הקמת אתר אינטרנט קלה היום יותר מאי פעם הודות למערכות ניהול תוכן כמו וורדפרס, שלמעשה כמעט לא דורשת שימוש בטכניקות מתקדמות לבניית אתרים ובמקום זאת עושות שימוש בתוספים שמרחיבים את היכולת שלהן.
אך כמובן שלא כל האתרים בנויים על מערכות ניהול תוכן. אתרים רבים עדיין בנויים על תשתית מותאמת אישית, לרוב שילוב של שפות שונות לתכנות ברשת.
תחום זה נקרא לעיתים גם "פיתוח אתרים" ומי שמבצע אותו הוא "מפתח ווב".
לכן אם תרצו להיכנס לתחום בניית האתרים ולהפוך אותו למקצוע, תגלו שמגוון האפשרויות הוא רחב למדי: אתם יכולים להיכנס רק עם חצי רגל למים ולהסתמך על מערכות ניהול תוכן פופולאריות, או שאתם יכולים לצלול עמוק פנימה וללמוד איך ליצור אתרים מורכבים יותר או פחות.
אפשרות שלישית היא להתחיל לבנות אתרים פשוטים יחסית ובמקביל להתמקצע בתחום. אפשרות זו מתאימה למי שאין לו כרגע הכנסה יציבה, אך אני ממליץ שלא להיתקע יותר מדי זמן במקום אחד.
רוצה לקבל הצעה לבניית אתר? כמה פרטים ואחזור אליך בהקדם
אז מהן האפשרויות הפופולאריות ביותר בישראל כיום?
בניית אתרים באמצעות Wix
Wix היא מערכת ויזואלית לבניית אתרים וכיום היא גם הפופולארית ביותר בישראל מבין כל המערכות הדומות לה. היא מיועדת מראש למי שאין לי רקע בבניית אתרים, אבל לא לכולם יש את הזמן או את האנרגיה לשבת ולבנות להם אתר באמצעותה.
המשמעות היא שאתם בהחלט יכולים להציע שירותים של בניית אתרים ב-Wix. המערכת קלה מאוד ללמידה ואפילו אם עיצוב הוא לא הצד החזק שלכם, תוכלו לבחור מבין עשרות התבניות הקיימות ולהתאים אותן לעברית או לבנות אחת בעצמכם בלי ידע בפוטשופ.
כמו כן, המערכת מטפלת בכל נושא האופטימיזציה הטכניים, למרות שישנן כמה הגדרות מתקדמות שבוודאי תכירו במהלך הזמן.
החיסרון של בניית אתרים ב-Wix באופן מקצועי הוא שאתם מגבילים את עצמכם רק למערכת אחת והמחירים בשוק הם מאוד תחרותיים, 1000 ₪ לאתר וויקס ואפילו פחות.
מכיוון שכל העניין הזה יכול לקחת לכם באמת רק כמה שעות, מחיר של 1,000 ₪ אולי נשמע עדיין רווחי, אבל מהניסיון שלי אחרי הקמת האתר העבודה רק מתחילה וחלק גדול מהלקוחות ימשיכו להציק לכם עם כל מיני תיקונים ודרישות.
עכשיו תצטרכו גם להתחיל לתמחר את התיקונים האלו וזה כבר הרבה פחות קל…
אם אתם שואלים את עצמכם איך מקדמים אתרי Wix והאם זה אפשרי, הסרטון הזה יענה לכם:
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
בניית אתרי Shopify
בניית אתרי Shopify היא דומה למדי לבניית אתרי Wix מהבחינה שמדובר במערכת סגורה ופופולארית גם בישראל.
החדשות הקצת פחות טובות הן ש-Shopify עושה שימוש בעיקר בתבניות ואין לה עורך ויזואלי. מלבד זאת רוב התבניות הן באנגלית, אבל יש גם כמה תבניות בעברית שעולות לאחר חיפוש פשוט בגוגל וניתן להתקין אותן.
לכן ייתכן שגם אחרי שתלמדו איך לעשות שימוש ב-Shopify תאלצו לשכור מעצב עם ידע ספציפי ב-Shopify. כך תוכלו להעלות את המחיר והלקוח לא ירגיש כאילו עשיתם לו עבודה של שעתיים שלקחתם עליה 1,000 ₪…
היתרון הגדול של Shopify הוא שמבחינת משתמש הקצה מדובר במערכת ידידותית למדי, אין המון סוגים של עמודים ואת רוב השינויים המשתמש יכול לבצע בעצמו גם בלי שום ידע קודם עם המערכת.
בניית אתרים באמצעות WordPress
בניית אתרים באמצעות וורדפרס היא כבר עליית מדרגה רצינית לעומת Wix מכיוון שמדובר במערכת תוכן פתוחה לחלוטין.
למעשה עם קצת לימוד וקריאת חומר רקע אתם יכולים כבר עכשיו לבנות אתר וורדפרס בסיסי לגמרי בעצמכם.
עיצוב האתר בדרך כלל יעשה באמצעות אלמנטור, מערכת ויזואלית אחרת או בחירה של תבנית מוכנה.
כל האפשרויות האלו דורשות למידה, אבל החלק המאתגר הוא אולי לדאוג לכך שגם הלקוח יוכל להשתמש באתר, כך שאתם צריכים להיות מוכנים להוסיף את זה להצעת המחיר.
כדאי מאוד גם לדעת לכל הפחות את הבסיס של CSS ו-HTML.
דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון: וורדפרס כפי שהיא מתאימה בעיקר לאתרי תדמית, בלוגים, אתרי מידע וחנויות וירטואליות (באמצעות חיבור תוספים כגון WooCommerce).
אתרים מורכבים יותר עם עמודים מותאמים אישים (לדוגמה, אינדקסים של הופעות) יעבדו הכי טוב באמצעות שימוש בקודקס הפנימי של וורדפרס, מה שכבר דורש ידע בשפות תכנות לאינטרנט.
לכן, אם תשאלו אותי, בניית אתרים מקצועיים בוורדפרס היא אפשרות מעולה בפני עצמה שגם אפשר להרוויח ממנה לא רע, אבל אם תרצו להתחרות בחברות הגדולות לא יהיה לכם מנוס מלקחת גם קורס לבניית אתרים עם עקרונות פיתוח לרשת (וורדפרס עצמו משתמש ב-PHP).
שימו לב 💘: יש קורסים בסיסיים של וורדפרס שכמעט לא נוגעים בקודקס.
כל היתרונות ak קידום אתרי וורדפרס בגוגל בסרטון הבא ☟
בניית אתרים מאפס
בניית אתרים מאפס היא האופציה הטובה ביותר שלא רוצה להגביל את עצמו לסוג האתרים שהוא יכול לבנות.
אם אתם רוצים להשתלב בחברת אתרים קיימת, תוכלו לקחת קורסים די ארוכים של "פיתוח ווב", חלקם מגיעים למאות שעות.
הרעיון הוא שתוכלו לפתח בכל סביבות הפיתוח הנפוצות כיום.
לעומת זאת, אם אתם רוצים להתחיל ולהציע אתרים בסדר גודל בינוני ולא פרויקטים במאות אלפי שקלים, תוכלו לקחת קורסים ממוקדים יותר.
יש קורסים מקוונים באתרים כמו "קורסורה" שהיתרון שלהם הוא שאתם יכולים לקחת אותם בקצב שלכם. הם אומנם דורשים יותר משמעת עצמית, אבל סביר להניח שגם קורס פרונטלי (כולל בזום) לא תוכלו לעבור בלי לתרגל בבית.
בניית אתר בהתאם לעקרונות ה-SEO
חשוב שכל אתר שאתם בונים יותאם בבסיסו לקידום אתרים, לא משנה כיצד אתם בונים אותו. אם תחליטו להתמקצע בתחום קידום האתרים במטרה להציע גם שירותי SEO, מומלץ לקחת קורס קידום אתרים מתקדם.
בינתיים הנה ההמלצות שלי ללימוד עקרונות ה-SEO הבסיסיים בהתאם לאופן בו החלטתם להיכנס לעולם בניית האתרים.
קורס מלא או בסיסי שלא לומדים בו קידום אתרים (או לומדים ממש על קצה המזלג).
במידה ואין בקורס שלכם התייחסות לקידום אתרים, אני מציע לכם להתחיל לקרוא מדריכים רלוונטיים אחרי השיעורים הבסיסים (HTML + CSS + javascript).
זה ייתן לכם לכל הפחות את רוב הידע אליו תזדקקו בלי לקחת קורס קידום אתרים שלם במקביל.
בחרתם לבנות אתרים ב-Wix או Shopify
למרבה הצער אפשרויות הקידום ב-Wix או Shopify הן קצת מוגבלות (ב-Shopify היא מעט יותר טובה).
כתבתי שני מדריכים שמקיפים את רוב מה שחשוב, לדעת אבל אני מציע לכם ללמוד במקביל גם את המדריכים הבסיסיים על קידום אתרים.
בכל מקרה ולפחות במקרה של Wix, הייתי ממליץ לידע מראש את הלקוח שקידום בתחומים מאוד תחרותיים יהיה מאתגר ואולי עדיף לו לשקול בניית אתר בוורדפרס (שלא יבוא אליכם אחר כך בטענות…).
קידום אתרי Shopify
קידום אתרי WIX
בניית אתרים בוורדפרס
וורדפרס היא ללא ספק המערכת הכי ידידותית לקידום אתרים ולכן אם החלטתם להתמקצע בה תוכלו לקחת כמעט כל מדריך ולהתחיל לעבוד אתו.
למרות זאת אני מציע לכם לקרוא לפחות מדריך אחד ספציפי על קידום אתרים בוורדפרס.
איך מתחילים לעבוד כבונה אתרים?
המאמר הזה לא עוסק בכניסה לעולם מקצועות האינטרנט, אבל כפי שאתם כנראה כבר יודעים, ישנו הבדל משמעותי בין מי שרוצה להיכנס אליו כשכיר לבין מי שרוצה להיכנס אליו כעצמאי.
שכירים בדרך כלל נדרשים להביא תיק עבודות ולא רק גושפנקא לידע שלהם. לכן, במידה והחלטתם שיותר מתאים לכם כרגע לעבוד כשכירים הייתי מציע לכם לחפש "משרת Junior" ולהציג את פרויקט הסיום שלכם, אתר אישי שבניתם לעצמכם או אתר שהקמתם לאחרים בתוספת כמה שיותר המלצות שתוכלו לקבל.
הכי חשוב, לא להסכים לעבוד בחינם בשום שלב, זה אולי נראה כמו רעיון טוב בהתחלה, אבל בהמשך הוא עלול להתנקם בכם.
אם אתם בוחרים לעבוד כעצמאים החיים שלכם דווקא עשויים להיות מעט יותר קלים: אתם יכולים להתחיל מבניית אתרים קטנים למי שזקוק לאתר בסיסי (אולי אפילו עדיף לא מסחרי), לאט לאט לבנות אתרים יותר מורכבים ולהעלות את המחיר בהתאם.
אפשרות שלישית ואולי אפילו זו המומלצת ביותר אם אתם לא רוצים להשקיע חודשים בחיפוש משרה היא להתחיל כעצמאיים במשך 2-3 ולאחר מכן להתחיל לחפש עבודה ולהציג את הניסיון שלכם.
לסיכום
יש הרבה מאוד שיטות לבנות אתרים ובהתאם לכך אם אתם רוצים להתמקצע בתחום, יש לכם מגוון גדול של אפשרויות.
הכניסה לשוק הן בתור שכירים והן בתוך עצמאיים יכולה להיות מאתגרת, אבל בסופו של דבר תוכלו למצוא עבודה, גם אם זה אומר שתצטרכו להתחיל בקטן ועם שכר יחסית נמוך.
ככל שתשקיעו ותעמיקו יותר גם אחרי שכבר התחלתם להקים אתרים יחסית פשוטים, כך תוכלו בסופו של דבר לבנות אתרים מורכבים יותר ולגבות מחירים גבוהים יותר או להגיע לתפקידים בכירים בחברות גדולות.