יכול להיות שלא ידעתם את זה, אבל בחירה נכונה של אחסון אתרים היא מכרעת להצלחת האתר שלכם, וחיפוש מהיר בגוגל יציג בפניכם מספר שירותי אחסון אתרים לבחירתכם, מהאופציות הזולות ועד ליקרות, האפשרויות הן ללא ספק רבות – ובמבט הראשון, המחירים הנמוכים עשויים לקרוץ לכם מאוד, אחרי הכול, מי לא רוצה לחסוך כסף?
יחד עם זאת – לא כל מה שזול הוא נפלא וברוב המקרים זה אפילו ההפך.
במאמר הבא נמנה 5 סיבות למה עדיף להתרחק מאחסון אתרים זול כמו מאש– אז בואו נתחיל 😊
אחסון אתרים זול – מה זה משנה בכלל?!
יש כמה תכונות שלקוחות מחפשים כשמדובר בבחירת אחסון אתרים לאתר שלהם – ביצועים ומהירות הם השניים המובילים, כאשר אירוח ענן נחשב להימור הטוב ביותר…הבעיה היא שלעתים קרובות אנו מזניחים תכונה חשובה נוספת – עלות.
זה כנראה בגלל שאנחנו רואים הרבה חברות אחסון המציעות שירותי אחסון אתרים במחירים מאוד זולים עם תכונות סבירות וזה נראה כמו ההימור הטוב ביותר, במיוחד בהתחלה.
כך או כך, אחסון אתרים במחירי רצפה יכול להפוך למתכון לאסון ולהוביל לפגיעה ממשית באתר שלכם, לביצועים גרועים ואפילו ללקוחות מתוסכלים.
אז בין אם אתם עדיין בתהליך ההתלבטות – ובין אם רכשתם כבר אחסון אתרים בזול, אני ממליץ לכם לגלול למטה ולקרוא את חמשת הסיבות שכדאי לכם להימנע מזה.
#1 מהירות טעינה איטית
אם קניתם אי פעם מחשב נייד חדש, אתם בטח יודעים שלמרות שכולם נראים יחסית אותו דבר, מה שנמצא 'מתחת למכסה המנוע' יכול להשתנות מאוד וזה בין היתר מה שמשפיע על המחיר.
לא הייתם מצפים שמחשב נייד שעולה לכם 1,000 ₪ יפעל כמו מחשב נייד שעולה 5,000 ₪ – כשמדובר בחומרה פיזית, אתם מקבלים את מה שאתם משלמים עליו.
חומרת "פרימיום" מאפשרת הפעלה מהירה של היישומים שלכם, ביצועים ללא רבב ויציבות טובה.
חומרה זולה לעומת זאת היא איטית, קורסת לעיתים קרובות ויכולה להיכבות באופן בלתי צפוי.
למה אני בכלל מדבר על מחשבים ניידים? בעיקר בשביל להמחיש לכם שאחסון אתרים זה ממש לא שונה, זו חומרה שמפעילה את האתר שלכם ומספקת אותו למשתמשים שלכם – זה מאוד חיוני שאתר ייטען במהירות, כי מעבר לכך שאתר איטי 🐢 מתסכל את הגולשים שלכם ופוגע בחוויית המשתמש שלהם, זה גם יכול להשפיע לרעה על הדירוג בגוגל וכמובן על ההמרות שלכם.
וכן, זה נכון שיש כל מיני טכניקות שעוזרות לשפר את המהירות של האתר, אבל אם יש לכם אחסון זול – סביר להניח ששום דבר לא יעזור לכם.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
#2 השבתות לא צפויות
אולי אתם עדיין חושבים לעצמכם, "לא נורא, אני אסתדר עם ביצועים נמוכים, לפחות לתקופה מסוימת"
אבל בנינו אין לזה יותר מדי טעם, אם אתם או המבקרים שלכם לא יוכלו לגשת לאתר שלכם, נכון?
מה זאת אומרת?
זה משהו שאנשים רבים מבינים רק לאחר שהשתמשו בפתרון אחסון זול במשך זמן מה. דברים אולי נראים טוב בהתחלה, אך ייתכן שמהר מאוד תשימו לב שהאתר שלכם לא תמיד נגיש ונופל מכל פיפס קטן.
השבתות מתמשכות זו בעיה ידועה כאשר נרשמים לתוכנית אחסון זולה, למעשה – מספיק שאחד האתרים שחולקים את אותו אחסון איתכם מקבל פיק גדול של תנועה – והאתר שלכם כבר לא יהיה באוויר, לפעמים גם לכמה שעות טובות.
תאמינו לי, אין יותר מבאס מלראות בעל חנות מקוונת מגלה כמה פעמים ביום האתר שלו נופל וכמה מכירות הוא מפספס. איך אומרים? זול עולה ביוקר… 😬
#3 תמיכה טכנית גרועה
גם אם נניח תקבלו ביצועים ראויים והשבתות מינימליות עבור הכסף שאתם מוציאים – מה לגבי תמיכה טכנית?
מה אתם עושים כשיש לכם בעיה טכנית באתר? איך חברת האחסון מתמודדת עם זה? אולי עכשיו זה נראה לכם כמו פרט שולי, אבל ביום שתהיה לכם תקלה באתר, אתם תרצו לפתור את זה בדרך המהירה ביותר, ולצערי – ואני מדבר כאן מניסיון כואב… ספקי אחסון אתרים זולים רוב הפעמים לא נותנים מענה מקצועי, וזה ניסוח מאוד מאוד מאוד עדין.
השאלות שעליכם לבדוק זה:
✔️ האם הם יכולים לעזור לכם לתקן שגיאה באתר שלכם?
✔️ האם הם מתקנים עבורכם את השגיאה/תקלה או שהם אומרים לכם לתקן אותה בעצמכם?
✔️ כמה זמן לוקח לצוות התמיכה שלהם להגיב לבעיות באתר?
יכול להיות שהם יוכלו לפתור כמה בעיות נפוצות, אבל קחו בחשבון שיש סיכוי שהטכנאים שם לא מיומנים מספיק כדי לפתור לכם את כל הבעיות, ולפעמים זה דווקא הבעיות היותר קריטיות.
יתר על כן, לא בטוח שתקבלו אפשרויות תמיכה 24/7, או במילים אחרות…
תאבדו זמן יקר כשיש שגיאה באתר שלכם, וכמו שאתם יודעים קלשיאתי ככל שיישמע, זמן זה כסף – לכן, ללכת לאחסון אתרים בזול יכול בעיקר לבזבז את זמנכם לשווא.
#4 בעיות אבטחה קשות 🔒
בהתחשב בעלייה של בעיות אבטחת סייבר מדי שנה, חשוב לוודא שהאתר שלכם מוגן ומאובטח מפני כל גורם זדוני.
כמובן שרמת אמצעי האבטחה הדרושים תלויה בסוג האתר שיש לכם (מסחר אלקטרוני, בלוג, תיק עבודות וכו'), אבל עם אחסון אתרים בזול, ככל הנראה שלא תמצאו אפילו את תכונות האבטחה המינימליות הנדרשות.
הסיבה לכך פשוטה – כמו שאמרתי, אתם מקבלים את מה שאתם משלמים עליו, ושירותי אבטחת מידע ו- IT זה שירות יקר.
מעבר לזה שפרצת אבטחה אחת יכולה להוביל להדלפת הפרטים האישיים של הלקוחות שלכם – זה גם יכול להיות מכה אנושה למוניטין של המותג שלכם.
אתם עשויים לשמוע הרבה סיפורים מחברות אחסון זולות על רמת אבטחה גבוהה, אבל אני באמת ממליץ לא להאמין בעיניים עצומות לכל מה שמספרים לכם, במיוחד אם אתם רוצים לשמור על האתר ועל הפרטים הרגישים של הלקוחות שלכם.
#5 אפשרויות גיבוי לא נוחות (או ללא גיבוי כלל)
כיום כל חברות אחסון שמכבדות את עצמן מציעות שירותי גיבוי.
במקרה של חלופה זולה יותר, יתכן שתגלו שהם לא עושים גיבויים יומיומיים ושיכולות השחזור שלהם לוקות בחסר. 🤨
אם אתם עובדים באופן יומיומי באתר שלכם ומעדכנים אותו באופן קבוע – ללא גיבויים בזמן אמת, במקרה של אסון ככל הנראה לא תוכלו לשחזר את הגרסה האחרונה של האתר שלכם (אל תגידו "לי זה לא יקרה", זה יותר נפוץ ממה שאתם חושבים).
בנוסף, תוכלו גם להבחין שתוספי וורדפרס לצרכי גיבוי אינם עובדים טוב עם שירותי אחסון בעלות נמוכה.
מבחינה טכנית, אתם יכולים להתקין אותם, אבל השרת שלכם לא יעמוד בדרישות המשאבים המינימליות – וזה סינריום מאוד סביר לשירותי אחסון זולים.
מה אני חושב על אחסון אתרים זול? תלחצו פליי ותגלו👇
בשורה תחתונה – השקיעו בחוכמה באחסון האתר שלכם
יכול להיות ששירותי אחסון אתרים איכותיים מעט יותר יקרים, אבל לעיתים קרובות הם מגיעים עם כל מיני תכונות חשובות (כמו SSL, גיבויים יומיים בחינם, הסרת תוכנות זדוניות בחינם וכו ') שהופכות את זה לעסקה אטרקטיבית ומשתלמת מאוד.
נהפוך הוא, האפשרויות הזולות יותר עשויות להתגלות כמפוקפקות – ובסוף עשויים לגבות מכם תשלום נוסף עבור תכונות בסיסיות שספקים אחרים מציעים בחינם…
בדרך זו, ייתכן שבסופו של דבר אפילו תשלמו יותר עבור אחסון אתר שלדעתכם היה "זול" בהתחלה.
לכן, לפני שאתם ממהרים לחסוך עוד כמה שקלים בחודש, הקדישו קצת זמן למחקר מעמיק על חברות אחסון, בקשו המלצות, קראו ביקורות והכי חשוב? אל תתפשרו על אחסון זול מדי, כמו שקראתם, רוב הסיכויים שזה לא משהו שישתלם לכם בטווח הרחוק.
יש לכם עוד שאלות על אחסון אתרים? תרגישו חופשי להשאיר לי תגובה, מבטיח לענות בהקדם 😊
מדריכים נוספים:
- קידום אתרים זול
- מה זה CDN
- אופטימיזציה לתמונות
- שיפור מהירות אתרים