תמונות ללא זכויות יוצרים: האתרים המובילים ברשת

תמונות הן ללא ספק כלי עזר מצוין שיכול לשפר את הנראות, הקריאות, חווית המשתמש של הגולשים באתר וגם את הקידום של האתר במנועי החיפוש השונים.

הסיבה לכך היא שתמונות יכולות לסייע בהעשרת התוכן, בשבירת קטעי טקסט עמוסים וצפופים לחלקים קטנים יותר, בהמחשה של רעיון, מוצר או שירות, בהגדלת משך השהיה באתר, בהגדלת מספר הצפיות בדפים ובעידוד גולשים לשתף תכנים באתר.

תמונות ללא זכויות יוצרים

הבעיה עם תמונות היא שהן צריכות להיות איכותיות כדי ליצור אפקט מנצח.

תמונות מקצועיות עולות כסף, או שדורשות לוגיסטיקה לא פשוטה וציוד יקר כדי לייצר אותן.

יתרה מכך, שימוש שלא בהתאם לכללי זכויות היוצרים בתמונות עלול לסבך את בעל האתר בתביעות אפשריות (לא חסרים גורמים ברשת האינטרנט שמנסים לאתר בעלי אתרים שעשו שימוש לא מורשה בתמונות ופותחים נגדם בתביעה במטרה להגיע לפיצוי מוסכם. הסכומים אליהם יכול להגיע פיצוי כזה הם גבוהים מאוד).

הפתרון הוא לעשות שימוש בתמונות המותרות לשימוש חופשי, תחת תנאי רישיון. במאמר הזה ננסה להבין אילו סוגי רשיונות לשימוש בתמונות קיימים, וגם מה הקשר בין זכויות יוצרים ובין האפשרות שניתנת לגולש לעשות שימוש בתמונה. בואו נתחיל.

זכויות יוצרים לשימוש בתמונות

בעקרון, כל תמונה שלא אתם אלו שצילמתם מוגנת בזכויות יוצרים אלא אם כן צויין אחרת.

כדי להבטיח את עצמכם באופן ודאי מכל תביעה עתידית בנוגע לזכויות יוצרים בתמונות בהן אתם עושים שימוש, עומדות בפניכם שתי אפשרויות: הראשונה היא פשוט לצלם את התמונות שבהן אתם מתכוונים להשתמש באתר. השניה היא לרכוש תמונות כאלו מצלם מקצועי.

באשר לתמונות אשר נמצאות במאגרי תמונות חינמיים או בתשלום באינטרנט – הדברים מעט יותר סבוכים. בואו ננסה להבין למה.

סוגי רישוי של תמונות

אם אתם בכל זאת רוצים לעשות שימוש במאגרי תמונות שונים המספקים תמונות ללא תשלום, כדאי יהיה לכם לדעת שישנם שישה סוגי רישוי המסדירים את אופן השימוש בתמונות האלו.

סוגי הרישוי האלו הוסדרו על ידי הגוף ללא כוונת הרווח Creative Commons. המוסד הזה קבע ארבעה מאפיינים המתייחסים לתמונות, אשר בשילובים שונים מייצרים שישה סוגי רישוי.

כאשר אתם מתכוונים לעשות שימוש בתמונה ממאגרי התמונות השונים, כדאי יהיה לכם לנסות ולאתר את הסמלים המציינים איזה סוג רישוי תקף לגבי התמונה הזאת.

הנה ארבעת המאפיינים לגבי תמונות שייצר המוסד ללא כוונת הרווח Creative Commons (קרדיט: ויקיפדיה):

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

Ceative Commons

כאמור, ארבעת המאפיינים לעיל מייצרים, תוך שימוש בצירופים שונים, שישה סוגי רישוי שונים:

רישוי מספר 1: BY – ייחוס – השימוש בתמונה מותר. יש להעניק קרדיט למקור.

רישוי מספר 2: BY-SA – ייחוס שיתוף זהה – השימוש, ההפצה והשיתוף מותרים. כל נגזרת של התמונה המקורית צריכה להיות משותפת תחת תנאי רשיון זהים.

רישוי מספר 3: BY-ND – ייחוס איסור יצירה נגזרת – מותר לעשות שימוש ביצירה המקורית אך לא לערוך אותה או לשנות אותה.

רישוי מספר 4: BY-NC – ייחוס שימוש לא מסחרי – מותר השימוש ביצירה אך לשימושים פרטיים בלבד ולא למטרות מסחריות.

רישוי מספר 5: NY-NC-SA – ייחוס שימוש לא מסחרי שיתוף זהה – השימוש ביצירה מותר אך לא למטרות מסחריות, וקיימת דרישה שכל נגזרת של התמונה תשותף תחת רשיון זהה.

רישוי מספר 6:  BY-NC-ND – ייחוס שימוש לא מסחרי איסור יצירה נגזרת – מותר לעשות שימוש בתמונה, אך לא למטרות מסחריות וכן חל איסור על עריכה או שינוי שלה.

מהם המאגרים שאני הכי ממליץ עליהם?

עקרונית, ניתן למצוא לא מעט תמונות באינטרנט לשימוש חופשי – גם בחינם.

לרוב, אלו תמונות המצריכות לתת קרדיט למקור, ובחלק מהמקרים השימוש בהן לא באמת חוקי כי מישהו הפר זכויות של צד ג'.

בקיצור, אני מעדיף לישון טוב בלילה בכל מה שקשור לשימוש בתמונות, ובשביל העלות הסמלית אני לגמרי חושב שזה שווה את המחיר.

לכן, לפני שניגש למגוון הרחב של המאגרים החינמיים הקיימים באינטרנט, אני אציין כמה מהמאגרים האהובים עליי שאני עושה בהם שימוש קבוע.

  • DepositPhotos – זה לגמרי אחד ממאגרי התמונות האהובים עליי ביותר. לא קרה שלא מצאתי אי פעם תמונה שהייתי צריך, אפילו בנושאים מאד נישתיים ואפילו ישראלים:-)
    הממשק הנוח, המבחר העצום והמחירים הנוחים – שילוב מנצח.
  • Dreamstime – גם Dreamstime הוא מאגר מוצלח שמספק את הסחורה, ואני את עצמי משוטט בו מדי פעם כדי לקבל גיוון נוסף של תמונות.
  • StockUnlimited – זהו מאגר תמונות בקטע קצת אחר, כי הוא מציע דילים מאד אטרקטיביים למרות שהיצע התמונות בו קטן משמעותית לעומת האחרים. עם זאת – למי שאוהב חסכון – שווה בדיקה!

מאגרי תמונות לשימוש חופשי

אחרי שהבנו כי עומדת בפנינו האפשרות לצלם בעצמנו את התמונות לשימוש באתר, וכן לרכוש תמונות במאגרי תמונות בתשלום, ניגש כעת לרשימת אתרים המציעים מאגרי תמונות לשימוש חופשי, תחת רשיונות שונים.

  • Pixabay – באתר pixabay תוכלו למצוא לא מעט תמונות בהן תוכלו לעשות שימוש ללא מתן קרדיט. אני חוזר ומזכיר כי ברוב המוחלט של תנאי הרישוי, השימוש יכול אמנם להתבצע באופן חופשי, אך דרישת מתן הקרדיט לאתר ממנו נלקחה התמונה היא דרישת סף וחובה בכל תנאי הרישוי.
  • Flickr – באתר flickr הפופולרי והמוכר תוכלו למצוא מעל עשרה מיליארד תמונות בתנאי רישוי שונים.
    החיפוש הוא פשוט וקל ומאפשר לכם לאתר תמונות לפי מילת מפתח, תוך שימוש בסקלת צבעים כדי להתאים את התמונה לצבע הדרוש לכם. תוכלו לחפש תמונות בשחור ולבן, תמונות שכוללות צל, תמונות מינימליסטיות, ועוד.
  • StockSnap.io – תמונות רקע מרהיבות ומוצלחות במיוחד, תוכלו למצוא באתר stocksnap.io. האתר מציע קטגוריות שונות, כמו אנשים, עסקים, חוף הים, טבע, פרחים, אהבה, אוכל, מחשוב, אוכל, משפחה, קפה, עיצוב ועוד ועוד.
  • Freepik – באתר freepik תוכלו למצוא תמונות מקצועיות, כולל תמונות וקטוריות. מנגנון החיפוש יציג לכם מיד בתום הקלדת מילת המפתח שורה של ביטויים רלוונטיים שתאפשר לכם להרחיב את החיפוש ולאתר את התמונה הדרושה לכם.
  • Pexels – רוצים לעשות שימוש במאגר תמונות שמאפשר שימוש חופשי ללא תנאי רישיון מגבילים, וללא צורך במתן קרדיט? האתר Pexels יאפשר לכם לבצע זאת באמצעות ממשק נעים ופשוט לשימוש.
  • DeathStockphoto – האתר deathtostockphoto (השם כבר מרמז על כמה מרוצים המפתחים שלו ממאגרי הסטוק הידועים לשמצה) לא תוכלו לבצע חיפוש אחר תמונה מוגדרת מראש.
    עם זאת, תוכלו לשוטט בין מאגרי תמונות גדולים ולהרשם כמנויים לשירות שישלח לכם קישורים לתמונות חדשות באמצעות המייל.
  • SplitShire – אם אתם מחפשים תמונות שהן מרהיבות באמת ופותחות את הלב, האתר splitshire יתאים לצרכים שלכם בסבירות גבוהה.
  • PicJumbo – האתר picjumbo יאפשר לכם, לצד שימוש במנגנון חיפוש, להעזר בתגיות המוטמעות באתר כדי לאתר תמונות שהן בתחום העניין שלכם.
  • FreeNatureStock – אם אתם בעניין של תמונות נוף שהן באמת עוצרות נשימה, כדאי יהיה לכם להכיר את האתר freenaturestock. באתר קיימות קטגוריות כמו שקיעות, פרחים, עצים, חיות – ותאמינו לי שלא תירצו לפספס את התוצאות.
  • Istockphoto – הרבה מאוד פעמים אנחנו רוצים לייצר באתר שפה עיצובית אחידה. כלומר, לעשות שימוש בתמונות מעולמות תוכן שונים ומגוונים, אבל כאלו שתשמורנה על קשר זו עם זו מבחינה השפה העיצובית.
    במקרים כאלו, האתר istockphoto יוכל להתאים כמו כפפה ליד לצורך שלכם. הוא מכיל משפחות תמונות בעלות קוים עיצוביים משותפים, מה שיאפשר לכם לייצר עיצובים מוצלחים במיוחד.
  • New Old Stock – יש לא מעט אתרים שמעוצבים בסגנון וינטג'י עם מאפייני רטרו קלאסיים. לבעלי אתרים כאלו מומלץ לבקר באתר  New Old Stock שמכיל תמונות רבות בסגנון הזה.
  • Burst Shopify – מנהלים אתר אינטרנט שבו נדרש שימוש בתמונות עם רזולוציה גבוהה? רוצים לאפשר לגולשים באתר לבצע זום אין על תכשיט מעוצב ויוקרתי במיוחד? ייתכן שהאתר burst.shopify יוכל להתאים לצרכים שלכם.
  • PikiWizard – באתר pikwizard שמציע תמונות מקוריות, תוכלו לקבל מידע אודות דירוגים של גולשים שונים וגם לדעת מהו מספר ההורדות שבוצעו.
    כך, למשל, אם אתם בוחרים לנהל קמפיין או לשלב תמונה כזו באתר, תוכלו לנסות ולאתר תמונות שלא נעשה בהן שימוש על ידי גולשים אחרים וכך לשמור על האתר שלכם מקורי וחדשני.

מדריכים נוספים:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו