בניית אתרי שופיפיי: יתרונות וחסרונות

אם עד לפני כמה שנים השם שופיפיי (Shopify) היה מוכר בעיקר למי שעקב אחרי כל האתרים החמים ביותר בתחומם (ובמיוחד האי-קומרס, מסחר אלקטרוני), היום "לפתוח חנות ב-Shopify" הוא מונח שגור כמעט כמו "לעשות כסף באמזון" או "למכור באיביי".

אז מה זו בכלל הפלטפורמה של Shopify, מהן היתרונות והחסרונות שלה ובמה היא שונה מהפלטפורמות שאתם אולי כבר מכירים?

צפו: דניאל זריהן מסביר בקטנה על מערכת שופיפיי

רוצה לקבל הצעה לבניית אתר? כמה פרטים ואחזור אליך בהקדם

בניית חנות שופיפיי – הקדמה

כמו מערכות רבות לפניה, Shopify מיועדת לפתיחת חנויות וירטואליות, אך שלא כמו מערכות רבות אחרות (כדוגמת Wix), מדובר במערכת ייחודית שתוכננה למטרה זו במקור ולא נוספו לה תכונות אי-קומרס בדיעבד. לכן בבניית אתרי שופיפיי טמונים יתרונות, אבל גם חסרונות.

קלות תפעול : ללמוד בקלות, למלא לא מעט טפסים

בניית אתרים בשופיפיי או פתיחת חנות ב-Shopify היא תהליך פשוט למדי: לאחר שאתם נותנים שם לחנות ובוחרים את התבנית, אתם יכולים להזין לתוכה מוצרים ובעיקרון להתחיל למכור אותם.

החנות גם מאובטחת ולכן אין צורך לדאוג להתקנת תעודת אבטחה כמו במערכות קוד פתוח או קוד פתוח למחצה (ישנה גם טכנולוגיה למניעת הונאות אשראי).

החנות ניתנת לשינויים ועיצוב ל-30 יום ללא עלות נוספת, אך לא ניתן לפתוח אותה למכירה, אלא רק למצב Preview.

עם זאת, ל-Shopify אין מערכת ויזואלית וכל הוספת המוצרים או הקטגוריות ושיוך שלהם אחד לשני נעשים כולם דרך טפסים די ארוכים. מנגד, לאחר שלומדים את התפריטים השונים כל העניין הוא פשוט למדי.

יש אפשרות להוסיף דפי בלוג או דפי תוכן שאינם חלק מהקטלוג של המוצרים, אבל גם הם מוגבלים לממשק דמוי וורד די מוגבל (אלא אם כן משתמשים בתוספים מהחנות הפנימית של שופיפיי).

סליקה ותשלום במערכת שופיפיי: נוח, אבל לא לישראלים…

חושבים על בניית חנות בשופיפיי? אחד המרכיבים החשובים של חנות וירטואלית זה כמובן נושא הסליקה.

מערכת התשלומים המועדפת על Shopify  היא Shopify Pay, ולמרבה הצער היא נתמכת רק במדינות מסוימות, לא כולל ישראל.

זה לא אומר שאי אפשר לשלב בשופיפיי מערכת סליקה מקומית, אבל זה יעלה לכם יותר כסף. ניתן לראות את הסכומים המדויקים בעמוד החבילות השונות.

כמו כן, לא כל חברות הסליקה הישראליות מסוגלות כלל להתחבר ל-Shopify. אם אתם כבר עובדים עם PayPal, תוכלו בעיקרון לחבר אותה, אך כפי שחלקכם בוודאי יודעים, העמלות שלה הן מבין הגבוהות בשוק (גם אם לוקחים בחשבון שאין עלות הקמה ועלות שימוש חודשית).

מחר אתר שופיפיי: אז כמה עולה לבנות חנות בשופיפיי?

נכון לכתיבת שורות אלו, לשופיפיי יש שלוש חבילות בסיסיות:

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

1.חבילה בסיסית (בערך 30$)

2.חבילה סטנדרטית (בערך 79$)

3.חבילה מתקדמת (בערך 300$)

כל חבילה מותאמת לחנויות בסדר גודל אחר.

הפרמטרים המשמעותיים ביותר שמבדילים בין החבילות הם מספר חשבונות הניהול (2 בחבילה הבסיסית), מבנה הדוחות ועמלות במכירה מקוונת (במסלול הזול העמלות הן היקרות ביותר)

פרמטר חשוב ואולי החשוב ביותר משפיע על היכולת למכור במחירים שונים ולעשות שימוש בדומיינים מקומיים:

  • בחבילת הבסיס כל הגולשים ייראו את אותו המחיר בהתבסס על המטבע המקורי ולאחר עיגול. לא ניתן להשתמש בדומיין ברמת המדינה.
  • בחבילה הבינונית ניתן לקבוע תוספת או הפחתה קבועים בהתאם למדינות שונות, ניתן לעשות שימוש בכל דומיין שרוצים.
  • בחבילה המתקדמת ניתן לקבוע מחירים שונים גם ברמת המוצר הבודד.

בכל החבילות ניתן למכור בעד 5 שפות שונות.

קיימת גם חבילת "לייט" בעלות של 9$ בלבד שמאפשרת לכם למקם מוצרים בכל אתר שתרצו המבוססים על המערכת של שופיפיי, אך ללא פתיחת חנות של ממש, באופן דומה לכפתורי PayPal.

עיצוב החנות ותבניות: יקר ומוגבל

מבחר התבניות שניתן לגשת אליהן מתוך לוח הבקרה של Shopify הוא מוגבל למדי, זאת לעומת מערכות בקוד פתוח כמו WordPress שבהן יש ספריה עצומה של אלפי אם לא עשרות אלפי תבניות. רוב התבניות הן בתשלום והמחיר יכול להגיע גם לכמה מאות דולרים… (אם כי יש תבניות שכוללות כמה סגנונות שונים).

יחד עם זאת, ישנה אפשרות להעלות תבניות מן המחשב לאחר שהורדתם אותן מאתרים חיצוניים או מעצב גרפי סייע לכם ליצור אותן. חשוב לשים לב שהתבנית שבחרתם בה מתאימה לגרסת 2.0 של שופיפיי.

שופיפיי והתאמה לעברית: לא משהו, אבל אפשר להסתדר…

ההתאמה לעברית של Shopify היא מינימלית: על ממשק עברי לניהול החנות אין מה לדבר (אבל האמת היא שזה גם לא נורא כל כך…). ניתן לגרום לתבניות להתיישר לצד הנכון באמצעות שינוי הגדרות השפה בתוך קוד התבנית ובחירה של עברית מתוך ממשק הניהול.

ש גם תוסף בשם RTL Master שיכול להקל גם על מי שלא מסתדר עם קוד… התוסף מאפשר לבחור פונטים, ולתרגם את מחרוזות הטקסט ביתר קלות.

תוספים בשופיפיי: מה שיש זה מה שצריך

כמו עם כל נושא התבניות, זה לא יהיה הוגן להשוות את מספר התוספים של Shopify עם מספר התוספים העצום שיש למערכות בקוד פתוח, אבל בהחלט יש כאן מבחר נאה של תוספים בקטגוריות שונות:

  • עיצוב החנות
  • הוספה של דפי מוצרים מותאמים אישית או דפי נחיתה למוצרים
  • שיווק בערוצים ישירים (לדוגמה, רשימות תפוצה)
  • שיפור תהליכי המכירה (לדוגמה, הוספת מועדון לקוחות או הוצאת קבלות כקובץ PDF)
  • שיפור יכולות ניהול המלאי
  • שיפור תהליך הרישום של משתמשים לחנות

אפשרויות SEO: כמעט כל מה שאתם צריכים

מבחינת SEO (קידום אורגני), שופיפיי היא אחת הפלטפורמות היותר ידידותיות לגוגל.

מעבר לחיבור לכלים שונים כמו גוגל אנליטיקס ו-Tag Manager (מה שיאפשר לכם להתחבר בפועל לכל שירות שתרצו) וצפייה במפת אתר, ישנן גם מספר אפליקציות ב"שוק האפליקציות" המיועדות להפוך את תהליך ה-SEO לפשוט יותר. לדוגמה, תוכלו ליצור תבניות עבור תגי המטא במקום לערוך אותם מחדש בכל עמוד או להסתמך על ברירת המחדל (שהיא לא תמיד טובה מספיק).

אפליקציות אחרות שכדאי לשים לב אליהן הן כאלו שמספקות התאמה ל-AMP עבור האצת הדפים בסלולר ואפליקציות לאופטימיזציה של תמונות בזמן אמת (מייתרות את הצורך להשתמש בכלי החיצוני של שופיפיי לפני ההעלאה).

בכל מה שקשור לדומיינים ובניית קישורים, החלק הזה הוא עדיין "עליכם". אם אתם מתכננים לבצע קמפיינים גדולים של בניית קישורים מוטב שתשתמשו בכלים חיצונים כמו SEMRush או Majestic.

למדריך המלא שכתבתי על קידום אתרי שופיפיי.

אינטגרציה עם מערכות אחרות: שופיפיי היא כבר מזמן לא "גן סגור"

בכל מה שקשור לאינטגרציה עם מערכות חיצוניות, שופיפיי עשתה בשנים האחרונות כברת דרך ארוכה: אתם יכולים לחבר את המלאי שלכם עם המלאי של החנות שלכם בפייסבוק ולהפנות משם חזרה אל המוצרים שלכם. אפשרות אחרת היא למכור ישירות באמזון מתוך הממשק של בשופיפיי, כשהמלאי והמכירות יתעדכנו אוטומטית.

כמו כן, שופיפיי מתחברת למערכות ממומנות כמו אלו של גוגל ומקלה על הצגת המוצרים מהחנות בתוך המודעות.

במידה ויש לכם חנות חיצונית עם פיד של מוצרים, תוכלו לייבא את המוצרים האלו אל תוךShopify  באמצעות קובץ גיליון נתונים (CSV). אם תרצו, תוכלו גם לייצא החוצה את המוצרים מתוך החנות.

האופציה הזו אומנם מיועדת בעיקר לגיבוי של המוצרים או העברה שלהם לחנות אחרת בתוך המערכת של Shopify, אבל מרגע שיש לכם את כל המוצרים בקובץ חיצוני, די קל להעביר אותם לאן שתרצו (יש גם אתרים חיצוניים שיעשו זאת עבורכם).

דרופשיפינג

אי אפשר לדבר על אינטגרציות מבלי לדבר על Dropshipping: באמצעות פלטפורמת Oberlo, שופיפיי מאפשרת לכם למכור את המוצרים שלכם דרך ספקים חיצונים.

במקום לאחסן את המוצרים במחסן או בחנות ולשלוח אותם כל פעם ללקוח, אתם רק מבצעים את המכירה הפורמלית ומי שמבצע את המשלוח בפועל הוא הספק. המשמעות היא שאתם אפילו לא צריכים לרכוש את כל הסטוק מראש ולמעשה מבצעים את הרכישה של המוצר רק לאחר שהלקוח שלכם מבצע הזמנה.

לסיכום – בניית אתר שופיפיי – למה כן, למה לא…?

למה כן?

  • מיועדת אך ורק למסחר אלקטרוני ולכן הלמידה היא פשוטה יחסית
  • מאפשרת לכם למכור דרך מגוון של ערוצי הפצה ולא רק בחנות (כולל Dropshipping)
  • מאפשרת ייבוא וייצוא
  • גמישה יחסית בכל מה שקשור לקידום אתרים
  • מגוון של תוספים שמספקים את רוב הצרכים של מי שמחפש להרחיב את יכולות החנות שלו

למה לא?

  • סליקה יקרה עבור ישראלים
  • אפשרויות עיצוב מוגבלות ויקרות
  • לא תומכת רשמית בעברית ולכן פחות מתאימה לשוק המקומי
  • השימוש בממשק שמבוסס כמעט כולו על טפסים עשוי להיות מעייף

לסיכום – הקמת אתרים בשופיפיי

שופיפיי היא אחת ממערכות האי-קומרס הפופולאריות ביותר כיום למסחר בשוק הגלובאלי ויש לכך מספר סיבות טובות, במיוחד אם אתם פונים לשוק האמריקאי.

לעומת זאת, אם אתם מתכוונים למכור לשוק המקומי כאן בארץ או לבצע רק דרופשיפינג בזירות כמו אמזון או ebay, שופיפיי כנראה תהיה פחות רלוונטית עבורכם.

עוד מדריכים שכדאי לקרוא:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו