שופיפיי או וורדפרס? השוואה ראש בראש

כמעט בכל חודש אני מקבל פניה מלקוח שמעוניין לקדם חנות וירטואלית שהוא מנהל, עם שאלה זהה: האם כדאי יהיה לי לעבור לשופיפיי / ווקומרס (זה תלוי בפלטפורמה שבה נמצא הלקוח, כן?).

עכשיו, ברור שישנם יתרונות לכאן ולכאן, וההחלטה תלויה לא מעט בצרכים הספציפיים של הלקוח. זאת הסיבה, שהחלטתי לעשות סדר בנושא הזה אחת ולתמיד. בואו נתחיל.

וורדפרס או שופיפיי

וורדפרס או שופיפיי: קצת רקע

לפני שארחיב ואענה על השאלה – שופיפיי או וורדפרס, אתן קצת רקע על כל אחת מן הפלטפורמות.

וורדפרס היא מערכת לניהול תוכן המבוססת על קוד פתוח.

היא נחשבת לאחת ממערכות ניהול התוכן הפופולריות ביותר בשוק, כזו שגם מומלצת מאד לקידום אתרים ואהובה בקרב מקדמי אתרים רבים ואנשי SEO. בתור יועץ קידום אתרים, אני גם כן לרוב ממליץ על המערכת הזאת, אלא אם כן מדובר באתר מורכב בעל צרכים מיוחדים וספציפיים מאד.

בכל אופן, במשך השנים פותחו למערכת וורדפרס לא מעט תוספים שונים.

אחד מן התוספים האלו, תוסף בשם ווקומרס, הוא תוסף שמאפשר לבעלי עסקים לנהל על גבי תשתית הוורדפרס חנות וירטואלית, לחבר אותה לשירותי סליקה, ולבצע מכירות.

אני מרחיב עוד על בניית אתרי וורדפרס בוידאו הבא:

שופיפיי היא שירות בניית חנויות וירטואליות המבוססת על קוד סגור.

הייעוד העיקרי של השירות הזה הוא בניית חנות וירטואלית שתשמש את העסק עם כל המעטפת הדרושה לכך: משלוחים, דיוור אלקטרוני, שירותי סליקה, ניהול מוצרים, הנחות, ניהול מלאי, מעקב אחר מכירות ועוד ועוד.

מאחר שמדובר במערכת המבוססת על קוד סגור, היא די מוגבלת מבחינת הגמישות להטמעת שינויים משמעותיים, אם נדרשים, אולם אם לא זה העיסוק המרכזי שלכם, ואתם פשוט רוצים פלטפורמה טובה שתסייע לכם למכור, היא עושה בהחלט עבודה מצוינת.

במאמר הזה אנסה לסקור כמה מהפרמטרים החשובים בכל הקשור להקמת חנות וירטואלית, ואסביר מה היתרון היחסי של כל אחת מן הפלטפורמות בהקשר הזה.

1. אופי השימוש

כפי שציינתי, שופיפיי היא מערכת לניהול חנויות וירטואליות, ולא מערכת לניהול אתרים.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

יש כאן הבדל שהוא מהותי. אם אתם עסק שמוכר סחורה המבוססת על מוצרים ומשלוחים קמעונאיים, שופיפיי היא פלטפורמה שתוכל להתאים לכם.

אולם, אם תהליך המכירה שלכם נראה שונה, למשל, אם אתם יועצים עסקיים שרוצים קודם לשכנע את הלקוח שיש לכם את הידע והניסיון לפני שהוא רוכש קורס דיגיטלי בהנחה, הדגש שלכם צריך להיות על הקמה ותפעול של אתר תוכן, שהוא בנוסף גם חנות, ולא להפך. במקרה הזה, בניית אתר וורדפרס שעליו מותקן תוסף כמו ווקומרס תעשה את העבודה הרבה יותר טוב.

2. קלות ההקמה

אם כל מה שאתם רוצים לעשות זה להקים חנות וירטואלית שתסייע לכם למכור מוצרים לגולשים שמגיעים אליכם לאתר, שופיפיי במקרה הזה תספק לכם יתרון משמעותי. הדרך שבה מקימים חנות בשופיפיי היא קלה ופשוטה: נרשמים, לוחצים על כמה כפתורים, בוחרים את התבנית הרצויה, ומתחילים לנהל חנות. הכל נמצא שם, בפלטפורמה. אתם לא נדרשים לבצע בחירות חיצוניות נוספות.

בוורדפרס הסיפור קצת שונה.

האתר הוא בבעלותכם, אבל זה אומר שאתם צריכים לדאוג לשירות האחסון שעליו יותקן, להתקנה שלו, להתקנת תעודת ה- SSL עליו, לעדכונים שונים, להתקנת התוסף שמנהל את החנות ולקנפוג שלו.

לא משהו היסטרי. לא משהו שמצריך יותר מידי עבודה. אבל בכל זאת קצת יותר טרחה מאשר בשופיפיי.

3. היכולת לבצע התאמה אישית

שופיפיי מספקת לכל מי שמעוניין להקים חנות אינטרנטית מגוון גדול של עיצובים מודרניים, מותאמים למובייל, שניכר שבוצעו באמצעות אנשי מקצוע.

יחד עם זאת, היכולת לבצע באתרים מבוססי שופיפיי התאמה אישית מעבר למה שהפלטפורמה מספקת, היא די מוגבלת.

בוורדפרס העולם שונה לגמרי.

מאחר שהמערכת מבוססת על קוד פתוח, אתם יכולים לעשות פחות או יותר מה שאתם רוצים, גם במובן העיצובי.

למי שחשוב לו להטמיע אלמנטים לא סטנדרטיים מבחינה עיצובית בחנות, וורדפרס תתאים יותר. אם מה שנדרש הוא עיצוב מקצועי ובסיסי, שתי הפלטפורמות יכולות להתאים.

4. חיבור למערכי שיווק נוספים כמו שליחת ניוזלטרים

בשופיפיי תקבלו מערכת שהיא בתצורת All In One. לטוב ולרע.

זה אומר שאם יש לכם מערכי שיווק נוספים, אולי היסטוריים, שבהם עשיתם שימוש, לא בטוח שקל יהיה לכם כל כך לממשק אותם למערכת ניהול החנות.

וורדפרס, לעומתה, הרבה יותר גמישה בעניין הזה. אם תירצו להמשיך לשלוח ללקוחות מיילים באמצעות שירות mailchimp, למשל לצורך שיווק או לצורך הוצאת חשבוניות במייל, לא תהיה לכם בעיה לעשות זאת.

למידע נוסף על שיווק בעזרת רשימת תפוצה.

5. שירותי תמיכה

שירות לקוחות בכל הקשור לתמיכה תפעולית בחנות אונליין הוא חלק קריטי בניהול השוטף של כל חנות.

לא ארחיב בעניין הזה יותר מידי, אבל מי שחווה תקלה בעיצומו של יום מבצעים מיוחדים, יודע להעריך את החשיבות העצומה של תמיכה איכותית.

בהקשר הזה אציין, שעל פי הדיווחים שאני מקבל, השירות והתמיכה של שופיפיי הוא אחד הטובים שקיימים.

לעומת זאת, ווקומרס הוא תוסף המפותח לפלטפורמת קוד פתוח, כך שאת התמיכה האמיתית תוכלו לקבל בעיקר באמצעות פורומים שונים או באמצעות התקשרות מול פרילנסר.

6. האם נדרש לבצע עדכונים?

הפלטפורמה של שופיפיי מאפשרת לבעל החנות לעבוד בראש שקט, ולא להידרש לביצוע של עדכונים שונים, או לבדוק את הפערים בביצוע העדכונים האלו מידי תקופה.

לעומת זאת, בוורדפרס האחריות לדאוג לכך שהחנות תרוץ על הגרסה העדכנית של התוסף, של מערכת ניהול התוכן, ושל שירותים שונים באחסון – היא על בעל האתר בלבד.

אם אין לכם זמן להתעסק בדברים האלה, ואתם רוצים למקד את המשאבים שלכם בתפעול החנות והמכירות בלבד, שופיפיי תהיה פלטפורמה מתאימה יותר עבורכם.

7. ניהול מרכזי

עוד פרמטר שחלק מבעלי האתרים מוצאים בו חשיבות מסוימות, הוא קיומו של מוקד ניהול מרכזי אחד, שמאפשר להם שליטה בכלל ההיבטים של ניהול החנות.

שופיפיי בהקשר הזה אכן מספקת מקום יחידי שבו ניתן לבצע את כלל הפעולות החשובות לצורך ניהול הפלטפורמה של החנות.

בוורדפרס עושה בעל האתר לרוב שימוש בשירותי אחסון שהם גורם אחד, במתכנת שמסייע לו לתפעל ולפתח את האתר כגורם שני, בשירותי סליקה ותוספים לניהול מוצרים וחנות כצד שלישי ו… הבנתם את הכוונה, נכון?

8. בעלות על האתר

כאן מדובר בפרמטר שהוא די חשוב לחלק לא קטן מבעלי העסקים. אז מה עדיף בהקשר הזה – שופיפיי או וורדפרס?

בוורדפרס העסק הוא הבעלים של האתר לכל דבר ועניין. הוא יכול לבחור להעביר את החנות לכל שירות אחסון או לכל פלטפורמה אחרת ככל שזו תומכת בכך (כתבתי בעבר על אחסוני וורדפרס מומלצים).

לעומת זאת, שופיפיי מספקת לכם רק שירות מקוון לניהול החנות. אם תירצו ליצא את החנות ולהקים אותה בפלטפורמה אחרת, תצטרכו לעבוד קשה, קשה מאוד, בהקשר הזה.

9. פיתוחים על ידי צד ג'

אם אתם עושים שימוש בתוסף כלשהו לוורדפרס כמו ווקומרס, אתם נהנים בפועל מפיתוחים של לא מעט גורמים.

זה אומר שתוכלו לקבל אוסף גדול של שירותים מגוונים, גם כאלו שהם לא באג'נדה המרכזית של חברה או גורם מרכזי אחד שאחראי על הפלטפורמה.

מצד שני, כאשר מדברים על פיתוחים של צד ג', חשוב הרבה יותר לעשות שיעורי בית ולהבין מי, בעצם, עומד מאחורי הפיתוח של תוסף או פיצ'ר כזה או אחר, והסכנה לפיתוחים לא מאובטחים או כאלו שלא תסופק עבורם תמיכה כבר בעתיד הקרוב, היא מוחשית יותר, לכן לפני כל שימוש או הורדה של תוסף התייעצו קודם עם חברה לקידום אתרים או מומחה קידום אתרים שמקדמים את האתר שלכם!

שופיפיי, לעומת זאת, היא גורם יחיד שמספק לכם את הפלטפורמה על כלל ההיבטים הקשורים בניהול שלה, לטוב ולרע. לחלק מן העסקים זה יכול להתאים. לאחרים הרבה פחות.

לא רק השוואה של שופיפיי או וורדפרס – מדריכים נוספים שכדאי לקרוא:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו