חנות וירטואלית בעברית / בישראל – אלו אפשרויות יש?

חנויות וירטואליות עם ממשק ניהול בעברית שפונות לקהל המקומי היו כאן כמעט תמיד, אבל תקופת הקורונה הפכה את הביקוש לחנויות האלו לגבוה יותר מאי פעם: כל חודש אני שומע על עוד פלטפורמה שמצטרפת לשירות או פלטפורמות קיימות שממתגות את עצמן מחדש גם כמערכות ecommerce.

חנות וירטואלית בעברית

החנויות המקומיות אומנם לא תמיד מציעות את אותו מבחר של פונקציות כמו עמיתיהן מחו"ל, אבל לבניית חנות וירטואלית בעברית יש המון יתרונות אחרים:

  • ממשק ושפה – זהו אולי מובן מאליו ויש אנשים שזה ממש לא משנה להם, אבל אין ספק שללמוד מערכת חדשה בשפת האם שלנו זה קצת יותר קל.
  • מערכת תשלומים ידידותית לישראלים – מערכת התשלומים הבינלאומית היחידה שמתאימה גם לקהל הישראלי היא PayPal (Apple pay ו-Google Pay רלוונטיות בעיקר לעמדות מכירה פיזיות), אבל יש אנשים רבים שאין להם חשבון ולא יפתחו אחד רק בשביל לשלם פעם אחת (מעבר לכך שהעמלות של PayPal הן מבין היותר יקרות לסוחרים).
  • לעומת זאת, חנות וירטואלית בישראל כוללות כבר מערכות סליקה עבור חברות האשראי שפועלות בארץ (באופן ישיר או דרך מערכת סליקה מתווכת).
  • תבניות בעברית – חנויות בינלאומיות לא מגיעות עם תבניות בעברית, וגם אם יש תמיכה ב-RTL, צריך לעבור על כל הטקסט ולתרגם אותו. זה לא משהו שבעלי חנויות קטנות ובינוניות ירצו להתחיל להתעסק אתו.
  • תמיכה טכנית – בחו"ל מקובל לעבוד בעיקר עם "טיקטים". כלומר, אתם שולחים פנייה ומחכים לקבל תשובה או שהתמיכה היא רק בצ'אט (שזה לא פחות מעצבן).

בארץ זה פחות מקובל, וגם בואו נודה על האמת –תסמכו על הישראלי הממוצע שלא יוותר עד שהוא יגיע לטלפון של המנכ"ל :->.

אישופ / E-shop

אישופ היא פלטפורמה ישראלית של הקמת חנויות וירטואליות ומדובר במערכת שלדעתי סבבה לגמרי ומאד נוחה גם למטרות SEO (קידום אורגני).

ל-e-shop יש גם חנות תוספים מצומצמת יחסית לחיבור עם מערכות סליקה נוספות, מערכות מלאי (Sap, Priority) הנהלת חשבונות (כספיט), קופה רושמת (Verifone) ועוד…

כאמור, יכולות ה-SEO של e-shop הן לא רעות. אם יש לכם בקשה לשיפור, אתם יכולים להפנות אותה לתמיכה ואם היא מספיק חשובה, סביר להניח שיטפלו בה בעדכון הבא (המערכת מתעדכנת בערך כל חודשיים, שזה ממש לא דבר מובן מאליו).

גם מי שעובד עם פרסום ממומן ישמח לדעת שהחיבור של e-shop עם גוגל שופינג, פייסבוק וכמובן Google Ads היא קלה מאוד.

למידע נוסף על קידום אתרי אישופ.

אם מעניין אתכם הנה סקירה שערכתי על מערכת אישופ מבחינת SEO:

 

קונימבו

קונימבו נחשבת לאחת מהמערכות הכי משוכללות בישראל. היא מככבת ברשימות של חנויות וירטואליות ישראליות מומלצות ויש בה יותר מדי פונקציות משאני אוכל להזכיר כאן.

הנה רק כמה ששלפתי מפיד העדכונים שלהם:

  • התחברות עם פייסבוק או גוגל
  • ניהול הרשאות למנהלי משנה ברמת העמוד (לדוגמה, הגבלת שליטה בהזמנות או חיובים).
  • קופונים עם הגבלות ספציפיות ויצירת קבוצות שונות של חברי מועדון (לדוגמה, כל מה שהגיע דרך ליד מאתר אחר, הגבלה של כפל מבצעים וכו').
  • קבלת מידע על מקור הרישום של הגולש מתוך החנות (רשימת תפוצה, Popup וכו')
  • חיבור עם נותני שירותים כגון מומחי נגישות מתוך מסך המערכת

מעבר לכך יש לקונימבו מערכות תוספים נרחבת למדי. חלק מהתוספים לא דורשים תשלום וחלק מהם בתשלום. לכן אני ממליץ לבדוק היטב למה אתם זקוקים כבר בזמן הקמת החנות וכמה בדיוק זה יעלה לכם.

אשמח לבדוק את האתר שלך בחינם!

על מנת לראות את הפוטנציאל האורגני ותוך כמה זמן נכפיל לך את ההכנסות

ניתן לחייג למספר 052-9095200 או למלא את הטופס:

עוד מערכות חביבה היא Konimbo Hybrid שנותנת גישה ל-API של קונימבו ולמעשה יכולת לפתח הרחבות נוספות מבלי צורך לבקש עזרה מהמתכנתים של קונימבו.

למרבה הצער, כל היתרונות האלו באים עם תג מחיר, וקונימבו היא מערכת שעולה יותר מ-500 ₪ לחודש, מה שהופך אותה לרלוונטית בעיקר לחתך מסוים מאוד כמו חנויות בסדר גודל בינוני או מי שרוצה לפתוח חנות שהיא וירטואלית בלבד.

מבחינת קידום אתרים, קונימבו היא לא מערכת משולמת, אבל בבדיקה האחרונה שעשיתי תיקנו הרבה דברים שהיו חסרים כמו למשל שליטה טובה יותר בתגי קנוניקל.

יש עדיין כמה קטעים מעצבנים. לדוגמה, יש הרבה דפי פילטר מיותרים שאני תמיד חוסם דרך קובץ Robots.txt. מי שמחפש כתובת IP ייחודית יהיה חייב להשתמש בתוסף הגנה בתשלום.

גם בלוג ברירת המחדל שהמערכת יוצרת הוא די מכוער וקשה לניהול (עניין קריטי לבניית קישורים), אלא אם כן משלמים על בלוג מעוצב.

אבל אלו כאמור תלונות יחסית קטנות שלא אמורות לתקוע את הקידום של האתר אם יודעים איך לעשות אותו נכון.

מדריך קידום אתרי קונימבו

חנות ישראכארט (istores)

ישראכרט נכנסה למהלך די גדול של מיתוג שירותי החנות הוירטואלית שלה מחדש.

אז קודם קודם, בניגוד לקונימבו וe-shop, מדובר במערכת שאפשר לפתוח בה חנות לבד ולהתנסות בה ל-14 יום ללא התחייבות.

כמערכת שעברה מתיחת פנים, יש בישראכרט תמיכה ברוב הטכנולוגיות החדשות, כולל ייצוא של קטלוג החנות לפייסבוק / אינסטגרם, חיבור ל-Google Analytics 4 (שמחליפה את Universal Analytics), חיבור לפיקסל וכו.

עוד תכונה מעניינית היא הוספה חופשית של סינונים שהם לא תגיות או קטגוריות בצורה שמזכירה את הסינון באמזון. לדוגמה, יכול להיות שאני רוצה לתת ללקוחות לראות את כל החולצות האדומות בלי ליצור תגית של "חולצות אדומות".

מלבד SEO בסיסי והוספה יחסית קלה של בלוג ופסקאות טקסט קבועות ב-Footer / Header, אתם יכולים לשלוט בעימוד במובייל ולהוסיף קוד JS שמקל להטמיע Widgets חיצונים.

בעיקרון יש גם אפשרות לטעינת מוצרים בפיד נגלל ארוך, אפשרות שאני קצת פחות אוהב…

מצד שני, ולמרות כל המחמאות האלו, הממשק של Isracard מתבסס על עמודי ניהול מאוד ארוכים ותפריטים תואמים. זו גישה קצת מיושנת לעיצוב ממשק משתמש וזה מן הסתם נעשה מציק אפילו יותר אם משתמשים במובייל.

מבחינת תמחור האופציה הזולה (199 ₪ + מע"מ) כמעט לא רלוונטית מכיוון שאתם יכולים למכור רק 5 מוצרים (!). החבילה הבינונית תעלה 490 + מע"מ, וזה כבר מחיר די גבוה, בטח כשהחבילה הזו לא כוללת תמיכה טלפונית רשמית.

מדריך קידום אתרים במערכת של ישראכרט

Cashcow

CashCow היא לא המערכת הכי פופולארית בארץ, אבל יש לה שני אסים מתחת לשרוול:

  1. היא עושה שימוש בעורך ויזואלי לחלק הפרונטלי ולכן תתאים מאוד למי שרגיל לעבוד עם וורדפרס / אלמנטור
  2. יש מסלול "לא מכרת לא שילמת" שיכול להיות מושלם למי שאין לו עדיין חנות ממש ולא בקטע של להתחייב

הממשק הוויזואלי לא רק מקל על הניהול של החנות, אלא גם מקטין מאוד את התלות במעצב חיצוני (למרות שאם אין לכם סבלנות לזה והתבניות שיש לא מספיקות, אפשר לשכור שירותי מעצב ישירות מקאש קאו).

לדוגמה, אפשר להוסיף בקלות יתרה טבלאות, תיבות טקסט, הטמעה של מפות גוגל לעמוד יצירת קשר וגם סליידרים. קל מאוד גם לקבוע היררכיה של קטגוריות משנה ואפילו לחלק את הממשק לכמה תפריטים.

מן הסתם העורך הוויזואלי מעולה עבור מי שרוצה ליצור פוסטים מעוצבים ופינות מאמרים בלי כל המגבלות המעצבנות שיש בדרך כלל בחנויות הווירטואליות בישראל.

עד כאן הדברים הטובים (בכל זאת חייב להיות קאצ' קטן): לצד כמה תוספי SEO במחיר זניח כמו תוסף אופטימיזציה למהירות (15 ₪) או תוסף הטמעת ביקורות גוגל (8 ₪), דווקא תוסף האבטחה עולה כמעט 300 ₪! (כמובן שדפי הרכישה תמיד יהיו מאובטחים).

כשהיום אפשר לקבל תעודת אבטחה כמעט בחינם מאתרים כמו let's encrypt, זה מחיר קצת גבוה לשלם על משהו כל כך סטנדרטי.

מבחינת תמחור, יש חבילה סופר זולה של פחות מ-40 ₪ לחודש, אבל היא מוגבלת יחסית ועמלות המכירה שמתווספות לאלו של חברות האשראי גבוהות. בחבילות היקרות (שמתחילות ב-180 ₪) העמלות הרבה יותר שפויות.

לסיכום CashCow היא אופציה טובה למי שיש לו זמן לנהל את האתר כמעט לבד, אבל אין לו זמן להתעסק עם ממשק מעצבן 😊.

קידום אתרי CashCow

Wobily

וובלי היא מערכת נוספת שמאפשרת לכם להקים חנות וירטואלית בעברית באופן עצמאי בסגנון "גרור ושחרר" ועם רשימת תכונות מרשימה כמו אפשרויות סליקה רבות (מעל ל-20!), ניהול משתמשים בחשבון, ניהול מלאים באמצעות מטריצה, מכירת מוצרים דיגיטליים, שליחת מידע עם Web Hooks (קריאות חיצוניות), הצגת מידע אי-קומרס גם ב-Google Analytics ועוד.

תכונות ה-SEO של המערכת הן בסיסיות למדי וכוללות בעיקר ניהול של תגי המטא (לא באופן מרוכז), אע"פ שיש בונוס נחמד בדמות בדיקת אופטימיזציה ל-On Page לה החברה קוראת "SEO Checker".

מחירי החבילות של וובלי הן ממוצעות ומתחילות במשהו כמו 180 ₪ + מע"מ לחנות עם 200 מוצרים (די מעט למען האמת). חנות עם 500 מוצרים תעלה יותר קרוב ל-300 ₪.

כמו כן, יש לשים לב שכלים שיווקיים מסוימים, עריכת מוצרים מתקדמת ואפשרות לגולשים שלכם להוסיף חוות דעת (מה שיכול להופיע גם בגוגל) לא נמצאות בחבילה הזולה.

לסיכום, Wobily היא מערכת לא רעה בפני עצמה, אבל תכונות ה-SEO המוגבלות ביחד עם המחיר המעט גבוה יכולות להוות בעיה אם רוצים לפתוח חנות בתחום תחרותי.

KIVI

Kivi היא גרסה מעוברתת של מערכת אי-קומרס ידועה מאוד בשם Magento.

מג'נטו המקורית היא חנות כבדה למדי שדורשת שרתים מאוד מסוימים ועושים בו שימוש בעיקר עבור חנויות גדולות עם נפח תעבורה גבוהה שצריכות לעבד כמויות גדולות של מידע.

Kivi היא גרסה שעברה התאמות לעברית. את Kivi אפשר לקבל במספר חבילות שונות: החל מחבילה שבה כל העניינים הטכניים הם באחריות הלקוח, דרך חבילה שכוללת את המינימום ההכרחי לתפעול של החנות ועד לחבילת שכוללת גם אפיון מקצועי.

ישנה גם חבילה רביעית שכוללת שירותי SEO ומיועדת למי שרוצה להקים חנות בינלאומית (הניהול עדיין נעשה בעברית).

הממשק המעוברת מופשט משהו, מה שפועל דווקא לטובת השירות, אבל העיצוב שלו די משעמם ואפרורי…

מבחינת SEO, ב-KIVI מתגאים בנוסחה "סודית" שמאפשרת לאתרים שלהם להגיע למקומות גבוהים בגוגל. אני לא רוצה להגיד מה אני חושב על זה, אבל כשמתגאים בין היתר גם ב-"URL אוטומטי ובעברית" זה כבר אומר משהו (ולא לטובה…).

מה שכן יש ולא ראיתי בהרבה מערכות אחרות אלו אפשרויות רבות להתאמה אישית של מידע Schema.

למרבה הצער הנוסחה הסודית הזו לא עוזרת לאתרים לעלות מהר במובייל והם מקבלים ציון נמוך מאוד ב-Pagespeed Insights, מה שלא מפתיע כשמדובר במג'נטו. (למרות שממשק הניהול של Kivi הוא עדיין מהיר יחסית).

לסיכום, לטעמי Kivi היא סוג של מערכת פרווה, לא טובה מאוד ולא רעה מאוד.

COI

COI היא מערכת ישראלית לבניית אתרים כללים וגם חנות וירטואלית בעברית אם אתם זקוקים לכך. יש כמה חבילות שונות.

באופן תיאורטי אפשר לבנות חנות בחבילה שמתחילה ב-49 ₪ לחודש, אבל המספר המקסימלי של הגולשים הוא 400 ליום, מה שאומר שהיא מתאימה בעיקר לחנויות קטנות (בחבילה הכי גדולה יש מגבלה ל-1,200, שזה כבר אתר קטן – בינוני).

היתרון הגדול של COI מתבטא בקלות ההפעלה. גם עם אלמנטור קשה יחסית לבנות אתר ב-10 דקות, אבל ב-COI זה באמת פשוט והאשף למעשה בונה לכם אוטומטית את האתר על סמך תבנית.
החנות תומכת בכל הפונקציות הבסיסיות שאפשר לחשוב עליהן כמו חיבור לרוב חברות הסליקה הישראליות, יצירת קופונים, ייבוא וייצוא של מוצרים ו-Popups.

מבחינת SEO, יש תמיכה בעריכה מלאה של תגי המטא והוספה של מפת אתר. יש גם אופטימיזציה אוטומטית לתמונות.

למרבה הצער, אין אפשרויות SEO מתקדמות כמו שליטה מרוכזת בתגי מטא על פי תבנית או ניהול של תגי קנוניקל שאפשר למצוא בחלק מהחנויות האחרות (כן יש חיבור ל-Merchant Center).

לסיכום, זו אפשרות חביבה עבור חנויות עם תנועה מוגבלת או מי שרוצה לקבל חנות כמעט בחינם.

2ALL

2ALL היא אחת מהמערכות הראשונות שהיו בארץ לבניית אתרים בחינם באותה תקופה שהדבר הכי מגניב בעולם היה Geocities…

יכול להיות שתופתעו לשמוע שהמערכת המעודכנת היא חביבה ביותר. אתם עדיין יכולים לפתוח אתר חינם, אך כדי לגשת לתכונות מתקדמות וגם כדי לפתוח חנות וירטואלית תצטרכו לשלם על חבילה משודרגת במחירים די תחרותיים (תלוי גם בתקופה לה תתחייבו).

החנות עצמה מספקת את רוב מה שאתם צריכים: קופונים, התאמה אישית של המשלוח בכל הזמנה, חיבור עם מערכות סליקה ישראליות ואתר זאפ, המרת מטבע, הצגת מוצרים משלימים וכו'.

כמו כן יש די הרבה אפשרויות SEO כמו שליטה בהפניות, שליטה בתגי ה-Meta גם ברמת קטלוג, יצירה אוטומטית של תגי קנוניקל ועריכה מרוכזת של כל הכתובות באתר.

עוד נקודת יתרון לטובת 2ALL: האתרים שבונים באמצעותה הם מהירים יחסית ומקבלים ציונים של מעל 70 ב-Pagespeed Insights.

לסיכום, 2ALL היא מערכת שמספקת תמורה מצוינת למחיר אם אתם לא זקוקים למשהו בומבסטי והיא בנויה לא רע עבור SEO.

מדריך קידום אתרי 2ALL

SITE123 / לייבסיטי (Livecity)

חלק מכם בוודאי מכירים את SITE123 בשמה הקודם, "לייב סיטי". בזמנו היא התחרתה עם 2ALL ולכן גם היא צברה קילומטראז' די ארוך.

הממשק החדש מבוסס על אלמנטים ויזואליים, אבל הוא מעט פרימיטיבי: אי אפשר ממש לגרור אלמנטים או להוסיף אותם מתוך רשימה, אלא בעיקר לערוך אלמנטים קיימים על פי התבנית שבחרתם.

זה אומנם נוח מאוד וכנראה גם חוסך זמן, אבל מקשה ליצור חנויות עם עיצוב ייחודי גם אם מתאמצים (אפשרויות העיצוב המתקדמות הן בעיקר טיפוגרפיות), במיוחד כשכל בחירה של תבנית חדשה מאפסת את כל העיצוב!

מלבד זאת, ברור שתבניות נבנו קודם כל כתבניות לאתרי מכירה פשוטים של שירותים עם אופציה לחנות ולא ההפך. התבניות גם ארוכות מאוד בסגנון אתרי פרלקס, מה שלא אופטימלי לקידום.

למרבה הצער, דווקא הממשק הישן היה הרבה יותר אפקטיבי מהבחינה הזו ואני לא בטוח שאפשר לחזור אליו אם לא השתמשתם בו בעבר.

תכונה מפתיעה שכן מצאתי היא אפשרות להריץ אתר מרובה שפות די בקלות ואפילו להגדיר זמן ואזור מדינה.

בכל אופן, המחיר הרשמי לחנות מתחיל במעט יותר מ-100 ₪ לחודש, אבל כשהתחברתי לחנות טסט שלי הציעו לי 50% הנחה, כך שאני מניח שיש מקום למשא ומתן.

מבחינת SEO, האפשרויות מוגבלות לעריכת תגי מטא וחסימת עמודים מגוגל, למרות שאני חייב לציין שדווקא יש לי ניסיון טוב עם הביצועים של האתרים, כך שכנראה התשתית שלהם בנויה טוב.

לסיכום, באמת שהייתי רוצה להמליץ על site123, אבל במצב הנוכחי היא מתאימה בעיקר לאתרי תדמית קטנים שרוצים גם למכור כמה מוצרים על הדרך.

אז באיזו חנות לבחור?

עם כל כך הרבה אפשרויות לפתיחת חנות וירטואלית בישראל קצת קשה לענות על השאלה הזו, אבל אני אתן לכם בכל זאת כמה נקודות למחשבה:

  • עד כמה חשוב לכם שלחנות יהיה עיצוב מקורי וממותג? האפשרויות האלו בדרך כלל זמינות רק בחנויות היקרות.
  • הקמת חנות בעזרת מערכת עצמאית היא באופן כללי מהירה יותר מפתיחת חנות בהתאמה אישים עם אפיון מלא, אבל התוצאה לא בהכרח פחות טובה.
  • האם אתם בנישה תחרותית? ברוב החנויות הזולות לא תמצאו יותר מדי אפשרויות SEO מתקדמות מעבר לעריכת תגי ה-Meta.
  • האם יש לכם עסק שתלוי קיים במכירות אונליין (מה שנכון היום ל-90% מהעסקים), או שאולי אתם מקימים חנות בעיקר לאינטרנט בפעם הראשונה? אם זו האפשרות השנייה, יש חנויות שמאפשרות לכם להשתדרג באופן הדרגתי.

אם הגעתם עד כאן הנה השקל וחצי שלי על איזו מערכת כדאי לבחור לבניית אתר חנות וירטואלית / סחר / אתרי מסחר

אהבת? גם ברשימת תפוצה שלי אני מפנק :-) ועל הדרך נותן מתנה >>
הרשמה לרשימת תפוצה
יש מצב שגם אלו יעניינו אותך...
Call Now Button חייגו עכשיו