אם עוד לא שמעתם על קלאודוויז (Cloudways), כנראה שאתם מפספסים את אחד הטרנדים הבולטים ביותר בעולם אחסון האתרים: אחסון מבוסס שירותי ענן.
אז על מה אנחנו מדברים בעצם? הרי כל שירות של אחסון אתרים מתבצע על שרת מרוחק, לא? 🤔
התשובה היא שרוב חבילות האחסון הסטנדרטיות די מוגבלות, כשרוב האנשים ינצלו לכל היותר את האפשרות להעלות קבצים דרך FTP או לפתוח תיבת מייל אישית.
קיימות כמובן גם חבילות אחסון משוכללות יותר כמו אחסון על שרת שיתופי ואפילו על שרת ייעודי, אבל גם כאן בסופו של דבר מקבלים קונפיגורציה מאוד מסוימת ומעבר מקונפיגורציה אחת לשנייה היא לא תמיד חלקה.
לפני שנתחיל לדבר על אחסון מבוסס שירותי ענן בואו נדבר על אחסון אתרים ל- SEO👇
אחסון מלא בענן עם Cloudways
Cloudways / קלאודוויז משנה את הגישה הזו ומעניקה לנו את היכולת לנהל מספר אתרים במקביל ובאופן גמיש לחלוטין. בכל שלב אנחנו יכולים לבחור בדיוק כמה משאבים אנחנו צריכים ולשלם אך ורק עליהם.
יש לשים לב ש-Cloudways היא לא חברת אחסון מלאה, אלא מאפשרת להתממשק אל מול שרתים הנמצאים במרכזי מידע של חברות כמו DigitalOcean, Vultr ,Linode, Amazon ו-Google Cloud.
היתרון היא בממשק האחיד לכל הספקים האלו והעובדה שכמעט כל תכונות האקסטרא של Cloudways נמצאות אצל כולן.
בנוסף לכך, ל-Cloudways יש שירות CDN מובנה. כלומר, האתר מועתק לכמה שרתים ברחבי העולם על סמך האזורים הכי פופולאריים שבהם נמצא קהל היעד שלו.
אלו עוזרים לאתר להיטען במהירות כמעט מכל מקום ומייתרים את הצורך להיעזר בשירות ייעודי כמו Cloudflare.
למרבה הצער😔, כרגע אין שרתים הנמצאים בישראל, ולמעשה בבדיקה האחרונה שערכתי ב-2022, לא היו שרתים גם במדינות אחרות שקרובות אלינו (המדינה היחידה במזרח התיכון שיש בה שרת היא בחריין, וגם היא לא בדיוק קרובה אלינו…).
יחד עם זאת, קראתי שהשרתים בפרנקפורט ולונדון של הספק DigitalOcean מספקים מהירות לא רעה.
מיהו קהל היעד הרלוונטי ל-Cloudways?
אם להודות על האמת, Cloudways מיועד למשתמשים מתקדמים יחסית ואחד הפיצ'רים המרכזיים בה היא אפשרות לפתח אפליקציות PHP (בעיקר אתרים) ולקפוץ בקלות בין סביבת הפיתוח לאתר החי (Live).
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
בלי להיכנס ליותר מדי מונחים טכניים, ה-Highlight הוא שמספר מתכנתים יכולים לעבוד על אותו פרויקט במקביל במהירות דרך תהליך הנקרא Docker. (הסבר טכני יותר למי שמתעניין).
עם זאת, גם משתמשים עם ידע טכני סביר שהקימו כמה אתרים בחיים שלהם יוכלו להרוויח מהחבילות לאתרים פחות תובעניים שמתחילות במשהו כמו 10$ לחודש.
אלו הם מחירים זולים מאוד יחסית למה שמקובל בישראל, כך שאם אתם מתלבטים בין אירוח בחברה ישראלית אבל על שרת בחו"ל (ויש חברות שמאפשרות זאת) ובין אחסון ב-Cloudways, כדאי לכם מאוד להשוות מחירים.
מלבד זאת, גם מקדמי אתרים שחשוב להם לסחוט כל טיפת ביצועים מהאתר שלהם ישמחו לדעת שהמהירות של Cloudways מתבטאת בעיקר בזמן העלייה הראשונית של האתר, שהוא אחד הפרמטרים בבדיקות המהירות של גוגל.
מיהם שרתי הענן של Cloudways?
נכון להיום יש חמישה שירותי ענן ש-Cloudways משתפת אתם פעולה. ההבדל המרכזי ביניהם הוא מיקום השרתים, אבל גם המחירים והמשאבים שכל אחד מהם מציע לכם.
חשוב לשים לב כי ישנם מרכזי נתונים מקבילים של כמה מן החברות הנמצאים באותה עיר, אך בסך הכול ב-65 מיקומים שונים (על פי הנתונים של Cloudflare עצמה).
מכיוון שהחבילות הספציפיות משתנות בין חברה לחברה, ההשוואה ביניהן היא קצת כמו להשוות בין תפוחים לתפוזים, אבל כן אפשר לתת רושם כללי על רמת המחירים והביצועים (מתבסס על הבדיקה הזו).
- השירות הראשון הוא של Google Cloud והוא מתחיל לערך מ- 33$. באופן מוזר, בבדיקת הביצועים דווקא השירות של גוגל התגלה כבין האיטיים ביותר באופן ממוצע. יחד עם זאת, יש לו לא מעט מרכזי נתונים במזרח הרחוק, ולכן ייתכן ששם הביצועים יהיו טובים יותר.
- השני הוא של AWS, שירות הענן של אמזון שנחשב כמוביל בתחומו וכולל את מספר השרתים הגדול ביותר. התמחור שלו מעט יותר יקר ומתחיל מ-36$. למרות ההבדל היחסית זניח, AWS הוא באופן לא מפתיע מהיר מאוד.
ל-AWS יש את מספר השרתים הגדול ביותר, רובם במזרח הרחוק, ארה"ב ואירופה, אבל גם בברזיל ואוסטרליה. - השרות השלישי הוא של Linode וזהו השירות הזול ביותר בחבילות האחסון המתקדמות שמתחיל מ-12$ לחודש. למרבה הצער, מדובר בשרת האיטי ביותר ולכן לא בהכרח כדאי להתפתות למחיר הזול. גם מספר מרכזי הנתונים שלו הוא מצומצם יחסית, ולמעט גרמניה, אין לו שרתים במערב אירופה.
- Vultr הוא השרת הרביעי והפחות מוכר. יחד עם זאת, המהירות שלו הייתה במקום טוב באמצע. בחבילה הסטנדרטית הוא הזול ביותר, אך הוא מציע גם חבילה "במהירות גבוהה", High Frequency. לא ברור מהו באמת ההבדל בביצועים בין החבילות, אבל ההבדל בעלויות זניחות למדי (לפחות בחבילות הזולות).
ל-Vultr יש רשימה יפה של מרכזי נתונים, אך פחות במזרח הרחוק (אחד בסינגפור ואחד ביפן בסך הכול) - השירות האחרון הוא DigitalOcean. מבחינת הביצועים, הוא צמוד מאוד ל-AWS, אבל עם מחיר זול מאוד שמתחיל מ-10$ לחודש, הוא כרגע השירות המשתלם ביותר. גם לו יש שירות Premium שאמור להיות אפילו מהר יותר, וגם כאן ההבדלים במחיר בין המסלולים הם לא מאוד גדולים.
למרבה הצער, מספר מרכזי הנתונים הוא קטן יחסית, אך הפיזור הגאוגרפי לא רע (אלא אם כן האתרים שלכם מיועדים למי שגר בדרום אמריקה או אוסטרליה…).
✔️ אגב, תוכלו גם לבחור באחסון שעתי אם אתם זקוקים למשל לאחסן אתר על שרת זמני.
✔️כמו כן, אתם מקבלים 3 ימי ניסיון חינם ללא צורך בכרטיס אשראי (אבל בלי הבטחה להחזר כספי אם החלטתם לשלם).
תכונות בולטות נוספות של Cloudways
מעבר קל משירותי ענן אחרים
קל מאוד להעביר אתרים ל-Cloudways, לא רק מחברות אחרות, אלא גם מפלטפורמות ספציפיות. לדוגמה, ישנו תוסף Cloudways לוורדפרס שמבצע את כל המעבר אוטומטית על סמך פרטי החשבון שלכם ב-Cloudways.
תוכלו גם לבקש שיבצעו עבורכם את המעבר בפעם הראשונה.
אופטימיזציה למערכות ניהול תוכן שונות
בלחיצה אחת תוכלו להתקין את מערכות ה-CMS הפופולאריות ביותר שיש, בראש וראשונה WordPress, אבל גם Drupal, Magento ו-Laravel (שהיא למעשה תשתית Framework ועליה אפשר לבנות מספר CMS ים שונים).
תמיכה דרך צ'אט לייב
התמיכה דרך צ'אט לייב היא חינמית ועל פי מה שקראתי ברשת גם מהירה. שיחה לחו"ל היא גם ככה לא הדבר הכי נוח בעולם אפילו בימינו, כך שהעובדה שאין אופציה כזו היא לא כל כך קריטית. (אתם כן יכולים לבקש שיחזרו אליכם בטלפון).
בעיקרון ניתן לקבל תגובה גם דרך רשתות חברתיות, משהו שבארץ עובד בדרך כלל לא רע. למרבה הצער, על פי הבדיקה של Website Planet, דווקא ב-Cloudways לא ממש ענו שם…
גיבוי אוטומטי
אתרים ב-Cloudways מגובים באופן אוטומטי ללא צורך בתוסף גיבוי כלשהו. אומנם כמעט כל חברות האחסון כיום מציעות גיבוי שכזה, אך מהניסיון שלי לעיתים ישנן תקלות או שהגיבוי נמצא על שרת חיצוני שאין אליו גישה ישירה.
הגנה מרחבית
גם בנוגע להגנה מפני מזיקים ופורצים, עם Cloudways אין שום צורך בכל מיני תוספים.
החסימה האוטומטית פועלת כנגד בוטים, תנועה שמזוהה כתנועה זדונית, ניסיונות ל-Brute Force (תקיפה באמצעות שיגור המון סיסמאות ושמות משתמשים בזמן קצר של חשבונות ה-FTP) וגם ניסיונות לאיסוף מידע (מה שמבטיח שתוכן מהאתר שלכם לא יככב בחצי מאתרי הספאם באינטרנט…).
עוד טבעת הגנה היא אימות דו שלבי באמצעות קוד קבוע נוסף (בדומה לחלק מאתרי הבנקים).
קיימת גם הגנה ברמת מסד הנתונים, כך שניתן להיכנס אליו רק ממחשבים מסוימים (והשרת עליו נמצא האתר כמובן). יחד עם זאת, ניתן לתת גישה מרוחקת למפתחים שזקוקים לכך.
תוכנית אפילייט
אם אתם מתבססים על תוכניות אפילייט כדי להרוויח כסף מהאתר שלכם, תשמחו לדעת שגם תוכנית ה-Affiliate אצל Cloudways היא גמישה ביותר.
לדוגמה, אתם יכולים להרוויח סכום קבוע מכל הפניה, או לקבל סכום נמוך יותר, אבל עמלות "לכל החיים" מדמי המנוי של האדם אותו הפניתם.
מה אין ב-Cloudways
יש כמה דברים קטנים שאין ב-Cloudways וניתן למצוא להם תחליף יחסית בקלות:
- תעודת SSL בתשלום – ניתן להתקין תעודת SSL חינמית מ-Let's Encrypt או לקנות כמובן תעודה חיצונית אם אתם זקוקים להגנה חזקה יותר.
- לא ניתן לרשום דומיין דרך Cloudways וגם לא לפתוח תיבת מייל לדומיין, אלא אם כן משתמשים בתוסף בשם Rackspace (משהו כמו 3$ לחודש).
- לא קיימת אפשרות לראות את הקבצים על השרת ללא חיבור מאובטח ל-SFTP. לא בעיה למשתמשים מתקדמים (פשוט מתקינים FileZilla) וכמובן גם הרבה יותר בטוח.
לסיכום – אחסון ענן קלאודוויז
Cloudways הוא שירות שלא מתאים לכל אחד, אבל אם אתם מתחילים להפעיל אתרים מורכבים שזקוקים ליותר משאבים או מנהלים רשת גדולה של אתרים ברחבי העולם, אין הרבה חברות כמו Cloudways שיספקו לכם שירות ברמה ובמחיר האלו.