וורדפרס או ג'ומלה: מה עדיף?

אם אתם נמצאים בשלבים הראשונים של תכנון אתר אינטרנט חדש עבור העסק שלכם, כדאי לכם להישאר כאן.

אחת הסוגיות שבהן תצטרכו לעסוק, חוץ ממה יהיה המודל העסקי של העסק החדש, מי יתפעל את האתר באופן שוטף, אילו ממשקי עבודה יהיו לכם מול ספקים, מה תעשו בכסף שתרוויחו, למה עוד פעם לנסוע למשתלה ולהוציא שם את כל מה שהרווחנו אם אפשר רגע לשבת בבית וליהנות מזה שהילדים במסגרות…

טוב נראה לי שנסחפתי 🤨- אבל החלטה לא פחות חשובה מכל אלו שהוצגו, היא על איזו פלטפורמה לבנות את האתר.

והפעם, שתי המתמודדות העיקריות שלנו על תואר מערכת ניהול התוכן הטובה ביותר עבור האתר הן וורדפרס וג'ומלה.

גם וורדפרס וגם ג'ומלה נחשבות למערכות ניהול תוכן פופולריות מוכרות ואהובות בשוק.

בפוסט הזה אנסה לעזור לכם לעזור לעצמכם, ולהבין איזו מערכת CMS תתאים באופן מדויק לצרכים שלכם. אז באיזו מערכת ניהול תוכן כדאי יהיה לכם לבחור?

וורדפרס או ג'ומלה - מה עדיף?

תכונות משותפות של וורדפרס וג'ומלה

רגע לפני שנצלול 🤿 להבדלים בין מערכות ניהול התוכן האלו, נציין שוב שמדובר במערכות ניהול תוכן פופולריות (וורדפרס פופולרית יותר).

✔️ שתי מערכות ניהול התוכן מבוססות קוד פתוח, שמאפשר למי שמתקין אותן לערוך שינויים בקבצי המקור של המערכת ולהתאים אותה לצרכיו.
✔️ שתי מערכות ניהול התוכן הללו כתובות ב PHP ושתיהן תומכות ב – MySQL (בעוד שוורדפרס תומכת רק בסוג הזה של בסיס נתונים, ג'ומלה מאפשרת תמיכה רחבה יותר בסוגים שונים של בסיסי נתונים).
✔️ שתי הפלטפורמות האלו תאפשרנה לכם לנהל אתרים שונים, החל מאתרי תדמית סטטיים למדי ועד לאתרים עשירים בתוכן ואשר כוללים פונקציונליות עשירה.

אוקיי. אז אחרי שסיימנו עם החובות שלנו לגבי המשותף והמאחד, בואו נראה עכשיו איזו מערכת מסוגלת לתת בראש, במובן הטוב של הביטוי, כן?

הבדלים עיקריים בין וורדפרס לג'ומלה

למרות ששתיהן מערכות ניהול תוכן מצוינות, וורדפרס וג'ומלה נבדלות בינהן בכמה וכמה תכונות.

אם אתם מעוניינים להקים אתר חדש ולא בטוחים מהי הפלטפורמה המתאימה ביותר לצרכים הנוכחים או העתידיים שלכם, אנסה לעשות סדר עכשיו בדיוק בעניין הזה.

אציין כבר עכשיו שאם הצרכים שלכם לא מורכבים מידי ואין לכם דרישות מיוחדות – שתי הפלטפורמות תוכלנה להתאים לצרכים שלכם, אם כי וורדפרס תאפשר חוויה קצת יותר פשוטה וקלה בהתקנה ובתפעול השוטף.

במקרה שיש לכם צרכים יחודיים, כדאי שתקראו כאן על ההבדלים בין שתי המערכות ומה שהן מציעות לכם.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

קלות ההתקנה והתפעול

וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן אינטואיטיבית מאוד, לא רק בתפעול השוטף שלה, אלא גם בפשטות ההתקנה שלה.

גם מי שאינו מנוסה מאוד בעבודה שוטפת עם מוצרים טכנולוגיים, יכול לצלוח את ההתקנה והקנפוג של וורדפרס יחסית בקלות.

חלק משירותי האחסון מאפשרים התקנה כזאת במספר קליקים, מה שהופך את הניהול של המערכת כולה, כולל השימוש בפאנל הניהול על מנת לעדכן הגדרות כאלו ואחרות, לחויה פשוטה ואינטואיטיבית (אני יודע שכבר ציינתי אינטואיטיבית).

לעומת זאת, עקומת הלמידה הנדרשת בג'ומלה הרבה יותר מאתגרת. ג'ומלה אינה אינטואיטיבית (הנה, פעם שלישית) כמו וורדפרס, ולא כל משתמש ממוצע שמעוניין להקים אתר בהכרח יסתדר עם שלבי ההתקנה וההגדרות השונים, וכן בניהול השוטף.

אבטחת מידע

אבטחת מידע

גם וורדפרס וגם ג'ומלה הן כאמור מערכות ניהול תוכן המבוססות על קוד פתוח. ככאלה, גורמים זדוניים מוצאים בהן חולשות אבטחת מידע שניצול שלהן מאפשר לקבל שליטה על מערכת הניהול ומשם הדרך קצרה לאוסף של סוגי תקיפות שונים: מתקפות כופר, דלף מידע, שיבוש מידע, שימוש באתר כפלטפורמה לקידום ספאם ועוד.

אלא שבגלל שוורדפרס היא מערכת פופולרית יותר בקרב משתמשים ומנהלי אתרים, היא גם מטרה הרבה יותר פופולרית למתקפות של גורמים זדוניים.

מהבחינה הזאת, פגיעויות חדשות מתגלות חדשות לבקרים, וחובה להיות עם יד על הדופק בכל הקשור לעדכוני אבטחת מידע וטלאים שונים.

כל זה לא אומר, כמובן, שג'ומלה היא מערכת חסינה למתקפות סייבר שונות. אלא שמשום שהיא נפוצה פחות, גם המוטיבציה של התוקפים ושל שרשרת הייצור של כלי התקיפה (מוכרי פגיעויות למינהן, כותבי קוד לניצול החשיפות, מתווכים, מוכרים וכל מי שבדרך) היא נמוכה יותר לרוב.

תבניות עיצוב מוצעות

גם וורדפרס וגם ג'ומלה מציעות תבניות עיצוב שונות שמאפשרות לבנות אתרים אסתטיים ונעימים לעין, תוך התאמה של הפונטים, סקלת הצבעים, הפריסה של עמודי האתר השונים ועוד לסטנדרטיים גבוהים של עיצוב.

יחד עם זאת, וורדפרס נהנית ממגוון רחב וגדול יותר של תבניות עיצוב מוכנות ביחס לג'ומלה (למרות שחשוב מאוד לזכור שחלקן של תבניות הופך להיות פחות ופחות משמעותי בעידן של פייג' בילדרים כדוגמת אלמנטור).

תוספים והרחבות

מאחר שהן וורדפרס והן ג'ומלה הן מערכות ניהול תוכן המבוססות על קוד פתוח, קל הרבה יותר לפתח עבורן הרחבות ותוספות שונות.

סביב הפלטפורמות האלו נבנתה קהילה אמיתית של תומכים ומפתחים שמשכללים כל העת את הפונקציונליות שלה.

גם כאן וורדפרס לוקחת בגדול עם מספר עצום של תוספים שונים שמאפשרים הוספת כל פונקציונליות אפשרית כמעט להתקנה הבסיסית.

תמיכה בריבוי שפות

ג'ומלה מגיעה עם תמיכה מובנית בריבוי שפות, משום שכך תוכננה ועוצבה. בוורדפרס ניתן לייצר תמיכה כזאת באמצעות התקנה של תוספים שונים, אולם לא תהיה זאת תמיכה טבעית שהיא חלק מן המערכת.

אם אתם מעוניינים לבנות אתר בינלאומי ולייעד אותו לקהלי יעד שונים שדוברים שפות שונות, ג'ומלה תציע לכם פתרון איכותי יותר.

קהילה תומכת של וורדפרס

קהילה תומכת

כאמור, אחד היתרונות המשמעותיים של וורדפרס הוא הקהילה הרחבה שהתפתחה סביב הפלטפורמה הזאת.

אם אתם סובלים מתקלה או בעיה, אתם לא נדרשים לפנות אל שירות תמיכת הלקוחות של חברת קוד סגור שמפעילה עבורכם את האתר, ואתם יכולים ליהנות ממגוון רחב של בעלי מקצוע שיעזרו לכם במגוון רחב של נושאים:

✔️ התקנה והגדרה של תוספים
✔️ שיפור מראה האתר
✔️ האצת הטעינה של עמודי האתר השונים
✔️ תכנון הרספונסיביות של האתר ועוד ועוד משימות דומות.

בכל הקשור לג'ומלה, גם שם קהילה גדולה יחסית של מפתחים יוכלו לסייע לכם בפתרון בעיות שונות, אולם משום שהמערכת מורכבת יותר ולא פשוטה מאוד לתפעול, המומחים האלו זמינים פחות, ויעלו לכם, בסבירות גבוהה, הרבה יותר.

תמיכה בכמות תוכן גדולה במיוחד

וורדפרס מאפשרת לכם לבנות אתרים לעסקים קטנים, כולל אתרי תדמית, ואתרים שבהם משובץ בלוג. מובן שעם הרחבות ותוספות תוכלו לנהל גם אתרים מורכבים יותר, אולם בכל הקשור להתמודדות שוטפת עם ניהול אתרים גדולים במיוחד – ג'ומלה מספקת פתרון טבעי ואפקטיבי הרבה יותר.

ג'ומלה נבנתה מראש עם יכולות ניהול משופרות של אתרים גדולים, ומאפשרת למנהל האתר לקבל החלטות שונות על אזורים שונים באתר, וליישם על אזורים אלו מדיניות שונה.

ניהול הרשאות וגישה למידע

ג'ומלה תאפשר לכם ניהול מורכב שיותאם לצרכים שלכם בכל הקשור לאתרי תוכן גדולים. בתוך כך, תאפשר לכם ג'ומלה לחלק את האתר לאזורי ניהול שונים, ולהעניק הרשאות שונות למנהלים אזוריים.

כך תוכלו להבטיח שבאתרים בהם יש תוכן רב, תוכלו להקצות תפקידי עריכה של תוכן למנהלי ביניים, ולהאציל סמכויות מבלי לקחת סיכון שמא שימוש לא נכון בהרשאה עודפת יאפשר פגיעה בכל האתר.

רגע לפני סיכום, הנה סקירה קצה על היתרונות והחסרונות של WordPress

לסיכום

אם אתם מעוניינים בניהול קל ואינטואיטיבי של אתר קטן יחסית, לא מאוד עשיר בתוכן, ורוצים ליהנות מתמיכה של קהילה רחבה ומאינספור תוספים והרחבות למערכת הבסיס – וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן שתתאים לכם יותר.

לעומת זאת, אם אתם מתכוונים לנהל אתר גדול ועשיר בתוכן, ומעוניינים לספק תמיכה במספר רב של שפות, תוך האצלת סמכויות וניהול הרשאות מושכל לעריכת התוכן – סביר יהיה להניח שג'ומלה תהיה בחירה טבעית יותר עבורכם.

רוצים לדעת עוד על ג'ומלה ווורדפרס? חפשו ומצאו מידע במאות מדריכים שפרסמתי באתר.

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו