Link Whisper – התוסף המפכני לבניית קישורים פנימיים

בניית קישורים פנימיים היא משימה שלעיתים נוטים להזניח אותה, וזאת למרות שהחשיבות שלה לעבודת הקידום השוטפת היא עצומה.

קודם כל, הם עוזרים לגוגל ולכן גם לגולש למצוא קשר בין עמודים דומים, אבל לא פחות חשוב מכך, הם מעבירים Link Juice בין עמודים ויכולים לחסוך חלק מבניית הקישורים החיצוניים.

למידע נוסף על Link Whisper >>

להסבר והדגמה על Link Whisper:

רוב בעלי האתרים מתייחסים אל הקישורים הפנימיים בעיקר בשני מצבים:

  1. כשהם קובעים איך ייראו התפריטים הראשיים או מעדכנים אותם (כל קישור מהתפריט לעמוד פנימי הוא למעשה קישור פנימי).
  2. כאשר הם כותבים פוסט בבלוג או עמוד תוכן חדש ויש להם כבר בראש עמוד או כמה עמודי מטרה שהם רוצים לקשר אליהם.

העניין הוא שזה לא מספיק… מהניסיון המקצועי שלי חייבים לבנות קישורים באופן קבוע גם מעמודים ישנים אל עמודים ישנים אחרים או מעמודים ישנים אל עמודים חדשים יותר מהם.

הבעיה היא שבדרך כלל זו לא משימה כל כך מהנה ואי אפשר סתם להוסיף קישורים פנימיים בצורה מכנית (אלא אם כן אתם רוצים שיהיו אצלכם יותר קישורים מטקסט רגיל…).

למרבה המזל, כלי ה-SEO בהם אנחנו עושים שימוש הולכים ונעשים ממוקדים יותר, וכך נולדו להם מספר תוספים ושירותים שמיועדים להקל מאוד על תהליך בניית הקישורים.

אם אתם משתמשים בגרסת הפרו של Yoast, יכול להיות שאתם מכירים את הפונקציה של הצעות לבניית קישורים, אבל היום אני רוצה להכיר לכם תוסף אחר לא פחות טוב (ואולי אפילו טוב יותר) ל-Wordpress בשם Link Whisper.

התוסף קיים כבר כמה שנים טובות, אבל "התפוצץ" רק לפני בערך שנה אחרי כמה שיפורי ביצועים משמעותיים (אחרי הכול אין טעם להפעיל תוסף כזה אם הוא בעצמו לא עובד טוב…).

יש גם גרסה ל-Shopify (שם התוספים נקראים Apps) שאותה אני לא מכיר מניסיון אישי, אבל היכולות שלה די דומות ואזכיר את ההבדלים במקומות הרלוונטיים.

Link Whisper - בניית קישורים

הפונקציות החשובות ביותר בתוסף בנוגע לקישורים פנימיים

המסך הראשי של התוסף יציג לכם בין היתר את הקישורים החיצוניים (ולאן יוצאים הכי הרבה קישורים), את החלוקה בין קישורים פנימיים לחיצונים, קישורים שבורים או דפים עם שגיאות אחרות. אבל הפונקציה הכי חשובה היא "עמודים יתומים". כלומר, עמודים שלא מקבלים שום קישור פנימי אחר מהתוכן עצמו (הם עדיין יכולים להיות מקושרים מהתפריטים).

הפונקציה של "עמודים יתומים" תיקח אל כל העמודים (או הפוסטים) שהתוסף זיהה ככאלו ושם תוכלו לראות את הקישורים לעמודים האלו (מן הסתם 0…), את הקישורים שיוצאים מהם לדפים אחרים באתר ואת מספר הקישורים מהם לאתרים אחרים.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

אם אתם על Shopify תוכלו לראות גם סוגי עמודים נוספים כמו מוצרים, אוספים (קטגוריות) וכמובן פוסטים מבלוגים בהנחה שיש בהם טקסט שאפשר להפוך לקישור.

עכשיו אני מגיע לעוד פונקציה חשובה: הצעות אוטומטיות להוספת קישורים. הפונקציה הזו תיקח את כל המקומות הרלוונטיים בעמוד ותציע קישורים מעמודים אחרים על פי הרלוונטיות שלהם לעמוד, כולל הצעה לטקסט קישור מהטקסט הקיים.

לכל שילוב אפשר לקבל עוד כמה הצעות אם לוחצים על החץ הקטן ליד ההצעה המקורית.

אפשר לאשר את ההצעות או פשוט להוסיף ולהסיר מילים קיימות על ידי לחיצה פשוטה עם העכבר. במקרה ורוצים לערוך את המשפט עצמו כדי ליצור טקסט קישור חדש לחלוטין, יש גם אופציה כזו.

אופציה חשובה נוספת היא Target Keywords שמאפשרת לכם להקליד מילות מפתח ספציפיות או לקחת אותן מתוספים אחרים (לדוגמה, אם הצעתם מילות מפתח דרך הרמזור של Yoast) וגם מ-Google Search Console (מילים שהופיעו בתוצאות החיפוש עבור עמוד מסוים). ניתן גם לקבוע ב-Settings שהתוסף יציע הצעות רק מה-Target Keywords.

פונקציות נוספות

Auto Links Rule – יוצר קישורים ממילת מפתח שבחרתם לעמוד מטרה לאורך כל האתר.

אני פחות אוהב את הפונקציה הזו מאותה סיבה שציינתי בהתחלה: אתם לא רוצים לזבל את האתר שלהם עם עשרות קישורים פנימיים.

URL Changer – מאפשר לכם לשנות את עמודי המטרה של קישורים קיימים. זו עוד פונקציה שאני פחות ממליץ עליה מכיוון שהיא יוצרת שינויים גורפים באתר (אלא אם כן שינתם באמת את ה-URL של הדף ולא מדובר על שני עמודים שונים).

פונקציות חשובות בהגדרות הכלליות: במסך ההגדרות הכלליות (Settings) יש די הרבה אפשרויות, אלו החשובות שבהן:

  1. ניתן לקבוע שקישורים פנימיים יפתחו בטאב חדש. מן הסתם עדיף שהם יפתחו באותו הטאב כי לזה הגולש רגיל. לכן וודאו שהפונקציה הזו לא פעילה.
  2. ניתן ליצור רשימה של מילים שחורות שהתוסף לא יציע ליצור מהן קישורים. לדוגמה, כל מיני מילות קישור כגון "של" שבכל מקרה לא נמצאות כמעט במילות מפתח סטנדרטיות.
  3. כנ"ל לגבי עמודים שלמים (בטאב Content Ignoring) .
  4. ניתן להחליט על אילו סוגי עמודים (טקסונומיות) התוסף יפעל מלבד ברירת המחדל של עמודים רגילים + פוסטים. לדוגמה, יכול להיות שיש לכם טקסט בעמודי קטגוריות ואתם רוצים שהוא יציע הצעות גם עבורו. הרשימה הזו עשויה להשתנות על פי סוגי פוסטים מותאמים אישית או תוספים שמוגדרים אצלכם (לדוגמה, עמודי מוצרים ב-WooCommerce).
  5. ניתן לקבוע שבמשפטים הראשונים של עמודים או בפסקאות הראשונות לא יהיו קישורים. המטרה כאן היא לגרום לגולש להישאר בעמוד ולא ליצור מצב שהוא יקפוץ מהר בין עמודים.

איך Link Whisper עובד בעברית?

בגרסאות האחרונות של התוסף נוספה תמיכה בעברית ובאופן כללי התוסף עובד לא רע (רק לא לשכוח לשנות את השפה בהגדרות).

בגרסאות הקודמות היו לו פספוסים שגרמו לו לסמן מילות יחס או רק חלק ממילות המפתח (לדוגמה, "קידום" במקום "קידום אתרים").

אם משום מה זה עדיין קורה לכם אפשר להשתמש ב-Target Keywords או לבצע חיפוש ידני של מילות המפתח מהן אתם רוצים לקשר לעמוד מסוים דרך חיפוש חופשי ולמצוא את כל המופעים שלהן בעמודים אחרים.

המשמעות היא שצריך לשים לב לכל הצעה ולא לאשר את כולן באופן אוטומטי. ועם זאת, אתם עדיין חוסכים את רוב הזמן שהיה הולך על ההוספה הידנית של הקישורים מכל עמוד ועמוד.

כמה זה עולה?

עד עכשיו דיברתי על כל מה שטוב בתוסף. למרבה הצער, אחד החסרונות שלו הוא שבגרסת הוורדפרס אין אפשרות (לפחות כרגע) לחיוב חודשי, ומחיר לשנה לאתר אחד עולה 77$ (קצת פחות מ-6.5$ לחודש).

המחירים ליותר אתרים כבר זולים יותר באופן משמעותי אם מחשבים מחיר פר אתר: 117$ לשלושה אתרים ו-167$ לעשרה אתרים (כלומר פחות מ-1.5$ לאתר לחודש).

ב-Shopify התשלום הוא חודשי ועולה 7$ לחודש עם 7 ימי ניסיון חינם. כנראה שזה משהו שקשור למדיניות של Shopify לגבי מכירת אפליקציות בחנות שלה…

לכן השאלה כמה התוסף ישתלם לכם תלויה בשאלה נוספת והיא כמה אתרים אתם מקדמים במקביל, ואולי לא פחות חשוב, כמה הם גדולים. לדוגמה, לא בטוח שאתר עם כמה עשרות עמודים קצרים יחסית ירוויח מהתוסף.

במקרה הזה אולי כן כדאי לפזול לכיוון של Yoast שמציע עוד כמה כלים אחרים בגרסת הפרימיום שלו, אבל לא מספק תצוגה נוחה כמו Link Whisper ולפי בדיקות ברשת הוא גם קצת יותר איטי.

קיים גם תוסף נוסף בשם Rank Math, אבל אלגוריתם ההצעות שלו פחות טוב באופן משמעותי, ולכן עליו אני בכל מקרה לא ממליץ.

לסיכום

Link Whisper הוא תוסף נהדר למי שמנהל אתר אחד או כמה אתרים גדולים ורוצה לפשט לעצמו את מלאכת בניית הקישורים הפנימיים.

הוא אומנם לא זול כל כך בגלל ההתחייבות לשלם לשנה מראש, אבל אם אתם רוצים לסחוט כל אפשרות ליתרון אל מול המתחרים או באופן כללי לשפר את חווית השימוש באתר, אני ממליץ עליו בחום.

למידע נוסף על Link Whisper >>

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו