך מתחילים?

כאמור, מחיקת החשבון שלכם מפייסבוק נראית פשוטה למראית עין והיא נמצאת במסך "המידע שלך בפייסבוק" בתוך החלק של ההגדרות (גלגל השיניים).

לאחר שתלחצו על הקישור, תהיה לכם אפשרות להשבית או למחוק את החשבון.

מה זה השבתת חשבון בפייסבוק?

כמו כל חברה שרוצה לשמר את הלקוחות שלה, גם פייסבוק נותנת לכם גם את האפשרות להשבית את החשבון באופן זמני ולא למחוק אותו.

השבתת חשבון פייסבוק – מה זה אומר? 

  1. הפרופיל שלכם נחסם לצפייה, אך הודעות מסוימות ששלחתם לחברים עדיין עשויות להיות גלויות.
  2. רק חברים שלכם עדיין יוכלו לראות אותכם ורק בתוך רשימת החברים.
  3. מנהלי קבוצות עדיין יוכלו לראות את הפוסטים והשמות שלכם.

מה קורה עם מסנג'ר? גם אם השבתתם את חשבון הפייסבוק שלכם ולמרות שמדובר בחלק אינטגרלי ממנו, המסנג'ר שלכם ממשיך לפעול. אתם יכולים להשבית גם אותו רק אם השבתתם את החשבון, אבל עליכם לבצע זאת ידנית דרך מסך ההגדרות באפליקציה.

איך מבטלים השבתה? פשוט נכנסים לחשבון כשיש לכם גישה לכתובת המייל או הטלפון.

מחיקת חשבון פייסבוק לצמיתות

מחיקת חשבון פייסבוק לצמיתות היא עניין דומה למדי, אך יש משהו חשוב שאתם צריכים לזכור: אתם יכולים להתחרט רק ב-30 הימים הראשונים.

לאחר מכן המידע שלכם יימחק ואף אחד לא יוכל לראות אותו. לאחר שיעברו בסך הכול גם 90 ימים, כל המידע הנותר יימחק גם באופן פיזי.

עם זאת, פייסבוק עושה לעצמה כסת"ח קטן ואומרת ש- "ייתכן שעותקים של המידע שלך יישארו לאחר 90 הימים באחסון הגיבוי שאנחנו משתמשים בו כדי לשחזור נתונים במקרה של אסון, שגיאת תוכנה או אירוע אחר של אובדן נתונים". 

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

האם כל המידע מפייסבוק באמת נמחק?

אף על פי כל מה שכתבתי עד כאן, זו עדיין שאלה טובה.

בחלק האחרון של ההסבר פייסבוק כותבת גם שהיא עשויה לשמור חלק מהמידע למטרות כגון "סוגיות משפטיות, הפרות של התנאים או מאמצים למניעת פגיעה".

עוד סוג של מידע שנשמר הן הודעות שעברו לאנשים אחרים ומידע על המשתמשים שלא מזהה אותם כמו למשל קבצי מעקב אחרי פעולות מסוימות (קבצי LOG).

מה זה בדיוק אומר?

לא בטוח שאפילו צוקרברג יודע: כאשר הוא נתבקש להעיד בפני הסנאט ונשאל האם המידע על החשבונות באמת נמחק, התשובה שלו הייתה שהוא לא יכול לתת תשובה במקום (מהראש), הוא רק יודע שאנחנו (פייסבוק) מנסים למחוק את המידע במהירות סבירה, וזה בגלל שהמערכת סבוכה כל כך…

עוד שאלה שצריכה להדאיג אותנו היא מה בדיוק קורה עם מידע שמישהו אחר יצר עלינו. לדוגמה, אם תייגו אותנו בתמונה או סתם בפוסט, האם התיוג הזה באמת נעלם?

למרבה הצער, נכון להיום אין לנו באמת תשובות לכל השאלות האלו. אנחנו רק יכולים להתנחם בעובדה שמחיקת רוב המידע היא לא מסובכת כמו בעבר.

האם אפשר למחוק מידע בקלות בלי לסגור את החשבון?

למרות שאתם תמיד יכולים למחוק פוסטים ותמונות דרך פיד הפעילות שלכם, זה לא תמיד פרקטי ולוקח הרבה זמן.

למרבה המזל יש כמה תוספים שיכולים למחוק פוסטים ואפילו הודעות מסנג'ר באופן מרוכז (batch).

אם תפתחו את חנות האפליקציות של כרום ותחפשו "delete facebook", תוכלו למצוא לפחות שלושה כאלו. לדוגמה, אתם יכולים לבחור למחוק את כל הפוסטים בהם מופיעה שם החברה שעבדתם בה…

איך להוריד (Download) את המידע שלי?

אם אתם רוצים להוריד או לייבא את המידע שלכם מפייסבוק, אתם יכולים לעשות את זה באופן עקרוני.

באותו מסך עליו דיברנו קודם יש גם אפשרות של "הורדת המידע שלך". המידע הזה זמין בפורמט  JSON אותו קל לייבא לשירות אחר או בפורמט HTML שקל לצפות בו  בדפדפן.

יצירת הקובץ לוקחת קצת זמן (תלוי כמה מידע ביקשתם לקבל). לאחר שהוא יהיה זמין, תקבלו הודעה לדואר האלקטרוני שמקושר לחשבון.

יש המון קטגוריות שאפשר להוריד, אז אני אציין רק את העיקריות והחשובות ביותר:

  • כל מה שקשור לפוסטים וסיפורים
  • רשימת החברים
  • פרטי פרופיל
  • מקומות שהייתם בהם
  • האפליקציות המחוברות לחשבון
  • פרטים אחרים עליך (מידע זיהוי פנים, קבוצת הגיל של החברים שלך, פנקסי כתובות וסרטונים שצפיתם בהם)

אם אתם רוצים לראות איך המידע הזה נראה לפני שאתם מורידים אותו, יש לכם גם אפשרות כזו בקישור בתוך ההסבר.

כפי שתוכלו לראות, המידע מסודר פחות או יותר כמו ביומן הפעילות שלכם בתוך הפרופיל. לדוגמה, אם תבחרו בלייקים ורגשות, תוכלו לראות את הרשימה של כל הפוסטים הרלוונטים בסדר כרונולוגי.

בכל מקרה, על מנת להוריד את הקובץ תצטרכו להקליד סיסמה, ולכן גם אם מישהו יכנס לחשבון שלכם כשהוא פתוח, הוא לא יוכל לפתוח אותו.

בהצלחה 🙂

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>

הרשמה לרשימת תפוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
המאמרים הפופולאריים ביותר
מאמרים אחרונים
עשו לי לייק בפייסבוק
הרשמה לרשימת תפוצה
Call Now Buttonחייגו עכשיו