ההייפ סביב טכנולוגיית בינה מלאכותית שיודעת לייצר תוכן, לא משאיר כמעט אף משווק דיגיטלי אדיש.
יש כאלו שממש סקפטיים לגבי היכולות של כלי בינה מלאכותית ובמיוחד בינה מלאכותית בעברית / תהליכי אוטומציה שיווקית לשפר את התנהלות אסטרטגיית התוכן של החברה, אחרים נשבעים שחסכו לא מעט משאבים ואפילו שיפרו על הדרך את התוצרים שלהם, ויש כאלו שעדיין לא החליטו איך יראה העתיד בהקשר הזה.
היום אני רוצה לסקור את כלי ה -AI האיכותי מבית Rytr (או כמו שאנחנו מכנים את זה אצלנו: ריטר), שמאפשר למשתמשים בו לייצר תכנים שונים ומגוונים, במגוון רחב של שפות (כולל עברית), ועבור שימושים שונים.
אבל רגע לפני שנצלול פנימה אל הטכנולוגיה עצמה של Rytr, כמה מילים כלליות שאני רוצה להגיד על הנושא.
איך מנועי החיפוש מתייחסים לכלי AI לצורך יצירת תוכן?
באופן עקרוני, מנועי החיפוש ברשת, ובפרט גוגל, לא מתים, בלשון המעטה, על כלי AI ליצירת תוכן.
למה?
כי כביכול תוכן שנוצר באמצעות כלים אוטומטיים לא יכול באמת לחדש, לא יכול להיות אותנטי, והוא ברוב המוחלט של המקרים תוכן משוכפל או מועתק – מה שמנועי החיפוש לא ממש מעודדים.
מצד שני, גוגל ומנועי חיפוש אחרים גם לא מאוד אוהבים לינקים שנבנים בצורה מלאכותית.
יש מקדמי אתרים בימנו שחושבים שבתחומים תחרותיים אפשר להתקדם בלי קישורים כאלו?
הרחבתי עוד על יצירת תוכן אוטומטי בסרטון הבא:
אז אני לא ממש בעד לתפוס ברצינות כל מה שמפרסם מנוע חיפוש כזה או אחר, אבל כן מאוד בעד להיות עם יד על הדופק ולנהל סיכונים לעתיד בצורה מושכלת.
הדבר השני שחשוב היה לי להגיד לפני שניגש ל Rytr עצמה, הוא שבטכנולוגיית בינה מלאכותית לייצור תוכן, לא חייבים להשתמש בתהליך מקצה לקצה.
כאשר מדובר בפרויקטים גדולים מאוד, עם מסות אדירות של תוכן, שימוש בכלי AI יכול לחסוך לא מעט כאב ראש ועבודה רבה ומתישה, גם אם לאחר מכן, עורך תוכן צריך לעבור על הדברים, לתקן ולשפץ.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
לפעמים הרבה יותר קל לעבור על תוכן כתוב ולשכתב אותו מעט, מאשר להתחיל לכתוב מדף ריק.
ומעבר להכל, ברמה העסקית, כלים כמו Rytr יכולים לייעל מאד את הנושא הכתיבה ולחסוך עשרות אלפי שקלים על כתיבת תוכן.
הרחבתי על כך בסרטון הבא:
קצת על Rytr
אז מה זה Rytr / ריטר / רייטר?
כאמור, שירות Rytr הוא שירות יצירת תוכן אוטומטי באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית.
בסיס הטכנולוגיה כאן הוא GPT-3 AI model – שמתבסס על למידה עמוקה (או בעגה המקצועית Deep Learning) לצורך חילול טקסט בהתאם לפרמטרים שנבחרו מראש.
איך זה קורה בפועל?
באמצעות ממשק משתמש, ניתנת אפשרות למפעיל התוכנה להזין פרמטרים כמו בחירת השפה, הנושא, מילות המפתח, הפורמט הדרוש של התוכן, הטון של הטקסט, מספר התכנים החלופיים שיקבל המשתמש, ואז, בלחיצת כפתור, מחולל הכלי הזה טקסט בהתאם לפורמט שנקבע.
אילו סוגי תוכן ניתן לייצר עם Rytr?
כמעט הכל.
באמצעות Rytr תוכלו לכתוב פוסטים עבור בלוג שאתם מנהלים, לנסח מודעות שיווקיות, לכתוב מודעת דרושים, לנסח פניה במייל, לייצר רשימת שאלות לראיון עבודה, לכתוב תיאורי מוצר, לייצר סקירה טכנית, לכתוב טקסט כללי, ועוד ועוד ועוד.
האם הטקסט הזה קביל?
אין ספק שהרמה של כלי ה – AI הזה משתפרת כל הזמן.
באנגלית, כבר מזמן הגיעו כלי AI ליצירת תוכן טקסטואלי לרמה גבוהה למדי.
בעברית, עם זאת, הכלי הזה טעון שיפור. אפשר להיעזר בו, במיוחד כשמעוניינים לכתוב פוסטים ארוכים ורבים, ולחסוך בזמן יקר ועבודה, אבל לא תוכלו בלחיצת כפתור לייצר איתו מאמר שעומד בפני עצמו (גם לא בכמה לחיצות כפתור – זה לפחות מתוך ניסיוני האישי).
האם זה אומר ש-Rytr לא שמיש בעברית?
אני ממש לא אומר את זה.
בכל מה שקשור לעברית, יש כאן תהליך של למידה מתמדת, הן של הכלי, והן של המשתמשים בו, ואני מאמין שככל שעובר הזמן, הפער הזה מצטצמם.
שימושים ותכונות של Rytr
אני מסכם כאן בקצרה כמה תכונות ושימושים נפוצים בשירות Rytr שחשוב יהיה להכיר:
- בחירת שפה – נכון למועד כתיבת שורות אלו, Rytr מציעה תמיכה ב 29 שפות שונות, כולל עברית (כן! תוכן בינה מלאכותית בעברית מלאה)
- טון ואוירה – שירות Rytr מציע 21 טונים שונים של כתיבה (יענו, רשמי, קליל, אינפורמטיבי, משכנע, מעורר השראה, הומוריסטי ועוד).
- התאמה לצרכים שונים – שירות Rytr מתאים ל Use Cases שונים ומגוונים:
- בלוגרים – הכלי הזה מסייע לבלוגרים לכתוב פוסטים ביתר קלות, ולהעשיר את הבלוג שלהם בתוכן איכותי.
- קופירייטרים – באמצעות Rytr יכולים קופירייטרים לנסח כותרות מסקרנות, מפתיעות וכאלו שיגרמו לגולשים להקליק עליהן.
- יוטיוברים – מנהלי ערוץ יוטיוב שמעוניינים לקדם את התכנים שלהם ימצאו ב Rytr פתרון איכותי.
- משווקים בדיגיטל – קמפיינרים בפייסבוק, אינסטגרם וכו' שמעוניינים לזרז את תהליך הקמת הקמפיין, או לייצר לו וראייצות שונות, יקבלו גם הם מענה איכותי.
- מגייסי כוח אדם יכולים לכתוב מודעות דרושים באמצעות Rytr.
- מנהלי דפים במדיה החברתית – יכולים להעשיר את עמוד הפייסבוק שלהם בתוכן בצורה שוטפת.
- כותבים יצירתיים – יכולים לקבל רעיונות לכתיבה באמצעות Rytr
- סופרים או משוררים – לשירות Rytr יש גם מודול מיוחד לכתיבת שירה…
- מראיינים יכולים לחולל באמצעות הכלי רשימת שאלות לראיון
- סוקרים או כותבי עדויות – יכולים לכתוב פוסט התנסות אישית במוצר או לפרסם סקירה טכנית
- שיפור ותיקון טקסט קיים – Rytr מציעה למשתמשים בה את האפשרות לשדרג טקסט קיים, באמצעות שכתוב, הוספה לטקסט, צמצום וסיכום שלו, בדיקת מקוריות עבור הטקסט הזה ועוד.
חבילות ומחירים
אז כמה עולה לנו כל הסיפור הזה?
שירות Rytr מציע שלוש חבילות עיקריות, נכון לכתיבת שורות אלו:
- בחבילה החינמית תוכלו לייצר עד 5,000 תווים בחודש.
- בחבילת התשלום של 29$ בחודש תוכלו לייצר טקסטים ללא הגבלה.
- בחבילה המציעה תשלום חד פעמי של 39$ תוכלו לייצר עד 50,000 תווים בחודש.
יתרונות עיקריים של Rytr
בואו נדבר רגע על היתרונות של השירות הזה, לפחות כפי שאני חוויתי אותם.
- יתרון ראשון הוא ממשק משתמש איכותי – Rytr בהחלט מציעה ממשק משתמש שקל לתפעל. הוא נקי, מעוצב, ומחזיר את הטקסטים בצורה נוחה, שקל להעתיק גם באמצעות העכבר וגם באמצעות המקלדת.
- זמין בכל עת – טוב, זה יתרון של כל כלי AI לייצור תוכן, אבל מדובר בהחלט ביתרון. כשאתם משתמשים בכלי AI כזה, אתם לא תלויים בזמינות של כותב תוכן כזה או אחר, ויכולים לתפעל אותו בכל שעה. כותב תוכן AI, על פי עדויות שונות ברשת, גם לא ממש מתעייף…
- תמיכה בשפות רבות – כאמור, Rytr תומך נכון לעת עתה ב-29 שפות שונות, כולל בעברית, מה שמאפשר לייצר תכנים שונים ומגוונים אם, למשל, אתם מנהלים נכסים דיגיטליים במקומות גאוגרפיים שונים בעולם.
- שירות לקוחות מעולה באמצעות צ'אט – Rytr מספקים שירות מקצועי ומעולה באמצעות צ'אט, הם מגלים זמינות גבוהה לפניות לקוחות, ורספונסיביים ושירותיים מאוד.
- בדיקת מקוריות של הטקסט באופן מובנה – כפי שציינתי קודם לכן, אחת התכונות החשובות של Rytr, היא היכולת לבדוק אם הטקסט שחולל עבורכם נמצא ברשת, בדיוק כפי שהוא, במקומות נוספים. כאשר הבדיקה הזו מבוצעת כחלק בלתי נפרד מתהליך ייצור התוכן, מדובר ביתרון גדול.
חסרונות עיקריים של Rytr
בואו נשים את הדברים על השולחן: למרות שהטכנולוגיה מתפתחת במהירות, הכלי הזה, נכון להיום, עדיין לא בשל כדי להחליף את כותבי התוכן שלכם. האיכות שמתקבלת מחילול תוכן איננה עקבית.
בחלק מן המקרים נוצר תוכן שהוא בהחלט קריא, בהיר וזורם, ובחלק מן המקרים, נדרש ליטוש של איש מקצוע כדי להפוך את התוכן הזה למשהו שאפשר להעלות לאתר.
כמו כן, חשוב לזכור, שכלי AI, משוכלל ככל שיהיה, מסוגל לייצר ולארגן מחדש רק תכנים שקיימים ברשת. זה אומר שבדרך כלל, הוא לא יביא איזושהי אמירה חדשה, תובנה מעניינת או חידוש אמיתי.
בנוסף, כאשר הקוראים מחפשים תיאור של חוויה אישית, התנסות או חוות דעת, כלי AI כמובן שלא יכול לעשות את העבודה. כלי AI לא יעזור לכם לייצר תוכן ולקבוע איך הרגישו נעלי הריצה החדשות למאמן הריצה המפורסם, האם שעון הדופק היה מדויק, ומה פחו היה נוח בממשק שלו.
אז לאן המוצר הזה הולך?
על פי פרסומים של Rytr, יש כמה וכמה כיווני התפתחות שהם בודקים ברצינות:
אינטגרציית API – על מנת לאפשר לשירותים חיצוניים לחולל תוכן במהירות ובקלות. יש כאן, לדעתי, פוטנציאל לשדרוג אמיתי של שירותי חוץ. מעניין יהיה לראות מה יקרה כאן בשנים הקרובות.
הרחבות לדפדפנים מוכרים – על מנת לשפר את ממשק המשתמש ולהקל על משתמשי השירות.
יצירת תמונות באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית – זה כבר הופך להיות מעניין. התחום הזה נחשב לחדש יחסית, אבל בשוק כבר מסתובבות לא מעט תמונות שנוצרו על ידי מכונות בטכנולוגיה מתקדמת. לאן זה ילך? אין לי מושג, אבל מעניין יהיה לעקוב גם כאן.
פונקציות לשיתוף וקולבוריזציה – ברגע שצוותים שלמים יוכלו לעבור, למשל, על מאמר אחד ארוך, על עבודת מטה מורכבת או כל תוכן מורכב אחר – תהיה כאן בשורה אמיתית לשינוי של תהליכי העבודה בארגונים גדולים רבים.
תמיכה בפורמטים חדשים של תוכן – מעבר למכתבים, פוסטים, כותרות עוד, סביר מאוד ש Rytr תפתח בשנים הקרובות עוד ועוד פורמטים שיענו לצרכי המשתמשים שלה.
באופן אישי, למרות שאנחנו פסיק על המפה, אני מקווה שכל נושא העברית במערכת ישתפר משמעותית לעומת היום, ואז באמת השירות הזה יוכל לשדרג בעשרות מונים את נושא יצירת התוכן העברי לצרכי SEO ובכלל.
עוד אוטומציות ודברים מגניבים?