אחסון אתרים ללא הגבלה – האמנם? מה זה אומר באמת?

אז מה הסיפור עם אחסון אתרים ללא הגבלה?

למרות שזה ממש לא תחום ההתמחות שלי, אבל אני נשאל מדי פעם בתור איש קידום אתרים על חברות אחסון אתרים, מחירים וכדומה – ומדי פעם צצה גם שאלה על אחסון אתרים בלתי מוגבל. כמו כן – אחסון טוב ומהיר בהחלט משפיע לטובה גם על קידום אתרים בגוגל, אז זהו נושא שחשוב להכיר.

קצת רקע על אחסון אתרים

פעם אחסון אתרים היה דבר יקר למדי וחברות אחסון אתרים הגבילו את נפח האחסון ורוחב הפס באופן הדוק למדי.

למי שלא מתמצא במושגים, נפח האחסון הוא הנפח הכולל של הקבצים שאפשר לארח על חבילת האחסון (למעשה על השרת) בכל רגע נתון ורוחב פס הוא הנפח הכולל של הקבצים שיכולים לעבור מהשרת למחשב של הגולש.

ניקח דוגמה קטנה: אם השרת שולח לכל גולש בממוצע 10MB לכל גולש ויש בחודש ממוצע 30.5 ימים, סך כל נפח התעבורה שהאתר משתמש בו הוא 350MB לחודש.

אלו הם כמובן מספרים קטנים מאוד והיום גם חבילות מוגבלות שעולות בדרך כלל כמה שקלים (או כאלו שמגיעות עם אתרים בחינם) מתחילות בכמה מאות מגה בייטים, אם לא יותר, אבל הבנתם את הרעיון…🤔

בכל מקרה, אחסון אתרים בלי הגבלה מתייחס בדרך כלל הן לנפח בלתי מוגבל והן לתעבורה בלתי מוגבלת (לעיתים רשום רק תעבורה בלתי מוגבלת בלי להזכיר את נפח האחסון).

אחסון אתרים ללא הגבלה - מה זה אומר באמת?

אחסון אתרים ללא הגבלה?

אם נחזור לשיעור ההיסטוריה הקצרצר שלנו, הרי שהחברות הראשונות שהציעו אחסון כזה היו בעיקר חברות אמריקאיות כמו GoDaddy, ובאופן די מעצבן גם הציעו חבילות הרבה יותר זולות.

מצד שני, החברות הישראליות עדיין הציעו את זמן התגובה הכי מהיר (מכיוון שהשרתים שלהן ישבו בארץ) וגם תמיכה טכנית בטלפון בחינם (מה שדווקא בחו"ל לא תמיד היה מובן מאליו).

היום המצב שונה בתכלית, השוק נעשה תחרותי יותר, ויש לא מעט חברות ישראליות שמציעות גם הן חבילות אחסון בלתי מוגבלות בקטגוריה של אחסון שיתופי.

אחסון שיתופי הוא האחסון הכי פשוט בו למעשה יש הרבה אתרים שחולקים את אותם המשאבים.

למעשה, בחלק גדול מהחבילות השיתופיות אתם בעצמכם יכולים לארח מספר אתרים במקום לקנות חבילה נפרדת לכל אתר.

יש כמובן סוגים נוספים של חבילות שכדאי להכיר כמו שרתים וירטואליים (VPN). מה שחשוב לדעת בהקשר שלנו הוא שדווקא בחבילות האחסון היקרות יותר יש לכם בדרך כלל שליטה הדוקה במשאבי השרת והמשאבים הם לא בלתי מוגבלים.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

לפני שנמשיך לצלול הנה סרטון קטן שיתקצר לכם את הנושא:

אז איך יכול להיות שדווקא באחסון הכי "פושטי" חברות מציעות אחסון בלתי מוגבל ומה בעצם הקאצ' כאן?

התשובה לכך היא די פשוטה: בפועל המשאבים של כל שרת יהיו מוגבלים, אך חברת האחסון יוצאת מתוך נקודת הנחה שחלק מהלקוחות ישתמשו ביותר משאבים וחלק בפחות משאבים, כך שבסופו של דבר הם יאזנו אחד את השני.

מניעת שימוש לרעה באחסון אתרים כחלק מהתקנון

כל זה טוב ויפה, אבל איך חברות האחסון מגינות על עצמן במקרה ובו מישהו מחליט למשל להתחיל לאחסן קבצים גדולים או להזרים לאתר שלו תנועה מאוד גדולה של עשרות אלפי גולשים ביום?

התשובה בדרך כלל נמצאת בתקנון שאתם מחויבים לו במסגרת החבילה ונועד למנוע "שימוש לרעה" או Abuse ולאפשר רק "שימוש סביר". יש מקרים שבהם המגבלות האלו הן מאוד מפורטות.

לדוגמה, אם תיכנסו לתקנון של חברת Jetserver, חברה שאני ממליץ עליה, תוכלו לראות רשימה מאוד מדוקדקת של סעיפים.

הנה אחד לדוגמה:

"כחלק ממדיניות החברה לעניין שימוש סביר, לא תאפשר החברה אחסון קבצים מסוג iso ועותקי cd אחרים, קבצי גיבוי מכווצים כגון zip, rar בגודל של מעל ל-300mb לסך כל הקבצים מסוג זה, קבצי וידאו מכל סוג הגדולים מ-10mb לקובץ ו-300mb לסך כל הקבצים מסוג זה."

בקיצור, אם חשבתם להעלות את סרטון הוידאו של החתונה לאתר האישי שלכם, כנראה שתאלצו למצוא מקום אחר…

סביר להניח שאם אתם מקימים אתר פשוט יחסית אין לכם ממש מה לדאוג וכל השאלה של אחסון בלתי מוגבל לא נוגעת אליכם, אבל אם אתם חושבים על אחסון שיתופי לאתרים מאוד מורכבים כמו אתרי אי-קומרס גדולים או אתרים שמעבדים קבצים גדולים (נניח אתר שמציע שירות של כיווץ תמונות), אתם חייבים לחשוב מעבר לאחסון שיתופי.

מה קורה אם אני "עובר על החוקים?"

בפועל רוב החברות לא יסגרו לכם את האתר. מה שכן יכול לקרות הוא שתקבלו הודעה שמבקשת מכם בנימוס להפסיק להשתמש בכל כך הרבה משאבים או לעבור לחבילות יקרות יותר.

במקרים אחרים (או במקביל) האתר עשוי להציג שגיאה כדי שאתרים אחרים לא ימשיכו "לסבול".

זה המצב היותר מסוכן מכיוון שאם האתר לא זמין לא רק שהגולשים לא יוכלו לגלוש בו, אלא שגם גוגל יהיה עשוי יהיה להוציא אותו מהאינדקס שלו אם הזחלן שלו ימשיך ויתקל בהודעה הזו כמה פעמים.

מהסיבה הזו אני תמיד ממליץ לעשות שימוש בשירותים שמתריעים מתי האתר שלכם לא זמין.

לרוב מדובר בשירותים חיצוניים כמו siteuptime וכדאי לבדוק שהם מכסים את העניין הזה.

אז איך אני יודע כמה משאבים האתר שלי צורך?

זו שאלה שלא תמיד קל לענות עליה מכיוון שלרוב אתם יודעים רק כמה מקום אחסון ונפח תעבורה ניצלתם, אבל לא כמה עומס בדיוק האתר שלכם יוצר על השרת השיתופי מבחינת ניצול זיכרון, מעבד וכו'.

גם אם תהיו המשתמשים הכי "בסדר" בעולם יכול להיות שתקבלו התראות על שימוש ביותר מדי משאבים.

במידה ובניתם את האתר שלכם אצל חברה מקצועית לבניית אתרים והאחסון לא יושב אצלה, כדאי לפנות אליה לפני שאתם מבצעים אילו שהם שינויים באתר כדי שתגיד לכם מה לעשות.

אם אתם אלו שבניתם את האתר באמצעות מערכת ניהול תוכן מוכרת ואתם מחפשים את התשובה או רוצים למנוע מראש מצב בעייתי, שימו לב לתרחישים הבאים:

  • תנועת הגולשים אצלכם באתר מתחילה להתקרב ליותר מכמה אלפים ביום (גם באתרים פשוטים יחסית).
  • התקנתם כמה תוספים כבדים שישמשו אותכם באופן קבוע. לדוגמה, WooCommerce ותוספים שנלווים אליו. לרוב הם גם יגרמו לאתר להיטען יותר לאט.
  • התבנית של האתר כבדה מאוד ויוצרת עמודים גדולים שלוקח להם הרבה זמן להיטען. נדיר, אבל יכול לקרות.

ללא קשר למשאבים עצמם טוב לדעת שאחסון שיתופי פחות בטוח מכיוון שאם מישהו מצליח חס וחלילה לפרוץ אל השרת ברמה גבוהה מספיק, הוא יכול לקבל גישה לכל האתרים שנמצאים עליו.

לסיכום

"אחסון בלתי מוגבל" הפך להיות מעין סיסמה שיווקית שנועדה למכור לכם חבילות אחסון במהירות ולתת לכם הרגשה שאתם מקבלים המון בשביל מעט כסף.

בפועל אין דבר כזה "בלתי מוגבל" ואתם צריכים לקחת בחשבון שאם האתר שלכם מעבד קבצים גדולים, מבצע פעולות מורכבות או רק משרת כמות גדולה של גולשים בבת אחת, אולי כדאי לרכוש מראש חבילת אחסון יקרה יותר גם אם היא לא בלתי מוגבלת…

בנוסף לכך תמיד טוב להסתכל בתקנון שמופיע לרוב בחלק התחתון של האתר לפני שאתם נותנים את כרטיס האשראי.

למדריכים נוספים על אחסון אתרים:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו