אם הקמתם אתר אינטרנט מודרני לעסק שלכם והוא בתהליך של קידום אתרים – בין אם זה משהו שאתם עושים בעצמכם או בעזרת מקדם אתרים, בשלב כזה או אחר תירצו בוודאי לדעת כמה גולשים מבקרים בו מידי יום, וגם כיצד הם מתנהגים באתר.
בדיקת כניסות לאתר או בדיקת תנועה לאתר היא, אם כך – בדיקה חשובה מכמה סיבות:
- להבין האם קמפיין שהתנעתם אכן מייצר לכם את התוצאות שקיוויתם להן (עוד על שיפור יחס המרה CRO)
- להבין מה מונע מגולשים לבצע רכישות באתר
- למדוד אילו ערוצים אפקטיביים יותר בהיבטי עלות תועלת
- האם תוכן ששילבתם באתר הוא מעניין ומסקרן גולשים
- האם יש לאתר בעיות בזמני הטעינה של האתר
- ועוד…
בדיקת כמות כניסות לאתר: הכיצד?
בתור בעלי אתרים, יותר מסביר ששאלתם את עצמכם "כמה כניסות יש לי לאתר". אז כאמור – ישנם כלים שונים ומגוונים שיאפשרו לכם את ביצוע המעקב הזה.
אחד הפופולריים שבהם הוא גוגל אנליטיקס, כלי שבמקור נועד להשלים את שירות הפרסום של גוגל באמצעות מודעות.
הרציונל של גוגל היה לספק למפרסמים דרך למדוד את אפקטיביות תהליך הפרסום שלהם, ולדעת לטייב את הקמפיינים שהקימו להשגת תוצאות משביעות רצון.
במשך השנים, יותר ויותר בעלי אתרים עושים שימוש בכלי האנליטיקס של גוגל כדי למדוד את איכות התנועה של גולשים לאתר שלהם.
איך מטמיעים את גוגל אנליטיקס באתר?
כדי לעשות שימוש בגוגל אנליטיקס צריך להטמיע את קוד המעקב של גוגל באתר.
ראשית היכנסו לחשבון שלכם בגוגל אנליטיקס, ולאחר מכן, תחת תפריט ההגדרות מיצאו את קוד המעקב.
את הקוד הזה יש לשתול באתר. איך? כל מקרה לגופו – תלוי במערכת ניהול ובאתר עצמו. האפשרויות הן, בין היתר:
- באמצעות תוסף
- בצורה ישירה
- באמצעות מערכת ניהול התוכן עצמה (למשל של וויקס)
- באמצעות גוגל תג מנג'ר
- ועוד…
אם יש לכם אתר וורדפרס – צפו במדריך הבא שמסביר איך מתקינים גוגל אנליטיקס באתר:
להלן הסבר בסיסי על גוגל אנליטיקס עבור בדיקת כמות כניסות לאתר:
בדיקת כניסות לאתר: אילו נתונים אפשר לקבל באמצעות הטמעת כלי מעקב באתר?
הטמעה של כלי מעקב כדוגמת גוגל אנליטיקס באתר, תאפשר לבצע בדיקת טראפיק לאתר וכן לקבל מגוון רחב של נתונים אודות תפקוד האתר. בואו נעבור על כמה וכמה מהם:
כמות כניסות לאתר – גוגל אנליטיקס תוכל לסייע לכם לבצע מעקב כניסות לאתר ולהבין כמה כניסות יש לאתר וגם כמה מבקרים ייחודיים הגיעו לאתר בפרק זמן נתון.
מתוכם, תציג לכם גוגל את כמות המבקרים החוזרים וכמות המבקרים החדשים באתר, ואפילו תראה לכם התפלגות של מספר המבקרים לפי שעות הביקור שלהם באתר.
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
כמות הביקורים באתר – מאחר שמבקר באתר יכול להגיע מספר פעמים במהלך פרק זמן נתון, אנחנו נוהגים להבדיל בין מספרים המבקרים באתר למספר הביקורים.
מהו שיעור הנטישה של מבקרים באתר – בדיקת כניסות היא חשובה, אבל צריך להבין גם איך גולשים מגיבים לאתר ואיך הם "מבלים" בו את הזמן.
שיעור נטישה או Bounce Rate הוא מושג העוסק ביחס שבין כמות הגולשים שבחרו לנטוש את האתר לאחר ביקור בעמוד אחד באתר, ובין כלל הביקורים באתר בפרק זמן נתון. מרבית בעלי האתרים מנסים בדרכים שונות להקטין את שיעור הנטישה של הגולשים כדי לאותת למנוע החיפוש שהאתר רלוונטי ומעניין את הגולשים המגיעים לאתר.
בכל הקשור לשיעור נטישה – יש לא מעט דברים שכדאי לקחת בחשבון: שיעור נטישה גבוה לא מעיד בהכרח על חוסר שביעות רצון מן האתר, ולפעמים דווקא להפך: הגולש קיבל את התשובה אותה חיפש כבר בביקור קצר בעמוד הראשון ובחר להמשיך הלאה. יתרה מכך, חלק מן האתרים המודרניים כיום בנויים בתצורה של עמוד בודד המכיל קישורים פנימיים לחלקים שונים של הדף, כך שכל ביקור באתר מסומן כנטישה…
זאת הסיבה, שבמרבית המקרים, שיעור נטישה של אתר צריך להימדד ביחס לסביבת התחרות שבה הוא פועל, ולא ביחס לעצמו בלבד.
זמן שהיה של גולשים באתר – המדידה של זמן שהיה היא נושא מעט טריקי בכל הקשור לגוגל אנליטיקס. למעשה, זמן השהיה שנמדד באמצעות גוגל אנליטיקס אינו מייצג את משך השהיה בפועל של מבקר באתר. בואו ננסה להבין מדוע.
הדרך שבה גוגל אנליטיקס מחשבת את משך השהיה של גולש בעמוד היא באמצעות ההפרש שבין מועד הביקור של הגולש בעמוד מסוים, ובין מועד הביקור של הגולש בעמוד הקודם. ההפרש הזה ייג את זמן השהיה של הגולש בעמוד הקודם.
תצורת החישוב הזאת, למעשה, מתעלמת ממשך השהיה של הגולש בעמוד האחרון, משום שלאחריו לא עובר הגולש לעמוד אחר, ולא יכול לסמן לגוגל אנליטיקס שהוא סיים את משך השהיה שלו בעמוד.
לדרך החישוב הזאת ישנם מספר עיוותים:
- ראשית, משך שהיה המוצג למנהל האתר לא מתייחס לביקור בדף האחרון במהלך הסשן של הגולש.
- שנית, ביקור של גולש בעמוד אחד בלבד באתר, תמיד יחשב כמשך שהיה אפס, גם אם המבקר באתר נשאר בעמוד הזה במשך שעה שלמה וקרא כל אות ותו בעמוד.
אני מסביר עוד על כך בסרטון הבא:
ישנן לא מעט דרכים שעוזרות למנהלים אתרים שזה חשוב להם לנטר קירוב לזמן השהיה בפועל של הגולש, כמו מעקב אחר סימן העכבר ואיתור המועד שבו הוא מתקרב לכפתור סגירת החלון. אבל כל זאת, לא למאמר הזה. בואו נמשיך.
לא רק בדיקת כניסות לאתר: מה עוד אפשר למדוד באמצעות גוגל אנליטיקס?
בכמה דפים צפו המבקרים באתר – אחד המדדים החשובים שיכולים לשפוך אור על רמת האינטרקציה של הגולשים באתר הוא מספר הדפים הכולל שבהם צפו גולשים בעת ביקור באתר.
מה היחס בין מספר הדפים לביקור – היחס בין מספר הדפים לביקור הוא מדד שיכול לבאר למנהל האתר עד כמה הגולשים מוצאים עניין באתר. ככל שהיחס הזה גבוה יותר, כך סביר יהיה להניח שהגולשים השונים מוצאים עניין באתר.
מיקום גיאוגרפי – באמצעות גוגל אנליטיקס תוכלו לקבל מידע גם על המיקום הגאוגרפי ממנו מגיעים הגולשים, ולפלח את הנתונים בהתאם למדינות יעד שונות כדי לזהות התנהגויות שונות של גולשים.
מקורות תנועה – אחד הנתונים החשובים שתוכלו לקבל מגוגל אנליטיקס הוא פילוח של הביקורים באתר לפי מקורות התנועה שלהם.
מקור תנועה יכול להיות חיפוש אורגני, תנועה ישירה (הקלדת הכתובת ישירות בדפדפן או הגעה באמצעות קישור במייל), תנועה מרשתות חברתיות, תנועת הפניה ועוד.
מדוע דוח מקורות תנועה הוא קריטי למדידת הביצועים של האתר?
משום שהדוח הזה מאפשר למנהל האתר לפלח את התנועה המגיעה מקמפיינים שהוא מנהל ולמדוד את הביצועים של כל ערוץ וערוץ.
בצורה כזאת, הוא יכול, למעשה, להחליט היכן הוא משקיע משאבים בטיוב ושיפור הביצועים של הקמפיין והיכן הוא בוחר דווקא להפסיק את פעילות הקמפיין.
תוכן – מנהל האתר יכול לקבל באמצעות גוגל אנליטיקס מידע לגבי שמות דפי הנחיתה של גולשים באתר, שמות כלל הדפים בהם ביקרו הגולשים באתר, כתובת ה – url שלהם ועוד. כך, למעשה, יכול לזהות בעל האתר את העמודים הפופולריים שמביאים טראפיק לאתר, ולאתר עמודים שעושים את העבודה פחות טוב, כדי לרכז בהם את תהליך הטיוב.
דפי יציאה – אחד מן הדוחות שעוזרים למנהלי אתרים להבין את התנהגות הגולשים הוא דוח המתייחס לדפי היציאה של גולשים מן האתר. בצורה כזאת, יכול מנהל האתר להבין האם יש בעיה במסע הלקוח, האם רבים מן הלקוחות נוטשים את האתר מעמוד ספיציפי שאולי לא נותן את המענה האיכותי שלו ציפו ועוד.
מובייל, דסקטופ או טאבלט – גוגל אנליטיקס מאפשרת למנהלי אתרים לקבל מידע אודות המכשירים שבהם נעשה שימוש כדי לצרוך תוכן באתר.
היא מסוגלת אפילו לציין את שם הדגם של המכשיר הנייד שבו גלש המשתמש באתר, את סוגי המעבדים של מחשבי הלקוח שהגיעו לאתר ועוד ועוד.
מסע הלקוח – גוגל אנליטיקס מאפשרת לעקוב אחר מסע הסשן של הלקוח. כלומר, באמצעות שימוש בשירות הווב (השירות הזה לא זמין באפליקציה של גוגל אנליטיקס) תוכלו להבין לאיזה עמוד הגיע הגולש, כמה זמן נשאר בו, לאיזה עמוד המשיך, כמה זמן נשאר בו וכך הלאה עד לעמוד היציאה.
גולים (יעדים) – אחד הפיצ'רים החשובים של גוגל אנליטיקס הוא היכולת להטמיע ולעקוב אחר גולים (Goals).
מהם גולים ולמה צריך לעקוב אחריהם?
ובכן, כאשר רוצים למדוד את האפקטיביות של קמפיין מסוים, צריך להבין מהם שיעורי ההמרה בשרשרת ההמרות שמתנהלות במסגרת המשפך השיווקי של הקמפיין הספיציפי.
גולים מאפשרים למנהל האתר שעוקב אחר הקמפיינים השיווקיים שלו להעניק ציונים לכל המרה בשרשרת ההמרה, וכך למעשה לאתר את הערוצים האפקטיביים יותר ואלו שאפקטיביים פחות. שיטת העבודה המקובלת היא להעניק ציונים גבוהים יותר להמרות שנמצאות סמוך יותר לתחתית המשפך וציונים נמוכים יחסית להמרות בתחילת המשפך.
לא רק בדיקת כניסות לאתר! מדריכים נוספים שכדאי להכיר: