שרת פרוקסי (Proxy) הוא שרת שתפקידו לחצוץ בין המחשב המקומי לבין מחשב היעד.
שרתי פרוקסי קיימים בדרך כלל בארגונים גדולים שרוצים לנטר את תעבורת האינטרנט שלהם, אבל גם גולשים מן השורה (אהם אהם מקדמי אתרים אהם אהם…) עושים בהם שימוש.
אז איך פרוקסט יכול לשרת אותנו למטרות קידום אתרים? על כך אני מרחיב במאמר הבא.
מה זה פרוקסי ומהי המטרה שלו?
כאמור, שרתי הפרוקסי או Proxy מסוגלים להסתיר את כתובת ה-IP של הגולש ולהציג במקומה את כתובת ה-IP שלהם, וכך הפרטים של הגולשים נותרים חסויים.
כפועל יוצא מכך, מתאפשרת גם גישה לאתרים שחוסמים את כתובת ה-IP של הגולש (לדוגמה, אתרים שחסומים לצפייה מישראל).
אם שמעתם את הביטוי VPN בהקשר של אנונימיות יש לציין כי VPN ושרתי פרוקסי הם אומנם שני כלים דומים, אך לכל אחד מהם יכולות מעט שונות ו-VPN נחשב למתקדם יותר מבין השניים.
לדוגמה, התנועה שמועברת ב-VPN לא חייבת להיות תנועת HTTP (תנועה המציגה אתרים בדפדפן) והיא יכולה להיות גם תנועה שעוברת ברשתות שיתוף קבצים. בכל מקרה, לעניינו מה שחשוב הם בעיקר שרתי הפרוקסי.
שימושים נפוצים של שרתי פרוקסי לקהל הרחב הם בעיקר כדי לקבל גישה לתכנים שלא נגישים בארץ – בעיקרי כל מיני שירותי סטרימינג למיניהם בשביל לצפות בסרטים, סדרות וכו'.
שרת פרוקסי רגיל ושרת פרוקסי הפוך (Reverse Proxy)
כפי שהמשתמש יכול לחבר את המחשב או הדפדפן שלו אל שרתי פרוקסי, כך גם שרת פרוקסי יכול לשבת בצד של השרת שמקבל את המידע מן המשתמש.
במקרה הזה המחשב של המשתמש לא יכול לזהות את השרת עצמו ולמעשה לא יידע אם הוא מתחבר לשרת אחד או כמה שרתים (עובדה שבפני עצמה יכולה להיות שימושית ואני אגע גם בהמשך).
רגע, אז מה הקשר בין פרוקסי ל-SEO?
בהקשר של SEO, לחיבור המחשב שלכם אל שרת פרוקסי או שימוש בשרת פרוקסי בצד האתר שלכם (כאמור, פרוקסי הפוך או reverse proxy), יש כמה יתרונות הן עבור האתרים שלכם והן עבור העבודה השוטפת שלכם כמקדמי אתרים.
שרת פרוקסי עבור בניית קישורים
זוכרים את אותן חבילות SEO שמיועדות לעזור לנו בבניית קישורים דרך רשת אתרים שכל אחד מהם נמצא על כתובת IP השונה ברמת ה-C Class?
בעזרת שרת פרוקסי אנחנו יכולים לבצע פעולה דומה ולתת לאתרים שונים כתובות IP שונות.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
היתרון הספציפי של פרוקסי הוא שמאגר הכתובות שבהם אנחנו יכולים להשתמש הוא רחב יותר ואנחנו יכולים לגרום לאתר אחד לראות כאילו הוא נמצא במדינה אחרת. זה יכול להיות מצוין אם אנחנו לא רוצים להתעסק עם חברות אחסון ממדינות שונות או יש לנו אתר (או שער כניסה) שאמור לשרת כמה מדינות שונות.
בתור יועץ קידום אתרים – אני ממליץ בחום להשיג קישורים מכמה שיותר אתרים על פני אחסונים שונים, אתרים שונים ובאופן כללי – פיזור.
שרת פרוקסי עבור שיפור מהירות
כאשר משתמשים בשרת אחד עיקרי באתרים גדולים, קשה יותר לנתב את התנועה ועשוי להיווצר עליו עומס של גולשים בשעות פופולאריות.
שרתי פרוקסי יכולים לנתב את התנועה יחסית בקלות לשרתים שונים או לשמש בעצמם כמעין צינור פרטי של תעבורה (בדומה לפתרונות אחרים כמו VPS). הקאצ' הוא שאתם צריכים שרת פרוקסי פרטי ולא שרת ציבורי, גם מבחינת מהירות וגם מבחינת אבטחה.
עוד יתרון של שרתי הפרוקסי הוא שהם יכולים להעביר ולשמור מידע משרת אחד על שרת אחר באופן זמני וכך להאיץ עוד יותר את עליית האתר אצל מי שהשרת המקורי מרוחק ממנו מבחינה פיזית.
פרוקסי למטרת הרצת מספר שאילתות בגוגל ובכלים נוספים + אנונימיות
כאשר אנחנו מריצים הרבה שאילתות בגוגל ונחסמים (אותה הודעה מעצבנת של "זיהינו תנועה מרובה מהמחשב שלך"). עם שרת פרוקסי שאתם יכולים להחליף בו כתובות IP, זה יקרה הרבה פחות…
באותו אופן, פרוקסי יכול לעזור לנו כאשר אנחנו רוצים לבדוק דירוגים או את התוצאות של גוגל ממדינה אחרת. נכון, יש שירותים שמאפשרים לעשות זאת, במיוחד בכל מה שקשור לבדיקת מיקומים, אבל אם אנחנו רוצים לראות ניסויים בגוגל או תכונות שלא נכנסו עדיין לישראל, זו האפשרות הכי טובה לראות תוצאות אותנטיות בזמן אמת.
מלבד זאת, ידוע שגוגל שומר פרטים על היסטוריית הגלישה שלנו , גם אם אנחנו כלל לא מחוברים לחשבון, עוד דבר שבעצם מעוות את התוצאות ונותן יתרון משמעותי לשימוש בשרתי פרוקסי.
כמו כן – יש כלים בהם אנו עושים בדיקת מיקומים בגוגל לוקאלית על המחשב (לדוגמא – Rank Tracker מבית Link Assistant) וכלים כאלה מאד מומלץ לחבר לשרתי פרוקסי על מנת לייעל את הבדיקה בעשרות מונים.
פרוקסי עבור פחות חסימות ברשתות חברתיות
רבים מאיתנו מצאו את עצמם נחסמים בפייסבוק עקב פעילות חשודה (בדומה לגוגל). לדוגמה, אם הדבקנו את אותו הפוסט בכמה וכמה קבוצות.
אומנם גם פייסבוק היא לא פראיירית ומסתמכת בין היתר על שם המשתמש שלנו וכל הדפים שאנחנו מנהלים תחת המשתמש הזה, אבל אין מניעה מלפתוח כמה חשבונות בהסתמך על שרת פרוקסי (אף על פי שחשוב לשים לב שהדבר הוא נגד "חוקי הקהילה" של פייסבוק).
שימוש ב-Subdirectories תחת מספר שרתים
באופן כללי, שימוש בספריות משנה (subdirectories) נחשב ליותר אפקטיבי כאשר רוצים להיות מדורגים גבוה בתוצאות. הסיבה לכך היא שכל הקישורים הנכנסים נספרים בסופו של דבר עבור הדומיין הראשי וכל הספריות שמתחתיו. זאת לעומת שימוש בסאב דומיין (sub.mysite.com) שעדיף ליצור בעבורו קישורים נפרדים (אף על פי שלפעמיים עדיף לעשות זאת אם אתם רוצים לקבל קישורים ממקורות מעט שונים).
אבל מה קורה אם רוצים להשתמש בכמה שרתים עבור ספריות שונות? במקרה הזה פרוקסי הפוך יכול לעזור לנו וליצור מצב שבו כל ספריה נמצאת בפועל על שרת אחר, וזאת אף על פי שלכאורה היא נמצאת על גבי אותו שרת. כך יש לנו יותר חופש בכל מה שקשור לשימוש במשאבים או תכונות אחרות של השרת.
בפוסט (הממומן) של Moz יש אינפוגרפיקה שמסבירה את כל הנושא, ואף על פי שהוא מ-2011, הוא עדיין רלוונטי.
להשתמש ב-Scrapebox וסקרימינג פרוג ללא חשש
Scrapebox עוזרת לנו לבצע אוטומציה של פעולות SEO שקשה מאוד לבצע בדרך אחרת: החל בסריקת דפי תוצאות דרך מציאת מילות מפתח ועד בדיקה של החלפות קישורים (האם "הורידו" לנו קישורים?). לצורך ההגינות, אני גם אציין שאפשר לעשות דברים קצת תמימים פחות בתחום השחור של ה-SEO כמו יצירת קישורים אוטומטים… אבל זו כבר החלטה שלכם אם להשתמש בתכונות האלו.
אם אתם רוצים לראות קצת טוב יותר איך הוא עובדת, בסרטון הזה אני מסביר כיצד לבצע מחקר מילות מפתח עם התוכנה:
בכל מקרה, מכיוון שמדובר בתוכנה שאותה אתם מריצים על המחשב דרך חיבור האינטרנט שלכם, ScrapeBox יכולה לסרוק שרתי פרוקסי ציבוריים באופן אוטומטי וכך לתת לכם פרטיות מוחלטת בזמן שאתם מבצעים את הפעולות האלו.
גם ל-Screaming Frog יש אפשרות להשתמש בשרת פרוקסי, אם כי היא מוגבלת לשרת אחד בלבד ולא ניתן לחלק את התנועה בין שרת רגיל לשרת הפרוקסי.
איזה שרת פרוקסי מומלץ?
מחפשים Proxy Server מומלץ? אני משתמש בפרוקסי פרטי של SSLPrivateProxy כבר מעל שנה ומרוצה.
השימושים בעיקריים שלי זה לבדיקת מיקומים ידנית שאני מבצע מדי פעם וכן ל Scrapebox אשר אני עושה בה שימוש מפעם לפעם כדי לגרד כל מיני נתונים שמעניינים אותי.
בהצלחה 😊