הפעם אני מדסקס עם רן מגל, איש קידום אתרים מהותיקים בארץ, עם הרבה מאד ניסיון בקידום אתרים בארץ ובחו"ל.
שלום רן, ספר לנו קצת מי אתה, ומה עיסוקיך היום?
אני רן מגל, בן 40, נשוי פלוס ילדה מדהימה וכלבה מהמוזרות שפגשתם. כיום אני משלב בין עבודה כשכיר בתור מקדם אתרים (דירקטור SEO) בחברת מסחר בינ"ל ובין פרוייקט חשוב כעצמאי – להנגיש לישראלים קורסים בעלי ערך שמחזירים את העלות שלהם תוך זמן קצר ומביאים לרווחה כלכלית. הפרוייקט הזה הוא השליחות שלי 🙂
שמעתי שיש לך סיפור מעניין על איך הגעת לתחום..כולי אוזן 🙂
לאחר הצבא עשיתי תואר בפסיכולוגיה והמשכתי ללמוד תחום מרתק שנקרא "פסיכותרפיה בביו פידבק". ביו פידבק זה למעשה מערכת של חיישנים שמתחברים לגוף ומודדים כל מיני רמות של סטרס (מתח או כפי שמכונה בשפה מדיצינה – "דחק"). התוצאות מוצגות בזמן אמת על מחשב ומכיוון שמקבלים פידבק לגבי רמת הסטרס שלנו בזמן אמת – לומדים בהדרגה לזהות את זה ולנהל את התגובות לסטרס ואת מהירות ההחלמה.
מגיל קטן רציתי לטפל באנשים ועכשיו לאחר הלימודים התחלתי לטפל, בעיקר בילדים עם הפרעות קשב אבל גם במבוגרים.
לאחר כ-4 שנים קרה משהו לא צפוי. בהתחלה שמתי לב שפחות ופחות בא לי לפגוש את האנשים. בהתחלה האשמתי אותם אבל לאט לאט ולאחר מסע רוחני – הצלחתי להודות ביני ובין עצמי שכל הסיפורים שסיפרתי לעצמי בתור ילד – הם למעשה רק סיפורים ושזה לא מה שאני רוצה לעשות.
התובנה התחילה לבוא לאחר שגיליתי שטיפול זה לא "קוסמות". אנשים צריכים ממש לעבוד על עצמם. יחד עם זאת – הם לא רוצים לעבוד על עצמם. אנשים חושבים שכשהם הולכים לפסיכולוג – הוא ינתח תוך כמה מפגשים את כל האישיות שלהם וממש כמו מכונאי רכב שמאבחן את התקלה ויודע מה צריך לתקן ואז גם מתקן את זה, גם פה – הם מצפים שיגידו להם איזו מילת קסם שתפתור את כל הבעיות. רוב האנשים לא מוכנים באמת לעבוד…
תובנה זו תסכלה אותי. נכון, יש מטפלים כריזמטיים שיודעים לסחוף את המטופלים למקום שהם ירצו לעבוד אבל זה ממש נדיר, וכשגיליתי שככל הנראה אצליח באמת לעזור למעט מאד אנשים, המוטיבציה התחילה לרדת לי וגם תחושת השליחות.
מצאתי את עצמי בגיל 29 מחפש את עצמי מחדש. לגמרי במקרה (ויש כאלה שיגידו שאין מקריות) גיליתי את תחום הקידום במנועי חיפוש. התחום ממש עניין אותי. איך עובדים מנועי החיפוש, איזה מידע הם אוספים עלינו? איך הם יראו בעתיד? והאם אנחנו יכולים להשפיע עליהם??
התחלתי ללמוד זאת ולקדם אתרים של חברים, בהתחלה בהתנדבות כי הייתי צריך שפן נסיונות, לאחר מכן, כשראיתי שהתוצאות פנטסטיות – בתשלום. תוך זמן קצר מצאתי עבודה בתחום. השאר היסטוריה. כיום אני מנהל תחום ה- SEO והתוכן בחברת מסחר בינ"ל. קידמתי כבר מאות אתרים בארץ ובחו"ל, ייעצתי לעשרות עסקים וחברות.
אחד הדברים הבולטים ששמתי לב אליהם זה שיש כל כך הרבה תחומים שניתן ללמוד מהר ושיכולים לשפר לאין ערוך את רמת ההכנסה של הלומדים. אם הייתי יודע לפני 20 שנה מה שאני יודע היום – לא הייתי עושה תואר – זה בזבוז זמן של 3 שנים בלי שאני יודע כמה מהר זה יחזיר את עצמו אם בכלל.
רוב התחומים שאני מדבר עליהם קשורים בשיווק ומכירות באינטרנט ולכן החלטתי להקים את אדוקס EDUX כפרוייקט של קורסים שמחזירים מהר את העלות שלהם ושמשפרים את רמת ההכנסה באופן כמעט ודאי. האתר הוקם ממש עכשיו (אוקטובר 2016) ויש בו כבר את הקורס הראשון – קורס SEO אונליין מוכוון מטרה. בקרוב יעלו עוד קורסים.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
יפה. ברשותך אתחיל עם שאלה אקטואלית – מה דעתך על עדכון פינגווין האחרון (פינגווין 4 – בזמן אמת) – האם שיפר את תוצאות החיפוש, עשה פעולה הפוכה? ובתור מי שמקדם בחו"ל – איך הדברים נראים משם?
לדעתי העדכון האחרון שיפר מצבם של אתרים רבים בכך שחלק משמעותי ממנו הוא לאתר דפים מוספמים ולהעניש אותם במקום לסמן אתר שלם כרעיל עקב קישורים שליליים.
עקב הפינגווין הראשון והבאים אחריו, צצו להם תופעות די מגעילות בהם מתחרים היו משתמשים בכלים אוטומטיים כדי לבנות אלפי קישורי ספאם לאתר מצליח רק כדי להפיל אותו.
הפינגווין האחרון בא לתקן את זה ולמרות שיש עוד דרך ארוכה, ראיתי שיפור באתרים רבים.
יחד עם זאת – גם אתרי ספאם רבים הצליחו להרים את ראשם ולכן אני טוען שעוד יש לגוגל דרך ארוכה לשיפור ושיכלול הערכת הקישורים.
מה דעתך על רמת הSEO בארץ?
אני חושב שבארץ הרמה די טובה יחסית לעולם. נתקלתי בחברות בינלאומיות רבות שעושות את המרקטינג שלהם בארץ כי הישראלים חכמים, יצירתיים וחרוצים.
יחד עם זאת, חסר כוח אדם טוב בשוק כי התחום גדל כל הזמן ואין מספיק אנשים שימלאו את הפער. כמו כן – קידום בארץ הוא יקר מאד ולכן חסרים מקורות ללימוד עצמי אבל גם אנשי מקצוע איכותיים להגדלת התחרות.
מה מייחד את הקורס שלך לעומת אחרים? אתה חושב שיש יתרונות משמעותיים ללמידה אונליין?
הקורס שלי משלב מפגשים אישיים עם למידה אונליין. השילוב בין השניים מסיר כמעט לגמרי את הקשיים והבעייתיות שיש בקורס אונליין רגיל.
ככה – התלמידים נהנים משני העולמות: גם לומדים בקצב שלהם ובנוחות של הבית שלהם וגם מקבלים מנטורינג אישי.
כמו כן יש גם קבוצת פייסבוק סגורה בה אני (או תלמיד אחר) עונה על כל השאלות.
בנוסף התלמידים יכולים תמיד לפנות אלי באימייל עם כל שאלה ואני עונה תוך זמן קצר.
ושאלה שאני שואל את כל אנשי הSEO – מה דעתך לגבי קישורים חיצוניים? ימשיכו להיות פרמטר כ"כ מרכזי גם בשנים הקרובות? איך זה בחו"ל לעומת בארץ?
להערכתי כן. זה יהיה ממש מאתגר למנוע חיפוש לתת דירוג ללא קישורים אבל אני כן מאמין שחברות כמו גוגל מודעות לבעייתיות וינסו למתן את הקישורים כגורם קריטי (כיום זה אולי הגורם השני בחשיבותו, לאחר התוכן לדעתי)
בארץ זה יותר קל. בארה"ב למשל, צריך לעבוד על קישורים מסוגים שונים (עיתונות, פוסטים בפורומים, ציטוטים שונים ומגמות של מהירות בניית קישורים) ובמאסות יותר גדולות כדי לראות השפעה.
טיפים, או כל דבר שאתה מעוניין לחלוק – זה הזמן 🙂
מבין היום יותר מתמיד שכדי להתפתח – אני חייב לעשות את הצעד. לקוות שמישהו ישים לב שאני תותח ויקדם אותי זו לא אסטרטגיה טובה. לבחור תחום שאני מתעניין בו וללמוד את המיומנויות הדרושות כדי להצליח – זו אסטרטגיה טובה.
האם אתם מוכנים לעשות את הצעד? קחו את הקורס 🙂
תודה רן!