תוספים לכרום: תוספי ה-SEO והפרודוקטיביות הטובים ביותר לדפדפן כרום

כשעוד היה דבר כזה "מלחמת דפדפנים" וכרום לא שלט לחלוטין בשוק, אחד היתרונות הגדולים ביותר של דפדפן "Firefox" היה האפשרות להרחיב אותו באמצעות תוספים שונים. כרום הופיע מאוחר יותר ובהתחלה אנשים היו חשדניים למדי כלפיו ובצדק.

היום רוב מקדמי האתרים משתמשים בכרום ומשלימים עם העובדה שגוגל שולחת מידע מסוים על הפעילות שמתבצעת בדפדפן לשרתים שלה (גוגל טוענת שהדבר נעשה בעיקר על מנת להגן עלינו מאתרים מסוכנים).

כך או כך, המשמעות היא שהיום מגוון התוספים לכרום, שפעם היה די מצומצם, גדל בצורה משמעותית ויש היום לא מעט תוספים ובהם גם תוספי SEO או תוספים להגברת הפרודוקטיביות שיהפכו את החיים שלנו להרבה יותר קלים.

תוספים לכרום - תוספי ה-SEO הטובים ביותר לכרום

תוספים לכרום – כמה הערות על תוספים באופן כללי

  1. כל תוסף שתתקינו דרך החנות של כרום יופעל באופן אוטומטי.
  2. חלק מהתוספים ישנו את התצוגה או ההתנהגות של אתרים באופן אקטיבי וחלק יופעלו רק באופן ידני (בדרך כלל על ידי לחיצה על האייקון שלו)
  3. על מנת לשנות את הגדרות התוסף, לחצו על סימן הפאזל כדי לראות רשימה של כל התוספים. ההגדרות נמצאות תחת הסימון של 3 הנקודות. אתם יכולים גם לנעוץ כל תוסף לשימוש מהיר דרך סימן הנעץ ולהקפיץ את התפריט דרך המקש הימני.
  4. אני לא אזכיר כאן תוספים נלווים לשירותים ידועים כמו SEMrush, Ahrefs וכו', פשוט חבל על המקום 😊
  5. במידת האפשר השתמשתי בקישור הרשמי של מפתח התוסף מכיוון שהקישור בחנות התוספים יכול להשתנות

SEO Quake

SEO Quake הוא התוסף הידוע ביותר בתחום ה-SEO, אבל הוא לא מתאים בהכרח לכולם מכיוון שיש בו כל כך הרבה אפשרויות…

הדבר הראשון שאני ממליץ לעשות זה לגשת להגדרות שלו, לעבור ללשונית SERP OVERLAY ולבטל את ה-V תחת "Show in search engine" עבור גוגל או מנועי חיפוש אחרים.

אחרת תקבלו ליד כל אתר המון נתונים שסתם יציקו לכם בעיניים.

את ה-SEO Bar שהוא הלב של התוסף אני ממליץ להשאיר. הוא ייתן לכם נתונים על כל אתר שתיכנסו אליו. רשימת הנתונים המלאה מופיעה כשלוחצים על הכפתור "Summary Report" (בדרך כלל הכי ימני).

אפשר גם לגשת לאופציות האלו דרך המקש הימני ובחירה בלוגו של SEO Quake

מה רואים בדו"ח הזה?

  • תגי מטא
  • מספר קישורים יוצאים ונכנסים
  • השרת עליו יושב האתר
  • מתי גוגל שמר את הקאש של העמוד בפעם האחרונה
  • מספר התוצאות מהאתר בגוגל
  • קישורים נכנסים לאתר ולדומיין מ-SEM Rush
  • צפיפות מילות מפתח על פי אורכים שונים

עוד אופציה שאני מאוד אוהב היא האפשרות להשוות בין אתרים שונים (Compare). היא נמצאת בדו"ח ונגישה גם דרך התפריט הנפתח.

תוספים לכרום

Keywords Everywhere

אם נמאס לכם להיכנס לכלים שמנתחים מילות מפתח ולמלא את כל הדפדפן שלכם בטאבים כדי לנתח מילות מפתח בתוך אתרים, Keyword Anywhere הוא התוסף עבורכם.

ללא רכישת קרדיטים, אתם יכולים להשתמש בלא מעט פונקציות, אבל לא לראות את הנפח המדויק של מילות המפתח. התוסף מפרק את מילות המפתח לא רק בתגי המטה, אלא גם בכותרות הפנימיות (עד H3). אתם יכולים כמובן לסנן לפי מילות מפתח שאתם בוחרים ולראות את מספר ההופעות והצפיפות כשבר עשרוני.

כלי מעניין נוסף הוא כלי שיעזור לכם למצוא מילות מפתח שהמתחרים שלכם מדורגים עליהן ואתם לא (Gap Analysis). שימו לב שאתם צריכים להקליד את שם הדומיין שלכם או של המתחרים אות אחרי אות.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

יש כמובן גם זיהוי אוטומטי של "מילות מפתח מדורגות", אבל נראה שיש לכלי הזה בעיה עם עברית, אולי בגלל שלא ניתן לבחור ספציפית בגוגל ישראל…

מלבד זאת יש גם מדדי תנועה, אבל כמו שאתם יודעים, אני לא סומך עליהם יותר מדי, בטח כשלא ברור מהו בדיוק המקור שלהן.

Redirect Path

Redirect Path הוא תוסף שמאפשר לכם לראות שגיאות שרת שונות שהובילו לעמוד הנוכחי.

לדוגמה, אם אתם נמצאים בעמוד שבוצעה עליו הפניה לפני שהספקתם לראות את העמוד המקורי, הוא יוכל לחשוף בפניכם אותו.

רצוי להצמיד אותו לתוספים המהירים.

מלבד זאת הוא חושף נתונים טכניים על ה-URL הנוכחי כמו סוג השרת, קידוד וכתובת ה-IP

SEO Meta in 1 Click

התוסף כשמו כן הוא: מאפשר לכם לראות את כל תגי המטא והכותרות הפנימיות בלחיצה אחת ועוד כמה פרטים נוספים כמו כתובת קנונית של העמוד, תג ה-Robots, מספר קישורים, תגים לפייסבוק (Open Graph) ועוד…

מבחינתי, היתרון שלו הוא במהירות ובקלות שבהן ניתן להשתמש בו.

תגיות Meta באתר

Trends for Chrome ו- Trends Everywhere

Trends for Chorme הוא תוסף לא רשמי ששואב נתונים מגוגל טרנדס. הבעיה היחידה שיש לי אתו שאם רוצים לראות נתונים רק על Israel, צריך לבחור באפשרות הזו כל פעם מחדש, אם כי לחיפושים בעברית זה קצת פחות קריטי.

בנוסף, האופציה של "דו"ח מלא" לא עובדת טוב בעברית ושולחת מחרוזות מוזרות. למרבה המזל, אפשר פשוט ללחוץ על האייקון של Google Trends בדו"ח המקוצר ולהגיע למקום הנכון.

כמו בגוגל טרנדס עצמו, אפשר ליצור התראות על פי Threshold או לבחור בין גוגל לבין גוגל ניוז.

תוסף דומה שמתבסס על נתונים משלו הוא Trends Everywhere. הוא מוסיף גרף קטן של טרנדים עבור כל חיפוש שמחפשים בגוגל ותומך ספציפית גם בעברית, למרות שאת הנושאים הקשורים הוא מציג דווקא באנגלית…

התצוגה שלו דומה למדי לזו של Google Trends, אך השימוש היומי בו הוא די מוגבל (3 חיפושים ביום). מצד שני המנוי בתשלום הוא לא מאוד יקר: תמורת 4.5 דולר לחודש תוכלו לקבל חיפושים בלתי מוגבלים ותמורת 9.5$ לחודש תוכלו לקבל גם מעקב אחרי 5 התראות והתראות שבועיות.

שני התוספים האלו אומנם לא מושלמים, אבל אם אתם בודקים כל הזמן טרנדים חדשים (ולא רק מפעילים התראות על חיפושים קיימים), הם יוכלו לחסוך לכם קצת זמן…

Check My Links

יש לא מעט תוספים לוורדפרס שבודקים קישורים שבורים, אבל לפעמיים אנחנו צריכים לבצע בדיקה מהירה ישר מהדפדפן, וכאן Check My Links יכול לעזור לנו.

יש גם שיטה של בניית קישורים באמצעות קישורים שבורים: אם אנחנו רואים קישור שבור שמפנה לאתר צד שלישי "אובייקטיבי" (סטייל ויקיפדיה), אנחנו יכולים להציע להחליף את הקישור השבור בקישור שלנו.

התוסף מאפשר להעתיק את כל רשימת הקישורים השבורים אל הלוח ולראות את השגיאות שכל קישור שבור מחזיר דרך ה-JavaScript Console (Ctrl+Shift+J)

תוסף לבדיקת קישורים

NoFollow

אוקי, לא נראה לי שאני צריך להוסיף כאן משהו… ברגע שתפעילו את התוסף, כל קישור Nofollow יסומן במלבן אדום .

התוסף מזהה גם את הסימונים של תוכן ממומן (Rel=Sponsored) ותוכן גולשים (Rel=UGC). אם התוסף מציק לכם, אתם יכולים לכבות אותו באופן זמני או ליצור רשימה לבנה של אתרים שהוא לא יבדוק.

יש לתוסף גם גרסת לייט בשם NoFollow Simple

Note Anywhere

Note Anywhere לא קשור ישירות ל-SEO, אבל הוא יכול להבטיח לכם שלא תשכחו משהו חשוב כשאתם מבקרים באתר אינטרנט וחושבים לעשות אתו משהו בעתיד (לדוגמה, לבדוק אפשרות להחליף קישורים).

כשתשתמשו בו באתר אינטרנט מסוים, יופיע לכם פתק צהוב קטן בו תוכלו לכתוב מה שתרצו באופן חופשי. בפעם הבאה שתבקרו באתר, הפתק יקפוץ חזרה באופן אוטומטי.

מן הסתם, יכול להיות שלא תזכרו בדיוק איפה הכנסתם הערות ואיפה לא 😊.

כדי לראות את כל האתרים בהם השארתם הערות, אתם צריכים להיכנס לאפשרויות של התוסף וללחוץ על Notes Summary.

StayFocusd

מכירים את האנשים האלו שמתקינים לעצמם בטלפון חוסם אפליקציות כדי לא להתמכר לפייסבוק? אז מן הסתם תוכלו לעשות את זה גם לאתרים שונים בכרום.

עם זאת, התוסף הזה פועל בצורה קצת שונה ולדעתי חכמה יותר: אתם מכניסים אליו רשימה של אתרים "מבזבזי זמן" וכמה זמן בדיוק תרצו לבזבז בהם סך הכול ביום (בכולם ביחד).

מהרגע שנכנסתם לאחד מהאתרים האלו אחרי שהגדרתם את ההגדרה הזו, הטיימר יתחיל לפעול.

במקרה ואתם מנסים לעבוד על עצמכם, אתם יכולים לקבוע ששינוי של הגדרות יאלץ אתכם להקליד ארוך טקסט באנגלית.

אם אתם במצב קצת יותר חמור :->, אתם יכולים להשתמש "באופציה הגרעינית" (Nuke ‘EM!), האופציה הזו תחסום לחלוטין את כל האתרים באחת מן הרשימות (שחורות, לבנות או כל האתרים) בלי אפשרות לכבות אותה.

הקאצ' היחיד הוא שבכל שלב אתם יכולים פשוט למחוק את התוסף מכרום. זו מגבלה של כרום עצמו וגם מי שיצר את התוסף מודע לכך…

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו