פרסום בגוגל לעסקים: מדריך מקיף על קידום ממומן בגוגל – איך מפרסמים בגוגל?

פרסום בגוגל לעסקים (או קידום ממומן בגוגל / ניהול מסע פרסום בגוגל) זהו אחד הערוצים היעילים והמהירים ביותר בכדי להביא קהל גולשים רלוונטי לאתר או לדף נחיתה. מדובר באחד ממקורות התנועה הגדולים באינטרנט וכזה שמגלגל סכומי עתק בשנה.

מדריך פרסום בגוגל לעסקים: איך לפרסם בגוגל ממומן?

אז איך מפרסמים בגוגל, וגם איך זה עובד?

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי יודע כי אנוכי מקדם אתרים אורגני בגוגל, על כן אני לרוב מדבר על קידום אתרים אורגני, אבל אני לא חי בבועה של SEO, ומשתדל להסתכל על עולם השיווק באינטרנט כמשהו הוליסטי והרבה יותר רחב – שכולל קידום ופרסום בגוגל וגם בעוד ערוצים אחרים.

אז בסופו של דבר לא נותרה לי ברירה וצריך גם לדבר על הצד השני של המטבע: פרסום בגוגל או קידום אתרים ממומן בגוגל, או בהיבט היותר רחב של זה: שיווק ממומן בגוגל.

למרות שאני בקושי עושה פרסום בגוגל לאתר שלי ומאד לא מאמין בערוץ הממומן לטווח הארוך, אני בהחלט יכול להבין את היתרונות שלו במקרים מסוימים ולעסקים מסוימים.

מדריך פרסום בגוגל

פרסום בגוגל, איך זה עובד: קמפיין קידום פרסום בגוגל לעסקים מתבצע במודל PPC או Pay Per Click, בעזרת מערכת Google Ads (לשעבר Google Adwords), מערכת הפרסום של גוגל, שמכניסה לחברת גוגל ערימות מטורללות של כסף, ועזרה לה להפוך לאחד החברות הגדולות בעולם.

פרסום בגוגל לעסקים: אז על מה נדבר במדריך "קידום אתרים ממומן בגוגל"?

  1. ההבדל בין קידום אורגני וקידום ממומן
  2. כיצד עובד הקידום הממומן בגוגל?
  3. היתרונות הבולטים של קידום ממומן בגוגל
  4. האם קידום אורגני וממומן מחליפים אחד את השני?
  5. יצירת קמפיין בגוגל
  6. הגדרת קבוצת מודעת
  7. יצירת מודעה
  8. הכרת המדדים הבסיסיים למדידת הקמפיין
  9. האם שווה לבצע קידום ממומן בעצמכם?
  10. 11 טיפים לניהול קמפיינים מוצלח בגוגל

קצת הגיגים שלי על קידום פרסום בגוגל לעסקים תוכלו למצוא בסרטון הבא:

ההבדל בין קידום אורגני וקידום ממומן – על קצה המזלג

אז מהו ההבדל בין קידום ופרסום בגוגל?

כאשר אנחנו מקדמים אתר בצורה אורגנית, תפקידנו בעצם "לשכנע" את האלגוריתם של גוגל שמדובר באתר רלוונטי אשר צריך להופיע בחלק האורגני של התוצאות בהתאם לרלוונטיות שלו.

מן הסתם, חברת גוגל לא מרוויחה באופן ישיר מהתנועה לאתרים האלו, ואת רוב הכסף, כאמור, היא מרוויחה מהמודעות שמפנות לאתרים מהחלק הממומן.

אחת הטענות הנפוצות כנגד גוגל היא שלאט לאט התוצאות האורגניות נדחפות יותר ויותר למטה לטובת התוצאות הממומנות ותוצאות אחרות שמבליטות את השירותים של גוגל (בעיקר בחו"ל), אבל זהו כבר נושא לפוסט אחר.

מבחינה ויזואלית, כך נראות תוצאות אורגניות וממומנות:

תוצאות אורגניות וממומנות בגוגל
תוצאות אורגניות וממומנות בגוגל

שיווק בגוגל: כיצד פועל העיקרון של פרסום בגוגל לעסקים?

לפני שארחיב יותר על מהו ניהול מסע קידום פרסום בגוגל, ועל איך לפרסם בגוגל – בואו נבין קודם את העיקרון של קידום ממומן לעסקים במודעות של גוגל.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

פרסום בגוגל אדוורדס (כיום גוגל אדס) – עקרונות בסיסיים

מכיוון שעל כל מילת מפתח בקידום הממומן יש בדרך כלל מספר גדול של מתחרים, אלגוריתם הפרסום הממומן של גוגל לוקח בחשבון את הצעות המחיר המקסימלית של כל מפרסם ומוסיף עוד מספר פרמטרים כמו איכות המודעה, איכות דף הנחיתה, הביצועים ההיסטוריים של כלל המודעות בחשבון ועוד.

כל הפרמטרים האלו קובעים בסופו של דבר את הדירוג של כל מודעה מול המודעות האחרות שמתאימות לאותה השאילתה (הדירוג מתבצע בזמן אמת). הדירוג הזה נקרא Ad Rank. אם שמעתם את הביטוי ציון איכות ("Quality Score"), חשוב לדעת שמדובר רק באחד מן הפרמטרים שקובעים את דירוג המודעה הסופי.

בפועל אופן החישוב של ה-Ad Rank הוא מעט מורכב יותר מזה.

הסרטון הזה של גוגל מ-2015 מסכם אותו בצורה טובה למדי (אם כי סביר להניח שמאז שהוא התפרסם בוצעו כמה שינויים והתאמות):

אמ:לצ (ארוך מדי, לא צפיתי…) – מהסרטון הזה אפשר ללמוד שני דברים חשובים על קידום אתרים ממומן בגוגל:

  1. המחיר המקסימלי שכל מפרסם מציע הוא לא בהכרח המחיר אותו ישלם בפועל
  2. מחיר מקסימלי גבוה לא בהכרח מבטיח את המיקום הגבוה ביותר

הסיבה שחשוב לזכור את שני הדברים האלו היא שההבדל בין קמפיין מוצלח לקמפיין לא מוצלח מתבטא בדרך כלל במחיר אותו משלמים עבור כל לחיצה (למרות שכפי שנראה בהמשך, יש גם קמפיינים בהם החשיפה יותר חשובה מהלחיצות). למידע מורחב על מחירי פרסום בגוגל.

מי שרוצה לחפור יותר בהבדלים בין קידום אורגני ופרסום בגוגל – כתבתי על זה מדריך מושקע במיוחד, שכולל גם שאלון בסוף שיעזור לכם להחליט היכן לשים את הכסף 🙂

היתרונות הבלעדיים של קמפיין פרסום בגוגל

בשלב הזה אתם עשויים לשאול את עצמכם מדוע בעצם שווה לעשות קמפיין פרסום בגוגל, במיוחד אם אתם כבר יודעים דבר או שניים על קידום אורגני והאתר שלכם מדורג במקומות טובים.

יש כמה וכמה יתרונות בולטים לקמפיין פרסום בגוגל לעומת קידום אורגני.

1. קידום אתרים ממומן בגוגל – מיידיות

פרסום בגוגל מביא לכם חשיפה מיידית – שזה כמובן יתרות משמעותי מאד.

ניתן להרים מודעה ולהפנות אנשים לאתר או לעמוד נחיתה שלכם, בתוך שעות.

כמו כן, סביר להניח כי הביצועים של הקמפיין ישתפרו עם הזמן ולכן גם תדירות החשיפה (באופן דומה לסמכותיות בקידום האורגני), אבל גם אם רק בזה הרגע יצרתם את הקמפיין הראשון שלכם, רוב הסיכויים שתתחילו לקבל חשיפות ולחיצות הרבה יותר מהר מאשר אם הייתם מקדמים את האתר באופן אורגני.

זאת, להבדיל מקידום אורגני – שזהו תהליך שיכול להימשך חודשים ואף שנים (תלוי בתחרות), עד שמגיעים למקומות הראשונים ורואים מזה אפקט חיובי. מידע נוסף: כמה זמן לוקח לקדם אתר בגוגל.

2. פרסום בגוגל ממומן: בדיקת השוק

פרסום בגוגל, שיווק בגוגל או קידום אתרים ממומן בגוגל יכול להיות גם מקום טוב לטבול בו את הרגליים לפני שנכנסים למים העמוקים.

בעיקרון אתם לא מחויבים לתשלום מינימאלי, אבל עדיף להתחיל עם כמה מאות שקלים לחודש.

למעשה, גוגל מחלקת המון שוברים חינם לחשבונות חדשים, כך שבפועל אתם אפילו לא צריכים את התקציב הזה. (אם כי חריגה מהתקציב תתחיל לחייב את אמצעי התשלום שבחרתם וכדאי לשים לב לזה).

יתרון נוסף – קמפיין פרסום בגוגל לא דורש אתר שלם: חשבו על מודעה קלאסית בעיתון: אתם לא צריכים לקרוא את כל הקטלוג של החברה על מנת שהמודעה תקרוץ לכם.

זו הסיבה שגם אם כבר יש לכם אתר, עדיף לבנות דף נחיתה שימקד את הגולש במילוי טופס הפנייה. דף נחיתה שהוא בעצם דף באתר עשוי לפספס את המטרה שלו מכיוון שהוא יסיח את הגולש מהעיקר.

לסיכום הסעיף הזה:

  • פרסום בגוגל זה כלי מצוין לבדוק איך השוק שלכם מגיב (טוב במיוחד אם מדובר במוצר או שירות חדש שאף אחד לא מכיר)
  • במידה ויש תגובה חיובית מהשוק – בהחלט כדאי לשקול גם מהלך של SEO (קידום אורגני) שבדרך כלל הרבה יותר משתלם ויעל לטווח ארוך.

האם הקידום האורגני והממומן מחליפים אחד את השני?

זוהי השאלה האולטימטיבית וכל אחד יענה לכם תשובה אחרת בהתאם לאינטרס שלו ולתחום ההתמחות שלו.

אבל האמת היא שבנישות מסוימות הקידום האורגני יהיה הרבה יותר אפקטיבי לעומת שיווק ממומן בגוגל לעסקים ובנישות אחרות גם הקידום הממומן יוכל להביא אף הוא לא מעט לחיצות.

לדוגמה, נישה שבה הקהל הוא בעיקר טכנולוגי בדרך כלל תתאים יותר לקידום האורגני מכיוון שככל שגולש יש יותר הבנה טכנית, כך סביר להניח שהוא כבר מזהה את המודעות הממומנות וידלג מעליהן מכיוון שהוא מאוד ממוקד מטרה.

בהערת אגב אני יכול להגיד שבעוד תחומים רבים הקהל כבר יודע להבדיל בין מודעות ובין תוצאות אורגניות. בכל זאת – גוגל כבר איתנו לא מעט שנים ותחום הקידום המקוון רק צומח עם הזמן.

לעומת זאת, אם אתם פונים לקהל יעד מגוון יותר ומפרסמים מוצרים כמו ביטוח חיים, Lifestyle או מוצרים עממים בהם קיימת מלחמת מחירים (חשבו כמה מודעות למוצרי חשמל ואלקטרוניקה אתם רואים במוספים של סוף השבוע…), יכול מאוד להיות שהמודעה הממומנת תתפוס את תשומת הלב של הצרכן שכרגע חיפש שואב אבק רובוטי…

עוד דבר שחשוב לזכור הוא שלמתחרה שלכם מותר להציג מודעות בתגובה לחיפושים שכוללים את השם שלכם או את שמות המוצרים שלכם, כל עוד הוא לא מבצע הטעיה וגורם לגולשים לחשוב שהוא זה אתם.

התוצאה היא שאם אתם רוצים שימצאו אתכם תמיד, אתם חייבים את הקידום הממומן ולא יכולים להסתפק רק בקידום האורגני.

הנה משהו שאיקאה הייתה יכולה ללמוד ממנו (הקו הכחול מציין את ההפרדה בין התוצאות הממומנות לאורגניות):

מודעה של מתחרה של איקאה

זה לא בהכרח קורה בכל הקטגוריות, אבל זו עוד סיבה מדוע כדאי לעשות מחקר מתחרים לפני שמתחילים בקמפיין וקובעים את התקציב שלו.

יצירת קמפיין פרסום בגוגל – קידום בגוגל אדוורדס

אז איך לפרסם בגוגל? איך עובד שיווק ממומן בגוגל? הכל מתחיל עם תכנון קמפיין נכון.

אז איך יוצרים את קמפיין פרסום בגוגל? הנה סיכום קצר של מה שחשוב לדעת על קמפיינים והאופן בו הם פועלים.

פרסום בגוגל ממומן: איפה מופיעות המודעות?

המקום הכי בולט בו רואים את המודעות הוא בחיפושים בגוגל, גוגל קוראת לזה "רשת החיפוש" (Search Network"). הרוב המכריע של המודעות הללו הן מודעות טקסט, אך קיימות גם מודעות אחרות כמו למשל מודעות שופינג עם תמונות בראש התוצאות (כמו שאפשר לראות בתמונה הקודמת).

יחד עם זאת, החשיפה של המודעות מתפרסת גם לרשת נוספת של אתרים חיצונים ואתרים אחרים בבעלות גוגל (כמו Youtube). שם המודעות הן מגוונות יותר ויכולות לכלול גם מודעות תמונה, אנימציה וגם וידאו.

האוסף של כל האתרים הללו נקראת רשת המדיה (השם באנגלית הוא מעט שונה, Display Network) או בקיצור GDN. כאשר המפרסם קובע כיצד הקמפיין שלו ייראה, הוא יכול לבחור כל אחת מן הרשתות בנפרד או את שתיהן.

כיצד יוצרים קמפיין פרסום בגוגל בסיסי?

לא כל הקמפיינים זהים ולכן גם האופן בו יוצרים אותם הוא מעט שונה.

לזכותה של גוגל יאמר שהיא פישטה את התהליך והפכה אותו לקצת פחות משעמם… ברשותכם אתמקד בקמפיין הקלאסי של מודעות טקסט לרשת החיפוש.

אחרי הרשמה ראשונית, במסך הראשי נלחץ קמפיינים (בכחול) ואז על סימן הפלוס:

יצירת קמפיין חדש בגוגל אדס
קידום בגוגל אדוורדס – יצירת קמפיין חדש בגוגל אדס

כעת נידרש לבחור מהו היעד של הקמפיין שלנו.

היעד שנבחר ישפיע על סוג הקמפיין ועל האופן בו גוגל יתאים את התקציב למספר הלחיצות והחשיפות.

עבור הדוגמה נבחר בלידים ובמסך התחתון שיופיע ברשת החיפוש ואז ב"ביקורים באתר" במסך נוסף שיפתח (אפשר גם לבחור כמה אפשרויות):

בחירת יעד לקמפיין
בחירת יעד לקמפיין

עכשיו יופיע מסך חדש קצת יותר ארוך:

הגדרת קמפיין בגוגל

הגדרת קמפיין בגוגל - המשך

מיקום – בדרך כלל נרצה להשאיר את ההגדרה על ישראל בלי מיקוד נוסף מכיוון שקהל היעד הוא יחסית קטן ורוב האנשים לא נמצאים כל הזמן באותו האזור.

שפות – גם כאן נישאר בעברית בלבד מכיוון שאנחנו לא רוצים להציג מודעות בעברית למי שמחפש בשפות אחרות

קהלים – כאן אנחנו יכולים לבחור קהלים בקטגוריות שונות עם כוונת רכישה. רצוי לצמצם את הקהלים רק אם הקהל הוא מאוד ממוקד. בכל מקרה, ניתן להקיש את כתובת האתר שלכם ולראות איזה קהל יעד מתקבל. כמו שאפשר לראות, גוגל לא תמיד מוצא את הקטגוריות הכי רלוונטיות:

בחירת קהלים בקמפיין גוגל

אופציה נוספת של קידום בגוגל ממומן היא רימרקטינג (שיווק מחדש). נגיע לזה מאוחר יותר, אבל בעיקרון מדובר בקהל שכבר ביצע אינטראקציה עם העסק דרך רכישות קודמות או ביקור באתר. על מנת להשתמש באפשרות הזו צריך ליצור רשימות של רימרקטינג, ולכן נעזוב אותה בשלב הזה.

בחלק התחתון נבחר באפשרות השנייה, "תצפית" על מנת לא לצמצם את טווח החשיפה.

תקציב – כאן בוחרים את התקציב הממוצע שרוצים להוציא ביום, כאשר מבחינת גוגל יש בחודש כ-30.4 ימים בממוצע. למשל, אם בחרנו 20 שקל ליום, התקציב יהיה קצת יותר מ-600 ₪.
חשוב לדעת – האלגוריתם של גוגל יכול להוציא בכל יום עד פי שניים מהתקציב היומי, ולכן בימים אחרים הוא יוציא פחות מהממוצע על מנת לשמור על איזון. במקרים מסוימים תהיה חריגה מהתקציב בסוף החודש, אבל לא יתבצע חיוב יתר.

בכל מקרה, לפחות בקמפיינים הראשונים שאתם מריצים מוטב להשאיר את ברירת המחדל של הצגת מודעות רגילה, אחרת גוגל "יאכל" את התקציב במהירות.

הצעת מחיר – כאן אפשר לבחור כיצד למקד את הצעת המחיר. מכיוון שקודם בחרנו בהמרות, גוגל יתמקד בהשגת כמה שיותר המרות תחת המגבלות של התקציב הקיים:

הגדרת הצעת מחיר בקמפיין גוגל

תוספי Sitelinks – כאן ניתן להוסיף קישורים נוספים למודעה, אלו אותם קישורים שרואים לעיתים מתחת לאתר הראשון בתוצאות החיפוש. ההבדל הוא שכאן ניתן ליצור אותם באופן ידני ולציין כתובת אתר נפרדת לכל Sitelinks. ה-Sitelinks יכולים להופיע עם שורת תיאור נוספת או כקישור פשוט:

דוגמא לתוסף Sitelinks במודעות גוגל

הגדרת קבוצת מודעות ויצירת המודעה הראשונה

לאחר ההגדרות של הקמפיין יוצרים את קבוצות המודעות. הרעיון הוא שבכל קבוצת מודעות יהיו מספר מודעות עם אותן מילות מפתח. בשלב הזה חשוב מאוד לשים לב לסוגי התאמות מכיוון שיש להן חשיבות עצומה בכל מה שקשור לביטויים עליהן המודעות יופיעו בפועל.

לדוגמה, ייתכן שנרצה שהמודעות יופיעו קודם כל עבור מי שמחפש את הביטויים המדויקים "קידום אתרים" ו-"קידום אתרים בגוגל. במקרים האלו עלינו להקיף אותם בסוגריים מרובעים, [קידום אתרים]. כך נוכל להבטיח שרק מי שיקיש את הביטוי המדויק ייראה את המודעה. מצד שני, יכול להיות שנרצה להגיע לקהל יעד יותר ממוקד בקבוצת מודעות אחרת, ואז נשתמש בביטוי כמו "שיווק באינטרנט". מכיוון שאנחנו רוצים התאמה רחבה, לא נשתמש כלל בסוגריים.

בנוסף, כדאי לזכור שתמיד ניתן להשתמש במילות מפתח שליליות על מנת לסנן את המודעות. לדוגמה, אם אני לא רוצה שגולשים שמתעניינים בקמפיינים בפייסבוק ייראו אותי, אני יכול לבחור את "פייסבוק" ו-"בפייסבוק" כמילות מפתח שליליות.

קמפיין פרסום בגוגל: יצירת המודעה

הערה מקדימה – לפני שנצלול לחומר המעשי של קידום בגוגל ממומן, חשוב להבהיר: הממשק של גוגל משתנה בתדירות גבוהה מאד. ייתכן שתגיעו למדריך הזה חודשים או שנים לאחר שנכתב ולא תבינו מי נגד מי. לכן, חשוב להכיר את הדברים הבסיסיים ולהבין את הרעיון שעומד מאחורי כל דבר ולאו דווקא את הדקויות של הממשק וכו'.

כיום יצירת המודעה היא מעט שונה מאשר פעם: ניתן להוסיף כמה כותרות ותיאורים והמודעה תוצג באופן המתאים ביותר על פי השאילתה אותה הקיש המשתמש.

היכולת הזו, שפועלת באמצעות אלגוריתם הבינה המלאכותית, חוסכת לנו יצירה של הרבה מאוד מודעות שונות ואנחנו יכולים להתרכז במודעה אחת ולהתאים אותה לכוונות שונות של הגולש. לדוגמה, במודעה לדוגמה (למטה) תיאור אחד מיועד לפנות למי שמחפש מקדם עם ניסיון, ותיאור שני פונה אל מי שמחפש יחס אישי.

בנוסף לזאת, בבניית קמפיין קידום בגוגל ממומן אפשר להגדיר יעד מותאם אישית על סמף פרמטרים שונים או להוביל את הגולש לדף נחיתה בכתובת שונה למובייל, מצוין אם אתם משתמשים בשני עיצובים שונים לחלוטין.

דוגמא לניסוח מודעה במסגרת פרסום בגוגל

מדדים בסיסיים

על מנת להצליח עם קמפיין פרסום בגוגל, אין בררה אלא לעקוב כל הזמן אחרי הביצועים שלכם.

אם הנתונים לא טובים, יכול להיות שהתקציב שלכם ייגמר מהר או שפשוט לא תראו המרות (אותן מגדירים בתוך Analytics או מערכת מקבילה למעקב אחרי אפליקציות ולאחר מכן משתפים עם חשבון ה-Google Ads שלכם).

במסך הפתיחה (ה-Dashboard) תוכלו לראות את מספר החשיפות הכולל ואת מספר האינטראקציות שבוצעו עם המודעה. הסיבה לכך שהמדד הזה נקרא אינטראקציות ולא לחיצות הוא שבמודעות מסוימות כמו למשל מודעות של עסקים מקומיים, ניתן לבצע גם פעולות אחרות כמו למשל חיוג לבית העסק.

  • שיעור האינטראקציות – כמה אינטראקציות נוצרו כאחוז מכלל החשיפות. כאשר מדובר בלחיצות, מדברים לרוב על Click Through Rate, או בקיצור, CTR.
  • עלות ממוצעת – כמה עלתה בממוצע כל אינטראקציה / לחיצה
  • המרות – כמה המרות בוצעו בפועל. דוגמאות להמרה : הורדת קובץ PDF, רישום לרשימת תפוצה, רכישה באתר וכך הלאה
  • עלות / המרה – מהי העלות הממוצעת לכל המרה, Cost per Conversion או CPC.
  • שיעור המרות – אחוז האינטראקציות מכלל כל האינטראקציות שהובילו להמרות

בנוסף למדדים האלו, ניתן לראות לאיזו סוג משתייכת כל קבוצת מודעות ומהי אסטרטגיית הצעת המחיר.

שיווק מחדש והגדרות של קהלים

שיווק מחדש מיועד למי שרוצה לפנות אל מי שכבר ביקר באתר שלו או נכס אחר כמו למשל ערוץ יו-טיוב. הסיבה שנרצה לעשות זאת היא שהגולש כבר עבר את השלב של החשיפה הראשונית במשפך ההמרה ולכן הסיכוי שהוא יבצע את ההמרה עצמה עולה באופן משמעותי. האלגוריתם של Google Ads יכול לאסוף את כל הגולשים האלו ולהציג להם מודעות ספציפיות שיתאימו אליהן. הוא גם יכול למצוא קהלים דומים.

קהל רימרקטינג במודעות גוגל

יש גם אפשרות למקד את קהל היעד על פי נתונים דמוגרפים בסיסיים כמו סטטוס משפחתי (+ ילדים) וגיל. אמנם אין כאן אין הסגמנטציה המטורפת שניתן למצוא כאשר מפרסמים בפייסבוק, אבל זו עדיין אפשרות יעילה.

תובנות על קהלי יעד במודעות גוגל

כאשר מבצעים קמפיינים של שיווק מחדש, אפשר ולפעמיים כדאי מאוד לקבוע הצעות מחיר שונות מאשר הצגה של מודעות רגילות.

בשורה התחתונה – לנהל קמפיין בעצמי או להיעזר במקצוענים?

גוגל אמנם פישטה מאוד את יצירת תהליך המודעות, אבל בסופו של דבר עדיין מדובר בצורת פרסום שמעורב בה הרבה מאוד כסף, ובממשק מורכב שתכלס – דורש לא מעט ידע ונסיון.

גוגל מנסים לשדר "שכל אחד יכול לנהל קמפיין", גם בעל הפיצריה השכונתית. בפועל, זה אולי נכון לחלק מהאנשים אבל הרבה בפועל בעלי עסקים ימצאו את עצמם מסתבכים בניהול קמפיינים ושורפים לא מעט כסף לשווא.

לפעמיים אפילו האפקט הפסיכולוגי עשוי להרתיע את מי שניסה ולא הצליח ליצור קמפיין איכותי. לכן, לפני שמתחילים עם הקמפיין חשוב לזכור שלא רק למה שמבצעים בתוך הקמפיין יש השפעה על הביצועים, אלא גם לאיכות דף הנחיתה ומה שבוחרים לפרסם. עוד דבר שכדאי לדעת הוא ששבוע או שבועיים של קמפיין בלי הרבה לחיצות או חשיפות לא בהכרח מייצג את הפוטנציאל שלו.

וכמובן שגם התקציב שעומד לרשותכם משנה. אם יש לכם תקציבים בינוניים עד גדולים, לפעמיים עדיף לשלם לחברת קמפיינים מקצועית בלי לחשוב הרבה. אמנם תשלמו על בסיס התקציב הזה (ולרוב לא על בסיס הצלחה), אבל סביר להניח שתוכלו לישון טוב בלילה.

מי שחשוב לו בכל זאת לנהל את הפרסום בגוגל בעצמו – ההמלצה שלי היא לקחת שיעור פרטי או שניים ממקצוען שיעבור איתכם על הדברים הבסיסיים.

טיפים לקידום ממומן בגוגל: קידום בגוגל אדס

לא משנה אם בחרתם לנהל את הקמפיין שלכם בגוגל לבד או בעזרת איש מקצוע – לא יזיק גם לעבור על הטיפים הבאים 🙂

1. השקיעו בעמוד נחיתה

עמוד נחיתה הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר של קמפיין ממומן בגוגל.

אין זה משנה אם מדובר בדף נחיתה קלאסי או בעמוד שהוא חלק מאתר שלם – וודאו כי הוא עושה את העבודה. כהמלצה גורפת, עדיף להפנות לעמוד נחיתה שהוא נפרד מהאתר. למה? כמה סיבות:

  • "הפרדת רשויות" – מקל מאד אחר המדידה של הקמפיין ביחס לערוצי תנועה אחרים
  • פחות הסחות דעת – כאשר שולחים לקוח פוטנציאלי לדף נחיתה, ממקדים אותו הרבה יותר ולא נותנים לו סיבה ללכת לאיבוד. אתרי אינטרנט לרוב מלאים בהסחות דעת – תפריט, באנרים, כפתורים שונים וכו' – חבל על הכסף שלכם.
  • יותר קל לבנות דף נחיתה ולהשקיע בו שיראה מצוין, יתאים למובייל וישרת בדיוק את המטרה לשמה הוקם.

כך או כך – דף הנחיתה צריך להיות ממוקד, להציף את הבעיה שהגולש נתקל בה ולהציע לו את הפתרון המדויק עבורו. למדריך מלא על דפי נחיתה ליחצו כאן.

2. הקדישו מחשבה למילות מפתח שליליות

מילות מפתח שליליות, הן מאותם דברים שמפרסמים רבים נוטים לזלזל או להתעלם מהם. אבל בתכלס, יש למילות מפתח שליליות השפעה אדירה על קמפיין קידום בגוגל אדס.

נזכיר שמילת מפתח שלילית היא מילה או ביטוי, שלא נרצה בשום אופן שיהיו טריגר למודעה שלנו. אם לדוגמא אני מציע שירותי קידום אורגני ויש לי מודעה בנושא, אבל אני לא רוצה שהיא תיחשף בפני אנשים המחפשים קורס קידום אורגני – אני פשוט אוסיף את הביטויים "קורס" / "לימודי" וכל נגזרותיהם, לרשימה השחורה שלי.

מי שלא עושה את זה "מסתכן" בכך שייחשף בהרבה חיפושים לא רלוונטיים ולקליקים של סקרנים למיניהם – חבל.

3. השתמשו במעקב המרות

מעקב המרות זה א-ב' של כל קמפיין – בין אם זה קמפיין של פייסבוק, קמפיין של גוגל, או מקור אחר.

העקרון פשוט: על מנת למקסם את האפקטיביות של הקמפיין, כדאי מאד שיהיה לנו שליטה ובקרה על המודעות ומילות המפתח שממירות יותר (המרה = מכירה, השארת ליד, הורדה של קובץ וכו'). עוד על שיפור יחס המרה.

טכנית, מעקב המרות יכול להתבצע בכל מיני דרכים – הקמת עמוד תודה, השתלת פיקסל שיודע להתכתב עם האנליטיקס ועם הממשק של גוגל אדס על מנת "ליידע" אותו שהייתה המרה וכו'.

מדובר בפעולות שדורשות קצת ידע טכני ולכן אם אינכם באים מרקע כזה – כדאי להיעזר במישהו שכן.

4. השתמשו נכון בסוגי התאמת מילות מפתח

בהמשך לסעיף 2 שעוסק במילות מפתח שליליות – חשוב גם להקפיד על סוג התאמה נכון למילות מפתח שאתם מטרגטים. התאמה רחבה מדי יכולה להגיע לקהל לא רלוונטי ולזלול לכם לא מעט מהתקציב. מצד שני, התאמה מדויקת מדי יכולה לפספס לא מעט קהל יעד פוטנציאלי.

לא בטוח שעל ההתחלה תצליחו לכוון ולדייק ב-100% לקהל היעד, אבל זה משהו שבהחלט צריך להיות בראש מעיינכם בניהול קמפיין, ולוודא שנעשה שימוש כמה שיותר מדויק בבחירת המילים וסוגי ההתאמות.

5. בצעו A/B טסטינג כל הזמן

משווקים אשר חוטאים בחטא ההיבריס וחושבים שהם יודעים הכל והקמפיין שלהם מושלם – יכולים לפספס הרבה המרות וגם לא מעט כסף.

בתחום הדיגיטל צריך לפתח ענווה ולצאת תמיד מנקודת הנחה שיש דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים. גם אם התאהבתם בקמפיין וביצועי המודעה שלכם מרקיעים שחקים – תמיד יש מה לשפר ולכן כדאי להיות כל הזמן במצב של A/B טסטינג והשוואה מול מודעות / עמודי נחיתה מעט שונים, כדי לבצע אופטימיזציה מתמדת לקמפיין.

העקרון החשוב בהקשר הזה הוא כל פעם לבודד משתנה אחד קטן כדי לדעת שזה באמת מה שגורם להבדל בביצועים. המשתנה הזה יכול להיות:

  • הכותרת של עמוד הנחיתה
  • הכותרת של המודעה
  • הצבעים של הכפתור הנעה לפעולה
  • מיקום הטופס
  • ועוד…

כך או כך – שנו כל פעם אלמנט אחר, תנו לזה מספיק זמן ובידקו כיצד הקהל מגיב לזה.

6. מלאו את כל השדות של המודעה

הממשק של Google Ads נותן לנו הרבה כלים – כדאי לנצל אותם.

גוגל גם מעדכנים די הרבה את האפשרויות תצוגה של המודעת ומגדילים שטחן (כבר הזכרתי שהתוצאות האורגניות זה "ילד הכאפות" של גוגל?).

אז פרט לתוספות שונות שיש למודעות (Ad Extentions – ארחיב עליהן עוד רגע), יש גם לא מעט שדות שכדאי לנצל במודעה עצמה.

דוגמא לניסוח מודעה בגוגל
דוגמא לניסוח מודעה בגוגל

7. נצלו את ה- Ad Extentions

תוספות (Ad Extentions) במודעות גוגל
תוספות במודעות של גוגל

התוספות של המודעות של גוגל מעשירות את התצוגה של המודעות ויכולות להגדיל CTR, לפעמים בצורה ניכרת.

לא כל התוספות של המודעות יהיו רלוונטיות כל הזמן. אבל איפה שכן – כדאי לנצל את זה.

התוספות מבליטות את המודעה שלכם מכל השאר (הרבה מפרסמים לא עושים בהן שימוש) ולכן כדאי לנצל את היתרון הזה.

בין התוספות הבולטות ביותר כדאי לציין את:

  • Sitelinks – קישורים נוספים שמופיעים מתחת למודעה ומפנים לעמודים נוספים – או דפי נחיתה שונים או עמודים פנימיים באתר.
  • מיקום – רלוונטי לעסקים שמגיעים אליהם על מנת לקבל שירות – לדוגמא חנות פיזית כלשהי
  • יתרונות מרכזיים / Callout – נועד להדגיש את היתרונות שלכם ולעזור לבדל אתכם מהמתחרים. פתוחים 24 שעות? נותנים משלוחים חינם? מעניקים שירות מהיר במיוחד? אלו דברים שכדאי מאד לציין במודעה.

לסרטון של גוגל על Ad Extentions:

8. שקלו להפריד את הקמפיין מובייל

קשה לדבר על קידום ממומן בגוגל לעסקים ללא פרסום במובייל, וספיציפית פרסום בגוגל במובייל.

היקף הטראפיק במובייל כבר מזמן חצה את זה של הדסקטופ, כמעט בכל תחום, ובאחוזים ניכרים. המשמעות עבור מפרסמים בגוגל היא לשקול ברצינות הפרדה של מודעות מובייל ומודעות דסקטופ – מרמת העמוד נחיתה ועד רמת המודעה, טרגוט קהל היעד, בחירת המילים ועוד.

זה נכון גם כשמדברים על ניהול קמפיינים בפייסבוק וגם ניהול קמפיינים של גוגל כמובן.

9. שפרו את נוסח המודעה שלכם כדי להגדיל CTR

לכותרת והתיאור של המודעה, בדומה לתוצאות אורגניות (עליהן יש לנו השפעה כחלק מעבודת אופטימיזציה) יש השפעה גדולה על ה-CTR (אחוז הקלקה) של המודעה ומכאן גם לציון שלה ולביצועי הקמפיין ככלל.

שווה מאד להקדיש לזה לא מעט מחשבה ותשומת לב – כי כל קמפיין טוב מתחיל במודעה טובה. ההמלצה שלי היא לעשות מחקר מתחרים – פשוט לחפש כמה ביטויים רלוונטיים ולראות כיצד מתחרים שלכם מנסחים את המודעות שלהם – ואילו תוספים, אם בכלל, הם משלבים במודעות האלו. ניתן גם להשתמש בכלים שעושים מחקר מתחרים כמו SEMRush על מנת לנתח מודעות של אחרים.

העקרון הוא כזה – קיימים מתחרים שמשקיעים אלפי ואף עשרות אלפי שקלים בפרסום של גוגל. יהיה זה בסיס די טוב להניח, שהמודעות שמחזיקות שם זמן רב הן כאלו שמביאות את התוצאות הרצויות עבור אותו מתחרה. כמובן שיש פרמטרים נוספים כמו איכות הדף נחיתה שלו וכו' – אבל כרגע אני מדבר ספציפית על נוסח המודעה.

יחד עם זאת, לא הייתי הולך כמו עיוור אחר מודעות של מתחרים. תמיד כדאי להפעיל שיקול דעת, ולחשוב כיצד לבדל את עצמכם מאחרים – בין אם בניסוח עצמו ובין אם בעזרת שימוש בתוספים ובכלים שונים של גוגל.

10. תזמנו את המודעות שלכם באופן יעיל

תזמון המודעות הוא קריטי במקרים מסוימים. אם למשל אתם חנות שלא פתוחה בשבת וגם לא מקבלים הזמנות בשבת – אין טעם לפרסם בסופש שבוע, למרות שבהרבה מקרים מחירי הפרסום יורדים דרמטית.

אם אתם מנעולנים או מספקי שירות חירום ועובדים 24/7 – אולי כדאי להגביר את התקציב דווקא בשעות הלילה, אז התחרות שלכם יורדת כי לא כל המתחרים שלכם עובדים 24 שעות ביממה.

אלו סתם 2 דוגמאות קטנות – אבל כשמדברים על תזמון זה רלוונטי גם לימי השבוע וגם לשעות ספציפיות במהלך היום. חישבו מתי סביר שקהל היעד יחפש אתכם ונסו להתאים את המודעה והמסר בדיוק בזמן הנכון.

11. בצעו מעקב ושיפור מתמיד אחר הקמפיין!

הטיפ הזה אולי נשמע מובן מאליו, אבל הוא לא.

עבור חלק מהמפרסמים, פרסום ממומן בגוגל יכול להראות כמו "שגר ושכח" אבל ההפך הוא הנכון – יש כל כך הרבה פרמטרים שמשתנים, מתחרים חדשים שצצים, שינויים ותוספות שמכניסים אל מערכת הפרסום של גוגל – כך שחייבים להיות עם אצבט על הדופק על מנת למדוד ולעקוב אחר ביצועי הקמפיין שלכם – לפחות אחת לכמה ימים. לדעת מה עובד ומה לא, ולשפר בהתאם.

מאמין שעכשיו אתם יודעים את הבסיס של איך מפרסמים בגוגל וכיצד מבצעים ניהול מסע פרסום בגוגל. בהצלחה!

אהבתם? יש לי עוד מדריכים ארוכים בהגזמה (אבל טובים…):

נשתמע בחפירות הבאות 🙂

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו