ChatGPT בעברית: למה זה מעפן פיצוצים ועדיף לעבוד באנגלית?

זה לא יהיה מוגזם להגיד ש-ChatGPT הצליח לזעזע לחלוטין את תחום ה-SEO. לא מדובר רק באיום על גוגל עצמה שמיהרה להוציא לשוק את Bard, אלא גם בהזדמנות פז למקדמי אתרים ואנשי SEO לכתוב תכנים קריאים ואיכותיים בכמה דקות בלבד. לדעתי מאז השקתו, התחום של קידום בגוגל עבר שינוי שחלקו לטובה וחלקו לרעה – אבל הכל תלוי בגישה ובצורה בה עובדים עם צ'אט גפט (ככה כותבים את זה בעברית?).

באינטרנט אפשר למצוא לא מעט מדריכים על בניית אתרים באופן אוטומטי למחצה עם ChatGPT באמצעות מערכות ניהול תוכן כמו וורדפרס (וזה עוד לפני שדיברנו על היכולות שלו לכתוב קוד), כך שלא ממש צריך להיות גאון כדי לעשות את זה.

אבל מה קורה אם אנחנו מדברים על ChatGPT בשפת הקודש? כאן הספאם ובמיוחד הדיס-אינפורמציה באמת מתחילים לחגוג.

עבודה עם ChatGPT בעברית

נכון לכתיבת שורות אלו, אם תחפשו "ChatGPT בעברית", תמצאו לפחות 3-4 אתרים שמבטיחים לכם כל מיני גרסאות מעוברתות של ChatGPT ואפילו מתגאים בכך שמדובר בשירות חינמי, וזאת למרות שגרסה 3.5 של ChatGPT גם כך פתוחה לכולם בחינם.

כשתתחילו לבדוק את האתרים האלו סביר להניח שתגלו מהר מאוד שהטקסט שאתם מקלידים בהם לא ממש קריא ובטח שאי אפשר להשתמש בו כמו שהוא.

לאלו מכם שכל החגיגה של ChatGPT עדיין לא מוכרת להם כל כך:

למה ChatGPT ועברית לא כל כך הולכים ביחד?

אז כדי להבין למה ChatGPT ועברית לא הולכים ביחד חייבים להתחיל מהתחלה: ChatGPT אומן על ידי כמות גדולה מאוד של טקסטים באנגלית ולכן המודלים שלו עובדים באופן אופטימלי על השפה הזו.

למעשה, כשאנחנו מבקשים מצ'אט GPT בקשה מסוימת, הוא עושה שימוש במודלים המתמטיים שלו כדי למצוא את המילה הבאה המתאימה ביותר להמשך המשפט.

בני אדם לא באמת חושבים או מעבדים מידע בצורה הזו, ולכן ChatGPT לא יכול ללמוד עברית כל כך מהר גם עם כל התחכום והעוצמה שלו. הוא אומנם השתפר מאוד מאז שדוברי עברית התחילו לבדוק את הגבולות שלו, אבל ב-90% מהמקרים הוא עדיין לא יפיק משפטים חפים לחלוטין מטעויות.

ואגב, זו לא רק יכולת הלימוד המוגבלת, אלא גם העובדה ש-ChatGPT נכון לזמן הפרסום לא מתעדכן בזמן אמת בקשר למה שקורה בעולם.

לכן אם נשאל אותו שאלות על נושאים עדכניים הוא יציג מידע לא עדכני, ולא משנה אם באנגלית או בעברית.

מצד שני, בהרבה מקרים הוא יזהיר אתכם מראש שזה מה שיכול לקרות.

לדוגמה, זה מה שהוא אמר לי כששאלתי אותו מיהו ראש הממשלה של ישראל:

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

" המידע שברשותי מעודכן עד לספטמבר 2021, ולכן אני לא יכול לספק את המידע הנכון בזמן הנוכחי. לפי המידע שלי, ראש הממשלה של ישראל בזמן ההוא היה נפתלי בנט, אך מצביעים רגילים לצרף את המידע העדכני בדפים חדשים ברשת או לפנות למקורות חדשות מהימנים לקבלת מידע מעודכן."

אגב, שימו לב שהמילה "מצביעים" תקועה בלי קשר, דוגמה לכך שאם לא תופסים את הטעויות של ChatGPT בזמן ומעתיקים את הטקסט שלו למקום אחר, זה יכול להיות לא נעים…

ממה צריך להיזהר?

אחרי שהסברתי למה שימוש ב-ChatGPT בעברית הוא בעייתי בלשון המעטה, חשוב לדעת איך להימנע משירותים שמנסים למכור לנו שהם ChatGPT בעברית (או שם מכובס אחר).

יש שני סוגים של שירותים כאלו: הראשון הם אתרים שמתבססים על פרסומות ובדרך כלל מתחברים ל-ChatGPT באופן ישיר.

האתרים היותר מתוחכמים מתרגמים את מה שהמשתמש מבקש בעברית לאנגלית, מעבירים את השאלה ל-ChatGPT (שיכול לעבוד גם עם אנגלית קלוקלת) ולאחר מכן מתרגמים את הפלט שלו בחזרה לעברית בסגנון גוגל טרנסלייט.

בכל מקרה, הפלט של האתרים האלו הוא לא הרבה יותר טוב מזה של ChatGPT.

מעבר לכך שמדובר בשיטה מאוד בעייתית, חוסר השקיפות של האתרים האלו היא זו שמפריעה לי, קודם כל כמשתמש ולאחר מכן כמקדם אתרים. יש אפילו אתרים שדורשים תשלום נוסף על חיבור למידע עדכני (מה שגם Bing AI שמבוסס על ChatGPT עושה).

מאמרי AI כמעט בחינם

הסוג השני של האתרים הם אתרים שמבטיחים לכם מאמרי AI זולים מאוד שעוברים עליהם ידנית. בדרך כלל המחיר הוא משהו כמו 10 שקלים למאמר, בערך שליש מההצעות הכי זולות שיש היום בשוק עבור מאמרים שנכתבו בעברית מאפס.

כל מי שאי פעם כתב תוכן או תיקן תכנים שאנשים אחרים כתבו, יוכל להעיד שלתקן מאמר עם שגיאות לוקח יותר זמן מאשר לכתוב מאמר מחדש.

לכן סביר להניח שהבדיקה היא מאוד שטחית, אם בכלל מישהו טורח באמת לבצע אותה.

איזה חלופות יש?

אחרי שהבנו למה כדאי להימנע מהשילוב של ChatGPT ועברית, בואו נדבר על החלופות:

1. לעבוד עם ChatGPT באנגלית כמובן!

אני חושב שכל מומחה קידום אתרים או מי שעוסק בשיווק אינטרנטי חייב לדעת אנגלית ברמה טובה, כי רוב המידע האיכותי והטוב קיים באנגלית – וכך גם רוב הכלים שיש בשוק.

לכן, זה הרבה יותר יעיל והרבה יותר מוצלח לעבוד עם ChatGPT באנגלית, שזה שפת האם שלו (כמו רוב הדברים המוצלחים), ולתרגם את הפלט הסופי לעברית.

מקווה שהצלחתי להסביר לא מעט למה

אם יש לכם חברה לקידום אתרים שעוסקת בשוק הבינלאומי, אז אתם בכלל לא צריכים לתרגם לעברית – זכיתם!

בסרטון הבא אני מדגים איך אני כותב מאמרים עם ChatGPT באנגלית ואז מתרגם את הסיפור לעברית:

2. Google Bard

אז קודם כל יש לנו את "גוגל בארד" שתומך בעברית בצורה הרבה יותר טובה.

אם אני שואל אותו מיהו ראש הממשלה של ישראל, הוא לא יסתפק בתשובה "בנימין נתניהו", אלא גם ייתן לי ביוגרפיה קצרה מאוד שלו.

החיסרון של בארד הוא שקשה לקבל ממנו תשובות ארוכות אפילו אם מבקשים קטעים או מאמרים באורך ספציפי.

ברוב המקרים או שהוא פשוט יכתוב קטע קצר יותר, או שהוא פשוט יפסיק באמצע (אפילו באמצע מילה).

כמובן שאם לומדים לעבוד אתו ולפרק את השאלה לחלקים, זו בעיה פחות חמורה ואפשר לקבל ממנו מאמרים מאוד מפורטים.

למרבה הצער, הניסוחים שלו עדיין נשמעים די רובוטים, שלא לאומר ילדותיים, ולכן אל תצפו ממנו לשפה קולחת במיוחד.

עוד חדשות טובות הן שאפשר להשתמש ב-Bard כדי לכתוב מאמרים לאתר שלכם.

בהתחלה גוגל גמגמו ולא ממש היה ברור אם מותר להשתמש בתוכן שהתבסס על AI או לא, אבל ממש ברגע שאני כותב את המאמר הזה מסתבר שתיקנו שוב את ההוראות שלהם בנוגע לתוכן איכותי ולמעשה מתייחסים לתוכן באשר הוא, לא משנה על ידי מי הוא נוצר (בטקסט הקודם הם ציינו במפורש Written by People).

כאמור, בגלל המגבלות של Bard, הייתי ממליץ לסגנן עוד טיפה את הטקסט ו"לעדן" (מלשון עידון) את הרובוטיות שלו.

3. Rytr

Rytr הוא לא תחליף מלא ליכולות של ChatGPT, אלא רק למי שמשתמש בצ'אט עבור כתיבה. ריטר (Rytr) נחשב לאחד משירותי כתיבת ה-AI הטובים ביותר מבין העשרות שיש כיום בשוק.

הוא אומנם מתבסס על האלגוריתם של ChatGPT (שקרוי באופן לא מפתיע GPT), אך כולל גם כלים ופונקציות שונות לחידוד הטקסט על פי הסגנון בו רוצים להשתמש (מצחיק, מתוחכם, רשמי אסרטיבי) וסוג הטקסט הספציפי שרוצים ליצור. לדוגמה, מאמר, טקסט שיווקי, אימייל או פוסט לבלוג.

תכונות אלו הופכות אותו לכלי שמפיקים תוצאות הרבה יותר טובות בעברית, כאלו שכבר אפשר להתחיל ליצור איתן מאמרי SEO פשוטים.

למרות שהשירותים האלו בדרך כלל מפיקים רק שלד ראשוני, אפשר לבקש מהם להרחיב חלקים ספציפיים, לשפר אותם או להשתמש בפקודת צ'אט מבלי לצאת לצ'אט החיצוני.

עם זאת כדאי לדעת שגם השירותים האלו לא מושלמים. הרבה פעמיים מדובר בעניין של ניסוי וטעיה. לדוגמה, מסיבה שלא ממש ברורה לי, דווקא אפשרות הצ'אט ב-Rytr הצליחה להפיק את התוצרים הטובים ביותר בעברית.

למרבה המזל ל-Rytr יש גם מנוי חינמי, כך שאתם יכולים להתנסות בו ולראות אילו קומבינציות מחזירות לכם את הטקסטים הטובים ביותר.

לסיכום

למרות שאנשים לא מפסיקים לדבר על ChatGPT, בכל מה שקשור בעברית עוד יש לו דרך ארוכה לעבור.

לכן אני ממליץ לא להתרשם מאתרים שמציגים את עצמם כ-ChatGPT בעברית או כאלו שמתבססים על האלגוריתם שלו.

אם אתם רוצים לכתוב טקסטים בעברית בקלות ובאופן קריא, Bard הוא אפשרות מצוינת, אך קחו בחשבון שלעיתים קשה להוציא ממנו טקסטים ארוכים ולכן כדאי לבקש ממנו להרחיב או לפרק את השאלה שלכם לחלקים.

אפשרות אחרת היא לעשות שימוש בכלים מקצועיים כמו Rytr,  הם אומנם מתבססים על ChatGPT, אך כוללים שיפורים והתאמות לשפות שונות, כולל עברית.

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו