משכורת קידום אתרים או שכר מקדמי אתרים הוא נושא שמעניין רבים שרוצים להיכנס לתחום.
קידום אתרים (SEO) זהו תחום מרתק ודינמי, המאפשר להרוויח סכומים נאים ואף גבוהים במיוחד במידה ואם מצליחים בתור מקדמי אתרים עצמאיים.
שכר מקדם אתרים – כמה אפשר להרוויח בתור איש SEO?
בכל יום מתעניינים רבים בתעסוקה כמקדמי אתרים. אותה התעניינות באה לידי ביטוי בחיפוש אחר קורסים המציעים ללמד את התחום העשיר והדינאמי, אך אותה התעניינות מבוססת המון פעמים גם על השאלה הגדולה כמה מרוויחים עובדי האלילים האלה, המכונים מקדמי אתרים? 🙂 ומהו שכר SEO ממוצע?
אכן, מדובר על שאלה חשובה מאד, שכן רבים בוחרים את תחום העיסוק שלכם וההשקעה שלהם בקורס מקצועי על בסיס מידת פוטנציאל ההכנסה.
בתחום הספציפי של קידום אתרים / SEO הרווח אינו רק התגמול הכספי, אלא שמדובר על תחום המעניק למקדמים אינספור יתרונות.
עוד שניה אני מגיע למספרים עצמם אבל מה שאתם הולכים לקבל במאמר הנוכחי זה:
- שכר ממוצע של מקדם אתרים שכיר לפי וותק, אופי העבודה ועוד
- פוטנציאל שכר של מקדם אתרים עצמאי (אני בכוונה לא רושם ממוצע כי לדעתי בלתי אפשרי לחשב כזה דבר היות והמנעד רחב ביותר ותלוי הרבה ביכולות אישיות)
- יתרונות בלהיות מקדם אתרים
- איך מוצאים עבודה בתחום
רגע לפני שנדבר על שכר SEO: למה בכלל להיות מקדם אתרים?
שניה לפני שארחיב על משכורת קידום אתרים ולפני שאתם מחליטים להירשם לקורס קידום האתרים הקרוב בכדי להצטרף לשוק המקדמים, כדאי לדעת למה בכלל להיכנס לתחום.
היו ימים בהם קמפיינים של פרסום היו נחלתן של פלטפורמות כמו הרדיו, העיתון והטלוויזיה, אך כיום יותר ויותר עסקים בוחרים להשקיע את מיטב כספם דווקא בפרסום באינטרנט.
כל בית עסק שמכבד את עצמו מחזיק כיום באתר אינטרנט שמטרתו להיות "נציג וירטואלי" של העסק וכמובן גם לייצר לידים/מכירות – תלוי באופי האתר. בעל עסק שבוחר לוותר מראש על הערוץ הרחב של שיווק באינטרנט – בדרך כלל עושה טעות גדולה.
היום, גוגל שולט במעל 95% משוק החיפוש. מתי בפעם האחרונה חיפשתם המלצה או כיוון לבעל עסק / מסעדה / רופא / בית מלון או מידע כלשהו – מבלי לבקש את העזרה של גוגל, יוטיוב או פייסבוק?
כמעט כל מסע צרכני מתחיל באחת מהאופציות לעיל. יותר ויותר בעלי עסקים מבינים את זה ולכן שוק הדיגיטל הולך וצובר תאוצה מטורפת בעשור האחרון – ומקדמי אתרים הם חלק משמעותי מהשוק הזה.
אמנם לא מדובר במקצוע שמחייב ידע טכני רב או הכשרה רשמית, ובתכלס כל ילד יכול להיום להכריז על עצמו שהוא מקדם אתרים – אבל כמו בכל תחום, הביקוש קיים, ואם אתה טוב ומספק את הסחורה – רבים ירצו לשכור את שירותך 🙂
משכורת מקדם אתרים: אז כמה מרוויח מקדם אתרים בתכלס?
ראשית, מוזמנים לצפות בסרטון שעשיתי על שכר מקדם אתרים:
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
בתור אחד שעוסק בקידום אתרים משנת 2009, יש לי עוד הרבה מה לספר על התחום – אבל אני לא רוצה שתחשבו שהגעתם לאחד מהמאמרים האלה שמחרטטים ובסוף לא מספקים את הסחורה אז ניגש לתכלס ואח"כ נמשיך עם המסביב:
שכר מקדם אתרים: אז כמה כסף אפשר להרוויח בתור מקדם אתרים?
כמו בכל תחום, לניסיון שלכם יש משמעות. כמה קווים כלליים לגבי משכורת SEO:
- מקדם אתרים מתחיל – כל עוד הוא עובד כשכיר, מתחיל לרוב בשכר של 6500 – 7500 ₪.
מדובר על שכר ממוצע בשוק שמיועד לג'וניורים – לרוב בוגרי קורס או כאלה המבקשים להשתלב בתחום וללמוד תוך כדי תנועה. - מקדם אתרים עם 1-2 שנות נסיון – יכול להגיע לסכומים של 8000-10000 ₪ בחודש.
- מקדם אתרים עם 3-4 שנות נסיון – לרוב מקדמי אתרים כאלו ישתלבו באחד מהתפקידים הבאים: מנהל מחלקת SEO, ראש צוות SEO, מקדם בכיר שאחרי על קידום אתר גדול או לקוחות פרימיום, או משהו בסגנון. המשכורות בשלב זה יכולות להגיע לאזור ה-10000-15000 ₪ בחודש ואף יותר – כתלות משמעותית בסוג החברה שבה אתם מועסקים.
- מקדם אתרים עם מעל 5 שנות נסיון – ראשי צוותים, מנהלי מחלקות ומקדמי אתרים בכירים יכולים למשוך זמן רב בתפקיד שלהם ולהתקדם בשכר בצורה הדרגתית לרוב. ללא קידום משמעותי בתפקיד, רוב הסיכויים שלא יראו קפיצה משמעותית בשכר. מי שמגיע לתפקיד בכיר בתחום, לרוב ישתכר באזור ה- 17000-20000 אלף ולעיתים צפונה מכך. אך נדיר למצוא משרות לשכירים בתחום ה-SEO שחוצות משמעותית את השכר הזה. לכן אנחנו מדברים פה פחות או יותר אז תקרת הזכוכית עבור רוב מקדמי אתרים השכירים.
לעצמאיים זה סיפור שונה לחלוטין – כפי שארחיב בהמשך.
משכורת של מקדמי אתרים לפי תחומים / נישות / ורטיקלים
שכר של מקדמי אתרים מושפע מאד מאופי החברה והתחום בו היא פועלת. חברות מהתחום ההימורים/פורקס/פורנו ותחומים "כבדים" נוספים – יכולות לתגמל משמעותית יותר את מקדמי האתרים שלהם.
בחברות מהסוג הזה, מקדמי אתרים עם 3-4 שנות נסיון יכולים להגיע למשכורות של 17000-20000 ₪ בחודש – כאן כבר מדובר על סכומים שלא מביישים גם הייטקיסט וותיק.
למידע נוסף על בחירת חברה של קידום אתרים.
משכורת של מקדמי אתרים בסוכנויות קידום
מקדמי אתרים שעובדים בסוכנות של קידום אתרים (Agency) בדרך כלל יהיו אחראיים על קידום של מספר אתרי לקוחות. יש חברות אשר מקדמי אתרים המועסקים בהן מנהלים גם קשר ישיר מול הלקוח ויש כאלו שלא.
ניהול קשר ישיר מול הלקוח גוזל לא מעט זמן, משאבים והתעסקות (ולפעמים עולה גם בבריאות…) ואז מגביל את ה-Capacity של הלקוחות שמקדם אחד יכול להיות אחראי עליהם.
במידה והמקדם מבצע רק עבודה טכנית ללא התנהלות מול לקוחות בכלל – זה מאפשר לבצע הרבה יותר עבודת תכלס על מספר גדול יותר של אתרים.
ברוב הסוכנויות, תהיינה תקרת זכוכית שלמקדם השכיר הממוצע יהיה קשה לעבור – והמספרים יהיו דומים למה שציינתי לעיל.
היוצאי דופן הן סוכנויות קידום אתרים אשר עובדות עם לקוחות גדולים מחו"ל או בתחומים רווחיים במיוחד (כבר אמרתי פורקס ושות') – שם אפשר לשלם למקדמים משכורות של מעל 15 אלף ₪ בחודש.
לא רק משכורת קידום אתרים: כמה מרוויח מקדם אתרים עצמאי?
עד עכשיו דיברנו על שכר של מקדמי אתרים שכירים. מה לגבי שכר של מקדמי אתרים עצמאיים – פרילנסרים, בעלי חברת SEO?
אוקיי, אז פה המנעד הרבההההה יותר רחב, וזה תלוי מאד ב:
- וותק של המקדם
- עד כמה הוא "סלב" / מוכר בתחום וכו'
- עד כמה יש לו נכסים שמביאים לו לידים על בסיס קבוע
- מהם המחירים שהוא גובה
- היכולת להחזיק לקוח לאורך זמן (בלי חוזים דרקוניים ובלי להיות מקדם פח)
- רמת הכשרון / יכולת / תשתית של אתרים ועוד.
- האם עובד עם מספר גדול של לקוחות קידום בריטיינר או בתור יועץ חיצוני של קידום אתרים
אז לא, פה אין לי רשימה מסודרת ומאד מובנית של טווחים וכו' כמו של מקדמי אתרים שכירים, כי עצמאיים זה מערב פרוע וזה נכון לכל תחום, לא רק קידום אתרים.
מקדם אתרים עצמאי יכול להרוויח כמו מקדם שכיר זוטר ויכול גם להרוויח מאות אלפי שקלים בשנה (רווח, לא מחזור), במיוחד אם הוא יודע לנהל נכון את העסק, ואולי גם עושה דברים נוספים לפרנסתו כמו שיווק שותפים, הקמת נכסים מניבים באינטרנט ועוד.
ואני לא סתם זורק פה מספרים – אלו דברים שאני יודע בוודאות, בדוק, 100%.
סיכום: משכורות של מקדם אתרים
ועכשיו כמה הערות וכסת"חים:
- הסכומים מציגים ממוצעים ותמיד ייתכנו סטיות לכאן או לכאן
- נעשה בשילוב של ידע אישי וכן בשיתוף והתייעצות עם קולגות מהתחום (אני לא שכיר כבר מעל 7 שנים) אבל כן מעסיק מספר אנשים 🙂
- הסכומים הם ברוטו
- הסכומים לעצמאיים מתייחסים למחזור הכנסות ולא רווחים וכן, המספרים בהחלט מציאותיים 🙂
עוד מאמרים שקשורים לקידום אתרים ופיננסים:
- איך להוזיל עלויות של קידום אתרים
- שוקל להיות מקדם אתרים עצמאי? כמה טיפים להצלחה
- המדריך שלי על מחיר קידום אתרים – כמה עולה בתכלס קידום אתרים?
- מחיר פרסום בגוגל
- מחיר בניית אתרים (קצת סטיתי מהנושא אבל היי, קישורים פנימיים זה חשוב)
ועכשיו, ממשיכים עם החפירות – עוד יתרונות של להיות מקדמי אתרים!
עד דיברנו על שכר מקדם אתרים.
מעבר לשכר הפוטנציאלי הנראה שאפשר לקבל בתור מקדם אתרים, שזה אמנם לא שכר הייטק של ממש אבל גם לא רחוק משם בדרגות הבכירות ועם מספיק וותק –
יש עוד כמה דברים נחמדים ויתרונות בלהיות מקדם אתרים:
- כל מה שצריך זה מחשב + אינטרנט + חשמל – השילוש הקדוש של העולם החדש שמאפשר לכל פרילנסר לעשות ערימות רק בעזרת 3 דברים פשוטים ומכל מקום בעולם 🙂
- העשרת הידע – במסגרת העבודה שלי למדתי הרבה על המון תחומים – החל מתנאים לתביעה של רשלנות רפואית להריון, מה זה לעזאזל דונג צ'ונג ואני יודע גם דבר או 2 על עריכת פטנטים.
לא אומר שזאת ה-סיבה להיכנס למקצוע, אבל בהחלט נחשפים להרבה עולמות תוכן וזה נחמד. - השמיים הם הגבול – שכירים, צר לי לאכזב, אבל אם אתם בקטע של לעשות מיליונים, אז להיות מקדמי אתרים שכירים זה פחות בשבילכם. כי עם כל הכבוד – לכל שכיר יש תקרת זכוכית. לעומת זאת, כמקדם עצמאי בעל יופי יזמי יותר אפשר לעשות דברים מדהימים ולנצל את כוחו של האינטרנט כמו שצריך.
- תחום דינמי מאד – זה לא תחום רגיל של עבודה מונוטונית מ-9 עד 17. גוגל דואגים לזה שלא יהיה לנו משעמם לרגע וכל יום מתחיל אחרת – שינויי מיקומים, עדכונים שגוגל עושים מדי פעם, פיצ'רים חדשים בוורדפרס, תוספים מגניבים וחדשים, שינויים באלמנטור ועוד מלא סיבות לקום בבוקר בכיף לעוד יום עבודה מעניין.
- גיוון – יש קשת רחבה של כשרונות ויכולות שצריך לרכוש על מנת להיות מקדם אתרים טוב. למעשה יש הרבה סוגים שונים של מקדמים – אנשים טכניים יותר, אנשים של אנשים, "סוחרים" שיודעים להשיג קישורים חזקים, אנשי תוכן, אנשי דאטה ואנליטיקס, משווקים, יזמים בלב ובנשמה ועוד. ככל שיש לך יותר תכונות אופי רלוונטיות לתחום (את חלקן אפשר לרכוש תוך כדי עבודה) – כך תוכל להיות מקדם ורסטילי וטוב יותר.
איך מוצאים עבודה כמקדם אתרים?
לאחר שרכשתם את ההשכלה המתאימה בקורס קידום אתרים, או שפשוט בא לכם להיכנס לתחום ולהשתפשף תוך כדי תנועה, אתם יכולים לקבוע באיזה פורמט תעסוקה תעסקו: מצד אחד, תוכלו להיות שכירים בחברות קטנות או גדולות העוסקות בקידום אתרים, אך מצד שני תוכלו לבחור גם לעבוד כעצמאיים ולבחור את מניפת הלקוחות שלכם בעצמכם.
לכל משרה ישנם יתרונות וחסרונות, ולכל אחד מתאימה משרה אחרת בהתאם לציפיות שלו ואופי העבודה המתאים לו ביותר.
ללא ניסיון מעשי קשה להיות מקדם אתרים עצמאי, ולכן ההמלצה שלי היא כן ללמוד את התחום היטב כמה שנים בתור שכיר, לדעת לנהל פרוייקטים של SEO מכל האספקטים – מהצד הטכני ועד הצד של ניהול לקוח, ורק אז לקפוץ למים בידיעה שיש לכם יכולת להשיג לקוחות על בסיס קבוע.
תחום ה-SEO נמצא בצמיחה על בסיס קבוע, על רגע הגדילה בביקוש לשיווק אינטרנטי. כל שנה קמות עוד חברות בתחום והרבה בוגרי קורסים יוצאים לשוק העבודה.
- דרך אחת טובה למצוא עבודה זה באמצעות מרצים בתחום, שמקושרים היטב עם מעסיקים ובעלי חברות קידום. אם אתם בוגרי קורס – יש לכם אל מי לפנות.
- דרך טובה נוספת היא בעזרת פייסבוק. יש קבוצה נחמדה בפייסבוק בשם דרושים SEO (גילוי נאות – אני אחד המנהלים, למרות שאין פה שום אינטרס או משהו כזה כן?) שכבר עזרה לחדש בין עשרות אם לא מאות מבקשי עבודה ומעסיקים.
- לחפש בגוגל! הפגינו ידע טכני כבר בשלב החיפושים :-). חיפוש פשוט בגוגל של קידום אתרים דרושים או וריאציה דומה יוכל לתת לכם כמה אופציות כך שתוכלו לפנות ביוזמתכם לחברה המעניינת אתכם. לעוד שיטות לחיפוש מתקדם בגוגל.
משכורת קידום אתרים – לסיכום
הגעת לפה כי כנראה רצית לדעת יותר על שכר SEO, כמה מרוויח מקדם אתרים ולקבל מידע על שכר של מקדמי אתרים.
השתדלתי להכניס כמה שיותר מידע מהידע והנסיון שלי (ושל אחרים) ועל הדרך גם "פתחתי" קצת והרחבתי את המאמר גם לכיוון של יתרונות בלעסוק במקצוע ואיך מוצאים עבודה.
כולי תקווה שהמאמר הזה עזר לך, אפילו בקצת. וכמו תמיד שמח לשמוע תגובות ופידבקים 🙂
מדריכים נוספים:
- מי נחשב למומחה לקידום אתרים
- סוכנות קידום אתרים
- קידום אתרים מוצלח