איך ללמוד קידום אתרים? כל הדרכים המומלצות

כשרק התחילו לבצע קידום אתרים מקצועי בארץ, לא הייתה כמעט אפשרות ללמוד קידום אתרים באופן פורמלי. ולמעשה, מספר לא מבוטל של אתרים, פורומים ובלוגים בעברית שעסקו בתחום בתחילת דרכו נבנו על ידי אנשים שהתחום היה עבורם יותר מאשר מקצוע והיה להם גם רצון להפיץ הלאה את הידע שלהם.

במהלך העשור הקודם (2010 ואילך), תחום קידום האתרים עבר מהפכה עצומה מבחינת הרקורד שלו בארץ והפך לביטוי שגור בפי כל.

מצד אחד, בעלי אתרים הבינו שמדובר בעניין לגיטימי ואין לו באמת תחליף (גם לא קידום ממומן או פעילות בפייסבוק). מנגד, חסמי הכניסה הנמוכים יחסית לתחום הפכו אותו לאחד מ"מקצועות האינטרנט" המבוקשים ביותר.

בשלב זה החלו לצוץ עשרות קורסים לקידום אתרים, חלק מהם פרטיים, חלק מהם תחת קורת הגג של מכללות או לימודי חוץ של אוניברסיטאות וחלק מהם אפילו וירטואליים.

מכיוון שזהו לא פוסט ספציפי על קורסים לקידום אתרים, בפוסט הזה אני אסקור גם דרכים נוספות ללמוד קידום אתרים שלא באמצעות קורסים ואערוך השוואה בין השיטות השונות.

מה חשוב לנו?

כאשר אנחנו חושבים על כניסה לעולם קידום האתרים, יש כמה דברים שנרצה להתמקד בהם:

תקופת הלימודים: כמה זמן ייקח לנו ללמוד?

עלות: מהי העלות יחסית לשיטות לימוד אחרות?

ניסיון מעשי: האם יש גם ניסיון מעשי או דרישות סטאז'?

עזרה במציאת עבודה: האם נוכל לקבל עזרה או הפניה במציאת עבודה תחת תנאים כלשהם (כגון הסטאז')?

לפני שנמשיך, אני אשתף קצת איך אני התחלתי בתחום ואיך מישהו ללא ניסיון יכול להתחיל גם כן:

לימוד עצמי באמצעות האינטרנט

כמו שכתבתי, זוהי שיטת הלימוד הוותיקה ביותר. היא לא תעלה לכם כסף ותוכלו ללמוד מתי שתרצו במנות שתוכלו לעכל.

כפי שאפשר לצפות, היא דורשת הרבה משמעת עצמית ומוטיבציה.

החדשות הטובות הן שלא חסרים מדריכים ברשת שמסבירים על קידום אתרים מא' ועד ת'.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

עם זאת, זה לא תמיד כל כך פשוט למצוא מדריכים מעודכנים, ולהסתמך על שיטות קידום אתרים לא מעודכנות יכול במקרים מסוימים ממש לסכן את האתרים שאתם מקדמים אם תבצעו פעולות לא נכונות.

לכן, הטיפ הראשון שאני אתן לכם כאן הוא לחפש מתי בדיוק האתר עליו אתם מסתמכים עודכן – וגם לא פחות חשוב – מי עומד מאחוריו. האם הוא מקדם אתרים ידוע בתחום? מומחה קידום אתרים? יודע על מה הוא מדבר?

האינטרנט הישראלי הרבה פחות דינמי ממקבילו בארה"ב ועדיין לא נדיר להיתקל בחומרים על SEO בני 3-4 שנים וגם יותר – שחלקם לא רלוונטיים.

אם יש בהם אי-דיוקים או התייחסויות לדברים שאתם פשוט לא רואים בשטח (כגון שינויים ב-Search Console), ייתכן שהמקור שלהם הוא בשינוי שגוגל ביצעו בממשק שלהם או בתמיכה בכלים שונים.

קל יחסית לבדוק זאת דרך הבלוגים של גוגל או עמודי העזרה שלה. שינויים מהותיים יותר באופן בו גוגל פועל הם נדירים יותר ולכן אתם לא חייבים למצוא מדריך שנכתב לפני שבוע.

אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל אני יכול להציע לכם כאן באתר מדריך מקיף לקידום אתרים עם קישורים למדריכים ספציפיים יותר בבלוג.

אני מאמין שהוא מכסה מעל 90% ממה שאתם צריכים לדעת, אבל אם אתם עדיין מרגישים שחסר משהו, רק תזרקו לי כמה מילים בתגובות.

מבחינת הזמן שייקח לכם ללמוד, זה תלוי מן הסתם בזמן הפנוי שלכם, יכולת הריכוז, עד כמה תרצו להתפרס לנושאים משלימים (כגון לימוד HTML  בסיסי שהוא מאוד מומלץ) והאם אתם יכולים להסתפק במדריכים מתומצתים או שאתם מעדיפים מדריכים מפורטים יותר בסגנון צעד אחרי צעד. יוצא גם לי לראות לא מעט מדריכים שנוטים להיות מפורטים יתר על המידה בלי סיבה של ממש או שהכותבים שלהם יוצרים תחושה שהם ארוכים יותר מכפי שהם באמת באמצעות פיזור מוגזם של תמונות.

אחרי שתקראו כמה מדריכים לדוגמה, אני מאמין שתוכלו לדעת טוב יותר אילו מדריכים הכי נוח לכם לקרוא.

פורומים וקבוצות ברשתות חברתיות

אני שם את הכותרת הזו כחלק מלימוד באמצעות האינטרנט מכיוון שיש מעט מאוד מקרים בהם אפשר ללמוד רק באמצעות השתתפות בקבוצות דיון ופייסבוק.

לעומת זאת, אלו מקומות מצוינים לשאול שאלות במטרה להבין נושאים בעייתים או להתייעץ כשאתם מנסים ליישם את מה שלמדתם בפועל.

שימו לב שיש כל מיני רמות של קבוצות. חלק מהן מיועדות לשיטות קידום יותר מתוחכמות או אנשים שיש להם כבר ניסיון.

טיפ נוסף: נסו לחשוב במה באמת אתם צריכים עזרה ותבדקו אם מישהו שאל את השאלה הזו לפניכם (גם בפייסבוק יש אפשרות חיפוש לא רעה בתוך קבוצות).

מנהלי קבוצות לא כל כך אוהבים פוסטים כפולים והצפה של הקבוצות בשאלות דומות. אם אתם משתמשים בפורומים (למרות שהיום פורומים טובים בעברית הם חיה נכחדת), בדקו גם שרשורים דביקים.

סרטונים ביוטיוב / ספוטיפיי

אם אתם מחובבי הז'אנר – ביוטיוב יש שפע סרטונים על SEO – גם בעברית וגם באנגלית.

אחד הערוצים הפוריים בשפת הקודש הוא הערוץ שלי (כבר יש כמה מאות סרטונים והיד עוד נוטיה). בערוץ תוכלו למצוא גם חלוקה לפלייליסטים כדי להתמקד בתכנים בנושאים ספציפיים (תוכן, קישורים, קידום טכני ועוד).

אז אתם בהחלט מוזמנים 🙂

אם אתם יותר בקטע של האזנה – תוכלו להאזין לחלק מהתכנים האלה גם בערוץ שלי ב-Spotify.

המלצות נוספות (אנגלית)

החסרונות של לימוד באמצעות האינטרנט

מעבר לכך שתהיה לכם יכולת לימוד עצמית (לא בהכרח חיסרון לדעתי), יש ללימוד באמצעות האינטרנט כמה מגבלות אחרות ששווה להתעכב עליהן:

ניסיון מעשי: בהנחה שאתם לא קוראים מדריכים כדי לקדם אתר ספציפי, אתם למעשה מתבססים בעיקר על התיאוריה. לקרוא כל כך הרבה מידע תיאורטי וליישם אותו רק בסוף התהליך יכול להיות מאתגר ובעיקר מעייף מאוד.

עזרה במציאת עבודה: לימוד עצמי לא ממש יכול לעזור לכם במציאת עבודה, אלא אם כן אתם מחליטים קודם כל להיות פרילנסרים ולקדם אתרים בהיקף קטן. עבור חלק מאיתנו זהו חיסרון משמעותי.

לימוד באמצעות קורס קידום אתרים

קורס קידום אתרים אמור ללמד אתכם SEO בצורה מקיפה.

המלצתי החמה: אם אתם רוצים להתמקד ספציפית בקידום אתרים, קחו בהתאמה לכך קורס קידום אתרים ולא קורס מקיף יותר כמו "קורס וובמאסטר".

בקורסים האלו לומדים על הדרך גם קידום אתרים, אבל הם לא כוללים את כל הפרטים הקטנים והניואנסים שחשוב לדעת מכיוון שהם מהווים רק יחידה אחת מתוך המון יחידות שונות בקורס. לכן, גם המרצים הכי טובים שבאמת חיים ונושמים את התחום לא תמיד יכולים לרדת לעומק בקורסים שכאלו.

היתרון הגדול של קורס קידום אתרים (מלא) הוא שאתם לומדים בצורה מבנית ויכולים להתרכז בלימוד ולא במה שמסביב. מעבר לכך, העובדה שאתם לומדים כחלק מכיתה והאינטראקציה שיש לכם עם המורה ידרבנו אתכם ללמוד.

אני אולי קצת משוחד, אבל אני באמת מאמין שמי אוהב להסתובב ברשת ולהבין טוב יותר איך דברים עובדים ייהנה מאוד מהלימודים. ברוב הקורסים לא תצטרכו לכתוב שורות קוד או לעצב במשך שעות תמונות בפוטושופ (אלא אם כן תרצו..), כך שחוץ מראש טוב על הכתפיים אתם באמת לא צריכים הרבה.

מבחינת עלויות: כאמור, יש המון קורסים שנלמדים בטווח רחב של מסגרות.

אם להעריך הערכה זהירה, יהיה לכם קשה מאוד למצוא קורס באמת מקיף שהמחיר שלו לא מתקרב ל-9,000 ₪, אבל יש גם קורסים יקרים הרבה יותר שעולים כ-15,000 ואף מעט מעבר לכך. המחיר תלוי לא רק במספר התלמידים (קבוצות קטנות יעלו יותר) והיקף השעות, אלא גם במוניטין של הגוף שמלמד את הקורס.

ניסיון מעשי: במרבית הקורסים שמכבדים את עצמם תצטרכו גם לתרגל את מה שלמדתם וכך גם יהיה לכם קל יותר לבצע את פרויקט הסיום שמהווה בדרך כלל את גולת הכותרת של הידע שנצבר (לעיתים תתחילו לפתח את האתר שלכם כבר מהשיעורים הראשונים)

סטאז' ומציאת עבודה: לא בכל הקורסים יש סטאז', אבל אם אתם רוצים כאמור לעבוד במקצוע ולא לקדם לבד את האתר או להכניס קידום אתרים לעוד סט בארגז הכלים שלכם, חשוב מאוד שתחפשו קורס שמספק את זה.

אני בדרך כלל פחות מאמין להבטחות של מציאת עבודה (והאמת שלאחרונה יש פחות כאלו) וממליץ לכם פשוט למצוא מקום לסטאז' שיתרשם מכם ובסבירות גבוהה יוכל גם להציע לכם עבודה לאחר מכן (גם אם בתפקיד פחות משמעותי).

מידע נוסף תמצאו בעמוד שלי על קורס קידום אתרים.

קורס קידום אתרים אונליין

קורס אונליין יכול להיות פתרון מצוין עבור מי שהזמן שלו מוגבל וכמובן גם עבור מי שרוצה לחסוך כסף.

חשוב לעשות הבדלה בין שני סוגים של קורסים כאלו: קורסים פסיביים שבהם אתם בדרך כלל רק רואים סרטונים וקורסים אקטיביים שמתנהלים באמצעות זום או כל תוכנה אחרת.

הקורסים הפסיביים הם כיום הנפוצים ביותר, כאשר אתם משלמים סכום נמוך יחסית בתמורה להיקף החומר ומקבלים סדרה של שיעורים שקל לעכל (רוב הסרטונים לא עולים על עשרים דקות או לכל היותר חצי שעה). עוד יתרון של הקורסים האלו הוא שאתם בדרך כלל מקבלים גישה לא מוגבלת או יכולים לחדש מנוי מדי תקופה, וכך לקבל עדכונים על תכנים חדשים.

מלבד זאת, יש כמובן את הקטגוריה של קורסים בלייב.

נכון להיום ההיצע הוא לא רחב במיוחד, אבל אם המצב הנוכחי יימשך כפי שהוא (ונקווה שהוא יחלוף כמה שיותר מהר), אני מניח שנראה עוד ועוד כאלו.

כבר עכשיו רואים קורסים שהיו בעבר פרונטליים וכיום מציעים גם אופציה לזום. אחרי הכול, גם ההנחיות שמשתנות כל שנייה לא באמת הופכות את כל העסק לפשוט יותר…

הקורס של שמול (שמוליק דורינבאום) הוא ההמלצה שלי בתחום הזה.

שיעור אחד על אחד

עוד קטגוריה קצת פחות נפוצה היא שיעורים פרטיים אחד על אחד או בקבוצות מאוד קטנות.

היא יכולה להתאים מאוד למי שמתקשה להשתלב בקבוצות לימודים, אבל עדיין מעוניין להיות אקטיבי ולא לוותר על הפן האנושי. כמו כן, היא מתאימה יותר למי שזקוק לעזרה ספציפית או אפילו קיבל משימה בעבודה להיות אחראי על אתר מסוים ולא ממש יודע מאיפה להתחיל.

אני מאמין שגם הקטגוריה הזו תעבור לזום בסופו של דבר (למרות שאני לא מהחסידים של השיטה כשמדובר בשיעורים פרטיים), במיוחד כשהיום קל מאוד לשתף מסך או אפילו לאפשר שליטה מרחוק הישר מתוך כרום.

החיסרון כאן הוא כמובן שמדובר בעניין לא זול בכלל. מצד שני, אתם לא צריכים לשלם אלפי שקלים מראש ולא כבולים בחוזים שיקשו עליכם לקבל את הכסף חזרה במקרה ותרצו להפסיק את הלימודים באמצע.

לסיכום

שיטות טובות באמת ללמוד קידום אתרים אין המון, אבל גם כשאתם בוחרים בין המספר המצומצם יחסית של השיטות המומלצות, חשוב שתכירו את הניואנסים של כל אחת מהן. כך תוכלו לבחור בשיטה המתאימה ביותר ליכולת הכלכלית שלכם, הזמן שעומד לרשותכם ובעיקר לאופן בו אתם מעדיפים ללמוד.

מדריכים נוספים? בבקשה:

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו