גוגל אדסנס (Google Adsense) – איך זה עובד, כמה אפשר להרוויח באדסנס? ועוד

אולי שאלתכם את עצמכם פעם – איך להרוויח כסף מגוגל?

אני מניח שאני לא מחדש לכם הבאה עם העובדה הבאה – לא מעט מההכנסות של חברת גוגל זה בעקבות פרסומות. חלק מהפרסומות מופיעות במנוע החיפוש עצמו (כל המודעות של גוגל – פרסום ממומן), וחלק מהפרסומות מופיעות באתרים וגוגל מתחלקת עם בעלי האתרים בהכנסות – למשל באנרים או מודעות ביוטיוב.

נעים להכיר – גוגל אדסנס

אז מה זה גוגל אדסנס / Google Adsense?

גוגל אדסנס היא מערכת לפרסום מבית גוגל בתוך אשר הוצגה לראשונה בשנת 2003.

מי שנרשם לתוכנית ועבר את כל האישורים של גוגל (למשל, אסור שהאתר יהיה אתר למבוגרים או אתר שמוכר כלי נשק), יכול להתחיל להציג מודעות של גוגל באתר שלו ו/או בערוץ היוטיוב שלי וגם נכסים דיגיטליים נוספים.

חלק מהמודעות האלו הן מודעות טקסט וחלק מהן הן מודעות תמונה, כאשר בעל האתר יכול לבחור בין מודעות בגודל סטנדרטי שמתאימות לתצוגה בכל האתרים ובין מודעות בגודל מותאם אישית אם הוא מעניין בכך. בנוסף לכך, ישנה אפשרות להציג מודעות AdSense בתוך סרטונים המופיעים באתר או ביוטיוב.

גוגל אדסנס - Google Adsense

לאחרונה הוסיפה גוגל גם שני פורמטים בלעדיים למודעות באתרים סלולריים: מודעות הנדבקות לחלק התחתון של המסך ומודעות שמופיעות כאשר גולש עוזב את הדף הנוכחי. כמו כן, מודעות AdSense רגילות משנות את גודלן באופן דינאמי כאשר הן מוצגות באתרים סלולריים.

מערכת הפרסום של גוגל מנסה להתאים את המודעות לתכני האתר ואפילו לתוכן הדף הספציפי בו הן מוצגות. כך למשל, אתר שנותן טיפים לבוני אתרים, יציג בדרך כלל מודעות של חברות לבניית אתרים ומודעות על סדנאות לעוסקים בתחום, כך שהסיכוי שהגולש ילחץ על  המודעות הוא גבוה באופן יחסי.

יחד עם זאת, סיכוי טוב שתתקלו מדי פעם בבאנרים / מודעות לא ממש רלוונטיים לתחום האתר בו אתם נמצאים, או שתצפו במודעות רימרקטינג (Remarketing או "שיווק מחדש") שמופיעות לכן בגלל שכבר ביקרתם באתר אליו משויכת המודעה בעבר.

איך להרוויח כסף מגוגל? תשלום במודעות אדסנס

בדרך כלל התשלום עצמו מתבסס על מודל של PPC – תשלום פר לחיצה. כלומר, בעל האתר מרוויח סכום מסוים כל פעם שמשתמש לוחץ על המודעות שלו. אי אפשר לדעת מראש מה יהיה גובה התשלום על כל לחיצה, אבל יש נישות שונות עם פוטנציאל שונה. למידע נוסף על מודל PPC והשוואה אל מול קידום אורגני.

למשל, פרסומות הפונות לבני נוער ומציעות להם להשתתף בחידוני טריוויה, בדרך כלל יהיו בעלות פוטנציאל רווחים נמוך יותר מאשר מודעות המציעות לאנשים להתחדש באוטו חדש. לכן, כאשר בונים אתר שהמודל העסקי הראשי שלו הוא הכנסה מפרסומות, חשוב לבחור בנישה הנכונה. (מצד שני, נישות פחות מכניסות, אך כאלו שמושכות תנועה רבה, יכולות עדיין להניב רווחים יפים). עוד על משכורות של מקדמי אתרים – כאן.

אם לעשות כסף באינטרנט מעניין אתכם, בדגש על הכנסה פסיבית – היכנסו למאמר הזה שכתבתי.

היכן כדאי למקם את הפרסומות?

מכיוון שחלק גדול מן הגולשים נעשים "עיוורים" למודעות באתרי אינטרנט ולומדים להתעלם מהן, חשוב לשבץ את המודעות באזורים רגישים יותר שהגולשים לא יכולים להתעלם מהם, למשל, בין פסקאות הטקסט בתוך האתר. רצוי שלא לשים את הפרסומות בצדדים הקיצונים של האתר מכיוון שאלו בדיוק המקומות שהגולשים לא שמים לב אליהם.

מפות הקלקה באדסנס

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

כמה אפשר להרוויח באדסנס?

בתכלס? אין שום גבול עליון לסכומים אותם ניתן להרוויח באמצעות גוגל אדסנס.

יש בעלי חשבונות אדסנס שמרוויחים שקלים בודדים ויש כאלו המרוויחים עשרות, מאות וגם אלפי שקלים ביום.

כך למשל, בעלי ערוצי יוטיוב עם מיליוני צפיות יכולה להגיע בקלות להכנסה של מאות אלפי שקלים בחודש באמצעות אדסנס.

אותו נ"ל תקף כמובן גם לאתרים הזוכים למאות אלפי כניסות בחודש או יותר.

איך להימנע מפסילת החשבון?

בראש ובראשונה, חשוב לדעת הוא שגוגל מאוד לא סלחנית לגבי ניסיונות לבלבל את הגולשים. למשל, לשלב את המודעות בצורה כזו שייראה כאילו הן חלק מהתוכן של האתר או שילובן בתוך חלונות קופצים ומיילים. אסור גם להשתמש במודעות אחרות שרגישות לתוכן באותו עמוד של מודעות אדסנס. בנוסף לכך, כמובן שלבעל האתר אסור ללחוץ על הפרסומות שמופיעות באתר שלו כדי לנסות ולהרוויח כסף על הגב של גוגל ואסור לו גם לעודד את הגולשים ללחוץ על הפרסומות.

עוד איסור הנוגע למודעות אדסנס הוא הצבת המודעות באתרים שמפרים זכויות יוצרים, כך שבעלי אתרי "הורדות" או "צפייה ישירה" לא יכולים להיות חלק מן התוכנית. גם מי שמציג מוצרים מזויפים לא יכול מן הסתם להשתתף בתוכנית…

מעקב אחרי הביצועים של מודעות אדסנס

כל מי שמשתתף בתוכנית אדסנס יכול לראות את ביצועי המודעות שלו ולסמן כל מודעה או קבוצת מודעות בשמות שונים כדי להבדיל ביניהן ולדעת אילו מודעות מניבות יותר הכנסות ואילו פחות. אפשר גם לראות פילטרים של מודעות לפי אתרים, ימים, מדינות ופלטפורמות ולשמור את הדוחות הללו או לייצא אותם לקבצים חיצוניים.

על מנת להתחיל לעבוד עם גוגל אדסנס, היכנסו לקישור הזה.

עוד שירותים של גוגל:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה

2 תגובות

  1. היי דניאל, תודה על המאמר. שאלה: האם פלטפורמת WIX מאפשרת לשלב פרסומות כמו של גוגל אדסנס בתוכה? לא מצאתי מידע על כך.

Comments are closed.

יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו