מה עדיף וויקס או וורדפרס? מקימים אתר אינטרנט עבור העסק שלכם? סביר להניח שבשלב מסוים, התלבטתם מהי הפלטפורמה הטובה ביותר לצורך ההקמה והניהול השוטף של האתר – WordPress או Wix, וויקס או וורדפרס?
אציין כבר עכשיו: לעסקים שונים ישנם צרכים שונים ולא ניתן לקבוע בוודאות שפלטפורמה אחת טובה תמיד מפלטפורמה אחרת.
רוצה לקבל הצעה לבניית אתר? כמה פרטים ואחזור אליך בהקדם
עם זאת, מן הניסיון שלי אני אוכל לומר, שברוב המוחלט של המקרים וורדפרס תספק מענה שלם וטוב יותר מוויקס, ובעבור מחיר טוב יותר.
יש הרבה התלבטות אם לבנות ולקדם אתר עם WP או וויקס – שכן מדובר ב-2 מערכות מאד פופולאריות של בניית אתרים.
אבל כדי שלא להרוס את החגיגה כבר עכשיו, בואו ננסה לעבור על מספר רכיבים קריטיים בכל הקשור לבחירת הפלטפורמה הבאה שלכם לניהול האתר.
וורדפרס או וויקס – במה כדאי לבחור?
לאלו מבינכם שרוצים להיכנס קצת יותר לפרטים, עשיתי גם וידאו שמדגים בפועל איך נראה מאחורי הקלעים של אתר וורדפרס ושל אתר וויקס, על מנת לדעת לקבל הרגשה והשוואה בין המערכות:
1. וורדפרס VS וויקס בהיבט של ניהול האחסון
אחסון אתרים הוא קריטי לכל אתר – אחסון לא טוב זה אומר אתר איטי, לא יציב וכזה שיהיה קשר לקדם ולספק בו חווית משתמש טובה.
כשמדברים על בחירה בין וויקס או וורדפרס – חשוב להבין את ההבדלים באספקט של האחסון.
אז ככה: אתרי וויקס מאוחסנים ב – וויקס.
Wix זאת מערכת סגורה – אין אפשרות לבחור בשירות אחסון אחר, לטוב ולרע.
ללא מעט אנשים, שלא ממש רוצים להתעסק עם הגדרות שונות באתר, ומעוניינים לבצע הקמה כמה שיותר מהירה וחלקה של האתר כדי להתחיל לעבוד – השיטה הזאת יכולה להתאים.
לעומת זאת, WordPress היא מערכת המבוססת קוד פתוח ואותה תוכלו להתקין על איזה שרת שבא לכם – כל עוד יש בו תשתית שתומכת בוורדפרס, שזה משהו שקיים ברוב השרתים.
ישנם לא מעט שירותים שמציעים אחסון מותאם לשרתי וורדפרס.
השירותים האלו מאפשרים גם התקנה פשוטה, בלחיצת כפתור ממש של הפלטפורמה, התקנת תעודת SSL המסופקת כחלק מן השירות, תמיכה במייל ובצ'אט מסביב לשעון, בעברית או באנגלית ועוד.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
2. וויקס או וורדפרס בהקשר של אבטחת מידע
וויקס או וורדפרס – מה עדיף מבחינת אבטחה?
זוהי נקודה מעט רגישה מבחינת וורדפרס, אבל חשוב יהיה להבין שמדובר כאן באפקט הביצה והתרנגולת.
בשל העובדה שאתרי וורדפרס הם כל כך פופולריים, הם גם משמשים כיעד ללא מעט נוזקות שמנסות לנצל חולשות בפלטפורמה כדי להשתלט על האתר, לגנוב ממנו פרטי לקוחות, לשבש את פעילותו ועוד.
האחריות על ניהול והתקנה שוטפת של טלאי אבטחת מידע, עדכון התוספים השונים, והסרת תוספים שאינם בשימוש – מונחת על כתפו של מנהל האתר. עם זאת, חלק משירותי האחסון מספקים תשתית לביצוע התקנות אוטומטיות, כך שאם אתם מוטרדים בהקשר הזה, לא מעט שירותי אחסון יוכלו לספק לכם פתרון איכותי שלא יצריך מכם עבודה מיותרת.
אם מוזמנים גם להיעזר במדריך לאבטחת אתרי וורדפרס שכתבתי 🙂
וויקס בהקשר הזה נחשבת לפלטפורמה בטוחה יחסית, עם מעט פרסומים בעולם על אתרים שנפרצו. טלאי אבטחת המידע על התשתית מותקנים באופן אוטומטי ללא צורך בהתערבות של המשתמש. וגם, כמו שאמרתי – היא מערכת סגורה, שמטבע הדברים פחות רגישה לענייני פריצה.
3. היכולת להעביר את האתר: מה עדיף וויקס או וורדפרס?
מאחר שוורדפרס היא מערכת קוד פתוח וניתנת להתקנה על כל אחסון, אפשר גם לנייד אותה בין שירותי אחסון אתרים שונים.
לתצורת העבודה הזאת יש יתרון גדול משום שהיא מייצרת תחרות בריאה בין שירותי האחסון, שהינם ליבת התשתית של האתר.
כל ספק אחסון יודע כי בכמה לחיצות כפתור כל מנהל אתר המבוסס על וורדפרס יוכל לנייד את האתר שלו לשירות אחסון חלופי, ולכן עליו יהיה לשמור על רמת שירות טובה, רמת זמינות מעולה של האחסון ועוד.
בוויקס כאמור, לא ניתן להעביר את האתר לפלטפורמה אחרת. הדבר נכון גם ליצוא של האתר לבסיס נתונים איתו תוכלו לעשות משהו בעתיד.
למעשה, מרגע שבחרתם את וויקס כפלטפורמה שעליה אתם רוצים לנהל את האתר – אתם תקועים איתה.
אם בעתיד תירצו להעביר את האתר שלכם לפלטפורמת וורדפרס, יהיה עליכם לעבור קשה מאוד, ולמעשה, להקים את האתר מחדש תוך ביצוע הפניות 301, העתקת כל התוכן באופן ידני וכו'.
4. ביצוע פעולות SEO בשוטף
מבחינת הפעולות הבסיסיות בעולם ה – SEO, וויקס מספקת את הסחורה.
באמצעות וויקס תוכלו לעדכן טייטלים ודיסקריפשנים לעמודי האתר, לחבר את האתר בקלות לקונסול של גוגל, להגיש (באופן אוטומטי, ללא התערבות) מפת אתר למנועי החיפוש, לבצע הפניות 301 באמצעות ממשק נוח, להגדיר כתובות קנוניקל ולהטמיע אותן באופן גורף או בעמודים מסוימים, ועוד לא מעט פעולות.
עם זאת, כאשר מדובר בפעולות מורכבות יותר הנחוצות לביצוע אופטימיזציה באופן שוטף, וורדפרס הרבה יותר נוחה וגמישה.
התוסף יוסט, למשל, יאפשר לכם לבצע שורה של פעולות כמו להגיש מספר מפות אתר, להגדיר תגיות מטא בצורה נוחה, לקבוע אילו עמודים לסרוק ואילו לא, ועוד.
באופן עקרוני, חשוב יהיה להבין שוורדפרס היא פלטפורמה הרבה יותר נוחה לעבודה כאשר מדובר בכמות גדולה של עמודים באתר הזקוקים לאופטימיזציה.
הסיבה נעוצה בכך שהניווט אל עריכת העמודים האלו הוא קל ופשוט. תוכלו להגיע אל העמודים באמצעות גלישה רגילה בדפדפן, ואז לערוך את העמודים האלו בלחיצת כפתור.
בוויקס, לעומת זאת, העניין הרבה יותר מסובך. הניווט לא תמיד פשוט, והמעבר לעריכת העמוד הרלוונטי יכול להתבצע רק מתוך ממשק הניהול, שהוא, איך לומר זאת בעדינות, די איטי וסובל מלא מעט באגים.
זה עוד יותר משמעותי למי שמקדם אתרים בתור חברה לקידום אתרים או כעצמאי. זמן = כסף.
נסיוני אומר שכל פעולת אופטימיזציה באתר שאני עושה בוורדפרס, בוויקס זה ייקח ל פי 2-3 זמן. במצטבר, מדובר בהרבה מאד זמן שבוורדפרס אפשר לנצל אותו יותר טוב ויותר יעיל – נקודה למחשבה.
בוידאו הבא אני מדגים איך אני מבצע אופטימיזציה באתר וורדפרס – ניתן לראות את הקלות בביצוע הפעולות במערכת:
5. תפקוד במובייל
גם אתרי וויקס וגם אתרי וורדפרס בהקשר הזה יכולים להיות מותאמים למובייל.
ברירת המחדל בוויקס היא התאמת האתר למובייל ללא רספונסיביות.
זה אומר שוויקס מייצרת עבורכם (ואתם תצטרכו לטייב את ההגדרות האלו, כן?) גרסה שונה של האתר למובייל, אלא אם כן בחרתם לעבוד בצורה מלאה עם סטריפים, מה שיאפשר לכם ליצור, בנסיבות מסוימות גם אתרים רספונסיביים.
בוורדפרס, לעומת זאת, אתם תלויים בתבנית.
אולם אפשר יהיה להגיד בביטחון מלא, שרוב רובן של התבניות המודרניות מספקות עיצובים רספונסיביים שיאפשרו לאתר שלכם להיות קריא ונגיש גם באמצעות המובייל.
6. תוספים
בוויקס תוכלו למצוא תוספים שונים בחנות של וויקס ולהרחיב באמצעותם את הפונקציונליות של האתר. התוספים האלו נבדקו על ידי וויקס ואושרו על ידיה.
בוורדפרס, כיאה למערכת קוד פתוח, תמצאו אינספור תוספים שונים שפותחו למערכת, אולם לא כולם באיכות טובה, וחשוב יהיה לבדוק לפני התקנה של כל תוסף, מיהו היצרן שלו, מהי תדירות השחרור של גרסאות חדשות, מתי שוחררה גרסה אחרונה לתוסף וגם כמה ביקורות שליליות קיימות על התוסף.
7. תמיכה
וויקס מספקת תמיכה טלפונית מסביב לשעון (באנגלית) וגם באמצעות מערכת קריאות שירות, שמאפשרת פתיחת פניה למוקד לצורך יצירת קשר טלפונית עתידית.
ככל, מניסיון, אני יכול לומר ש – Tear 1 של וויקס הוא לא באיכות גבוהה מידי.
רוב רובן של שיחות הטלפון עם המוקדנים מסתיימות בהמלצה לאתחל את המחשב או כל מיני עצות כאלו שברור שלא תעזורנה לאף אחד. עם זאת, התעקשות ועמידה על שלכם תוביל אתכם למערך תמיכה טוב למדי, שגם פותר תקלות.
בוורדפרס תוכלו לקבל תמיכה משירות האחסון שבו אתם עושים שימוש רק להיבטים הקשורים בתפעול וזמינות האחסון. בכל מה שקשור לתקלות באתר – זה תלוי א אתם עובדים עם מתכנת בשוטף. יש מקרים שבהם גם בונה האתר או מקדם האתר יכול לעזור, ואפילו חברת האחסון – אם כי זה לא האחריות שלה.
8. אחריות
וויקס עומדת מאחורי האתר שלכם, ולכן אחראית לכך שהוא יתפקד באופן שוטף בצורה חלקה.
בוורדפרס, כאמור, אתם אדונים לעצמכם, ואף אחד לא ייקח אחריות על ההתנהלות באתר שלכם. עם זאת – כשאתם עובדים עם חברת אחסון טובה, עם שירות ומערך גיבויים מסודר – במקרה הכי קרוב, ניתן יהיה לשחזר את האתר מגרסת גיבוי תקינה אחרונה.
9. קוד פתוח או סגור
וורדפרס, כפי שציינתי קודם לכן, היא מערכת המבוססת על קוד פתוח.
זה אומר שניתן להוריד את הקוד הזה, לבצע בו שינויים כאוות נפשכם, ולייצר לעצמכם פלטפורמה מותאמת לצרכים שלכם.
כמו כן, מאפשרת הפלטפורמה פיתוח של תוספים שונים עבורה, וכן התערבות ממשית בקוד הריצה של האתר.
וויקס היא מערכת קוד סגור, שמאפשרת לשלב קוד באתר באמצעות corvid, אולם לא בצורה מלאה אלא תחת כללים נוקשים יותר.
בהקשר הזה, אם אתם מעוניינים להקים אתר תדמית פשוט ואין לכם זמן או כוח להתעסק יותר מידי עם האתר – וויקס תוכל להוות פתרון די טוב מבחינתכם.
לעומת זאת, אם דרושה לכם שליטה טובה יותר במה שנעשה בתוך האתר, ואתם רוצים לטייב ולעדכן את הקוד באתר, וורדפרס תתאים לכם יותר.
למידע נוסף על בניית אתרים בקוד פתוח.
10. עיצוב
באמצעות וויקס תוכלו להגיע לעיצובים מרהיבים, בלי עזרה של איש מקצוע, יחסית בקלות. ממשק הדראג אנד דרופ, והוויזארד שמאפשר לכם לייצר אתר בהתאם לבקשתכם, הם כלי עבודה מצויינים. שימוש נכון בסטריפים יאפשר לאתר שלכם להראות מודרני, ומעוצב, בכל מכשיר שבו יעשה שימוש באתר.
וורדפרס, בהקשר הזה, מספקת באמצעות תוספים כמו אלמנטור יכולות עיצוב ועריכה דומות לאלו של וויקס, שבעיניי גם נוחות יותר בהרבה – אבל כאן זה כבר עניין של טעם והרגל.
11. חנות וורדפרס או וויקס?
לסיום – נקדיש כמה משפטים לאלו מכם שרוצים לבנות חנות וירטואלית. האם כדאי להקים חנות בוורדפרס או בוויקס?
דעתי, בגדול – שזו טעות לבנות חנות בוויקס (או אתר בוויקס באופן כללי..). הכוונה כמובן, במידה וזה אתר שרוצים לקדם אותו בגוגל בתהליך קידום אורגני (SEO).
קידום אתרי וויקס זהו תהליך די מאתגר, ולמרות שהם שיפרו את המערכת מאד בזמן האחרון, עדיין – למערכת וורדפרס יש יותר יתרונות מבחינת קידום, גמישות, קלות תפעול, מהירות ועוד.
קל וחומר כאשר מדברים על קידום חנות וירטואלית – אם צריכים שיהיו לרשותכם הכלים הכבדים ביותר. לכן, וורדפרס היא הבחירה שלי ללא עוררין.
למידע נוסף על בניית חנות וירטואלית בוורדפרס.
בהצלחה!
לסיכום – וורדפרס או וויקס?
אני ממש לא הולך להגיד לכם איזו פלטפורמה טובה יותר לדעתי (אההמ אההמ וורדפרס) להקמת אתר, בעיקר משום שהפלטפורמה הטובה ביותר היא זאת שנותנת את המענה הטוב ביותר לצרכים שלכם כיום ובעתיד 🙂
בהצלחה!
מדריכים נוספים:
- קידום אתרי וורדפרס
- בניית אתרי וויקס
- מדריך וורדפרס
- וורדפרס או שופיפיי