שם חדש ומסקרן התווסף לשלל המושגים הטכניים של עולם הקידום האתרים: IndexNow.
כפי שהשם רומז 😉, מדובר במעין טכנולוגיה, או ליתר דיוק פרוטוקול, שתפקידו לגרום לאינדוקס מהיר יותר של דפים.
בדרך כלל גוגל היא זו שאחראית לדחוף תקנים חדשים כגון AMP לרשת, אך הפעם מדובר בתקן שהוצע דווקא על ידי Yandex ו-Bing.
אצל גוגל מדובר כרגע בעיקר בניסוי שלא בהכרח יתרחב (על פי ג'ון מולר), אבל אם אתם מקדמים ב-Yandex או מנוע חיפוש שאולי יאמץ את התקן בקרוב (כגון באידו), כדאי שתכירו אותו.
אז איך כל זה עובד?
בדרך כלל כשאנחנו רוצים לבקש מגוגל 🙏🏻 או מנוע חיפוש אחר לאנדקס דף חדש, אנחנו צריכים לעשות זאת דרך כלי מיוחד כמו למשל ה-Search Console.
הרעיון של IndexNow הוא שנוכל לשלוח בקשה ("פינג") ישירות באמצעות יצירת מפתח API (ממשק למתכנתים) אשר יישב כקובץ טקסט בשרת שלנו. המפתח הוא ייחודי ויזהה את שם הדומיין שלנו באופן בלעדי.
לאחר מכן כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לשלוח בקשת https עם העמוד החדש.
מכיוון שמדובר בפרוטוקול שמשותף לכל מנועי החיפוש, אפילו אם כרגע אנחנו לא יודעים מהי הכתובת שבה גוגל משתמשת או תשתמש בעתיד (למרות שאפשר לנחש שהיא תהיה google.com/indexnow), שליחה למנוע אחד אמורה לשלוח את העמוד גם למנועי חיפוש אחרים.
באותו אופן אפשר לשלוח מספר בקשות Post Jost (יש דוגמה לקוד בקישור לבינג למעלה) או פשוט לשלוח בקשה בכל פעם שאנחנו יוצרים עמוד חדש במערכת ניהול התוכן.
מה עם WordPress?
ואם כבר הזכרתי מערכות ניהול תוכן, הרצון של מיקרוסופט הוא שגם WordPress תאמץ את התקן החדש, אבל צוות הפיתוח של וורדפרס לא מתלהב מהוספה מהירה של תקנים חיצונים לתוך הליבה של מערכת ה-CMS (Pagebuilder בסיסי התווסף הרבה אחרי אלמנטור, וגם אז הוא לא בדיוק התחרה בו מבחינת עושר התכונות).
כמובן שיהיה ניתן לבצע זאת באמצעות תוספים ולא מן הנמנע שהתמיכה תגיע גם לתוספי SEO או שמיקרוסופט תציע תוסף משלה שיתבסס על הקוד אותה היא רוצה לספק כרגע ל-Wordpress. (כמו גוגל ותוסף ה-AMP שלה).
אם בוורדפרס עסקינן, הנה סרטון קצר שמסביר את היתרונות קידום אתרי וורדפרס 👇🏼
האם מי שמקדם בגוגל צריך את IndexNow?
כרגע לפחות התשובה היא שלא בהכרח: גוגל הוא מנוע חיפוש מהיר למדי 💨 כשמדובר בזחילה בתוך עמודים חדשים, במיוחד מאז המעבר ל-HTTP/2 (שעוד לא הושלם במלואו).
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
המשמעות היא פחות בעיות שקשורות לתקציב זחילה גם אצל אתרים איטיים יחסית שלא מתוכננים נכון (מה שיכול ליצור בעיות אחרות בדירוגים…).
גם אם מבקשים מגוגל לאנדקס עמוד חדש, הוא לא בהכרח יעשה זאת באותו הרגע בו נבקש ממנו מכיוון שרק השליחה היא מיידית וחוסכת את הביקור של הזחלן, אבל משם אין לנו ממש שליטה במה שגוגל יעשה עם הבקשה הזו.
כמו כן, אם רוצים לדעת בוודאות שאתר חדש יתאנדקס מהר, הדרך הכי טובה לעשות זאת היא עדיין באמצעות שליחה של מפת אתר.
ובכל זאת, יש סיטואציה אחת שבה ייתכן ש-IndexNow יהיה שימושי גם במקרה של גוגל: כאשר צריכים לשלוח כמה עמודים ביחד.
האופן בו IndexNow פועל הוא פשוט יותר לשימוש ובאופן תיאורטי ניתן לשלוח עד 10,000 עמודים בכל פעם! 😲
זה הרבה יותר קל מאשר להתחיל להקליד כל URL בתוך ה-Search Console או להתחיל למלא את עמוד הבית בקישורים, במיוחד אם יש לכם כמה וכמה דומיינים.
כמובן שכדי שזה יהיה אפקטיבי, צריך קודם לוודא שגוגל באמת יתחילו לתמוך בתקן מעבר לניסוי מוגבל: החדשות המפתיעות על ההחלטה של גוגל הגיעו בסוף 2021, כך שעוד קשה לדעת אם זה יהיה המצב.
יש גם לזכור שגוגל לא בהכרח תתמוך בנפח התיאורטי הזה.
אם גללתם עד למטה כי אין לכם כוח לקרוא, אז קבלו סרטון שמסכם את נושא חסימת עמודים, תהנו 😍