בפוסט על רשתות בלוגים פרטיות (PBN), הסברתי כיצד ניתן להשתמש ברשתות בלוגים פרטיות בצורה חכמה על מנת לחזק אתרי לקוחות באמצעות מינוף נוסף.
כמו כן, הדגשתי שעל מנת שהרשת תהיה מוצלחת, עדיף לפזר את האתרים בין חברות אחסון אתרים שונות וכתובות IP שונות.
בין היתר הזכרתי שם שירות שאני משתמש בו בשם Easy Blog Networks שחוסך הרבה מן העבודה, והיום אני רוצה לספר עליו קצת יותר.
לפני הכל – למה בכלל אחסון ייעודי למקדמי אתרים?
לא צריך להסתיר את זה – זה אכן שירות אחסון אתרים ייעודי לאנשי קידום אתרים.
כי מי עוד צריך להקים רשת אתרים המפוזרים על פני שרתים שונים עם כתובת IP שונה, C Class שונה ועוד? נכון – בעיקר מקדמי אתרים.
אז בואו נתחיל דווקא מהסוף: יש המון כלי SEO שנראים מפוקפקים, אפשר לזהות אותם על פי פסקאות ארוכות של טקסט, עמודים נגללים עד אין סוף וטפסים בגודל של בית.
במבט ראשון EBN עלול להיראות כזה, אך יש בו חלקים שבדרך כלל לא מזוהים אצל מי שמנסה להחביא את הפעילות שלו, כולל דף שמפנה לעמוד הבית של החברה שהקימה גם הרבה פרויקטים אחרים של תוכנה כשרות באמצעות ענן (SasS).
אז נכון שרוב הפרויקטים עוסקים אף הם בצדדים האפרפרים של קידום אתרים כמו גירוד תוכן (Scarping) ואולי לא הייתי פותח אצל החבר'ה האלה חשבון בנק שוויצרי, אבל הם עדיין עושים רושם הרבה יותר אמין מרוב השירותים מהמזרח הרחוק שאי אפשר לדעת מי הם ומה הם.
להלן סקירה שעשיתי בוידאו על Easy Blog Networks:
אז איך כל זה עובד?
כאמור, אחת הדרכים הטובות ביותר לבנות רשתות בלוגים היא באמצעות הפרדה בין חברות האחסון, אבל יש גבול כמה עבודה אפשר להשקיע בפתיחת חשבונות ופיזור שלהם.
לכן, מה שעושים הרבה מקדמי אתרים עושים זה לעבוד עם חברות שמוכרות המון כתובות שונות ברמת ה-C Class שזאת אמנם הפרדה מסוימת אבל לא ברמה מספיק גבוהה.
רוב הכתובות האלו הן גם על גבי אותה חברת אחסון, מה שגוגל יכול לזהות בקלות דרך רשומות ה-DNS.
לעומת זאת, ב-EBN מבטיחים להשתמש בשורה של מאחסנים שונים וידועים עם הפרדה ברמה הרבה יותר גבוהה ושימוש במרכזי מידע שונים. בין החברות היותר מוכרות יש את שירותי הענן של אמזון, Digital Ocean ו-Softlayer (כיום חלק מ-IBM). במקרה ויש צורך בכך, נעשה שימוש בשרתי DNS חיצונים.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
המבנה הזה מאפשר לבנות לא רק רשת אחת גדולה, אלא גם מספר רשתות מקבילות לצרכים שונים.
אבטחה ואוטומציה
אין כמעט שרות היום שאי אפשר להתקין בו את וורדפרס בלחיצה אחת, אבל ב-EBN הלכו צעד אחד קדימה ואתם יכולים להתקין את וורדפרס על ספק אקראי לחלוטין עם כל תוספי האבטחה הנדרשים.
לכל בלוג תהיה תבנית שונה לחלוטין, פרטי משתמש אחרים וכמובן כתובת דואר אחרת גם לפני וגם אחרי ה@. את כל הסיסמאות ושמות המשתמשים תקבלו ישירות לתוך מרכז המידע של המערכת.
אם אתם מאחסנים אתרים בעברית, ייתכן כי תצטרכו לשנות את שפת הממשק והאתר באופן ידני, וכמובן שהתבניות בהן תוכלו להשתמש יהיו קצת פחות מגוונות.
מחירים
מכיוון שאתם לא קונים את המקום לאחסון האתרים ישירות מספקי האחסון, אלא על בסיס פר אתר, המחירים מעט שונים מאלו שאתם רגילים אליהם.
נכון לכתיבת שורות אלו, החבילה הזולה ביותר עולה כ-35$ לחודש וכוללת רשת של עשרה אתרים (3.5$ ללקוח). החבילה היקרה ביותר עולה $1699 וכוללת 1000 בלוגים (1.7$ לבלוג).
יש בסך הכול 10 חבילות, מתוכן שש זמינות רק כשדרוג מהחבילות הקטנות יותר, כך שכל אחד יכול למצוא לו את החבילה שמתאימה לו, בין אם אתם מקדמים לקוח אחד ובין אם אתם מקדמים עשרה או אפילו חמישים… אפשר לנסות את כל אחת מן החבילות הבסיסיות במשך שבוע ולאחר מכן להוריד את המידע מכל האתרים בלי להרגיש שמישהו תופס אתכם בביצים.
מה עוד חשוב לדעת
לפני שאתם קופצים על השירות ומתחילים לחלום כיצד תשתלטו על תוצאות החיפוש, בתור יועץ קידום אתרים, חשוב לי לציין כמה דברים:
- כרגע המערכת תומכת אך ורק בוורדפרס (לכן הסמנטיקה מדברת בעיקר על "בלוגים")
- השירות לא מאשר אתרים בנושאים רגישים כגון הימורים, פורנו או אפילו תרופות… מה שמגביל את הרשת עבור מי שרוצה לעשות כסף מהרבה קטגוריות קלאסיות של אפילייטיס.
- בעיקרון אין נפח תעבורה מקסימלי או מגבלה על גודל האחסון, אבל ההמלצה היא לא להעלות סרטונים או תמונות כבדים מאוד, ולכוון לתנועה מקסימלית של 300 גולשים ביום בכל אתר… (מספר שאתם יכולים בהחלט לעבור אם יהיה לכם מזל ותתקדמו בנישות מאוד תחרותיות).
- המערכת אמנם מכוונת את הגדרות ה-DNS בעצמה, אבל אתם אלו שבסופו של דבר צריכים לקנות את הדומיינים. לכן, קחו את הסיכונים שלכם כשאתם בוחרים כאלו מיד שנייה…
- על מנת למקסם את היעילות של השירות ועדיין להיות אטרקטיביים יחסית במחיר, החבר'ה ב-EBN קצת מגבילים את המשאבי שרת – ולכן ייתכן ותיתקלו במצב שאתרים לא עובדים הכי טוב עם תוספים כבדים כמו אלמנטור וכו'. מצד שני, בשביל אתר תמיכה בסיסי ברוב המקרים לא נצטרך אלמנטור ולא עיצוב מפואר ולכן העניין הזה מובן (לי לפחות) וגם מתקבל על הדעת.
כיצד להישאר מעודכנים
אין צורך להוסיף מדוע גם אם תשתמשו בכל אמצעי הזהירות הנדרשים, הרשת שלכם עדיין לא תהיה בטוחה לגמרי, ולכן מאוד מומלץ לשים עין על הבלוג של Easy Blog Networks: בבלוג אתם יכולים למצוא מידע על האופן בו מומלץ (ובעיקר לא מומלץ) להפעיל את הרשת, מידע מעניין שנאסף מרשתות שונות לגבי ההתנהגות של גוגל והמלצות לתוספים שכדאי להפעיל.
הבלוג טיפה מבולבל ולא כל כך מאורגן טוב עם תגיות או קטגוריות, ולכן עדיף לבדוק אותו באופן כרונולוגי או לחפש באופן חופשי (תיבת החיפוש נמצאת בצד באמצע).
להרשמה לשירות Easy Blog Networks
בהצלחה! 🙂
2 תגובות
אלו אמצעי זהירות נדרשים כדי שמי שצריך לא לדעת על הרשת לא ידע הרי easyblognetworks דואגים לטשטש פרטים ואי פי שונים?
הם בעצם עובדים עם כל מיני שרתי ענן שונים כמו אמזון וכו', והממשק שלהם נוח ומאפשר לתפעל הכל בקלות.
Comments are closed.