אין כמעט יום שבו אנחנו לא שומעים על עוד סיפור הצלחה ישראלי של חברה טכנולוגית שנמכרת עבור עשרות אם לא מאות מיליוני דולרים.
בנוף הזה הסיפור של פייבר הוא מעט שונה: מדובר באתר שהתחיל לפעול ב-2010 מבניין צנוע באזור התעשייה של בנימינה (במקרה יצא לי לבקר שם…) ואחרי כמה שנים בלבד כבר צמח לגודל עצום והצליח להתברג לרשימת האתרים הפופולאריים ביותר בעולם.
אז איך פייבר (Fiverr) הפך לסיפור הצלחה כל כך גדול כמעט בין לילה? 🤔
כמו בהרבה מקרים אחרים הוא פשוט ענה על צורך מתבקש ועשה את זה בצורה מעולה: חיבור בין מחפשי שירותים לבין נותני שירותים (ברובם פרילנסרים) באופן קל ונוח בלי כל ההתעסקות בשרשראות מיילים ומשא ומתן.
פייבר אומנם לא היה האתר הראשון שהציע תיווך כזה דרך זירת מסחר חצי אוטומטית, אך המחיר המפתה ומגוון השירותים העצום הבדילו אותו מכל אתר אחר.
בהתחלה כל שירות עלה בדיוק 5$ ומכאן שם האתר, אך כיום ישנן מספר מדרגות מחירים.
אבל גם אם אנחנו נשארים ברמה הבסיסית כמה דולרים בלבד, אסור לשכוח שעבור מישהו שעובד מהודו או תאילנד מדובר בסכום משמעותי ביותר, בעוד עבור מקבל השירות שנמצא במדינה מפותחת ועשירה מדובר בזוטות עבור מה שהוא מקבל…
לרוע המזל, חמש הדולרים האלו הם גם אלו שלפעמיים פוגמים בתדמית של פייבר שבה "אפשר לקנות מאות קישורים או ביקורות מכל הודי שרוצה להרוויח כמה דולרים".
היום אגב רוב המוכרים דורשים יותר מ-5$, כך שהסטיגמה הזו אפילו לא ממש רלוונטית… 💸
אתר Fiverr – אז איך משתמשים בפייבר?
למרות כל השינויים שעברו על פייבר (כולל הוצאת אפליקציה כמובן), במהותו הוא עדיין אתר פשוט למדי: בראש האתר תוכלו למצוא רשימה של קטגוריות ראשיות כגון כתיבה, שיווק דיגיטלי או סגנון חיים, בעוד עמוד הבית יראה לכם קטגוריות ספציפיות יותר כמו למשל וורדפרס או SEO.
עבור כל שירות תוכלו לראות את המחיר ההתחלתי, את המוכר והדירוג שלו.
לכל מוכר יש מספר דירוגים, אבל סביר להניח שתשימו לב בעיקר ל"Pro Sellers" 🔝. לפי פייבר, אלו הם מוכרים מאומתים שנבחרו באופן ידני. באופן מפתיע, הם לא תמיד יותר יקרים.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
יש מוכרים שמציעים שירותים בכמה דרגות מחיר (Tires) ואני ממליץ לא להתחיל עם הטיירים הגבוהים יותר גם אם הדירוג של המוכר הוא גבוה והוא נמצא בקטגוריית הפרו.
מהם השירותים הפופולאריים ביותר של Fiver?
פייבר מן הסתם לא חושפת פרטים על השירותים הכי פופולאריים שלה, אבל אם אתם זקוקים לשירות ספציפי, קל להעריך את הפופולאריות שלו על פי מספר המוכרים בקטגוריה.
לדוגמה, אם אני אבחר עיצוב לוגו, אני אוכל לראות שיש לא פחות מ-200,000 נותני שירותים בתחום הזה.
כמו ברוב האתרים שעובדים על סמך פרסונליזציה והיסטורית הגלישה שלכם בתוך האתר, יש כאן טריק קטן: צאו מהחשבון שלכם ובדקו את הרשימה שהחברה נותנת.
נכון לרגע כתיבת שורות אלו אני יכול לראות עיצוב לוגו, אתרי וורדפרס, קריינות של סרטוני וידאו, כל מה שקשור במדיה חברתית, איור, תרגול, הזנת מידע ועיצוב כריכות ספרים (משום מה…).
צריך לזכור כמובן שהרשימה הזו מתעדכנת מדי פעם וייתכן שהיא מייצגת את מה שפייבר רוצה לדחוף ולא בהכרח את מה שבאמת הכי פופולארי.
לדוגמה, כשבחרתי ב"קריינות" מצאתי רק 20,000 נותני שירותים 🤯, ויחסית לפייבר זה לא המון.
מה עם פייבר ועברית?
פייבר פועלת בעיקר בשוק האמריקאי, האירופאי ובכמה שווקים נוספים, אבל זה לא אומר שאי אפשר למצוא בה גם נותני שירותים בעברית.
כשחיפשתי את המילה Hebrew, מצאתי בערך 800 נותני שירותים, שזה ממש לא מעט, אם כי אף אחד מהם לא היה בתחום ה-SEO עצמו (בניית קישורים, וולידציה לאתר וכו')
בארץ יש כמובן מספר אתרים שממוקדים בפרילנסרים בתחומי האינטרנט והתוכן השונים כמו "התוכיניסטים" וכמובן אקס-פלייס, בנוסף יש משרות פרילנסרים באתרי הדרושים הכללים.
החיסרון העיקרי שאני מוצא באתרים האלו הוא מצד אחד מרדף אחרי המחירים הכי זולים שמתבטא באיכות עבודה נמוכה וזילות של כללית של התחום, ומצד שני דרישות מוגזמות של מציעי העבודה שמחפשים מישהו שיהיה גם כותב תוכן, גם מקדם אתרים, גם מנהל מדיה חברתית וגם מעצב דפי נחיתה…
בפייבר לעומת זאת כל אחד יודע בדיוק מה הוא מקבל עבור כמה כסף והמוכרים מציעים את כל אחד מהשירותים שלהם בנפרד (ומי שזה לא מתאים לו, לא חייב לקנות…).
האם Fiverr טוב מדי כדי להיות אמיתי?
ללא ספק שאלת השאלות!
הכול תלוי באותיות הקטנות (שבפייבר הן לא ממש קטנות אגב) ובדרך כלל מה שטוב מדי כדי להיות אמיתי הוא באמת טוב מדי…
לדוגמה, תוכלו למצוא בניית אפליקציה ב-100$ תוך חמישה ימים, אבל אם תסתכלו בטבלת המדרגות השונות יתברר לכם שמדובר באפליקציה של 3-4 מסכים.
אז או שתצטרכו רעיון ממש טוב 💡 (ולקוות שיהיה אפשר לתרגם אותו לאלגוריתם בכמה ימים), או שבעצם תיצרו אפליקציה פשוטה מאוד ותשתמשו בשיווק אגרסיבי כדי לדחוף אותה בחנות.
כמובן שעדיף לבחור במוכר שיש לו תיק עבודות, אבל זה לא תמיד אפשרי בגלל חיסיון של לקוחות, או שפשוט מדובר בתחום שהצגת תיק עבודות בו יכול להיות בעייתי (לא בטוח שמי שמפיץ פוסטים בקבוצות ירצה שתראו באילו הוא משתמש…).
בכל אופן, שימו לב ❤️ אם המוכר מבקש שתיצרו אתו קשר לפני ההזמנה (הוא לא יכול לנטרל את ההזמנה הישירה בעצמו).
מה עם למכור בפייבר?
זו כבר שאלה אחרת ולא פחות מעניינת.
אין לי הרבה ניסיון אישי עם מכירה בפייבר, אבל יש לפחות כמה סיפורים שמהם משתמע שקל מאוד לסחוט פרילנסרים… איך בדיוק זה נעשה?
בהתחלה הקונה מבקש את מה שכלול ב-gig הרשמי, אך לאחר מכן מתחיל לדרוש עוד ועוד תוך כדי איום שאם הוא לא יקבל את מה שהוא מבקש, המוכר יקבל ממנו דירוג נמוך 💯.
אני לא יודע כמה התופעה הזו נפוצה, אבל זו נקודה למחשבה. לאור מה שמסופר באתר שקישרתי אליו, מה שבטוח הוא שהדבר הראשון שאתם צריכים לעשות זה לפנות לתמיכה של פייבר ולא להיכנס למשא ומתן על דירוגים שיכול לסבך אתכם.
אגב, יש כמובן גם סיפורים הפוכים של מוכרים שקיבלו כתובות ופרטים של לקוחות ולאחר מכן איימו עליהם בכל מיני פריצות ודברים לא נחמדים אחרים אם לא יתנו להם ציון גבוה.
אתר פייבר – לסיכום
פייבר הוא כלי נהדר עבור מי שרוצה לדלג מעל העניין המתיש של המשא ומתן ומרגיש לפעמיים שרוב יום העבודה שלו מתבזבז על קריאה וכתיבה של מיילים או מכירות פומביות לגיוס של נותני שירותים.
מנגד, המחירים באתר עלו בשנים האחרונות, כך שזו לא בהכרח תהיה העסקה הכי משתלמת שתוכלו למצוא (בטח לא בשוק הישראלי).
מצד שלישי, אם אתם מעוניינים לנהל פרויקט מורכב לטווח ארוך, פייבר בדרך כלל לא יהיה פרקטי בשל צורת העבודה של "נגעת נסעת".
גם הגבלת אופן התקשורת לטקסט בלבד בוודאי לא עוזרת (כל צורת תקשורת אחרת כמעט תאפשר לאנשים לחתוך את דמי התיווך או לקבל מחיר מופחת).
מדריכים נוספים באתר:
- קנבה
- מאגרי תמונות מומלצים
- כמה עולה קידום אתרים
- מחיר בניית אתרים