מה זה אחסון אתרים? המדריך המלא למתחילים

אחסון אתרים הוא צעד חיוני בתהליך של הקמת אתר אינטרנט. בעולם הדיגיטלי של היום, יש חשיבות רבה לאמינות ולזמינות האתר שלך. שירותי אחסון אינטרנט מאפשרים למנוע ולארח את קבצי אתרך בצורה בטוחה ויציבה, ומבטיחים שתמיד יהיה נגיש למשתמשים מכל רחבי העולם. במדריך הבא נבין, בין היתר, את החשיבות של אחסון אתרים וניכנס יותר לעומק של מושגים שחשוב להכיר בתחום.

מאמר זה נכתב בשיתוף פעולה עם חברת אחסון אתרים HostCenter.

מה חשוב לדעת על אחסון אתרים?

  • הבנת מהות שירותי אחסון והמרכיבים המרכזיים שלהם
  • כיצד לבחור שירות אחסון מתאים לגודל ולצרכים של אתרך
  • הבדלים בין סוגי האחסון: משותף, ייעודי, וענן
  • המרכזיות של אבטחת מידע ויציבות בבחירת ספק אחסון
  • טיפים לשימוש יעיל במשאבים ולשיפור ביצועי האתר
  • בחירת חבילת אחסון המציעה את התמיכה הטכנית הרצויה
  • הכנת הקרקע להרחבת השירותים עם גדילת האתר

הבנת מושגי הבסיס באחסון אתרים

כדי להבין טוב יותר את עולם אחסון האתרים, חשוב להכיר כמה מונחים חיוניים שיעזרו לכם להחליט איזה סוג שירות מתאים ביותר לצרכים שלכם. המונחים כוללים סוגים שונים של שרתים ותשתיות אחסון, כל אחד עם היתרונות והמגבלות שלו.

מהו שרת (Web Server)

שרת לאחסון אתרים הוא המרכז הטכני של כל אתר אינטרנט. בלי שרת, לא תיתכן נוכחות מקוונת. שרת הוא למעשה מחשב מיוחד שתפקידו לאחסן את נתוני האתר ולעבד בקשות מבקרים, מאפשר להם גישה חלקה ומהירה לתכנים שלכם.

הבדל בין אחסון משותף לאחסון ייעודי

כאשר מדובר באחסון שיתופי (Shared Hosting) כמה אתרים חולקים משאבים על אותו שרת.

זוהי אופציה פופולרית וזולה, אך מיועדת בעיקר לאתרים בתחילת דרכם ולמי שרוצה לחסוך בעלויות – שכן אחסון שיתופי לרוב מגיע עם מגבלות תעבורה וביצועים.

לעומת זאת, אחסון ייעודי (Dedicated Web Server) מקנה לאתר אחד את כל משאבי השרת, מה שמביא לביצועים מהירים ואבטחה חזקה יותר.

ההבדל בין האופציות הוא משמעותי מבחינת המחיר – זה יכול להיות פערים של מאות אחוזים. לכן, באופן עקרוני אין שום בעיה להתחיל עם אחסון שיתופי המותאם לצרכים של אתרים בתחילת דרכם, ולשדרג עם הזמן ועל פי הצורך לחבילת אחסון מתקדמת יותר.

מהן תשתיות אחסון הענן?

אחסון ענן (Cloud Hosting) מבוסס על רשת של שרתים מרחבי העולם, כך שנתוני האתר שלכם מתפזרים ביניהם. תשתית האחסון הזו מאפשרת גמישות בלתי רגילה ויכולת להתמודד עם שינויים מהירים בתעבורה.

רבים מהאחסונים כיום מציעים אחסון מבוסס וורדפרס (WordPress) שזאת אחת הפלטפורמות הפופולאריות בעולם להקמת אתרים וניהול תוכן.

על מנת לסכם עד כה:

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

פרמטר

אחסון משותף אחסון ייעודי

אחסון ענן

גמישות בשימוש במשאבים

נמוכה גבוהה

מאוד גבוהה

עלות

נמוכה גבוהה בינונית עד גבוהה
אבטחה

מוגבל

גבוהה גבוהה עם תכנון נכון
ביצועים תלוי בנפח האתרים שבשרת מיטביים

מותאם לצורך

למרות ההבדלים בין סוגי האחסון, כל אחד מהם יכול להוות פתרון מעולה עבור הצרכים השונים של מפעילי האתרים, אם זה בעלות נמוכה ונגישות קלה, או בביצועים גבוהים ואבטחה מחמירה.

איך לבחור חבילת אחסון אתרים?

בחירת התוכנית אחסון אתרים המתאימה דורשת התייחסות למספר פקטורים, כולל גודל האתר, כמות התעבורה החודשית והציפיות לגבי מהירות טעינת האתר.

על מנת לפשט את תהליך בחירת החבילה, לפניכם טבלה המשווה בין חבילות אחסון אתרים שניתן למצוא בשוק:

חבילת אחסון שטח דיסק תעבורה חודשית אחסון בענן

בסיסית

10GB ללא הגבלה לא

מתקדמת

30GB

ללא הגבלה

כן

עסקית 100GB ללא הגבלה

כן

כמו כן, תוכניות מרובות מציעות אפשרות של אחסון אתרים בענן, המאפיין חיבור של מספר שרתים לגיבוי הנתונים והביצועים, מה שנותן גמישות רבה יותר ודיוק בזמינות האתר בכל זמן ומכל מקום בעולם.

לסיכום, בחירת חבילת אחסון הוא תהליך המחייב שיקול דעת והבנה ברמת התשתית הדרושה לאתר שלך ולעסק שלך, וזאת על מנת להשיג את התוצאה הטובה ביותר ולהבטיח את פונקציונליות האתר לאורך זמן.

במקרים רבים ניתן להתייעץ לגבי אחסון האתר עם מי שבונה את האתר או ישירות עם חברת אחסון.

באופן אישי, אני תמיד ממליץ שהדומיין והאחסון יהיו רשומים על שם הבעלים שלה אתר. חשוב להכיר את העובדה שיש חברות (וגם פרטיים) של בניית אתרים שגוזרים קופון על הלקוחות ומתמחרים אחסון דרכם במחיר גבוה משמעותית, למרות שלא בהכרח זה מגיע עם ערך מוסף כלשהו – היו ערים לכך!

סוגי שירותי אחסון אתרים ותכונותיהם

כאמור, הבחירה של שירות אחסון לאתר מתבצעת לאחר שקול דעת והתחשבות בצרכים הייחודיים של האתר והעסק. מגוון האפשרויות כולל מספר פתרונות, כל אחד עם יתרונותיו ואתגריו.

קצת יותר בהרחבה על סוגי האחסונים השונים:

1. אחסון משותף / אחסון שיתופי

ידוע בשל עלותו הנמוכה ומתאים במיוחד לאתרים קטנים או למתחילים בעולם הדיגיטלי. כפי שהוזכר לעיל, האחסון המשותף כולל שיתוף של משאבים על שרת אחד עם מספר אתרים, דבר שמאפשר חיסכון משמעותי בעלויות. אחסון שיתופי סביר ומעלה יעלה לרוב כמה עשרות שקלים בחודש. בחו"ל ניתן למצוא גם אחסונים כאלה במחיר של דולרים בודדים בחודש – לרוב אלו יהיו תוכניות אחסון ברמה בינונית ומטה.

2. אחסון VPS – שרת וירטואלי פרטי (Virtual Private Server)

פתרון ביניים המציע את הגמישות והביצועים של שרת פרטי, תוך כדי שיתוף פיזי של משאבים. שרת VPS מעניק בקרה רבה יותר על סביבת האחסון, ללא הוצאה רבה כמו בשרת ייעודי.

3. אחסון על שרת פרטי / ייעודי

לאתרים גדולים עם דרישות רבות, שרתים ייעודיים מספקים משאבים שמוקצים לשימוש ייחודי, יחד עם ביצועים חזקים ורמת אבטחה גבוהה יותר.

4. אחסון מנוהל

באחסון אתרים מנוהל, הלקוח מתמקד בפיתוח ובינוי האתר, בעוד שהחברה מספקת את שירותי האחסון וטיפול בתחזוקת השרתים, מה שמקל על ניהול המשאבים והאבטחה.

5. אחסון ענן

שירותי אחסון בענן מבוססים על טכנולוגיה שמאפשרת שימוש במשאבי שרת מבוזרים, הן מבחינה גאוגרפית והן מבחינת המשאבים, ובכך מעניקים גמישות גבוהה וביצועים טובים לאתרים.

איך לבחור ספק אחסון אתרים?

כתבתי על כך בהרחבה במדריך שלי על בחירת חברת אחסון אתרים. בואו נעבור בזריזות על כמה פרמטרים חשובים שיש לתת עליהם את הדעת.

בחירת ספק אחסון הוא קריטי לקיום נוכחות מקוונת יציבה ומהירה. יש לבדוק כיצד ספק אחסון אמין יכול להבטיח את הזמינות המרבית של האתר שלך ולאפשר שירות רציף ללא הפסקות.

על מנת לעשות השוואת שירותי אחסון, יש להתחשב בפרמטרים הבאים:

  • אמינות וזמני פעולה מובטחים (Uptime)
  • תמיכה טכנית זמינה ויעילה
  • אופציות גיבוי ושחזור
  • תמחור הוגן ומתאים לתקציב
  • נוחיות וגמישות בשדרוג חבילות
  • מיקום השרתים והשפעתו על מהירות האתר
  • ניתן להשתמש בתוכנות מותאמות אישית ומתקדמות

הבחירה בספק האחסון הנכון צריכה להתבצע בזהירות ועם כל הנתונים הדרושים כדי למקסם את הפוטנציאל של העסק שלך ברשת. כל עסק הוא ייחודי והצרכים שלו עשויים להשתנות במהלך הזמן, ולכן, ספק שמציע גמישות תמיד יהיה בחירה טובה יותר.

אחסון אתרים ברשת והעלאת אתר חדש לאוויר

לפני שמדברים על קידום, שיווק, תוכן וכו' – חשוב להבין: כל אתר באינטרנט חייב 2 דברים על מנת להתקיים: דומיין ואחסון.

בחירת שם דומיין

שם הדומיין שלך הוא כתובת המרחב הדיגיטלי שלך; זהו שלט הזיהוי של הפעילות שלך באינטרנט. השתדלו לבחור דומיין זכיר וקליט, עד כמה שזה מאתגר בימים אלה (שכן רוב הדומיינים המבוקשים והמגניבים נרכשו כבר מזמן), רלוונטי לתחום העיסוק ולא מורכב ממילים רבות מדי. רישום דומיין הוא השלב הראשון במסלול ויכלול בחירה בין סיומות שונות כמו .com, .net, או .co.il על פי המטרה והקהל שלך.

בחירת תוכנית אחסון

לאחר שבחרת שם דומיין, הגיע הזמן לבחור את פתרון האחסון המתאים ביותר לצרכיך. ספקי שירותי אינטרנט רבים מציעים מגוון חבילות אחסון, כאשר כל אחת מהן מותאמת לצרכים שונים כמו נפח אחסון, גיבוי נתונים, ותמיכה טכנית. חשוב לבחור חבילה שתעמוד בדרישות האתר שלך בזמינות וביצועים, במיוחד אם אתה מצפה לתעבורה רבה או שוקל להשתמש בתשתיות אחסון ענן.

העלאת האתר לשרת

בין אם אתם בונים אתר בעצמכם או באמצעות חברת אחסון – יש לחבר בין הדומיין לאחסון ואז למעשה האתר פעיל ו"עלה לאוויר". השידוך בין הדומיין לאחסון מתבצע על ידי הגדרה פשוטה שמבצעים ברשם הדומיינים – שם יש להזין כתובות מסוימות שמפנות את כתובת הדומיין לאחסון הספציפי שבו מאוחסן האתר. לאחר 12-24 שעות (לרוב) מהחיבור האתר יהיה זמין על הדומיין המבוקש.

עוד מדריכים בנושא:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו