עיצוב גרפי הוא אחד מהתחומים האלו שגם אם אתם לא בדיוק שמים אותו במקום הראשון מבחינה שיווקית, בסופו של דבר לא תוכלו להימנע ממנו.
סביר להניח שבשלב מסוים תשאלו את עצמכם כמה בדיוק להשקיע בכל העניין – כמה עולה עיצוב גרפי בתכלס.
כפי שתגלו במהרה, יש מגוון גדול מאוד של אפשרויות ומחירים, עד כדי כך שלפעמיים קל מאוד ללכת לאיבוד. במדריך הנוכחי אני הולך להרחיב על הנושא של מחירון עיצוב גרפי ומחירים של שירותים גרפיים שונים.
אופציה ראשונה – עשו זאת בעצמכם בעלות נמוכה
האפשרות הראשונה היא לבצע את רוב העיצוב הגרפי בעצמכם.
אני לא מדבר כאן על עיצוב של אתר שלם שדורש ידע טכני ועבודה צמודה עם פוטושופ, אלא עיצוב קליל יותר של באנרים, לוגו(ים), פליירים, תמונות קאבר לרשתות חברתיות או הפרופיל שלכם וכו'.
מבין כל השירותים שמציעים לכם לעשות זאת בעצמכם, הכלי הידידותי ביותר הוא ללא ספק Canva.
בגרסת הפרו של השירות (שעולה בערך 13$ בתשלום חודשי או 10$ לחודש בתשלום שנתי) אתם יכולים ליצור עיצובים שונים על פי גדלים נפוצים או כל גודל אחר שתרצו (בגרסה החינמית אתם מוגבלים רק לגדלים ספציפיים). יש לכם גם מאגר עצום של תמונות, אייקונים ואנימציות.
Canva מאפשרת לכם לעבוד עם כל אלמנט בקלות ואפילו מסמנת לכם כאשר האלמנט הנוכחי אתו אתם עובדים מתיישר באופן סימטרי עם אלמנטים אחרים או נמצא בדיוק באמצע של משטח העיצוב שלכם.
מדריך מצולם שלי על קנבה:
באופן הזה, גם אם החוש האסתטי שלכם רחוק מלהיות מושלם, יהיה לכם קל מאוד לגרום לעבודה שלכם להיראות מקצועית. בנוסף תוכלו לבחור מתוך מגוון גדול מאוד של פונטים בעברית, משהו שבדרך כלל יחסית קשה למצוא בשירותים לא ישראלים.
מצד שני, וכמו שכבר רמזתי, עיצוב של אתרים שלמים או עבודות ציור ואיור עדינות הוא משהו שקצת פחות קל לעשות עם Canva, ופה אתם כנראה כבר תזדקקו למעצב גרפי מקצועי.
אפשרות שנייה – שימוש בשירותים כמו פייבר
עוד אפשרות זולה יחסית היא שימוש בפייבר. כמובן שהמחירים עשויים להיות גם יקרים יותר, אבל רובינו נפנה לפייבר בעיקר כדי לחסוך ולא כדי לשלם יותר על שירות שאנחנו יכולים לקבל בצורה נוחה יותר.
יש לכך שתי סיבות עיקריות:
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
1. כוח העבודה עצמו זול – מי שעובד מהודו או תאילנד יכול להרוויח פחות מאשר מה שמקובל במערב ועדיין לחיות מצוין
2. לא תמיד תוכלו להגיע בדיוק למה שאתם רוצים – פייבר עובד דרך שליחה של הודעות אישיות ואין לכם למעשה דרך ליצור קשר עם מי שמעניק לכם את השירות (gag בז'רגון של פייבר).
באופן הזה קשה להגיע להתאמה אישית ברמה מאוד גבוהה. קשה להאשים את מי שפשוט לא יכול לעבוד בשלט רחוק וחייב להסביר למעצב בטלפון איך בדיוק הוא רוצה שהתוצאה תיראה.
גם שימוש בתוכנות לשיתוף מסך כמו Anydesk הן לא ממש אופציה כשמדובר בפייבר.
באופן כללי, מוכרים בפייבר יכולים לדרוש שליש או חצי ממה שמקובל לדרוש בארץ (מתחת לכך אני ממש לא ממליץ).
אפשרות שלישית – שימוש במעצבים מקצועיים
אם אתם רוצים את התוצאה האיכותית והמדויקת ביותר, כנראה שתצרכו לקנות שירותי עיצוב ממעצב גרפי או חברת עיצוב ולשלם בהתאם.
אילו קטגוריות בדקתי?
מן הסתם התרכזתי במחירי עיצוב גרפי לדיגיטל, ואלו הם השירותים הנפוצים ביותר בתחום:
- עיצוב דף נחיתה
- עיצוב פלייר או תמונת קאבר
- עיצוב לוגו
- עיצוב ניוזלטר (רשימת תפוצה)
- באנר גרפי למודעות
- עיצוב אתרים (על פי גודל)
יש גם מי שיבחר גם בשירות של עיצוב על פי שעות ולא מוצר ספציפי.
מחיר עיצוב דף נחיתה
כשאנחנו מדברים על עיצוב דף נחיתה שיש לו כבר טקסט שיווקי ומבנה (כפתורים, כותרות, תכונות מוצר בנקודות וכו'), המחירים יכולים להתחיל מאזור ה- 500 ₪ ולטפס גם ל-1,000 וקצת צפונה.
אם מדובר בדף נחיתה שלם שכולל גם את הקופי וגם את העיצוב, אנחנו כבר מתחילים לדבר על אלפי שקלים, וכאן גם מחיר של 3000 ₪ לדף בודד הוא לא דמיוני, אם כי סביר להניח שתוכלו לקבל הנחה במקרה ותקנו חבילה של דפים בעלי אותה שפה גרפית (צבעים, פונטים, גודל וכו').
מחיר עיצוב לוגו
עיצוב לוגו הוא אחד השירותים המבוקשים ביותר והמחיר שלו יכול להשתנות על פי מספר פרמטרים מרכזיים:
- האם מדובר על לוגו שמתבסס על תבנית או לוגו מקורי לחלוטין?
- כמה סקיצות בדיוק תוכלו לקבל או מתוך כמה אפשרויות תוכלו לבחור?
- האם מדובר רק בלוגו או בחבילת מיתוג משולבת?
אם מדובר בלוגו שמבוסס על תבנית, המחירים יכולים עשויים להיות נמוכים למדי, אפילו 100 ₪. רק קחו בחשבון שיש לא מעט אתרים שמציעים את אותו השירות בדיוק ויגבו קצת פחות על ההורדה של הקובץ. יש גם כאלו שמשתמשים בבונה הלוגו של Wix שהוא חינמי לכלל המשתמשים.
לוגו מבוסס תבנית של Wix (בחינם)
לעומת זאת, אם מדובר על לוגו מקצועי שעובר כמה סקיצות או שכל סקיצה היא למעשה אפשרות אחרת, לרוב מתחילים באזור ה-500 ₪ ויש גם מעצבים שיטפסו לאזור ה-1,500 ₪.
אם אתם הולכים על האופציה היקרה יותר, ייתכן שישתלם לכם יותר לרכוש חבילת מיתוג שתכלול גם פלייר או עיצובים אחרים.
מחיר עיצוב פלייר או תמונת קאבר
פלייר או תמונת קאבר הם בתכל'ס דף נחיתה פשוט יותר בלי אלמנטים אינטראקטיביים ולכן גם המחירים שלהם מעט יותר זולים. לדוגמה, אם אתם רוצים לפרסם את השירותים שלכם בקבוצת פייסבוק עם קישור לאתר, אתם יכולים להסתפק בפלייר בלבד.
מחיר פלייר או תמונת קאבר יכול לנוע בין 150 ₪ לבין 500 ₪, רק קחו בחשבון שפלייר שעולה 150 ₪ כנראה שתוכלו לייצר גם לבד עם Canava או כל שירות אחר.
הערה קטנה: שימו לב שיש מגבלה על כמות הטקסט שאפשר לשים בתמונת קאבר ולכן לא בהכרח תוכלו להשתמש באותו התוצר עבור שניהם.
מחיר עיצוב ניוזלטר
עיצוב ניוזלטר בדרך כלל מגיע ביחד עם התוכן (על בסיס קישורים שתספקו), למרות שיש מקרים שבהם מעוניינים רק בעיצוב גרפי. המחירים הם די דומים למחירי דפי נחיתה מקבילים כל עוד מדובר על מספר בודד של קישורים לפוסטים או דפים לאתר. המספר המומלץ עבור ניוזלטר בודד הוא בן 3-5.
מחיר עיצוב באנר למודעות
עלות של באנר בפורמט שמתאים לגוגל או פייסבוק יכול לעלות כמה מאות שקלים בודדים. אם אנחנו מוסיפים גם אנימציות, המחיר עלול לקפוץ בכמה מאות שקלים ולהגיע גם לאזור ה-700 או אפילו 1,000. תלוי כמה הבאנר מורכב.
כמובן שלעיתים ישתלם יותר לקנות חבילות של כמה באנרים פשוטים, וראיתי כבר חברות שמציעות חבילות של 20 באנרים בפחות מ-1,500 ₪ (כלומר, בערך 70 ₪ לבאנר!).
מחיר עיצוב אתרים (על פי גודל)
כשאנחנו מדברים על עיצוב אתרים, ישנם אתרים שמורכבים מחמשה עמודים ויש גם אתרים ענקיים של אלפי עמודים ולכן גם מנעד המחירים הוא רחב מאוד.
אם מדובר למשל על אתר קטן שיושב על Wix, השאלה של העיצוב היא לא תמיד רלוונטית וזה לא נדיר למצוא גם הצעות לאתרי "קומפלט" ב-1,000 ₪ (תלוי מהי איכות התוכן ומי מספק אותו).
אם אנחנו מדברים על אתרים בינוניים לא תמיד ניתן להפריד בין עיצוב האתר לבין תהליך הבנייה עצמו, לכן אני אתייחס להפרש סביר בין אתר מבוסס תבנית פשוטה לבין אתר מעוצב באותה החברה.
אם בניית אתר בינוני מבוסס תבנית עולה כמה אלפי שקלים (3,000-4,000 ₪), אתר מעוצב עשוי לעלות כמה אלפי שקלים יותר ולפעמיים מדובר גם על הפרש של 5,000 ₪ (כלומר, קרוב ל-10,000 ₪). אסור לשכוח שאתר מעוצב בדרך כלל יכלול גם פיצ'רים נוספים כגון אפיון מפורט יותר, דומיין בחינם וכו'.
אם אנחנו מדברים על אתרים גדולים מאוד, עניין התבניות הוא בדרך כלל לא רלוונטי, וכאן מחיר של עיצוב חיצוני יכול להתחיל גם ב-10,000 ₪ ובמקרים מסוימים גם להכפיל את עצמו…
במקרה והעיצוב מתבצע בתוך חברת בניית האתרים, מחיר העיצוב יגולם כחלק מהמחיר הכללי ומאוד קשה לתת הערכה בנוגע לחלק שלו מתוך העלות הכוללת.
מחיר שעת מעצב – כמה עולה שעת מעצב גרפי?
שעת מעצב גרפי יכולה לנוע בדרך כלל בין 150 ₪ ל-300 ₪ ובמקרה של מעצבים עם ניסיון של שנים, גם מחיר של 600 ₪ הוא לא נדיר.
מתי רצוי לעבוד על פי השיטה הזו? בעיקר כאשר מדובר בפרויקטים מורכבים או פרויקט אחד מתמשך. למשל, אם יש לכם חנות וירטואלית ואתם צריכים לעבד את תמונות המוצרים לפני שאתם מעלים אותם, רוב המעצבים יעבדו על פי שעות ולא כמות התמונות.
ישנן גם חברות לבנייה וקידום של אתרים (בעיקר הקטנות) שעובדות עם מעצבים חיצוניים על פי אותה השיטה או דרך ברטרים בעוד חברות גדולות בדרך כלל מעסיקות עובדים שכירים.
על פי טבלאות השכר של אתר דרושים למשל, מעצב גרפי עם ניסיון מועט ישתכר בין 8,000 ל-10,000 ₪ ומעצב עם ניסיון של 3-5 שנים כבר עשוי יהיה לדרוש שכר של 13,000 ₪.
מחיר עיצוב גרפי – לסיכום
אז כמה עולה עיצוב גרפי? שאלה כללית מדי, כמובן…אבל אם קראתם עד כאן, כנראה שכבר יש לכם מושג פחות או יותר על מחיר עיצוב גרפי.
מחיר עיצוב גרפי הוא לא תמיד עניין זול, אבל אפשר בהחלט לשלם פחות אם בונים תוכנית עבודה נכונה ויודעים בדיוק מה צריך.
רכישה של תוצר אחד בודד בכל פעם תהיה יקרה יותר ולא בהכרח משתלמת.
אם אתם זקוקים לשירותי עיצוב צמודים, בדרך כלל ישתלם לכם לעבוד על פי שעות או לשכור פרילנסר על בסיס יומי לזמן של רבע / חצי משרה. אם יש לכם חברה שכוללת בעיקר בוני אתרים או מקדמים, יכול להיות שהכי ישתלם לכם לשכור מעצב שכיר (ביחסי עובד מעביד).
לא רק מחיר עיצוב גרפי! עוד מדריכים על מחירים:
- מחיר קידום אתרים
- מחיר חנות וירטואלית
- מחיר דפי נחיתה
- מחיר בניית קישורים
- מחיר בניית אתרים
- מחיר פרסום בפייסבוק
- מחיר אחסון אתרים
- מחיר שיווק באינטרנט
- מחיר כתיבת תוכן