4 סיבות לקדם אתרים דווקא בוורדפרס

וורדפרס היא ללא ספק אחת ממערכות התוכן היותר פופולאריות בשוק ואפשר "להרים" בעזרתה אתר שנראה לא רע בכמה שעות או אפילו פחות.

4 סיבות לקדם אתרים דווקא בוורדפרס

המהירות הזו הפכה אותה לחביבה מאוד על מקדמי אתרים שמחפשים דרכים קלות ליצור אתרים רבים בפרק זמן קצר, אבל כדי להבין מה הופך את וורדפרס למתאימה כל כך עבור קידום אתרים, צריך להבין קצת יותר טוב איך היא בדיוק עובדת.

למידע נוסף על קידום אתרי וורדפרס.

1. מדובר במערכת קוד פתוח עם שליטה מלאה בקוד

זה נכון שבשוק קיימות מערכות להקמת אתרים כמו למשל Wix או Weebly שהן נגישות לא פחות מוורדפרס, אבל הן מבוססות בסופו של דבר על קוד סגור.

יש לכך כמה חסרונות:

  • אם גוגל משנה פתאום את הצורה בה אתם מטמיעים את אחד הסקריפטים שלה או שאתם צריכים לבצע שינוי אחר ב-HTML, אתם בדרך כלל מאוד מוגבלים ואם הקוד לא עובד מסיבה מסוימת, אתם בבעיה.
  • מלבד זאת, אם אתם צריכים להעביר תוכן מאתר אחד לשני (מה שהרבה חברות קידום עושות כדי לשפץ את התשתית של האתר), במערכת סגורה אין לכם ממש דרך לעשות זאת בצורה נוחה. ועבור אתרים גדולים עם מאות עמודי תוכן זה יכול להיות סיוט רציני.
  • מערכת בקוד סגור מטבע הדברים יותר מוגבלות בפיצ'רים ובאפשרויות שלהן. כך למשל, דברים שניתן לפתור על ידי שעה או שעתיים עבודה בוורדפרס או מערכת קוד פתוח אחרת, ייתכן שלא יהיה אפשר לפתור בכלל במערכת סגורה (מפתחי המערכת לרוב לא יבצעו שינויים בקוד הליבה של המערכת אלא אם כן תהיה לכך דרישה גדולה מלקוחות רבים).

2. לוורדפרס יש את תוספי ה-SEO הטובים ביותר בשוק והיא משתפרת כל הזמן

המבנה הפתוח של וורדפרס מאפשר לכם להתקין מגוון אינסופי של תוספים.

תוספי ה-SEO המוכרים ביותר הם All in one SEO (קצת פחות פופולארי) ו-Yoast (כנראה התוסף הפופולארי ביותר).

בעזרתם אתם יכולים להטמיע את כל הקודים של גוגל, ליצור מפות אתר ולשלוט באופן מלא בכל התגים של גוגל והטקסונומיות השונות של וורדפרס (סוגי הדפים כגון עמודי התגים).

מלבד זאת, בגרסאות האחרונות של וורדפס נעשו שיפורים אחרים שקשורים באופן עקיף ל-SEO.

לדוגמה, אתם יכולים להוסיף טקסט באופן חופשי לעמודי הקטגוריות במידה והתבנית שלכם תומכת בכך. זה מונע מעמודי הקטגוריות שלכם להיות פשוט גרסאות כפולות של עמודים אחרים (וגוגל כידוע לא אוהב תוכן כפול).

3. התאמה למובייל ומהירות

וורדפרס מגיעה עם כמה תבניות מוכנות שכבר מתאימות למובייל, אך יש בשוק עוד מגוון עצום של תבניות כאלו. ויותר חשוב, כל תוכן שאתם מעלים מתעדכן הן במובייל והן במחשב האישי בלי הפרדה. מצב זה הוא אידאלי עבור Mobile First Index שמשמש היום כברירת המחדל עבור אתרים חדשים שנכנסים לגוגל.

 מה זה בדיוק Mobile First Index? במקום שגוגל ישתמש בזחלן שמיועד עבור מחשבים אישיים, הוא ישתמש בזחלן שלו עבור אתרי מובייל. לכן, אם במקרה יש באתר המובייל שלכם פחות תוכן מאשר באתר הרגיל, האתר הרגיל עשוי שלא להופיע על ביטויים מסוימים או להופיע במקומות נמוכים יותר מכיוון שגוגל לא רואה אותו במלואו.

עוד הסבר על הנושא תמצאו בוידאו הבא:

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

עם וורדפרס כאמור זה לא יכול לקרות לכם (אלא אם כן אתם משתמשים בגרסה מלפני 10 שנים או משהו כזה…).

ודבר נוסף, גם הממשק של וורדפרס מתאים היום למובייל. זה אומר שכדי לעדכן או להעלות פוסט קצר אתם כבר לא צריכים להיות בבית מול המחשב.

מהירות

המהירות שבה אתרים עולים כיום היא קריטית, במיוחד כאשר מדובר במובייל, שם צריך "לדחוס" את כל האתר באופן שעדיין יאפשר לו לעלות מהר ברשת ודפדפן סלולריים (שהם פחות מהירים מאשר רשת ביתית ודפדפן במחשב). 

בעיקרו של דבר וורדפרס היא מערכת רזה יחסית ועולה מהר לאחר התקנה בסיסית. גם אם אתם משתמשים במספר סביר של תוספים היא לא אמורה להאט, אם כי באופן כללי חשוב לשים לב אילו תוספים אתם מפעילים ולכבות תוספים לא הכרחיים.

כפי שכבר אמרנו, היכולת שלכם לשלוט באופן מלא ב-HTML וקבצי העיצוב (CSS) אומרת שאתם יכולים לבצע אופטימיזציה נוספת למהירות, משהו שבמערכת סגורה כמעט בלתי אפשרי.

למידע נוסף על שיפור מהירות אתרים.

4. אלמנטור ו-Pagebuilders אחרים מאפשר לכם לבנות עמודים מורכבים שגוגל "אוהב"

היום אנחנו כבר יודעים שגוגל מעריך את איכות האתר שלנו גם על פי האופי של חווית המשתמש.

כלומר, הוא יכול לדעת באופן כללי האם האתר שלנו נוח לשימוש והאם פריסת התוכן היא אופטימלית. 

לדוגמה, אם האתר שלנו צפוף מדי ואין הרבה רווח בין הכפתורים, הוא עשוי לקחת זאת בחשבון כאשר הוא מדרג אותו בתוצאות החיפוש (אפילו אם התוכן עצמו מצוין) ואנחנו גם נראה את זה ברשימת ההערות בנוגע למובייל בכלי של גוגל, ה-Search Console.

באמצעות Page Builders כמו אלמנטור אנחנו יכולים לקחת את עיצוב העמודים שלנו קדימה ולקבוע באופן מדויק כיצד תיראה הפריסה של התוכן על המסך ולחלק אותו לאלמנטים שונים.

לדוגמה, אנחנו יכולים ליצור כמה טורים של טקסט, לקבוע את המרווחים בין הפסקאות ולהוסיף אלמנטים כגון גלריות של תמונות ישירות לתוך העמוד. אם נרצה, יש גם Page Builders שבעזרתם נוכל לבנות תבניות שלמות או לשדרג תבניות קיימות בלי צורך בשינוי הקוד שלהן.

למעשה ה- Page Builders הפכו להיות כל כך פופולאריים עד שוורדפרס יצרה את הגרסה שלה שנקראת גוטנברג, זאת לאחר שהעורך הדומה היה דומה יותר למעבד תמלילים והיה קשה יחסית לקבוע את הפריסה של כל אלמנט באופן מדויק.

בהצלחה 🙂

מדריכים נוספים? אהלן אהלן

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו