נוודות דיגיטלית: מדריך לנווד הדיגיטלי המתחיל

מתי בפעם אחרונה יצא לכם לשמוע מישהו אומר ש-"היום כדי להצליח ולהיות מיליונר כל מה שצריך זה לפטופ וחיבור לאינטרנט…"?

לא אגיד שזה בלתי אפשרי, אבל בואו נגיד שהסיכוי שמי שמפרסם את עצמו ככזה באמת חי ככה, כנראה נושק לאפס 🙂

נוודות דיגיטלית
נוודות דיגיטלית – מדריך לנווד הדיגיטלי

הסיבות מדוע קשה לנו להתנתק מהעבודה המסורתית הן רבות ומגוונות:

קודם כול, רבים מאתנו עדיין מעדיפים לעבוד ממשרד שיש בו ארבעה קירות מכיוון שזה פשוט נוח יותר.

אפילו עבודה מהבית ולא על חוף ים בתאילנד דורשת המון משמעת עצמית ויכולת להתרכז בעבודה במשך מספיק זמן בלי הסחות דעת. ואם יש ילדים שמסתובבים בבית בזמן חופש מהגן או הבית ספר, זה נהיה אפילו קשה יותר.

דבר שני, ברגע שעסק גדל לגודל מסוים, הוא בדרך כלל צריך לשכור עובדים קבועים או להיפגש באופן יום יומי עם מנהלי פרויקטים ונותני שירותים שעובדים אתו באופן צמוד (גם הם בעצמם יכולים להיות פרילנסרים). הנוהג לדבר באופן קבוע בארבע עיניים ולשמור על תקשורת ישירה כנראה מקודד היטב לתוך ה-DNA שלנו כישראלים, ואף על פי שכמעט לכל תפקיד היום אפשר לבצע Outsourcing, עדיין קיים חשש מסוים לבחור בשיטה זו.

כמו כן, בישראל אנחנו עובדים המון יחסית לשאר המדינות ב-OECD, מה שהופך את נטל העבודה הכבד לדבר שבשגרה, ולכן לנו אולי קשה אפילו יותר לנפץ את תקרת הזכוכית ולהבין שזה לא בהכרח צריך להיות כך.

החדשות הטובות הן שהיום התרבות הארגונית שלנו מתחילה להשתנות לטובה, במיוחד במגזר הטכנולוגי, ומעסיקים רבים מבינים שבעוד כמה שנים כבר לא יהיה אפשר להתעלם מדרישות העובדים לא להיות כבולים לכיסא שלהם למשרד.

היום, כאשר עובד שוקל ברצינות לעזוב את מקום העבודה הפיזי שלי ולהתחיל לעבוד באופן מרוחק, ייתכן שבמקומות רבים כבר לא יסתכלו עליו כמטורלל.

עוד מאמרים על כסף ועבודה מהבית:

נוודות דיגיטלית – Digital Nomads

כאן נכנסים לתמונה הנוודים הדיגיטליים האמיתיים.

אז מהם נוודים דיגיטליים?

אלו שלא רק חולמים לעבוד באופן חופשי מכל מקום בעולם, אלא גם מגשימים את החלום.

נכון שאפשר להיות נווד דיגיטלי גם בתל אביב או הרצליה ולעבור בין מתחמי עבודה משותפים, אבל הנוודות הדיגיטלית במובן העמוק שלה חוצה גבולות, יבשות ומדינות, כשלנווד אין כתובת קבועה.

אילו תכונות אופי צריך כדי להיות נווד דיגיטלי?

משמעת עצמית היא אולי אחת התכונות הקריטיות יותר למי שרוצה לעבוד בלי שלשלאות שכובלות אותו, אבל היא ממש לא היחידה.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

גם אם תהיו לכם משמעת עצמית סופר חזקה, תצטרכו לדעת כיצד לנהל את הזמן שלכם נכון ולקבוע סדר עדיפויות.

 הנה רק כמה שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם:

  • מתי אתם עובדים הכי טוב: האם אתם טיפוסים של יום או לילה?
  • האם הפרשי השעות אל מול הלקוחות שלכם יהוו מכשול רציני?
  • כמה זמן רצוף אתם מסוגלים לעבוד בלי להתעייף או לאבד ריכוז?
  • כיצד תאמצו לעצמכם הרגלי עבודה נכונים מבחינה פיזית גם בתנאים לא אופטימליים?

היום יש תוכנות שיכולות להפוך את ניהול הזמן להרבה יותר פשוט באמצעות הצבת משימות ומדידת זמנים, וכך תדעו כמה באמת עבדתם נטו ביום עבודה בן שמונה שעות. במשך הזמן כבר תוכלו להיות תלויים פחות ופחות בעזרים האלו.

בעיות של ריכוז או עבודה רצופה במשך הרבה שעות אפשר לפתוח בדרך כלל באמצעות הפסקות יזומות ותרגילי שחרור או טיולים קצרים (כאן יש לעבודה בחלל הפתוח יתרון עצום).

אילו מקצועות מתאימים לנוודות דיגיטלית?

בדרך כלל הציוד הכי כבד שתצטרכו להסתובב אתו הוא מצלמה מקצועית, אבל זה לא אומר שאתם צריכים להגביל את עצמכם רק למקצועות דיגיטל מסוימים ואפילו לא למקצועות טכניים.

בניית אתרים, קידום אתרים, עיצוב גרפיקה או פיתוח אפליקציות הם המקצועות שמתקשרים ישירות עם נוודות דיגיטלית: קל לעבוד בהם גם עם מחשבים ניידים פשוטים יחסית, וגם לעבודות מתקדמות כמו למשל עריכת ווידאו או עיצוב גרפי תלת ממדי יש פתרונות בדמות מחשבים מהירים עם סוללות גדולות שיתנו לכם כמה שעות עבודה טובה בלי הטענה.

אפשרויות נוספות לעבודה מרחוק – שירותי כתיבה, אדמיניסטרציה, ניהול קמפיינים ושיווק בפייסבוק או בגוגל.

מנגד, שום דבר לא באמת מונע מכם לתת הרצאות מקוונות על פילוסופיה או אפילו לספר את סיפור ההצלחה האישי שלכם לקבוצות בכל רחבי העולם, כל עוד הידע האמיתי נמצא בראש שלכם.

עוד סט מקצועות שהופך להיות פופולארי בקרב נוודים דיגיטליים הוא כל תחום הייעוץ והקאווצינג'.

חיבור האינטרנט הממוצע היום מאפשר להעביר שיחות ווידאו ושיחות וועידה באיכות מעולה גם בלי מיקרופונים ומצלמות שעולים אלפי דולרים, ורבים ישמחו לקבל מכם הדרכות אישיות ועצות מעשיות לחיים בתשלום מופחת גם אם לא יישבו אתכם בחלל אחד.

אבל אם תרצו, תמיד תוכלו לשכור חדרים קטנים עם בידוד שיאפשרו לכם לעבוד ממש כמו בקליניקה פרטית.

אם אתם זקוקים לתשתית טובה יותר בשביל להעביר וובינרים מקצועיים, הרי שבכל מדינה מערבית כיום (וגם ברוב השווקים המתפתחים ויעדי התיירות הפופולאריים) קיימים מתחמי העבודה המשותפים שבהם התשתיות הן מעולות ותוכלו לשכור בהם מקום על בסיס שעתי.

מתכוננים מראש

גם להתנתק מכמעט כל מה שאתם מכירים צריך לדעת איך, בין שאתם עצמאיים ועל אחת כמה וכמה אם אתם שכירים.

אם אתם בוחרים בדרך העצמאית, כדאי שתמצאו יועץ מס שמכיר את הדקדוקים של רשות המיסים (מס הכנסה) בכל מה שקשור להכנסות בחו"ל וגם יוכל לשמור על הזכויות הרפואיות שלכם בארץ, כל זאת בהנחה שאתם באמת הולכים לנדוד ממקום למקום על בסיס קבוע ולא מתיישבים במדינה אחרת לכמה שנים טובות…

בנוגע להתנהלות החשבונאית השוטפת, היום יש המון מערכות פשוטות לניהול חשבונות שתומכות בכמה שפות, וגם 99% מההוצאות שמוכרות במס במקצועות הרלוונטיים הן בפורמט דיגיטלי שאפשר להעביר במייל.

גם השכירים מביננו יכולים להשתמש בפתרונות טכנולוגיים שונים כדי לקיים פגישות צוות וירטואליות ולהתגבר על מחסום השעות, אם כי סביר להניח שיצטרכו להגיע כמה פעמיים בודדות לארץ לפגישות חשובות או חתימה על מסמכים שדורשים נוכחות אישית.

איך לא לאבד את המכנסיים (והארנק) בתור נווד דיגיטלי?

ייתכן כי תשמעו על נוודים דיגיטליים שביקרו בערים הגדולות והמפנקות ביותר שיש לעולם להציע, אך במציאות יוקר המחייה עלול להכביד על מי שמצד אחד לא שוכר דירת קבע ומצד שני לא רוצה למצוא את עצמו נחנק במלון מצחין של כוכב אחד… גם Airbnb, שפעם היה פתרון מצוין עבור מי שמחפש מקום ללילה כבר לא זול מאוד מכיוון שבעלי דירות רבים הפכו את כל העניין לעסק נדל"ני לכל דבר ועניין והמחירים קפצו בהתאם.

פתרון אחד ונוח מאוד עבור ישראלים הוא לנסוע למזרח הרחוק ודרום אמריקה, שם יוקר המחייב זול מאוד וקיימות קבוצות גדולות של נוודים דיגיטליים.

לדוגמה, בקופנגן אפשר למצוא כמעט בכל מקום שקעי חשמל ו-Wi Fi, מה שהופך את האי האקזוטי למוקד משיכה לנוודים מכל רחבי העולם.

אבל גם אם נניח שהמקומות האלו עושים פחות לכם את זה או שפשוט ברור לכם שלא תוכלו לעבוד בהם בגלל תחושת חופש גדולה מדי, יש פתרונות אחרים:

CouchSurfing

הקונספט של קאוצ'סרפינג מתחבר היטב לזה של הנוודות הדיגיטלית: מדובר בקהילה ענקית של כמה מיליוני חברים המאפשרים זה לזה להתארח אצלם לילה או כמה לילות ולישון "על הספה".

המערכת אינה נשענת על תמורה כספית, אלא רק על האמון ההדדי בין חברי הקהילה והידיעה שכל חבר יוכל להגיש עזרה לחבר אחר כשהוא יזדקק לה. אם תרצו, מדובר קצת בגרסה ההיפית של Airbnb…

החלפת בתים

החלפת בתים היא עוד טרנד פופולארי, ולמעשה תוכלו להשתמש בו אפילו אתם לא בעלי דירה: רבים יסכימו לתת לכם את הבית שלהם לתקופות קצרות בתנאי שתשמרו עליו ותבצעו את הפעולות היום יומיות הנדרשות. לדוגמה, תאכילו את בעלי החיים, תשקו את הגינה, תאספו את הדואר וכו'.

הקהילה הגדולה ביותר להחלפת בתים נמצאת באתר HomeExchange.com

הוסטלים

הקונספט של הוסטלים או גסט האוסים קצת מוכר פחות בארץ (לפחות בתחום תיירות הפנים).

מדובר בסוג של מלון שיתופי שבו מספר אנשים חיים באותו החדר. לא לכולם זה נוח, במיוחד אם לשאר האנשים בחדר אין את האוריינטציה של נוודות דיגיטלית, אבל למי שיודע להסתדר עם כל אחד, זו יכולה להיות אופציה נהדרת. ברבים מן ההוסטלים יש גם מטבחים קטנים שירותי כביסה או שמירת חפצים (במקום שתצטרכו לחפש ארון ולהביא מנעול…).

קומונות

קומונה היא אחת מצורות המגורים המשותפים המוכרות ביותר. כאן מספר אנשים חיים בתוך קהילה מצומצמת ומתחלקים זה עם זה במטלות השוטפות.

מכיוון שהשכירות והעלויות הנוספות מתחלקות בין כולם, מדובר במקרים רבים בפתרון משתלם מאוד מבחינה כלכלית. מלבד המחיר, יתרון בולט של הקומונה הוא שאתם יכולים למצוא קומונות שבהן יש לכם מכנה משותף עם שאר חברי הקבוצה.

ומילה אחת על זוגיות וגידול משפחה

זוגיות ובמיוחד הקמת משפחה יכולים להיות עניין מאתגר עבור נוודים דיגיטליים שכבר עברו את שנות ה-30 או אפילו ה-20 המוקדמות שלהם, במיוחד כבישראל המשפחה היא במקרים רבים עדיין ערך עליון.

לכאורה הכי קל לפגוש את הנפש התאומה במסע נוודות, אך קיים כאן פרדוקס: רוב הנוודים לא נשארים יותר מדי במקום אחד, ולכן דווקא להם קשה יותר להיכנס למערכות יחסים ארוכות ויציבות.

ואפילו אם בוחרים להמשיך יחד את המסע עם בן זוג, בשלב מסוים תרצו למסד את הקשר ואולי גם להביא ילדים לעולם. לא מעטים יבחרו בשלב זה לסיים את חיי הנוודות ולחזור לארץ. אחרים יבחרו בדרך יצירתית יותר וינועו בדרכים על גבי גלגלים, סירת מנוע או אפילו סירת מפרש.

גם מסגרות של חינוך ביתי הופכות להיות נפוצות יותר ומקובלות, כאשר כל תושב ישראל יכול לבקש פטור מחינוך חובה ולתת לילדיו חינוך ביתי.

מדריכים נוספים

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו