אם אתם שוקלים להקים אתר או חנות מקוונת ומתלבטים האם וויקס היא הפלטפורמה הנכונה, הגעתם למקום הנכון.
בעוד שוויקס נחשבת לאופציה פופולרית ונוחה, במיוחד למתחילים, חשוב להכיר את המגבלות והחסרונות שלה כשמדובר בקידום אתרים וניהול עסק דיגיטלי מצליח. אז לפני שאתם קופצים למים העמוקים של וויקס, בואו נצלול לעומק הסיבות שבגללן כדאי לשקול פלטפורמות מתקדמות יותר כמו וורדפרס או שופיפיי. תחזיקו חזק, הולכת להיות נסיעה מלאת תובנות!
לפני שנתחיל, מזמין אתכם לצפות בסרטון שלי על קידום בוויקס:
1. SEO? תחשבו שוב
אם קידום אתרים הוא הלחם והחמאה שלכם (או של העסק שלכם), וויקס לעולם לא תהיה הבחירה הראשונה שלי. הנה כמה סיבות למה:
- מערכת איטית ומסורבלת מאד – משך הזמן עד שאתה מוצא את העמוד שאתה רוצה לעבוד עליו, במיוחד עמודים פנימיים ועמוקים בהיררכיה של האתר – יכול לתסכל, בטח בהשוואה לאתרי וורדפרס עם הבר השחור העליון שמאפשר לך (ברוב המקרים) לקפוץ ישירות לעריכה של העמוד.
- אתרים כבדים וזוחלים כמו צב – אתרי וויקס הם פשוט איטיים, קל וחומר במובייל. זה נכון גם לממשק של וויקס שכבר שנים זוחל.
- מערכת סגורה ומוגבלת בלא מעט פיצ'רים כמו שיפור טעינת האתר, אפשרויות SEO מתקדמות או פונקציונליות מותאמת אישית (סעיף זה נכון כמעט לכל מערכת סגורה).
- אינדוקס – זה Big one. מנסיון עם עשרות אתרי וויקס שיצא לי לקדם – יש בעיה רצינית עם אינדוקס עמודים, בעיקר עמודים בבלוג (מאמרים). קרה לי לא פעם ולא פעמיים שמאמרים שעלו ללקוח וקיימים מעל חצי שנה(!) לא התאנדקסו למרות שהם מאמרים איכותיים וטובים. נכון שזה לא קשור לוויקס בלבד אלא להקשחת התנאים של אינדוקס בגוגל בשנים האחרונות, אבל זאת מגמה שבולטת מאד באתרי וויקס, בטח בהשוואה לוורדפרס, למשל.
מדריך מפורט שעושה השוואה בין מערכות שונות של eCommerce >>
2. מגבלות בפונקציונליות וניהול חנויות מקוונות
- כלים מוגבלים: הכלים לניהול חנויות מקוונות בוויקס הם מוגבלים בהשוואה לפלטפורמות כמו שופיפיי ו-וורדפרס. פלטפורמות אלו מציעות כלים מתקדמים יותר לניהול מלאי, מעקב אחר הזמנות ושירות לקוחות.
- אינטגרציות מוגבלות: וויקס מציעה פחות אינטגרציות עם מערכות חיצוניות ושירותי צד שלישי בהשוואה לוורדפרס ושופיפיי, מה שמגביל את היכולת להרחיב את הפונקציונליות של החנות.
- התאמה אישית מוגבלת: וויקס מציעה פחות אפשרויות להתאמה אישית של חנויות מקוונות, מה שיכול להגביל את היכולת ליצור חווית משתמש מותאמת אישית.
3. עלויות גבוהות ללא גמישות
- תמחור גבוה: בעוד וויקס מציעה חבילות במחירים נוחים, העלויות יכולות לעלות במהירות עם הוספת פונקציות נוספות או שימוש באפליקציות צד שלישי.
- מעבר מסובך: אם תחליטו לעבור מפלטפורמת וויקס לפלטפורמה אחרת, התהליך עשוי להיות מסובך ויקר. העברת תכנים, התאמת עיצוב מחדש ושמירה על דירוגי החיפוש יכולה להיות משימה מאתגרת.
4. מגבלות בעיצוב וביצירתיות
- תבניות קבועות: התבניות שוויקס מציעה הן מוגבלות יחסית ויכולות ליצור מראה אחיד ופחות ייחודי לעומת וורדפרס שמציעה תבניות ועיצובים בלתי מוגבלים.
- שפה עיצובית מוגבלת: היכולת להשתמש בשפות תכנות ועיצוב מתקדמות כמו HTML, CSS ו-JavaScript בוויקס היא מוגבלת בהשוואה לוורדפרס, מה שמגביל את היצירתיות וההתאמה האישית של האתר.
לנוחיותכם גם וידאו שעשיתי בנושא:
לסיכום
אין לי שום דבר אישי נגד וויקס. לאורך השנים יצא לי ולצוות שלי לקדם עשרות אתרי וויקס, כולל חנויות בוויקס (אם כי הרבה יותר נדיר). בכל המקרים ללא יוצא דופן החוייה של עבודה על אתרי וויקס היא…איך לומר…לא חיובית במיוחד, ומדובר בניסיון מצטבר של שנים – כולל שיפורים רבים שוויקס ביצעו בפלטפורמה שלהם לאורך הזמן הזה.
בסך הכל, וויקס היא פלטפורמה פשוטה וידידותית למשתמש, והיא בהחלט יכולה לעשות עבודה סבירה+ כאשר רוצים לקדם תחומים לא תחרותיים במיוחד או אתרי תדמית, אתרי תוכן פשוטים וכדומה.
אך כשמדובר בקידום אתרים רציני של תחומים בעלי תחרות גבוהה וניהול חנויות מקוונות, ישנם פערים משמעותיים בהשוואה לפלטפורמות מתקדמות יותר כמו שופיפיי ובמיוחד וורדפרס. אם אתם מחפשים גמישות, שליטה מלאה והתאמה אישית גבוהה, מומלץ לשקול שימוש בפלטפורמות אלו במקום וויקס.
אסיים בהסתייגות ואומר כי בתחום ה-SEO כבר יצא לי לראות (כמעט) הכל והכל ולכל כלל יש יוצאים מן הכלל, אז כן, אני בטוח שגם תוכלו להיתקל פה משם באתרים או חנויות Wix מצליחות עם נוכחות מכובדת בגוגל, אבל זה הרבה פחות נפוץ מאתרי וורדפרס או אינספור פלטפורמות אחרות (ולא רק בגלל הפופולאריות הכללית של אותן מערכות).
למעוניינים – לינק למדריך שלי על קידום אתרי וויקס.