תמונות להורדה / מאגרי תמונות בחינם – איפה אפשר להוריד תמונות חינמיות ללא זכויות יוצרים?

לפעמיים אנחנו רוצים להעלות פוסט בלי לדאוג יותר מדי ונזכרים באמצע הדרך שאין לנו תמונות טובות כדי לקשט אותו או בשביל תמונת הכותרת.

מאגר תמונות - מאגרי תמונות בחינם
מאגרי תמונות בחינם ללא זכויות יוצרים – למצוא תמונות באיכות גבוהה באופן חוקי

במקרים האלו לא תמיד משתלם לנו ללכת אל מאגר תמונות ולשלם הרבה על תמונה בודדת או לעשות מנוי שלא בטוח שנשתמש בו (יש אתרים שברוב חוצפתם מבטלים את האפשרות להוריד אחרי כמה זמן אפילו אם כבר שילמתם על המנוי) ורובנו מחפשים תמונות חינמיות להורדה בחינם מתוך מאגר תמונות חינם או אתרי תמונות בחינם.

תמונות להורדה בחינם – האם יש כזה דבר מאגרי תמונות חינמיים?

למרבה המזל, אם פעם רוב מאגרי התמונות בחינם ללא זכויות יוצרים נראו בעיקר כמו ה-Clipart של וורד 97, היום יש מאגרים מקצועיים להורדת תמונות ואיורים שבהחלט לא היו מביישים שום מאגר מקצועי מבחינה האיכות.

עם זאת, צריך תמיד לזכור שמגוון תמונות להורדה בחינם הוא בסופו של דבר מצומצם יותר ולכן יכול להיות שלא נמצא את אותה התמונה הספציפית אותה אנחנו רוצים.

במידה ועברתם על מאגרי התמונות החינמיים ולא מצאתם תמונות להורדה בחינם, תוכלו לבדוק מאגרי תמונות בתשלום שלרוב עולים החל מ-1$ בלבד.

הורדתם תמונות ממאגרים חינמיים ורוצים לשלב אותן באתר? כדאי לתת ביקור במדריך של על אופטימיזציה לתמונות.

מאגרי תמונות חינמיים או הורדת תמונות ללא זכויות יוצרים – מה זה בדיוק אומר?

אף על פי שלפעמיים מתייחסים אל כל התמונות החופשיות כתמונות ללא זכויות יוצרים, אך זה לא תמיד המצב.

ישנם שני סוגים עיקריים של תמונות ללא זכויות יוצרים: כאלו שהן באמת בנחלת הכלל וכאלו שדורשות לתת קרדיט ליוצר המקורי תחת רישיון שנקרא Creative Commons.

יש גם CC0 שהוא למעשה CC בלי צורך לייחס קרדיט ליוצר. הן לא לגמרי Public Domain.

אם זה מעניין אתכם, תוכל לקרוא על ההבדלים כאן.

התמונות ברישיון Creative Commons (שהוא לא 0) דורשות לכל הפחות קרדיט ליוצר של התמונות.

מכאן עשויות להיות מגבלות נוספות על שימוש מסחרי של תמונות ללא זכויות יוצרים ושיתוף עם אחרים.

למשל, אם כתוב ליד הרישיון ND, הכוונה היא שאפשר אומנם לבצע מניפולציות על התמונות, אך לא לשתף אותן בצורה זו עם אחרים.

את כל סוגי הרישיונות תוכלו למצוא באתר הרשמי של Creative Commons.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

הורדת תמונות בחינם – חיפוש תמונות חופשיות בגוגל

לפני הכול יש לציין כי אפשר לבצע חיפוש של תמונות על פי מאפייני שימוש גם בגוגל, אך החיסרון הוא שבדרך כלל יהיה מדובר בתמונות בפורמטים וגדלים שונים.

לעומת זאת, ברוב האתרים הגדלים והקנה מידה של התמונות הם פחות או יותר קבועים, וזה עשוי להיות חשוב אם אתם רוצים לשמור על אחידות באתר.

כדי לעשות זאת, עברו לחיפוש תמונות, לחצו על כלים ולאחר מכן תוכלו לסנן על פי זכויות יוצרים.

ועכשיו אני אעבור למאגרים האהובים עלי ביותר… , אבל לפני זה הערה קטנה:

מחפשים הורדת תמונות בחינם? הרעיון כאן הוא שהאתרים יהיו פרקטיים.

לכן בחרתי בכוונה במבחר אתרי תמונות בחינם שאפשר לחפש בהם בצורה נורמלית ולא באתרים אישיים שמעלים רק תמונות מסוג מסוים או מעלים תמונות באופן ידני כל כמה ימים. 

1. תמונות להורדה בחינם בעזרת Pixabay

תמונות להורדה בחינם? Pixabay הינו מאגר תמונות חינמי ומעולה, שמציע ממשק משתמש נוח וידידותי.

ב-Pixabay מתגאים ביותר מ-1.7 מיליון תמונות חופשיות לחלוטין לשימוש בלי צורך לתת קרדיט ליוצר (למרות שזה בהחלט יכול להיות נחמד), בהן ציורים, איורים, ותמונות וקטור.

יש גם סרטונים ומנגינות. אפשר לראות את הקבצים הפופולאריים ביותר או להשתמש בתיבת החיפוש. 

בתוך תוצאות החיפוש אפשר למיין על פי סוג התמונה (איורים וכו'), קטגוריה, גודל מינימלי בפיקסלים וצבע.

רוב הקבצים הם בפורמט JPG ואפשר להוריד אותן בגדלים שונים שמתאימים לרוב השימושים.

לצערנו, אין גרסאות PSD, וכך אם מדובר בתמונה מורכבת, יכול להיות שיהיה קשה יחסית לעבד אותה מחדש.

בדרך כלל אני מוצא את מה שאני מחפש, אם כי לעיתים ישנו עודף של תמונות שמנסות לרכוב על כל מיני טרנדים. לדוגמה, לפני כמה ימים רציתי למצוא תמונות של "מוח חושב" (Brain Thinking). 

לצערי התמונות שקיבלתי השתייכו בעיקר לשתי קטגוריות: תמונות פשוטות מאוד של המוח או תמונות של מוח חושב בהקשר הטכנולוגי (קונספט של מוח אלקטרוני או "אדם מכונה"). אומנם היו בהחלט כמה תמונות שענו על הדרישות שלי, אבל המגוון היה רחוק מאוד מזה שהייתי מקבל במאגר תמונות רחב יותר.

יש ל-Pixabay עוד קטע מעצבן והוא שתמיד ישנו פס של תמונות ממומנות בתשלום. אם לא מצאתם את התמונות שחיפשתם והתוצאות הממומנות הן כל מה שאתם מקבלים, זה יכול להיות קצת מבאס…

2. תמונות להורדה בחינם בעזרת מאגר פליקר (Flickr)

פליקר הינו בנק תמונות חינמי, גדול ומוכר, למרות שהוא לא בדיוק מוכר ככזה.

ברגע שתבצעו חיפוש כלשהו, תוכלו לראות בצד שמאל את האופציה לסנן על פי סוג הרישיון, בין היתר ישנו גם מסנן של "ללא מגבלות כלל". אפשר להוריד כל תמונה ישירות מהעמוד שלה.

ולמרות זאת, הייתי נזהר עם התמונות שאינן מוגבלות מכיוון שתמיד יש סיכוי שמי שהעלה אותו הוא לא הצלם המקורי או שהוא פשוט לא ציין את הרישיון הנכון. לכן תמיד כדאי לבדוק את התיאור ואת הנתונים הטכניים. למשל, כשחיפשתי את הביטוי הכללי "Make Money" נתקלתי בתמונת ארכיון של אדם שנעצר באשמת גניבה.

למרות שלכאורה לא היו מגבלות על התמונה, בסוף התיאור הסתבר לי שדווקא כן יש עליה זכויות יוצרים של ארכיון מחוז "טיין אנד ויר" באנגליה, אך אני עדיין יכול לשתף אותה תחת קרדיט. הבדל קטן אך משמעותי.

בונוס: אם אתם רוצים לראות אוסף של תמונות נבחרות מתוך פליקר ברישיון של Creative Commons, ישנו אתר תמונות חינם בשם IM FREE. המבחר שבו לא גדול מאוד, אבל הוא מסודר בצורה סיסטמטית עם קטגוריות שהולכות ומצטמצמות. את התמונות אפשר להוריד ישירות מהאתר ולא צריך לגשת אל פליקר.

3. תמונות להורדה בחינם בעזרת מאגר Freepik

עוד אתר תמונות חינם (טוב נו לא בדיוק חינם) גדול יחסית של תמונות (ולא כל המאגרים הם כאלו) הוא Freepik.

למרות שמו, הוא לא חינמי לחלוטין, אלא סוג של Freemium.

כלומר, חלק מהמאגר שלו הוא בחינם וחלק בתשלום. למרות זאת, שווה לציין שהמנוי בתשלום הוא נדיב מאוד: עבור 10 יורו לחודש, אתם יכולים להוריד 100 קבצי פרימיום ביום, ואם אתם מחלקים 10 ל-3,000 (בהנחה שתשתמשו בכל הכמות הזו), המחיר פר תמונה הוא מגוחך… יש גם מנוי שנתי שיחסוך לכם 2.5 יורו בחודש.

בכל מקרה, נחזור לעניין: עד כמה השימוש החינמי נוח? למרבה הצער הוא די מציק. יש לא מעט פרסומות שצפות על גבי המסך, כולל כאלו לשירותי התמונות של אדובי סטוק, וכך למעשה אתם רואים אפילו יותר תמונות שהן לא באמת חינמיות… 

איזה אחוז מן המאגר הוא חופשי לשימוש? הנה כמה דוגמאות:

  • Broken Car: רוב התמונות היו רלוונטיות, 150+חופשיות, 2039 פרמיום..
  • Make Money Online: כמעט כל התמונות רלוונטיות, 18 בחינם ו-339 בתשלום
  • Work from home: מעל 600 תמונות חופשיות לשימוש, 2,712 בתשלום

כמו שאפשר לראות, יש מקרים שבהם היחס סביר ואפילו מצוין ויש מקרים שבהם תצטרכו כנראה לשנות כמה חיפושים כדי לקבל תוצאות מתאימות.

יתרון חשוב של פריפיק הוא שאתם יכולים לחפש גם קבצי PSD, מה שיקל עליכם לעבד את התמונה אם תרצו בכך. עם זאת, וכפי שאתם יכולים לצפות, מגוון קבצי ה-PSD שהם גם חינמיים הוא אפילו מצומצם יותר.

4.תמונות להורדה בחינם עם Picjumbo

Picjumbo הוא עוד מאגר Freemium להורדה בחינם, אך יש בו פחות מגבלות ומי שמשלם פשוט מקבל עוד אוספים בלעדיים ואפשרות להוריד הרבה תמונות בבת אחת.

למרבה הצער, הוא די קטן ומסתכם בערך ב-3,000 תמונות חופשיות. מצד שני, אין בו איורים, אלא רק תמונות וכמה אוספים של טקסטורות, כך שאתם יודעים פחות או יותר מה אתם מקבלים.

מבחינת עיצוב, picjumbo יכול להיות די מבלבל ולהעמיס על העיניים מכיוון שהתמונות מוצגות בצורה של פיד, אך היחס בין האורך לגובה הוא שונה: חלק מהן מרובעות ומקצתן ארוכות וצרות, כאשר אין ממש חוקיות מבחינת הסדר.

זה יוצר מצב שבו העיניים שלכם קופצות כל הזמן. תוסיפו לזה די הרבה פרסומות (אלא אם כן אתם משתמשים באדבלוקר), וקיבלתם כאב ראש רציני.

מבחינת החיפוש של תמונות, הוא לא רע. אם יש תמונות שדומות אחת לשנייה, תוכלו לקבל את כולן באותו הדף. 

ההורדות של תמונות ישירות, אך זה גם אומר שלא תוכלו לבחור את הגודל שמתאים לכם. יש גם אפשרות לא שגרתית לתרום סכום כסף מסוים ולהוריד את כל התמונות במאגר.

5. הורדת תמונות בחינם בעזרת Pexels

Pexels דומה מאוד מאוד ל-pixabay, אך הוא מחפש גם בתוך מאגרים אחרים.

אם תעברו על התמונות עם העכבר והמקור של התמונה יהיה מאתר אחר, תוכלו לראות את הלוגו שלו.

בכל המקרים, ההורדות הן ישירות ואתם יכולים ללחוץ על החץ בכפתור ההורדה כדי לבחור גדלים נפוצים.

אפשר אפילו לבחור גודל מותאם אישית (האתר ייחשב באופן אוטומטי את קנה המידה המתאים ברגע שתתחילו להקליד רוחב או גובה). 

גם כאן תוכלו לראות תמונות דומות לאלו שאתם צופים בה כרגע, ואם תירשמו לאתר תוכלו גם ליצור לעצמכם אוספים.

6. הורדת תמונות בחינם עם Stocksnap.io 

StockSnap הוא עוד אתר של תמונות חופשיות ברישיון CC0 (לרוב). מלבד מנוע חיפוש די נוח, תוכלו גם למצוא בו את התמונות הטרנדיות כרגע ולסדר אותן על פי מאפיינים שונים כגון הכי מורדות, הכי נצפות, או הכי חביבות על הגולשים (Favorites). 

אם תלחצו על הקישור של הקטגוריות השונות, תוכלו לראות לצד כל תמונה בדיוק לאילו תגיות היא שייכת.

למרבה הבאסה, stocksnap החלו לשלב בתוך החיפושים שלהם גם תמונות "ממומנות" ממאגרים בתשלום בחלק העליון של כל סט תוצאות חיפוש.

הם כמובן לא היחידים שעושים את זה, אבל אין ממש הפרדה ולכן זה יותר מעצבן מאשר בדרך כלל. (וגם מזכיר לי משהו…).

7. תמונות בחינם עם מאגר Stock Up להורדה בחינם

"סטוק אפ" הוא חיה משונה: לא מדובר ממש באתר שלם, אלא במאגר תמונות של שירות לבניית אתרים בסגנון WIX. לכן החיפוש הוא די בסיסי. מה שאהבתי זה שלצד כל תמונה יש תיאור אומנתי של כמה שורות ותוכלו לבחור בין גרסה ברזולוציה נמוכה לבין גרסה ברזולוציה גבוהה.

יש לשים לב שאף על פי שכמעט כל התמונות היא ברישיון CC0, חלק מהן נמצאות באתרים אחרים ואי אפשר לדעת זאת עד שלא לוחצים על התמונה. בסך הכול יש בערך 25,000, לא רע בשביל מאגר שהוא בעצם פרסומת.

עוד דבר שצריך לשים לב אליו הוא שאין כאן קטגוריות אלא אוספים כגון עסקים, משפחה, חגים, עונות וכו'. לחלק מהאוספים יש גם אוספי משנה (לדוגמה, תחת חיות תוכלו למצוא אוספים של כלבים ושל חתולים).

לקינוח אתם מוזמנים לצפות בי נותן כמה טיפים על אופטימיזציה לתמונות:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו