NFT – מה זה בכלל והאם שווה להשקיע בו?

NFT – נראה שלאן שלא תסתכלו היום, לא תוכלו שלא לשמוע את המושג הזה שמשגע את העולם ועולם ההשקעות בפרט.

אז מה הסיפור שלו ולמה נראה שזהו הדבר גדול שקרה מאז המצאת הביטקוין עצמו?!

מה זה בכלל NFT והאם שווה להשקיע בו?

ה-NFT הוא קודם כל טוקן (אסימון) ולא מטבע

שיגעון הקריפטו הוא כמובן לא שיגעון חדש, אבל ה-NFT הוא סיפור קצת אחר: קודם כל, חשוב להבהיר ש-NFT הוא לא בדיוק מטבע כמו הביטקוין, אלא "טוקן" (אסימון).

כמו מטבעות קריפטוגרפים, גם הטוקן מועבר על ידי רשתות בלוקצ'יין, בעיקר זו של את'ריום, אבל לא רק.

בניגוד למטבע, בהכללה די גסה אפשר להגיד שטוקן מסמל נכס מסוים או שירות.

ההבדל העקרוני בין NFT לבין "סתם" טוקן הוא שהנכס הספציפי אינו ניתן להחלפה בנכס דומה, וזאת מכיוון שכל NFT הוא ייחודי וחסר תחליף.

דוגמה פשוטה מאוד שממחישה את העניין: זוכרים את הסיפור על הבחור שמכר פיקסלים באתר שלו כדי לגייס כסף ללימודים? אם נסתכל על המיקום של כל פיקסל, גם שם כל אחד מהפיקסלים היה ייחודי וברגע שהמקום בדף נגמר לא היה ניתן יותר לקנות פיקסלים.

אז אומנם ה-NFT, שלצורך העניין מעתה והלאה אכנה אותו בסלנג המקובל "ניפטי", הוא ייחודי, אבל עדיין אפשר למכור אותו. המשמעות היא שניפטי מיוחד באמת כמו למשל יצירת אומנות דיגיטלית מרהיבה יכול להימכר במחיר גבוה למדי ולכן כל כך הרבה אנשים מתחילים לחשוב עליו בתור השקעה.

מכיוון שהניפטי נמצא על גבי שרשרת בלוקצ'יין, הוא שייך אך ורק לבעלים שלו וגם אם מישהו מחליט לשכפל אותו באמצעות מדפסת תלת ממד למשל, הוא עדיין לא יוכל לסחור בו.

מדוע הניפטי מתפוצץ?
מה גורם לניפטי להתפוצץ ככה?

מדוע הניפטי מתפוצץ?

במשפט אחד: סלבס ומותגים.

כמו הרבה דברים הניפטי, שהומצא ב-2015, התחיל כדבר טוב: מכירת יצירות אומנות דיגיטליות שקשה יחסית לשמור על זכויות היוצרים שלהן מכיוון שהן בסך הכול קובץ או אלמנט דיגיטלי שכל אחד יכול להעתיק.

מתישהו בתחילת 2021 הניפטיז החלו להפוך לטרנד אצל סלבס ומותגים כמו נייק שכל אחד מהם הוא מוביל דעה בעל השפעה עצומה אצל העוקבים שלו.

נכון להיום, הניפטיז כבר הגיעו למקומות די משונים כמו אותן קבוצות NBA שהזכרתי. גם ויזה החליטה למכור פיקסלארט שקנתה מאמני דיגיטל ב-200,000 דולר ליחידה ורשת פוקס תמכור ניפטיז של מיטב הסדרות שלה.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

אבל המקרה הכי מוזר הוא כנראה של היזם הסדרתי אילון מאסק: לא, הוא לא ניסה למכור את טיולי החלל שלו, אלא את הציוץ הראשון שפרסם אי פעם בטוויטר…

עוד סיפור מוזר ואמיתי למדי הוא מכירה של 107 ציורים של קופים על ידי בית המכירות הפומבי

ות, בסכום כולל של קצת יותר מ-24 מיליון דולר, ואני אתן לכם לחשב כמה עלה כל קוף בודד לבד…

הסיכונים שבניפטיז

כל דבר שמצליח בין לילה הוא קצת חשוד, קל מאוד לפתות אנשים להשקיע בטכנולוגיה שהם לא לגבי מבינים.

אין ספק שלניפטיז יש חשיבות גדולה במסחר בתחום הנכסים הלא מוחשיים שאליו הם יועדו בתחילה, אך החשש הוא שכרגע נוצרת בועה רצינית שעלולה להתפוצץ.

אחת הסיבות לכך היא שבתור נכסים וירטואליים, הניפטיז הם הרבה פחות נזילים מסתם מטבעות: כשאני מוכר מטבע אתריום למשל, אני יודע בדיוק מה השער שלו.

לעומת זאת, ניפטי הוא בסופו של דבר נכס דיגיטלי שאי אפשר לשכפל ולכן הערך שלו יכול לעלות הרבה או לרדת הרבה כל פעם שמתבצעת עסקה.

עוד סיבה היא שתרבות הסלבס מקושרת לדור ה-Y וה-Z שהיום "עפים" על טרנד אחד ברשתות החברתיות וטוחנים אותו לממים עד אינסוף ומחר זונחים אותו (כמו אותה מנייה ידועה לשמצה של גיימסטופ שנסחרה בקלות יתרה באמצעות אפלקציית "רובין הוד").

הסיכונים והיתרונות של NFT
הסיכונים והיתרונות של NFT

ההזדמנויות שבניפטיז

יש כמובן גם טענות אחרות ולפיהן הניפטיז הם יותר מדי חשובים להתפתחות הבאה ברשת האינטרנט ולכן הם כנראה כאן כדי להישאר.

לדוגמה, יש כאלו הסוברים שלניפטיז יהיה תפקיד מכריע בדחיפה של העולמות הווירטואליים כגון המטאוורס של פייסבוק ועולמות דומים של חברות אחרות אל השלב הבא.

מיקרוסופט למשל הכריזה על סביבה וירטואלית שמיועדת לעולם העסקי ותשלב בתוכו את Microsoft Teams (המקבילה שלה לזום).

הסיבה העיקרית לכך היא שבניגוד לסחורות שנמכרות באופן רשמי דרך השוק הפנימי (Marketplace) של כל אחת מהסביבות האלו או משחקים וירטואליים אחרים, הניפטיז, בדיוק כמו שאר המטבעות הקריפטוגרפים, אינם תלויים בשרת אחד מרכזי והרשת עצמה מבוזרת.

מכיוון שמדובר על מודל לא מבוזר, חברות המשחקים לא בהכרח יוכלו להרוויח עמלות שמנות כמו שהן יכולות לעשות כרגע דרך כל פריט וירטואלי שעובר במערכת שלהן, אך הן כן יוכלו לעודד רכישה של פריטים מיוחדים בעלי תכונות מיוחדות בסכומים גבוהים מאוד או פשוט למשוך עוד שחקנים למשחק. (זוהי רק דוגמה אחת ויש עוד רבות).

אז האם שווה להשקיע ב-NFTs?

כמו שכבר רמזתי, מדובר בהשקעה ספקולטיבית למדי, כנראה הרבה יותר ספקולטיבית מהשקעה במטבעות הקריפטוגרפים עצמם (למרות נפילות וירידות, הביטקוין עצמו למשל ממשיך לשבור שיאים בטווח הארוך).

לא בטוח בכלל שפיקסל ארט של פנקיסט או קוף חמוד שתקנו היום תמורת סכומי עתק (באופן יחסי) באמת יחזירו את ההשקעה.

בהחלט יכול להיות שתתקעו עם בעלות על כמה פיקסלים שאין לה באמת משמעות.

אם כבר, שווה להשקיע במשהו שיש לו גם צורה פיזית, כך לפחות תוכלו למכור אותה ביתר קלות אם תרצו בכך בעתיד מכיוון שרואים אותם בעיניים (אפילו אם הבעלות היא כאמור לא פיזית).

כמו שכתבתי בפוסטים אחרים, יש דרכים הרבה יותר בטוחות להשקיע בנכסים אינטרנטיים או מכירות דרך הרשת  החל מקידום של אתרים ומכירה שלהם לאחר מכן ועד למכירות של מוצרים דרך אמזון, ebay או צבירת עמלות דרך קישורי אפילייט.

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו