8 דרכים לעשות מונטיזציה לאתרי אינטרנט

איך להרוויח כסף מאתר אינטרנט? במדריך הבא אדבר בדיוק על זה 🙂

מה זה מונטיזציה לאתרים?

מונטיזציה לאתרי אינטרנט (Website Monetization) היא שם כולל לכל הדרכים באמצעותן אפשר להרוויח כסף מאתרים ברשת.

יש המון דרכים להרוויח כסף מאתר אינטרנט – המדריך הבא ייתן לכם כמה דרכות מוכרות יותר ופחות.

מונטיזציה חשובה לא רק לאתרים מסחריים שזו המטרה המוצהרת שלהם, אלא גם אתרים שעלויות האחסון והתחזוקה שלהן גבוהות, או אפילו אתרי תמיכה שצברו כח בגוגל, ואפשר למנף אותם גם להכנסת כסף.

כאמור, יש לא מעט דרכים לבצע מונטיזציה לאתרי אינטרנט, אך כל אתר צריך למצוא את השיטה הטובה ביותר בעבורו על מנת להגדיל את פוטנציאל ההכנסות שלו עד למקסימום.

מוניטיזציה לאתרי אינטרנט

נעבור על כמה מהדרכים היותר מוכרות לעשות כסף בעזרת אתרי אינטרנט:

1. מכירת שטחי פרסום

מכירת שטחי פרסום היא הצורה הפשוטה ביותר של מונטיזציה שבה בעל האתר מוכר שטחי פרסום ישירות לגורם צד שלישי או באמצעות מתווך.

לעיתים המגוון של המודעות הוא מצומצם ביותר ולעיתים הוא הרבה יותר גדול, כאשר מאחורי הקלעים פועל בדרך כלל אלגוריתם שמתאים את התוכן של כל דף למודעות ספציפיות. התשלום לבעל האתר יכול להיות על סמך מספר החשיפות או מודל אחר כגון מספר לחיצות מסוים או אפילו מנוי מתחדש באתרי אינדקסים ופורטלים שמוכרים תוכניות פרסום לבעלי עסקים.

כך למשל פועלת תכנית השותפים של גוגל הנקראת Adsense: באדסנס בעל האתר הוא זה שקובע את הפורמטים כגון מודעות טקסט או באנרים, וגוגל ממלאת את שטחי הפרסום במודעות רלוונטיות. בשל האלגוריתם המתוחכם וקלות התפעול של המודל הזה, זוהי נחשבת לאחת מתוכניות השותפים הפופולאריות ביותר ברשת וחלוקת הרווחים היא נדיבה יחסית ומתבססת על מחיר לכל לחיצה. מסיבה זו, פוטנציאל הרווחים של האתר משתנה מנישה לנישה בהתאם למחיר הממוצע של לחיצה בGoogle Ads.

בעזרת גוגל אדסנס, ניתן להרוויח החל מעשרות שקלים ועד לעשרות אלפי שקלים (ויותר) בחודש, מאתר בודד.

מכירת שטחי פרסום מתאימה מאוד לאתרים עשירים בתוכן.

2. תוכנית שותפים (אפיליאציה)

שיווק שותפים היא גרסה משוכללת יותר של מכירה שטחי פרסום.

כאן התשלום הוא לרוב לא לפי חשיפה או לחיצה, אלא גם על פי פעולות מורכבות יותר כגון מכירה של מוצר, הורדת אפליקציה, מילוי טופס וכו'. התשלום אינו תמיד קבוע: לדוגמה, בעל האתר עשוי לקבל תשלום על סמך עמלה ממכירת מוצר באתר אליו הוא הפנה.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

ההפניה לאתר המפרסם לא חייבת להיות דרך מודעה או באנר והיא יכולה להיות גם באמצעות קישור פשוט עם מזהה ייחודי של האתר.

מסיבה זו, לא אחת נקשרות תוכניות השותפים באתרי ספאם באיכות נמוכה שמנסים למשוך גולשים בדרכים עקלקלות ללחוץ על הקישורים מבלי שהם מיידעים אותם שמדובר בקישור ממומן. לכן, כדאי מאד לקרוא את תנאי השימוש של המפרסם הספציפי ותוכנית השותפים הכללית על מנת שההפניות לא יפסלו.

למידע נוסף על תוכניות שותפים.

3. מכירה ישירה של קישורים

כשמדברים על איך להרוויח כסף מאתר אינטרטנט – מכירת קישורים חיצוניים היא אחת הדרכים הקלות והיעלות לעשות את זה.

מכירה ישירה של קישורים נקשרת לתחום ה-SEO ומהווה דרך יעילה של אתרים רבים להתקדם במנועי החיפוש.

לפני שקופצים על המציאה הזו, כדאי לדעת שהיא נוגדת לחלוטין את הקווים המנחים של גוגל, ולכן קיים סיכון מסוים גם לאתר שמציב את הקישור וגם לאתר שמקבל אותו, אך יש טקטיקות שונות כיצד למזער את הסיכונים האלו.

מנסיוני – הסיכון הזה יותר משמעותי בחו"ל וב Google.com, בארץ, גוגל כמעט לא נוקטים פעולות כאלה (לפחות לא כאלו שיצא לי לראות), לפחות לא ברמה של ענישה גורפת לאתרים שמוכרים קישורים (תתפלאו כמה אתרים היום עושים זאת, כולל אתרים גדולים ומכובדים, ללא גילוי נאות).

4. מכירת מאמרים אורחים וכתבות תדמית

ההבדל העיקרי בין הסעיף הזה לקודם – כאן מדובר על רכישת סוג של שטח פרסום – כתבה במקרה הזה.

בעיני גוגל (וגם בעיני אנשים) זה נראה כמו דרך יותר לגיטימית וטבעית לקבל קישור, להבדיל מקישור שמוצב במקום בולט ואולי אף חשוב בדף הבית או באזור אסטרטגי באתר.

אתרים רבים מוכרים כתבות או כתבות תדמית שיתפרסמו באתר שלהם עם הפניה לאתר המפרסם או הצגתו בתוך הכתבה.

המחירים אותם ניתן לדרוש משתנים מאתר לאתר: החל מכמה מאות שקלים באתרים קטנים ועד לכמה אלפי שקלים באתרים גדולים ומוכרים.

כמו מכירת קישורים, מכירת מאמרים וכתבות נעשות בערוצים דיסקרטיים, לעיתים באמצעות מחירונים שמועברים באופן פרטי.

5. חנות וירטואלית

חנות וירטואלית היא המודל הקלאסי של מונטיזציה עם פוטנציאל הכנסות גבוה, אך זוהי גם אופציה שדורשת הרבה מאוד עבודה.

בין היתר צריך להשקיע בעיצוב של האתר, בקידום אגרסיבי שלו וכמובן בניהול המלאי ושליחת המוצרים. לנהל חנות וירטואלית באינטרנט זה עבודה במשרד מלאה ופחות מתאימה למי שמחפש הכנסה פסיבית או לעשות משהו על הדרך.

אופציה חלופית היא לפתוח אתר באמאזון או ebay. כאן למעשה מקבלים סוג של מיני אתר כאשר אתם לא צריכים להתעסק בבניית התשתית. יתרון נוסף הוא שבחלק מהקטגוריות אתם יכולים לתת לאמאזון לנהל את כל עניין המלאי והמשלוח, ואז הדברים הופכים להיות הרבה יותר פשוטים.

6. מכירת מוצרים וקורסים

ישנם אתרים שמתרכזים במוצר או קורס ספציפי.

המוצר יכול להיות מוחשי או לא, אך העיקרון הוא שהאתר בדרך כלל סובב כולו סביב המוצר במטרה להקנות לו אמינות ולהגדיל את המכירות. לכן, זו לא אופציה שמתאימה לכל אחד ועדיף להשתמש בה רק אם באמת יש לכם משהו ייחודי ביד, בין אם מדובר במוצר שאתם פיתחתם ובין אם מדובר בכזה שאתם מייבאים.

אתרים מסוימים משכללים את השיטה ומוכרים קורסים שמתקיימים בזמן אמת למספר משתתפים או אחד על אחד. זו היא כבר אופציה שדורשת מערך טכני מורכב יותר, אך ניתן לדרוש יותר כסף מכל משתתף.

7. מכירת האתר לאחר אופטימיזציה או השכרתו

מכירת אתר יכולה להיעשות לאחר שבעל האתר רוצה להיפטר ממנו בשל חוסר זמן או כאשר הוא הגיע למסקנה שהוא מימש את הפוטנציאל שלו. במקרים אחרים זו יכולה להיות גם אסטרטגיה של מחשבה תחילה בה מטפחים לאט לאט את האתר.

על מנת לבצע אופטימיזציה לאתר ושיהיה אפשר למכור אותו בדרך כלל לא מספיק לקדם אותו במנועי חיפוש, אלא צריך גם להטמיע בו מודל כלשהו של מונטיזציה מראש. אחרי הכול, הרבה יותר קל למכור נכס שמניב משהו מהרגע הראשון מאשר כזה שדורש לשבור את הראש.

אפשרות דומה שמתאימה למי שלא רוצה למכור את האתר היא להשכיר אותו על בסיס קבוע. אני למשל, מקים מספר אתרים שמיועדים מראש למכירה, ובחלק מהמקרים עושה על זה תשואות יפות מאד (מעל 50% בשנה). למידע נוסף על השכרת אתרים.

8. תרומות

תרומות הן סוג מעט שונה של מונטיזציה מכיוון שהמטרה היא בדרך כלל לכסות עלויות שונות כגון תחזוקה ואחסון של האתר. הנה כמה דרכים פופולאריות לעשות זאת:

PayPal : הדרך הפשוטה ביותר, ניתן לבקש תרומה חד פעמית או תרומה קבועה. כך למשל פועלת ויקיפדיה.

פטראון (Patreon): מודל שלפיו תורמים סכום קבוע ומקבלים בונוסים שונים על פי הסכום המינימלי אותו תורמים בשיטה מדורגת (Tiers).

מימון המונים (מימונה, Headstart וכמובן Kickstarter)  – תרומה חד פעמית, כאשר מקבלים את הכסף רק אם עומדים ביעדי הקמפיין. בדרך כלל משמש להשקה של אתר חדש או השקה מחודשת של אתר קיים.

למרות שמדובר בעיקרון פשוט, על מנת להצליח לאורך זמן יש צורך לפרסם תוכן ייחודי שיהיה פתוח רק למי שתורם ולשווק חומר פרסומי במטרה להמשיך ולצבור תורמים חדשים.

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו