איך להשתמש בסרטונים ופודקאסטים לטובת קידום אתרים קלאסי (On Page)

קידום סרטונים ביו-טיוב או שירותי וידאו אחרים והקלטת פודקאסטים (או התארחות בפודקאסטים) היא טכניקה מצוינת עבור מי שרוצה לשפר את המוניטין שלו.

אבל למה להסתפק בזה כשאפשר להשתמש בהם גם כדי לשפר את דירוג האתר שלכם בתוצאות החיפוש? אם עושים את זה נכון ומשקיעים את הזמן שצריך, זה יכול לעבוד מצוין.

סרטונים ופודקאסטים באתר שלכם

שילוב של סרטונים מהאתר שלכם בתוצאות החיפוש של גוגל

אז קודם כל בוא נשבור את המיתוס המרכזי שגוגל נותן עדיפות לסרטונים מהמקור בו הווידאו נמצא.

בעבר זה היה נכון, אבל היום זה לא כל כך מדויק: כיום יש לגוגל שתי סוגי תצוגות לוידאו. הראשונה היא תצוגה של הסרטון בלבד כפי שרובינו מכירים כשהסרטון תופס את כל התוצאה.

הסוג השני היא תוצאה מעורבת שבה גוגל מציג תמונה קטנה יותר של הסרטון יחד עם התיאור של הדף בו הוא מוטמע.

על פי ג'ון מולר בעצמו, גוגל יבחר בדרך כלל את העמוד היותר רלוונטי, וזוהי אחת הסיבות לכך ששווה להשקיע בעמוד בו אתם מטמיעים את הסרטון ולא רק באופטימיזציה לעמוד היו-טיוב, Vimeo וכו'.

האם חייבים להשתמש במפות אתר לווידאו?

עוד מיתוס הוא שחייבים להשתמש במפות אתר לווידאו על מנת שגוגל ימצא את הסרטון בדף. היום גם זה לא נכון, לפחות אם מדובר בסרטונים מוטמעים משירותים פופולאריים כמו Youtube או Vimeo.

גוגל לא רק יכול למצוא בעצמו את הסרטון המרכזי בעמוד, אלא שהוא גם יציג רשימה של עמודים ב-Search Console ואפילו יתריע על עמודים עם סרטונים שכבר לא זמינים ("סרטונים שבורים").

עמודי סרטונים ב-Search Console

עמודי סרטונים ב-Search Consoleמהניסיון שלי, אם יש כמה סרטונים בעמוד, גוגל בדרך כלל יבחר בסרטון העליון, קוד ההטמעה שלו גם חייב להיטען ביחד עם הדף ולא דרך AJAX או JS.

אם אתם רוצים לבדוק איזה סרטון מופיע, תוכלו להקיש את כתובת העמוד בחיפוש וידאו ולראות איך נראית התוצאה שגוגל מחזיר במקום הראשון.

בכל מקרה, כן יש כמה דרישות מהסרטון שבלעדיהן הוא פשוט לא יופיע, אבל מערכות ניהול כמו וורדפרס בדרך כלל מטמיעות אותו באופן אוטומטי בצורה הזו.

איך מבצעים אופטימיזציה לעמוד סרטון בתוך האתר?

הדרך הכי טובה לבצע אופטימיזציה לסרטון ביו-טיוב היא באמצעות תמלול של מה שנאמר בסרטון אל תוך העמוד. גם אם טרחתם ותמללתם את הסרטון בתוך יו-טיוב באמצעות עורך הכתוביות המובנה, הדבר לא ייחשב לשכפול תוכן מכיוון שגוגל כנראה לא מאנדקס את הכתוביות האלו באופן הרגיל.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

כמובן שהתמלול לא חייב להיות מלא והוא יכול להיות פשוט סיכום של עיקרי הדברים, תלוי עד כמה הוא ארוך, באיזה קצב מדברים בו וכו'.

ראיתי גם אתרים שבהם יש תמלול מתוך כתוביות "צרובות" שמופיעות בתוכניות בוקר שמארחות מומחים שונים או דברים כאלו. במקרה הזה אתם פשוט צריכים להקליד את הכתוביות בחזרה אל תוך קובץ וורד. לוקח קצת זמן, אבל עדיין יותר קל מתמלול מלא.

ובכלל, באופן כללי זה רעיון טוב לכתוב לכל סרטון באורך של יותר מ-2-3 דקות תסריט מוכן מראש או לפחות נקודות עיקריות שתרצו לדבר עליהן, זה יקל עליכם לקריין את הסרטון בצורה פשוטה יותר ועם הזמן תוכלו לדבר אל מול המצלמה בצורה טבעית בלי שהדבר יישמע מלאכותי.

יש לפחות 5 תוכנות ואפליקציות שיכולות להציג את התסריט על גבי המסך בזמן שאתם מקליטים את עצמכם (טלפרומפטר).

כמובן שזה לא מונע מכם להקליט את המסך בנפרד ואז לצרף את הקריינות לצילום המסך בעזרת עריכה פשוטה.

רוצים  את ההמלצה שלי איך מטמיעים סרטון באתר בצורה רספונסיבית? צפו בסרטון הבא 👇

פודקאסטים

פודקאסטים הם עניין שונה מכיוון שהם הרבה יותר ארוכים וחלק גדול מהם לא מתוסרטים מראש.

מבחינה טכנית יש לכם שתי אפשרויות איפה לאחסן את הפודקאסט:

  1. אחסון ישירות בתוך האתר כקובץ MP3. זו למעשה המטרה שלנו, כך שזה פחות או יותר צעד חובה.
  2. מעבר לכך כדאי מאוד לשלוח את הקובץ ישירות לשרת אחסון ייעודי לפודקאסטים כמו למשל Acast ואז לשלוח אותו משם לשירותים אחרים. היתרון כאן הוא שחלק מהשירותים עצמם שואבים באופן אוטומטי את הפרקים מ-Acast.

איך כדאי שהעמוד הפודקאסט ייראה בתוך האתר?

בהנחה שאתם משתמשים בוורדפרס, בדרך כלל לכל פרק יוקדש פוסט משלו. כדאי (אבל לא חובה) לתת לכל פרק כותרת שתכלול לפחות מילת מפתח אחרת מכיוון שהמילה הזו תופיע באופן אוטומטי גם בכותרת ה-H1 וגם ב-Title (אלא אם כן תשנו אותם באופן ידני)

רוב הנגנים שנוצרים אוטומטים עבור קבצי אודיו באלמנטור או בעורך הבלוקים של וורדפרס הם די מעפנים בלשון המעטה. אם אתם רוצים ללכת על משהו קצת יותר רציני לא חסרים פלאגינים שיציגו נגן קצת יותר מושקע.

אפשרות אחרת היא ליצור פודקאסט ביו-טיוב ואז להטמיע אותו בתוך האתר. זו כמובן האפשרות המועדפת אם אתם יוצרים Vlog (בלוג בווידאו).

בהנחה שאתם לא הולכים לתמלל את כל הפודקאסט, השיטה הטובה ביותר להרוויח תנועה מהעמוד היא לפרק את הפרק למקטעים שונים על פי נקודות זמן ולרשום כמה שורות עבור כל נקודת זמן. באופן הזה תוכלו ליצור טקסט של לפחות 200 מילים.

עם עוד הקדמה לפרק בשילוב של מילות מפתח באורך של כמה שורות, תוכלו כבר להגיע ל-300 מילים או אפילו קצת יותר…

עוד דרך לעבות את העמוד היא לדרבן את המאזינים שלכם להגיב בתוך האתר, אבל אז צריכה להיות למאזינים שלכם סיבה טובה להיכנס דווקא אליו כדי להאזין לפודקאסט.

זה משהו שלא בהכרח תהיה להם מוטיבציה לעשות אם הם מתעדכנים בשירותים שונים, ואם אתם רוצים להפוך את המאזינים שלכם לאקטיביים יותר, באופן כללי עמוד פייסבוק או שיתוף בקבוצות היא עדיין האופציה המועדפת להגיע לתפוצה כמה שיותר רחבה.

שילוב בין פודקאסט או סרטון לפוסט מקיף

אפשרות אחרת לגמרי, אבל לא בהכרח פחות טובה היא לא ליצור בכלל עמודים ייעודים לפודקאסט או אפילו לסרטונים, אלא לכתוב פוסט מסביב לכל פודקאסט שידבר על אותו הנושא של הפרק.

האפשרות הזו מתאימה לפודקאסטים שבהם כל פרק עוסק בנושא מאוד ספציפי, אבל גם למי שמתארח בפודקאסטים אחרים באופן קבוע. היא פחות מתאימה למי שמקליט על בסיס קבוע עם כמה משתתפים וכולם מדברים באופן יותר ספונטני.

מכיוון שאין לכם בעצם מגבלה על מספר המילים, סביר להניח שהעמודים האלו יתברגו הרבה יותר גבוה על שאילתות חיפוש.

אני למשל עושה את זה כל הזמן. לפעמיים אני בכלל לא מתכנן מראש לכתוב עמודים על פי הסרטונים, אלא משתמש בהם אחרי כמה שבועות או אפילו חודשים. בסרטון עצמו אני מפנה חזרה לעמוד דרך התיאור וכך אני מרוויח בעצם פעמיים.

לסיכום

שילוב של סרטונים או פרקי פודקאסט באתר עם כמה שורות או מילים שיוצרים בשתי דקות זו הדרך הכי מהירה וקלה ליצור עמודים חדשים, אבל היא לא נותנת לכם יותר מדי מבחינת SEO.

לכן שווה להשקיע לפחות עוד כמה דקות בעיבוי של העמודים האלו ולהפוך אותם לעמודים שיוכלו גם להביא לכם תנועה אורגנית.

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו