דומיין בעברית מלאה – לדוגמא קפה.ישראל

חודש נובמבר 2022 הולך להיות חודש חגיגי למדי, לפחות דרך העיניים של איגוד האינטרנט הישראלי.

החל מ 22.11.22 (התאריך המיוחד לא עבר לידכם, נכון?) רשאים בעלי אתרים לרשום את שם המתחם, או שם הדומיין שלהם, בעברית מלאה.

זה אומר ששם הדומיין, שיסתיים בנקודה ישראל (או .ישראל) יהיה שם חוקי שניתן יהיה לנתב אליו ממחשבים שונים ברשת האינטרנט.

מרגש? בהחלט. 🤩

אבל מה בדיוק זה אומר? מה ההבדל בין האפשרות החדשה לרישום שם דומיין בעברית מלאה, ובין האפשרות, שהייתה קיימת עד היום, לרישום דומיין בעברית, לא כולל הסיומת? מה מייצגת הסיומת il, איך תיראה הסיומת החדשה בעברית, ומה היו השלבים השונים שאפשרו את ההתפתחות החשובה הזאת?

ומה זה, לעזאזל, שם דומיין או שם מתחם?

כל המידע בפוסט הבא.

למה צריך דומיין, ולמה צריך להסדיר את מתן שמות הדומיין?

רשת האינטרנט מקשרת כמות עצומה של מחשבים ומכשירים נוספים בכל רחבי העולם. כדי שכל אחד מן המחשבים האלו יוכל לצרוך שירותים או להציע שירותים, צריכה להיות דרך שתאפשר למחשבים האלו לתקשר זה עם זה באופן אפקטיבי.

מאחר שהרשת מתבססת על פרוטוקול הניתוב IP, דרך אחת של מחשבים לתקשר זה עם זה, היא באמצעות גישה לכתובת ה – IP של מחשב היעד.

אלא שלנו, בני האדם, השימוש בכתובת IP בכל פעם שאנחנו מעוניינים לגשת לאתר הוא ממש לא אינטואיטיבי.

זאת הסיבה, שלכל מחשב ברשת, יש בנוסף לכתובת ה – IP שלו, גם שם דומיין, או שם המחשב ברשת האינטרנט.

שם דומיין הוא משהו שכבר הרבה יותר קל לנהל ולזכור. גולשים שמעוניינים לגלוש לאתר החדשות של ynet, יכולים פשוט להקליק ynet.co.il בשורת הכתובת בדפדפן- כלומר, את שם הדומיין של אתר החדשות באינטרנט.

בדרך, באמצעות שירותי DNS, מתבצע תרגום של שם הדומיין לכתובת ה – IP המתאימה, ואז מתבצע הניתוב בין מחשב הלקוח והשרת הרלוונטי של אתר החדשות.

עכשיו, תארו לכם מצב שבו בין מילארדי האנשים בעולם, יש עוד אדם שקם בבוקר, ומעוניין להקים אתר שישב על הדומיין ynet.co.il.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

לא בלתי סביר שאירוע כזה יקרה. מה עושים אז? 🤔

על מנת למנוע אפשרויות כאלו, של התנגשות שמות דומיינים של אתרים שונים, יש צורך בגוף שיבצע הסדרה ברשת, יחלק את שמות הדומיין הניתנים לרישום לתתי גופים שכפופים אליו, ויציע שיטה לניהול הקשר שבין שמות הדומיין למחשבים ברשת.

רוצים לדעת איך לקנות דומיין: איך קונים דומיין ישראלי (ומה חשוב לבדוק לפני כן)? קבלו סרטון

מי יכול לרשום דומיינים?

הכירו את ICANN – הגוף הבינלאומי, שכפוף טכנית למשרד המסחר של ארצות הברית, אולם בפועל, עובד באופן עצמאי ומכיל נציגים של מדינות מכל העולם.

תפקידו של ICANN הוא לנהל את הקצאת שמות המתחם בעולם למחשבים, ולוודא פעילות תקינה של הקצאה ושחרור של דומיינים.

באיזה אופן פועל ICANN?

הגוף הבינלאומי הזה פועל בתצורה של האצלת סמכות.

באופן ישיר, אחראי ICANN לניהול מתחמי הדומיין הראשיים בעולם (יש 21 כאלו, ואת חלקם אתם מכירים: com., .org, .net, .edu, .gov ועוד).

ומכאן, מאצלי ה – ICANN את הסמכות לטיפול בדומיינים לפי הצורך. למשל, את הדומיין il מנהלת הנציגות של מדינת ישראל – העמותה ללא כוונת הרווח אשר נקראת איגוד האינטרנט הישראלי, שאחראי על רישום של כתובות חדשות, שחרור כתובות, וקביעת המדיניות בכל הקשור לניהול הכתובות בשוטף.

קצת היסטוריה לפני שעוברים לרישום דומיין בעברית מלאה

במשך שנים, האפשרות היחידה לרישום דומיינים ברשת האינטרנט הייתה בשפה האנגלית. הוגדרו תווים מסוימים (האותיות הלטיניות, מספרים, מקפים ועוד) שבהם ניתן היה להשתמש על מנת לבצע רישום של דומיין.

בשנת 2011, נוספה האפשרות לרשום חלק משם המתחם גם באותיות עבריות, אולם סיומת שם המתחם הייתה עדיין צריכה להיכתב באנגלית.

כך, למשל, יכלתם לרשום דומיין בשם מסמכים.co.il אך אם רציתים שהדומיין הזה יהיה נגיש למחשבים על גבי רשת האינטרנט, לא הייתם יכולים להמיר את הסיומת co.il בחלופה עברית.

האפשרות לניהול שם מתחם בעברית מלאה הייתה חסומה בפני בעלי אתרים ישראליים שנים רבות. אולם השנה, שנת 2022, היא, כאמור, שנה שבה מתחוללת מהפכה אמיתית בהקשר הזה.

לאחר שלב רישום מוקדם שבו התאפשר הרישום של עמותות, חברות ומותגים לקבל את זכות הראשונים על דומיינים בעברית המתייחסים לשם המותג שלהם, תינתן האפשרות, החל מ 22 בנובמבר, לרשום שם מתחם מלא בעברית, בלי סיומות באנגלית.

מה בעצם קרה כאן?

של רשת האינטרנט העולמית, בהקצאת שמות בעברית מלאה בצורה כזו, יש כאן גם כמה וכמה יתרונות ללקוחות בקצה. הנה כמה מהם:

  • הימנעות מן הצורך שבמעבר בין שפות בעת הקלדת הדומיין – עד היום, אם מותגים ישראליים רצו לרשום את שם הדומיין שלהם בעברית, אולם עם סיומת מוכרת il, הם היו מאלצים את קהל הלקוחות שלהם להקליד את שם הדומיין על מנת להגיע לאתר בצורה מסורבלת, לא נוחה ולא רציפה.
    החל מחודש נובמבר 2022, יתאפשר לאותם מותגים לרשום שם מתחם מלא בעברית – מה שאומר שהגולש יוכל לכתוב את שם הדומיין בשורת הכתובת של הדפדפן בצורה אינטואיטיבית, שהיא חלק חלק ורציץ מן השפה בה הוא עושה שימוש.
  • מיתוג וזכירות – עוד אספקט שחשוב להתייחס אליו בהקשר הזה הוא מיוג וזכירות. קל הרבה יותר לכתוב שם של מותג בעברית, מאשר לנסות לכתוב את התעתיק שלו באנגלית, או לנסות ולתרגם אותו. בטח ובטח כאשר שם הדומיין מכיל אותיות בעיותיות, שמאפשרות שימוש במספר חלופות עם מצלול דומה.
  • קידום בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים – יש טענות על כך שלדומיינים שרשומים בשפת האתר ושפת קהל היעד, יש פוטנציאל להתקדם טוב יותר בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים. תוסיפו לזה גם מילת מפתח עיקרית וראשית בשם הדומיין עצמו, וקיבלתם, לפחות על הנייר, נקודות זכות בתהליך הקידום.

מה אני חושב על זה? נדמה לי שבעולם שבו יש כל כך הרבה פקטורים שמשפיעים על הקידום, לא צריך להפריז בחשיבות של אף פרמטר כזה.

אם בא לכם לשמוע ברחבה מה אני חושב הנה סרטון שלי בנושא

מה החסרונות של רישום דומיין בעברית מלאה?

רישום של דומיין בעברית מלאה, כלומר עם הסיומת .ישראל, הוא, ביננו, לא הדבר הכי אינטואיטיבי שיש. רבים מן הגולשים התרגלו להקליד בשורת הכתובות, אותיות לטיניות ומספרים ומקפים בלבד.

מעבר לזה, חישבו על כך ששיתופים הופכים להיות בעייתיים יותר, קידודים של מערכות ייצרו לנו טקסט האקסאדצימלי לא מאוד מזמין, וגם צריך לראות שתהיה תמיכה איכותית לנושא הזה בשירותים ובכלים משיקים, כמו מערכות פרסום, מערכות ניתוח של דומיינים, מערכות SEO שונות, ועוד.

סיכום

אתם חיים ונושמים עברית, לא רק במציאות, אלא גם בעולם הוירטואלי? מזל טוב. החל מנובמבר 2022 תוכלו לרשום שמות מתחם מלאים בעברית, מה שיקנה לכם את הזכות לנהל אתרים שכתובתם מכילה רק אותיות עבריות, באופן חוקי, שבו יתאפשר עבורכם ניתוב לשרת המדובר.

לבחירה של שם דומיין בעברית מלאה ישנם יתרונות אולם גם חסרונות, וכדאי יהיה לכם לשקול אותם היטב לפני שאתם נפנים לרכישת דומיין כזה.

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו