מכירים את חוק האלף? זה החוק שאומר "אם היו לי עוד 1000 (ש"ח \ דולר \ יורו \ כל התשובות נכונות) הייתי גומר את החודש כמו שצריך.
מי לא מתלבט בשאלה איך להגדיל הכנסות?
יש לא מעט שיטות שבעזרתן ניתן לייצר הכנסה נוספת מהצד.
הן נחלקות למספר תחומים כלליים, כגון תחום של השקעות ופיננסים, תחום השיווק והדיגיטל, והמרחב הביתי.
ספוילר: השיטות הללו דורשות השקעה של מחשבה, עבודה וזמן ולעיתים גם כסף.
1. תחום ההשקעות והפיננסים
א. השקעה בשוק ההון
כולנו (כמעט) מושקעים בצורה זו או אחרת בשוק ההון.
באמצעות קרנות הפנסיה, קרנות ההשתלמות, ביטוחי החיים וכד' המנוהלים על ידי גופים מוסדיים. בשנים האחרונות קל הרבה יותר גם לאנשים פרטיים להיכנס לשוק ההון כדי לייצר הכנסות נוספות, גם אם אין להם הון התחלתי גדול במיוחד.
אבל, לפני שמשקיעים, חשוב מאוד ללמוד על שוק ההון: דרכי התנהלות, מושגי יסוד, שיטות, כללים ורגולציה, וכיוב'.
אז ניתן יהיה להחליט האם להשקיע באופן עצמאי או לעבוד עם יועץ השקעות או מנהל תיקי השקעות, לבנות אסטרטגית השקעות וליצור ציפיות ריאליות.
במאמר שלי על השקעות (מומלץ – מעל 6000 מילים!) אני מדבר על שוק ההון בהרחבה – שווה בדיקה למי שרוצה להתעמק.
ב. השקעה בנדל"ן
נושא שתפס תאוצה אדירה בשנים האחרונות, עם הרבה מאוד פרסום הן בעיתונות הכתובה והן באינטרנט.
הרבה אנשים השואלים את עצמם איך לייצר הכנסה נוספת בוחרים בהשקעה בנדל"ן בארץ ובחו"ל. המחירים העולים – בכל העולם – נותנים תחושה שאי אפשר להפסיד. שוק הנדל"ן נחשב לסקטור יציב הרבה יותר מאשר שוק ההון.
יחד עם זאת ישנן מספר נקודות שחשוב לקחת בחשבון כאשר בוחרים באפיק זה:
על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות
ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:
רווחיות נדל"ן מושפעת מגורמים רבים – החל מסוג הנכס (פרטי, מסחרי, משרדי, נופש…), דרך מצב הנכס הספציפי – מיקום ואיזור, פוטנציאל השבחה, ועד לעניינים ביורוקרטיים כגון היתרים, תכניות בניה ופיתוח עתידיות באזור, ואפילו מצב גיאופוליטי (אם מדובר בהשקעה בחו"ל).
נדל"ן דורש טיפול – כלומר מי שמשקיע באופן עצמאי צריך לקחת בחשבון התעסקות בשימור, השבחה, תחזוקה שוטפת של הנכס.
אפשר כמובן להיעזר ביועצים ובחברות אשר מתמחות בתחום, אבל זה כמובן עולה כסף.
2. תחום השיווק והדיגיטל:
השיווק הדיגיטלי חווה פריחה חסרת תקדים מאז מהפכת האונליין והמובייל.
לא רק מבחינת הסכומים והתחומים, אלא גם מבחינת האפשרויות העומדות בפני אנשים פרטיים שמחפשים איך לייצר הכנסה נוספת מהצד.
כמה דוגמאות? בבקשה:
א. לפתוח בלוג
לכל אחד יש נושא (או נושאים) שבהם הוא מבין ועליהם הוא אוהב לדבר. אז למה לא לכתוב עליהם ולעשות מזה כסף? פתיחת בלוג כיום היא תהליך פשוט מאין כמותו; כי יש מגוון של פלטפורמות חינמיות. קבלו מדריך על בניית אתרים בחינם.
אז איך להגדיל הכנסה באמצעות בלוג?
ככל שיש יותר חשיפה לבלוג, כך יש יותר סיכוי להרוויח ממנו כסף באמצעות פרסומות – אם הבלוג פופולרי ויש לו הרבה עוקבים, יהיה כדאי לחברות לשלם על מנת לשתול פרסומת בבלוג שלכם – ניתן באמצעות פנייה ישירות לחברות או דרך שיווק שותפים – יש שפע של תוכניות שותפים כמעט בכל תחום אפשרי.
מומלץ לחשוב מראש על סוג וכמות הפרסומות. מערכת אדסנס (AdSense) של גוגל מנסה אף להתאים פרסומות לתוכן הבלוג.
כדי למקסם חשיפה חשוב להשקיע בתוכן איכותי ותורם – כי יש ה מ ו ן בלוגים במרחבי האינטרנט ואתם צריכים לדאוג שהבלוג שלכם יבלוט – ולהשקיע גם בקידום הבלוג. קידום אורגני זהו אחד הערוצים האפקטיביים ביותר להגדלת תנועה לבלוג – בכל מקרה 50% מהערוץ הזה מבוסס על תוכן ותוכן איכותי, אז אם יש לכם את זה – כבר עשיתם חצי דרך.
אפרופו פרסומת ו-SEO, בוידאו הבא אני מדבר על הקשר בינהם:
ב. לעשות כסף מיוטיוב
העולם הדיגיטלי פתח גם את האפשרות להתפרנס מיוטיוב, ולפעמים להתפרנס יפה מאד. בארץ ובעולם יש לא מעט "יוטיוברים" – אנשים המתפרנסים מיוטיוב במשרה מלאה. חלקם מגלגלים סכומים יפים ממש.
איך עושים כסף מיוטיוב? יש כמה אפשרויות:
- למקסם פרסום מודעות – מאפשרים לגוגל לפרסם מודעות בערוץ שלכם לצד הסרטונים שפרסמתם. כל לחיצה על המודעה מזכה בעמלה. למידע נוסף על שיטת הפרסום בגוגל.
- לעבוד עם מותגים – ככל שהערוץ יגדל ויתפרסם ויצבור עוקבים אפשר לפנות לחברות להציע להן להציג את המוצרים שלהם בפני הקהל שלכם.
זוהי דרך נהדרת להרוויח הכנסות דרך יוטיוב, מכיוון שכל מה שצריך זה להקדיש קצת זמן להציג מוצרים שאתם אוהבים בסרטונים שלכם. אם מישהו אכן קונה מהם מוצר, תקבלו עמלה נוספת. - שימוש בפלטפורמות למימון עוקבים כדי לתמוך בערוץ שלכם – אם הקמתם ערוץ שנותן ערך כלשהו או שמציע מוצר כמו יעוץ או הדרכה, אפשר להציע הרשמה לערוץ תמורת סכום סמלי קבוע, ולהציע מדי פעם הטבות למשתמשים המשלמים.
מה נדרש? צריך להיות בתוכנית השותפים של גוגל, ולהירשם לרשת אדסנס של גוגל.
חשוב שהערוץ יהיה פופולרי כדי שהסכומים יהיו משמעותיים.
ג. הצעת שירותים דיגיטליים אונליין
אם יש לכם מיומנות מסוימת, למה לא לנצל אותה להכנסה נוספת מהצד?
הכותרת "שירותים דיגיטליים" מכילה אינספור אפשרויות כמו שירותי בניית אתרים ועיצוב אתרים, כתיבת תוכן, הצעת קורסים מקצועיים אונליין (שיעורי בסיס בחינם והשאר בתשלום), הפקת סרטונים, כתיבה והפצה של ספר דיגיטלי (Ebook) ועוד.
דוגמה נוספת היא כתיבת תוסף (למשל עבור וורדפרס) אשר גרסת בסיסית שלה מוצעת בחינם, ומי שרוצה אופציות נוספות צריך לשלם – כך ניתן ליצור הכנסה פסיבית לאחר השקעה ראשונית בלבד.
ד. שיווק שותפים
הזכרתי את המודל של שיווק שותפים / אפיליאציה מקודם.
בגדול, זוהי שיטה שעובדת כך שלינק מהבלוג או מערוץ היוטיוב שלכם מפנה לחברה, למותג, לספק וכד', ועבור כל לקוח אשר לוחץ על הלינק או שקונה מוצר או שירות לאחר שהגיע דרך הלינק, אתם מקבלים עמלה. יש לי מדריך שלם על שיווק שותפים כך שאין טעם להרחיב על זה כאן.
3. תחום המרחב הביתי:
בתחום זה נראה שהתשובה לשאלה איך להגדיל הכנסות יכולה להגיע ממספר כיוונים מפתיעים:
צמצום הוצאות – נכון השאלה אמנם היתה איך להגדיל ולא איך לצמצם אך צמצום הוצאות של המרחב הביתי הוא נושא שצובר פופולריות רבה ונותן פרנסה להרבה מאמנים אישיים (קואצ'רים) שעוזרים לתכנן ולנהל בצורה יעילה יותר את התקציב שלכם. זה כולל הגדרת תקציב, הגדרת עדיפויות, צמצום קניות "ספונטניות" ועוד.
מכירת חצר – לכל אחד ואחת מאיתנו יש בגדים וחפצים שכבר לא משמשים אותנו. למה שלא ננצל את המצב לפנות מקום בבית וגם לעשות מזה קצת כסף? זהו נוהג מאוד נפוץ בצפון אמריקה, שם זה נקרא "יארד סייל" (Yard sale). זה כל כך נפוץ, שיש משפחות שמרהטות את בתיהם רק בנדידה בין חצר לחצר. זה יכול לכלול רהיטים, בגדים שנס ליחם, נעליים, צעצועים של הילדים שכבר גדלו ועוד ועוד.
שיפור תנאי העסקה – הגיע הזמן לבקש את הקידום שמגיע מזמן. כדאי לבדוק אם ישנה אפשרות לעבוד שעות נוספות במשרה שלכם או בתפקידים אחרים בארגון, אבל זאת רק אחרי שבררתם שאכן מקבלים תמורה הוגנת וזה משתלם לכם מבחינת המס.
עבודה נוספת – יש לא מעט אנשים, בהרבה סקטורים במשק, שלא גומרים את החודש, גם בלי לבזבז. רבים מהם מחפשים עבודה נוספת במשרה חלקית. זו יכולה להיות עבודה בערב בתור סוקרים (בקרוב בחירות, זוכרים?), השגחה ומילוי מקום בבתי ספר וכו'.
שיעורים פרטיים – תחום שהולך ומתרחב. הדרישה למורים פרטיים, בכל המקצועות ובכל הגילאים, גוברת. אז אם יש לכם ידע בנושא נדרש, מדוע לא לנצל אותו. זהו תחום שמעבר להכנסות נוספות יכול לתת סיפוק רב.
לבקש החזרי מס – מדהים לגלות עד כמה אנשים אינם יודעים מאומה על האפשרות לבקש החזרים ממס הכנסה עבור סוגים שונים של זיכויים. שווה לבדוק! אם מצאתם משרה חלקית בתור עבודה נוספת, תעשו לעצמכם טובה ותדאגו לבקש תיאום מס, אחרת לא בטוח שהעבודה הנוספת תשתלם. אל תתעצלו, עברו על ניכויי המס ובדקו כל דבר לגופו, בררו לגביו ותוודאו שלא הורידו לכם יותר מדי או שהייתה טעות. תופתעו כמה המקרים האלו נפוצים. זיכרו: מס הכנסה מחזיר רק 6 שנים רטרואקטיבית.
אז אם שאלתם את עצמכם "איך להגדיל הכנסה?" ראשית בדקו את החוזקות שלכם, את היתרון היחסי שלכם, את הרצונות שלכם ושאלו את עצמכם כמה תרצו להשקיע ביצירת הכנסה נוספת וצאו לדרך.