אם אתם עוסקים בשיווק באינטרנט לא מהיום – יותר מסביר ששמעתם על קנבה / Canva.
קצת רקע…
אולי יצא לכם לעצב לעצמכם אלמנטים גרפיים באתר אינטרנט או סתם לפרסם פוסט שיווקי בפייסבוק, סביר להניח שגם אתם נתקעתם לפחות פעם אחת ולא הצלחתם למצוא תמונה נורמלית להשתמש בה. 🤯
אומנם יש המון מאגרי תמונות בחינם, אבל ככל שיותר אנשים מגלים אותם, כך גם נעשה קשה יותר למצוא תמונות טובות שאף אחד אחר לא חרש אותן.
אפשרות אחרת היא להוריד תמונות בתשלום, אבל מי שלא משתמש בשירותים האלו על בסיס קבוע יצטרך לשלם סכומים לא מבוטלים עבור כל תמונה וראיתי גם מקרים שבהם לא שמים לב שהמנוי מסתיים או שהקרדיטים שקונים טובים רק לתקופה מסוימת, ואז זה פשוט לזרוק כסף לפח…
וגם אם מצאתם תמונה טובה, לפעמיים לזרוק אותה סתם כך לתוך האתר או פוסט זה לא מספיק וצריך לעבד אותה כדי להוסיף טקסט, לשנות רקע וכו'.
אז מה אפשר לעשות אם אתם לא בדיוק אשפי פוטשופ?🤨
בשוק יש לא מעט פתרונות לעיצוב קל של תמונות גרפיות שמיועדות בדיוק לדברים האלו. הן לא אמורות להפוך אתכם לגרפיקאים מדופלמים, אלא פשוט לתת לכם דרך פשוטה ליצור תמונות ייחודיות בלי להזיע יותר מדי.
נעים להכיר – קנבה (Canva)
כלי אחד שאני אוהב במיוחד ולכן גם החלטתי להקדיש לו פוסט שלם הוא קנבה או Canva.
עיצוב גרפי בעזרת קנבה הופך את החיים להרבה יותר קלים.
כאמור, קנבה או קנווה זהו כלי לעיצוב גרפי אונליין שמתבסס על ממשק Drag & Drop שדרכו אפשר לגרור אלמנטים שונים או להוסיף אפקטים מיוחדים לתמונה.
תחשבו על PowerPoint, רק הרבה יותר ממוקד גרפית, פחות מעצבן מצד אחד ויותר אינטואיטיבי מצד שני.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
עוד נקודת לזכותה של קנווה / קנבה לעומת שירותים אחרים הוא שהאופציה החינמית שלה באמת שווה משהו: ברוב השירותים האחרים ברשת אי אפשר באמת לייצר משהו בחינם בלי להיות מוגבלים למספר חד ספרתי של תוצרים או לחותמת מים שהופכת את ה"חבילה בחינם" לחסרת כל ערך.
בקנווה לעומת זאת אתם בהחלט יכולים להשתמש במנוי החינמי ולהפיק ממנו תוצרים יפים. עם זאת, לדעתי האישית הכלים בתשלום בהחלט שווים את הכסף.
מה יש בהם בין היתר?
- מאגר עצום של תמונות מקצועיות, סרטונים ואפקטים קוליים שבמקומות אחרים יעלו לכם עשרות דולרים (שימו לב שגם אם אין לכם מנוי תמיד תוכלו לעלות תמונות חופשיות שמצאתם במקומות אחרים)
- מאגר גדול יותר של תבניות
- כלים לשמירת מערך מיתוגי (פונטים, לוגוס, פלטות צבעים)
- הסרה של רקעים – משהו שבדרך כלל קשה מאוד לעשות אם אתם לא גרפיקאים
- תזמון הדבקה של פוסטים לרשתות חברתיות
- שטח אחסון הרבה יותר גדול (100gb לעומת 5gb בלבד)
אם אתם זקוקים לניהול של צוות גדול יותר משל חמישה אנשים, יש לכם חבילות על בסיס מחיר למשתמש. אלו כוללות גם כלים לניהול הרשאות של עובדים.
💰 התוכנית הבינונית עולה 13$ לחודש או 120$ לשנה, שזה חיסכון של 3$ לחודש, לא רע. 💰
תכלס, מאז שהכרתי את קנבה, אני לא צריך יותר אף פתרון לעיצוב גרפי – וזה סוגר פינה כמעט עבור כל הצרכים העיצוביים – אפילו עבור סרטונים קצרים ואנימציות שאפשר לייצר בתוכנה.
אם לא בא לכם/ן לצלול למאמר (הנורא מושקע שכתבתי) אז קבלו סרטון שיסכם לכם את העבודה עם Canva:
קנבה – אז איך בעצם זה עובד?
קנבה היא תוכנה אינטרנטית (סוג של Saas) ואין צורך להוריד משהו למחשב – הכל עובד מרחוק וזאת אחת הסיבות שזה מאד נוח ויעיל.
באתר של Canva יש המון מדריכים ואם חופרים בכל הפונקציות אז באמת שאפשר לעשות אינסוף דברים.
אבל כמו שרובינו לא מנצלים את כל האפשרויות של וורד או אקסל, גם כאן אפשר להסתדר ולהפיק יופי של דברים גם עם הכלים הבסיסיים.
הדרך הכי קלה למצוא עם מה להתחיל עם באמצעות בחירת הפורמט שאתם צריכים או הנושא.
עם קנבה יש תבניות מוכנות כמעט לכל רשת חברתית וצרכים נפוצים אחרים.
בין הפורמטים שאפשר לבחור מבניהם:
- מצגות בפורמט רגיל או רחב
- פוסטים לפייסבוק ואינסטגרם
- סרטונים לטיקטוק
- תמונות עבור סרטוני יוטיוב
- תמונת כותרת למיילים
- דפי פתיחה לדוחות
- אנימציות שניתן לשלב בסרטונים
- ועוד המון אפשרויות
אם יש לכם את מנוי הפרו אתם יכולים לקחת כל תבנית עם נושא ולשנות אותה לפורמט המתאים. אחרת תצטרכו לשנות את הגודל של האלמנטים בעצמכם. זה קצת פחות נוח, אבל בהחלט אפשרי.
בחלון העריכה עצמו תוכלו למצוא את קטגוריות האלמנטים הראשיות כמו תמונות מקצועיות (לא בחבילה החינמית), טקסטים, מנגינות, צורות, גרפים, חיצים ועוד הרבה.
תוכלו גם לראות עוד תבניות במידה והחלטתם שהתבנית שעליה אתם עובדים לא מתאימה לכם ולשנות אליה בלחיצת כפתור.
תבניות פרימיום מסומנות מראש ככאלו, כך שאתם לא צריכים לשבור את הראש באילו אתם יכולים להשתמש ובאילו לא.
אם כל זה עדיין לא מספיק לכם, תוכלו להתחבר לשירותים רבים נוספים: החל מגיפי ועד למפות גוגל כדי לשאוב מהם אלמנטים נוספים.
הנפשה (ומה צריך לדעת עליה)
עוד אופציה מאוד חביבה היא להפוך כל כרזה או תבנית סטטית למונפשת באמצעות שלל אנימציות מוכנות שיזיזו את כל האלמנטים בהתאם לאפקט.
לדוגמה, תוכלו לגרום לכל האלמנטים לקפוץ (Pop) כלפי חוץ.
מכיוון שמדובר באפקטים מוכנים, יש מקרים שבהם האנימציות ייראו מוזרות או שיהיה קשה לראות הבדלים בין האנימציות השונות.
למשל, אם תבחרו אפקט של Neon על כרזה שיש בה בעיקר פסקאות טקסט או תמונות, הכול פשוט יהבהב בצורה משונה.
אם האנימציות עדיין נראות מוזר גם אחרי שאתם עוברים בין המון אפקטים שונים, אפשר לנסות להאריך את זמן ההנפשה דרך הסליידר של השעון למעלה ובכך בעצם לגרום להכול לזוז לאט יותר.
עוד דברים שאפשר לעשות עם קנווה / קנבה
כאמור, אתם יכולים לעשות עוד המון דברים מגניבים שלא בהכרח מיועדים למכנה המשותף הרחב ביותר של רוב המשתמשים.
לדעתי הדרך הכי טובה ללמוד היא דרך הקורסים או המדריכים תחת שנמצאים תחת תפריט Learn: ההבדל בין השניים הוא שבעוד קורסים בנויים מסדרה מובנית של סרטונים על פי נושאים רחבים יותר, המדריכים מסודרים ברמת קושי עולה, החל מעיצוב בסיסי ועד לטכניקות מתקדמות שאפשר לעשות רק עם שירות הפרו.
אגב, לא משנה איך אתם מתכוונים ללמוד, כל הדגמה שמלווה בסרטון היא באורך של מקסימום 4-5 דקות (רובם באורך של פחות משתיים) ואת רוב המדריכים המצולמים (ללא סרטון) אפשר להבין וליישם בפחות מעשר דקות.
הסיבה לכך היא שגם השימושים המתקדמים של קנווה בנויים על פונקציות קיימות ולא על תפריטים או אלמנטים שלא הכרתם בכלל.
הנה רק כמה דברים שמצאו חן בעיני:
- יצירת Mockups – אם יש לכם איזשהו רעיון שאתם רוצים להציג בלי דוגמה ספציפית, אלא כתבנית, תוכלו לעשות אותו באמצעות Mockups. לדוגמה, למכור חולצות, כוסות ממותגות וכו'.
- יצירת טבלאות מעוצבות – אף אחד לא אוהב להתעסק עם טבלאות משעממות, אבל לפעמיים חייבים להשתמש בהן בשביל מערכי שיעור וכו'. מכיוון שבקנווה יש תבניות כמעט לכל דבר, הרי שקל מאוד ליצור טבלה לצרכים שונים ולשים בכל תא אלמנטים נוספים ולא רק מספרים או טקסט.
- יצירת גרפים במהירות – באמצעות התבניות החכמות, ברגע שאתם מכניסים מספרים או נתונים לתוך גרף כמו דיאגרמת עוגה, החלוקה הפנימית שלו משתנה באופן אוטומטי. נכון, אי אפשר ליצור כאן נוסחות אוטומטיות, אבל תמיד אפשר לשאוב נתונים מקובץ Google Sheets מעודכן.
- שינוי מהיר של צבעי Clipart – אין מה לעשות: שינוי גוונים או צבע של אלמנטים שהם חלק מתמונה (לדוגמה, תאורת רחוב) היא עסק לא פשוט שדורש שימוש בטכניקות גרפיות מתקדמות. יחד עם זאת, מכיוון שב-Canva יש מספר עצום של Cliparts, הרי שקל מאוד לשנות את הצבעים שלהם באמצעות גלגל צבעים פשוט. רוצים לקחת קאפקייק ולשנות לה את הצבע מצהוב לכתום? אין שום בעיה.
- יצירת תהליכי עבודה וסיעור מוחות לעבודה משותפת – בזכות היכולת של קנווה לעבודה משותפת (collaboration), קל מאוד לקחת תבנית של תהליכי עבודה ולתת לכל חבר קבוצה לשנות אלמנטים כמו פתקים וירטואליים או להוסיף Emojis בקלות.
חשוב לציין שרוב התבניות שמיועדת לכך ושיש בהן יותר מעמוד אחד מעוצב מראש הן בתשלום, אבל עדיין אפשר לקחת כמה תבניות מהמשפחה הזו ולשלב אותן במצגות אחת.
לסיכום – עבודה עם Canva
אני בדרך כלל לא ממליץ על כלים שהם לא כלי SEO קלאסיים, אבל שיווק עצמי ובניית עמודים מעוצבים עבור חלק מהאתרים של הלקוחות שלנו הם חלק בלתי נפרד מעבודה של מקדם אתרים שרוצה להגדיל ראש.
גם אם המערכת עדיין לא נראית לכם כמו משהו שתזדקקו לו בזמן הקרוב, אני מציע לכם להירשם ולנסות אותה בעצמכם (באופן לא מפתיע, גם זה לוקח כמה דקות בודדות).